Y

Teğmen
22 Ocak 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
92 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
Y
7 yıl
Laptop ekran bağlantı kablosu uyumu?
Merhabalar. Casper TWH modeli 6 senelik bir laptopum var. Ekran bağlantı kablosunda sıkıntı var, bunu değiştirmek istiyorum. Model ismiyle arattığımda bu "MECDD0TWHLC0203B" seri koda ulaştım. Türkiye'de birkaç sitede 30-40 tl gözüküyor, ancak stok yok. Aliexpresste stok var gözüküyor ancak fiyatı 41 dolar.

Bu bağlantı kablosunun tipi modelden modele değişiyor mu? Kablosu benim laptopuma uyumlu başka model var mıdır Türkiye'de stokta olan ucuz bir model?
Y
7 yıl
Yabancı dizi tavsiyesi arıyorum
Şuana kadar izlediğim diziler:
1-lost
2-arrow
3-flash
4-legends of tomorrow
5-supergirl
6-game of thrones
7-the walking dead
8-fear the walking dead
9-the originals
10-vampire diaries
11-mr robot
12-westworld
13-into the badlands
14-vikings
15-da vinci's demons
16-the big bang theory
17-marco polo
18-house
19-sherlock
20-narcos

Buradan az çok anlamışsınızdır tarzımı. Buna uygun tercihen başlayalı 2-3 sezon olmuş, halen devam eden diziler arıyorum.
Y
7 yıl
tİKİ Adam : Malatya/Sivas/Kars/Erzurum/Trabzon gezisi, Tren yolculuğu başladı
Edit 1: Bu sabah 7.30da güneş doğarken Adana'dan yola çıktık. Bu güzel anları sizin de görmeniz için kısa bir video oluşturduk. İyi seyirler

Videoyu izlemek için tıklayınız

Merhabalar. Youtube camiasına arkadaşım ile beraber an itibarı ile biz de girmiş bulunmaktayız. Kanalımızın ismi tİKİ Adam. Bu cuma günü büyük bir geziye çıkacağımız için kısa zamanda bol içerik üretebileceğimizi düşünüp kanalımızı açmaya karar verdik.

Kanalımız daha çok öğrenme, bir konu üzerine tartışma, eğlence ve gezi üzerine olacak. İlk tanıtım videomuzu da çekmiş olarak bulunuyoruz:

Videoyu izlemek için tıklayınız

Kanalımıza abone olmanızı ve yorumlarınızı bekliyoruz. Takipçilerimizle beraber güzel vakit geçirmeyi umuyoruz.
Y
7 yıl
Berberim Zam yapmış!
Hep 15 liraya tıraş oluyordum, bugün gittim, tıraş bittikten sonra 20 lira istedi. Doların artmasının(aslında tlnin değer kaybetmesinin), yeni vergi zamlarının gelmesinin, benzinin artmasının etkileri herşeye etki ediyor ve edecek. Ben birkaç ay sonra doktor olacağım inşallah bana koymaz da, kaç milyon asgari ücretli halinden memnun galiba sesi soluğu çıkmıyor.
Y
7 yıl
Aliexpress dispute, satıcı ne diyor anlamadım?
Aliexpressten 2 tane tamperli cam aldım ücretli kargoyla, 2si de kalitesiz çıktı. Ben de dispute açtım sadece para iadesi diye. Satıcı ile bayağı bir mesajlaştık ama en son ne dedi anlamadım.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bir de şöyle saçma bir teklifte bulunmuş:

< Resime gitmek için tıklayın >
Y
7 yıl
1 parça lokal boya değer kaybı ne olur? Yaptırsam mı?
İyi günler. Aracım 2016 makyajsız benzinli manuel audi a3, 76000 tlye aldım.

Bir süre önce ufak bir kaza atlattım. Karşı arabada bir hasar oluşmadı, bende ise boyanın kalkmadığı 7 cmlik bir göçük oluştu. Adana'da rsservis ve autoking'e gittim, 2si de hat üzerinde göçük oluştuğu için düzeltirken boyanın patlama yapacağını, boya da yapılması gerektiğini söylediler. Mini onarımdan ücretsiz yapabileceklerini söylediler bir de. Ben boyasız düzelse cebimden para verip yaptırmaya da razıyım ama mümkün gözükmüyor gibi.

Şimdi göçük benim gözümde çok sıkıntı oluşturmuyor, uzaktan çok belli bile değil, ama düzgün olsa daha hoş olur tabi. Arabayı 3 sene civarı kullanıp satmayı planlıyorum.
1.seçenek: göçüğü düzelttirip boya yaptırmak.
2.seçenek: göçüğü olduğu gibi bırakmak, arabanın orjinal boyasız kalması.

Sorum biraz ince eleyip sıkı dokumak gibi oluyor ama içimizde yaşadığımız toplumun mala değer biçme yöntemi beni bu konuyu açmaya mecbur bıraktı.

1. ve 2.seçenekten hangisini seçmeliyim? Satarken değer kaybı 1. ve 2.seçenekte ne kadar olur?

< Resime gitmek için tıklayın >
Fotoğrafta daire içine aldığım yer göçük, ön sağ tekerin ön tarafı.
Y
8 yıl
Bu küçük hasar için ne yapmalı?
İyi günler. Bugün başıma 1.5 ay önce aldığım sıfır audi a3 ile talihsiz bir kaza geldi. Kaza kendi dikkatsizliğim ve hatamdan dolayı oldu. Karşı tarafta bir sıkıntı yok. Küçük birşey olduğu için tutanak filan tutmadım.

Aracın genişletilmiş kaskosu var. Kaskoyu bozmak istemiyorum, mini onarım filan oluyor mu bilgim yok. Hasar kaydı işler mi onu da bilmiyorum. Tampondan hafif boya kalkmış, boyatmak istemiyorum. Sadece temponun üst kısmındaki parçadaki göçüğü düzeltmek istiyorum. Serviste kendim yaptırsam kaça malolur? Dışarda yaptırsam kaça malolur, garanti bozulur mu?
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
Y
8 yıl
İmleç var, tema var, masaüstü yok, görev yöneticisi, geri yükleme açamıyorum
İyi günler. Windows 7 64 bit ultimate kullanıyorum. Geçen akşam normal kapattım. Dün sabah laptop um açılışta siyah ekran ve imleç vardı, tuşlarla görev yöneticisi açıp explorer.exe görevini başlatıp girdim. Bir de 1 hafta öncesine sistem geri yükleme yaptım. Daha sonra kapatıp açışımda problemsiz açıldı.

Bugün sabah ise tema var, imleç(hafif büyük) var, masaüstü yok, tuşlarla görev yöneticisi açamıyorum. . İlk girişte onarma ekranı geliyor. Bunun dışında F8 ile onarma ekranına gidersem geri yükleme bölümü açılmıyor, normal onarıyor. Bunların sonucunda yine bu baştaki ekran açılıyor. Formatsız nasıl bir çözüm bulabilirim? Resimleri ekliyorum.


< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
Y
8 yıl
Kendim aracımın profesyonel temizliğini yapmak istiyorum?
İyi günler. Geçen ay sıfır Audi A3 aldım. Şuana kadar hiç fırçaya sokmadım, yıkamacıya da vermedim. Petrolde köpük+tazikli su yapıyordum kendim. Bugün petrollerdeki köpüğün kalitesiz olduğu ve araca da zarar verdiği hakkındaki konuyu okudum. Kendi aracımı işi biraz da profesyonelliğe döküp temizleyeyim diye bir düşünce oluştu kafamda. Hepsiburadan 100 lira üstü kargo ücretsiz olunca bir sepet oluşturdum. Sepette şunu al veya alma diyeceğiniz ürünler var mı?

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Petrolde önce tazikli su tutup, ardına aldığım ürünleri uygulayıp, tekrar tazikli su tutup, kurulamayı planlıyorum. Fiyat olarak ilk görüşte pahalı geldi ama haftada veya 2 haftada 1 yıkasam 2-3 ayda parasını çıkarır diye düşünüyorum. Güderi ile mikrofiber bezin ömrü ne kadar olur acaba? Eğer ömrü uzunsa üstüne kar bile ettirir, bir şampuan ve iç temizleyici masrafım olur ileride.

Katkılarınızı, fikirlerinizi bekliyorum?

Edit: Cevaplar için teşekkür ederim. İç temizlik için nano olan modeli aldım. Aparattan vazgeçtim. Diğerlerini listemdekilerden aldım. Bu alışverişimden dolayı 12 eylülde 100/25 çek yüklenecek, o yüklenince de hızlı cila, lastik ve jant için ürün alacağım.
Y
8 yıl
10 yıllık bilgisayarı ucuz yollu adam etme?
Şuanda kullandığım bilgisayardan farklı olarak eski 10 yıllık bir bilgisayarım daha var. Yarı atıl durumda şuanda. Ben bu bilgisayara max 200-300 tl harcamak istiyorum. Bilgisayarın uçup kaçmasına gerek yok. İnternette 3-4 sekme açsın, kasmasın donmasın, youtubedan hd video izletsin yeterli.

Buraya özelliklerini yazıyorum. Hangi parçaları değişeyim, neyle değişeyim? 200-300 tl ile en çok nasıl performans artışı yakalarım? Link ile birlikte ürünleri belirtirseniz sevinirim, yurtdışında ucuzsa parçalar oradan internetten getirtebilirim. Parçaların uyumluluğuna dikkat ederseniz sevinirim. Bir de şuan windows xp var, donanım güncellemesinden sonra windows 7 yükleyeyim mi?

Intel pentium 4 3.40ghz işlemci
Intel d34223-001 işlemci fanı
Foxconn n15235 anakart
Ati x550 256mb ekran kartı
Kingston kvr533d2n4/512 512mb 533mhz ddr2 bellek
Samsung sp1243n 120gb 7200rpm harddisk
switching power supply atx-400w power
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.