L

Yüzbaşı
23 Ağustos 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
99 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
L
9 yıl
Askerlik Borçlanması Emekli Maaşını Yükseltir mı?
arkadaşlar, emekliliğime 2 ay kadar kaldı.
sgk nın sitesinden ne kadar emekli maaşı alacağımız hesaplanabiliyor.ben yaptığım denemelerde 2000 yılı öncesine(askere gidiş tarihim 1987) 330 gün(salladım) daha ilave ediyorum(program müsaade ediyor) çıkan sonuç yaklaşık aylık 49 tl artış oluyor.
benim anladığım askerlik borçlanması yaparsam maaşım aylık 49 tl fazla olacak.

sorum şu;

sgk nın bu programı hem mevcut durumdaki alacağım maaşı hemde askerlik borçlanması sonrası alacağım maaşı doğru hesaplıyormudur?


sgk unkapanı na gittim tahmin edeceğiniz gibi baştan savma cevaplar aldım.danışmaya, sgk nın sitesinden hesaplatınca 50 tl artış oluyor deyince memur bu sefer 50 lira ne ki değmez falan demeye başladı.
aramızda bu konularda bilgili kimseler veya benim durumumda olup tecrübe eden arkadaşlar varsa ALLAH rızası için yardımcı olsun.eğer maaşta artış olmayacaksa boşuna askerlik borçlanması yapmayalım.
L
10 yıl
YARDIM; ARACA GÖMÜLÜ EKRANLI DVD NAVİGASYON SİSTEMİ NASIL GÜNCELLENİR ?
aracım peugeot 508 araçta cyclone dvd navigasyon sistemi takılı.sitesinden baktım 3 adet güncelleme hakkım varmış.dosyaları indirdim sd karta aktaracaktım, fakat sd kart girişini bulamadım.firmaya mail attım cevaben siz cihazı sökemezsiniz, sd kart çerçevenin altında diyorlar ve beni servise yönlendiriyorlar.bana resmen insanları yolma politikasıymış gibi geldi.ücretsiz güncelleme hakkım var ama servise gidip 100-200 tl gibi bir rakam vermem gerekecek.
şimdi soruyorum bu güncellemeyi çerçeveyi sökmeden mesela usb girişinden veya cd-dvd girişinden yapma imkanı varmı?
yoksa, illaki servise gitmek zorundamıyım?önerilerinizi bekliyorum, umarım masrafsız güncelleme yapabilirim.

cihaz linki;

cihaz resmi;

< Resime gitmek için tıklayın >
L
11 yıl
MK808 ANDROİD BOX İNCELEME
geekbuying çin sitesinden sipariş verdiğim mk808 cihazım bugün elime geçti.yaklaşık 24 gün de geldi.
ilk izlenim olarak gayet iyi buldum.şu ana kadar bir sorun yaşamadım.yazılım güncelleme yapmadım.ptt kargo beni oldukça şaşırttı.kargo takip yaptığımda cihaz 2 gün önce türkiye ye giriş yaptı ve bugün elime geçti.
resimler ile birlikte birde video paylaşacağım.üst düzey kullanıcı değilim,benden yapamayacağım şeyler istemeyin lütfen.buyrun;

http://b1211.hizliresim.com/13/7/fqq12.jpg
http://b1211.hizliresim.com/13/7/fqpzk.jpg
http://b1211.hizliresim.com/13/7/fqpxp.jpg
http://b1211.hizliresim.com/13/7/fqpwp.jpg
http://b1211.hizliresim.com/13/7/fqpvf.jpg


video linki
L
12 yıl
whats up\u0027ta silinen mesaj geri gelirmi?
arkadaşlar whats up mesaj programını kurcalarken sohbetleri silmişim.tekrar geri getirmek mümkünmü acaba?
birsürü yere mesaj yazdım.1 tane bile cevap veren yok.lütfen bilenlerden yardım istiyorum.teşekkürler.
L
12 yıl
**YENİ AVEO**DVA 9843 HD 8 İNCH DOUBLE DIN NAVİGASYONLU MULTİMEDYA CİHAZI
NECVOX yeni aveolar için multimedya sistemini satışa sunmuş.chevrolet bayilerinden temin edebilirsiniz demiş.ben odak chevrolet i aradım.henüz gelmediğini söylediler.zannederim kısa zaman içinde satışı başlayacak.yalnız fiyatı baya tuzluymuş.1990 tl.
bu arada kauçuk paspas ta sordum.bu araçlar 8 aydır piyasada olmasına rağmen hala getirilmemiş.
L
12 yıl
2012 AVEO BAGAJ HAVUZU için (talepte bulunmak isteyenler)
yeni aveo araçlarımıza bagaj havuzu araştırdım.aşağıdaki linkteki firmayı buldum.yeni aveo için kalıp maliyetinin yüksekliğinden dolayı üretmediklerini ancak talep olursa yapabileceklerini öğrendim.bunun içinde öneride bulun diye bir bölüm açmışlar.bende aşağıdaki linkten öneride bulundum.sizinde ihtiyacınız varsa lütfen öneride bulunun ki firmada kalıplarını yaptırsın;
satış linki:http://www.ypsplast.com.tr/chevrolet.html
öneride bulun linki:http://www.ypsplast.com.tr/oneride-bulunun.html
L
12 yıl
Bende Chevrolet AVEO 1.3 dizel LT. aldım(Bol Resimli)
aracımı 21 aralık ta teslim aldım.beyaz LT. donanım sedan.bu güne kadar yaklaşık 600 km. yol yaptık.aracımı teslim aldıktan 2 gün sonra klimasından anormal sesler gelmeye başladı.yetkili servise gösterdiğimde klima kompresörünün arızalı olduğu garantiden değişim yapılacağını söylediler.2 gün öncede cebime gelen mesajda parçanın servise geldiğini randevu almamı istediler.yarın servise gideceğim.bu şanssız arıza umarım sadece benim başıma gelmiştir.insan üzülüyor ama yapacak birşey yok.sağlık olsun.
aracımdan klima arızası haricinde genel olarak çok memnun olduğumu söylemeliyim.motor gayet yeterli ısındıktan sonra sessiz.düşük devirlerde kullanımı ise yokuş yukarı 1. vitesten 2. vitese atarken araçta benden başka kimse yoksa çekiş idare eder fakat araç dolu ise gaza yüklenip deviri 2000 lerin üzerine taşımak gerekiyor aksi takdirde araç gazı köklesende hızlanmıyor.2000 devirin üzerinde 2 ye atarsan sorun yok hızlanma kaldığı yerden devam edebiliyor.zannedersen aracın gücü biraz az olduğu için tek başına kullanımlarda çekiş gayet yeterli olsada, araçta 4-5 kişi olursa özellikle yokuşlardaki kalkış biraz sıkıntılı.stop start sistemi bir tuş vasıtasıyla devre dışı bırakılabiliyor.ben genel olarak bu sistemi başarılı buldum.sistem şöyle işliyor;
araç durunca vitesi boşa alıp ayağını debriyajdan çektiğin an stop ediyor.hareket etmek isteyince ayağını debriyaja bastığın anda çalışıyor vitese takıp devam edebiliyorsun.sistemin bazı ilginç yönleri var mesela araç henüz sürati sıfır olmadan 20-30 km lerde iken vitesi boşa atıp ayağını debriyajdan çekince çalışmaya devam ediyor frene basıp sürat azalınca 5 km ye düşünce stop ediyor.stop ettiği anda direksiyon sertleşmiyor frenlerde sertleşmiyor farlar klima radyo kapanmıyor sadece motor stop ediyor.bazen klima açıksa stop devreye girmediği oluyor sistem kafasına göre herhalde koruma amaçlı davranıyor.stop devrede iken yokuş aşağı debriyaja basmadan ayağını frenden çekince araç yokuşun etkisiyle hızlanıyor 8 km ye ulaşınca da çalışmaya başlıyor.ayrıca araç stop sistemi devredeyken el frenini çekip aşağıya inmek isterseniz kapıyı açar açmaz çalışmaya başlıyor.
aracın müzik sistemi görüntüsü gayet iyi fakat ses bayağı yetersiz.aracı stop edip kontak anahtarını yerinden çıkarsanız da sistem devrede kalıyor.kapıyı açtığınız anda ise sistem otomatik olarak kapanıyor.bluetooth özelliği ile,gelen aramaları cevaplarken bir tuşa basmanız yeterli ses kalitesi yeterli.fakat kendiniz arama yapmak isterseniz ses ile kontrol olmadığından zahmetli.menülerde dolanmanız gerekiyor.radio da 3 favori listesi var 3 x 6 istasyon = 18 favori kanal kayıt edebiliyorsunuz.usb vasıtasıyla harici cihazlarınızı sisteme bağlayabiliyorsunuz.bluetooth vasıtasıylada cep telinizin müziklerini sistemden kontrol edebiliyorsunuz.
cruise control sistemide gayet başarılı bir şekilde görevini yerine getiriyor,direksiyon üzerindeki kumandaların kullanımı kolay,kumandaların gece ışıklandırması ise hem kullanıma hemde görselliğe katkı sağlıyor.
yakıt tüketimi umduğum gibi olmadı maalesef.katalog verilerini yakalamak, hedefim olmaya devam edecek.şu ana kadar gördüğüm en düşük değer bahçelievler-atatürk havalimanı-başakşehir arası pazar sabahı yollar bomboş vaziyette ki ortalama 4.3 LT/100KM.(bilgisayar verisi)şehir içi trafiğine girince ortalama yükselmeye başlıyor 6.7 LT/100KM. lere tırmanıyor.
şimdide biraz resimler konuşsun;
L
13 yıl
nokia 5800 facebooktan video izleyemiyorum ses var görüntü yok
weeb tarayıcıdan facebooka girip sayfasından video izleyemiyorum neden acaba?1 tane videoyu oynattı ama görüntü bozuk çizgi çizgi geliyor diğer videoların denediklerimdede görüntü yok ses var oynatmadan oncede video oynatılamıyor kısmen oynatılmayı denenecek diyor.facebooktan video izlemenin bir yolu varmıdır acaba? şimdiden ehrkese teşekkürler,
L
13 yıl
maisto monster oyuncakmı rc mi?
link:http://www.hepsiburada.com/Liste/maisto-monster-drift-tech-uzaktan-kumandali-araba/ProductDetails.aspx?productId=oyunncmay81161&categoryId=1201466&SKU=OYUNNCMAY811611

dışı plastik diye kötü gibi geldi ama masito saglam marka oldugunu biliyorum sizce nedir bu oyuncak mı rc mi?
L
13 yıl
RC car alacagim şu ikisi arasında kaldım lütfen yardım
benim için onenli olan arabanin kaymasi hiz onemli degil
bu ilki maisto marka monster drift model araba http://www.hepsiburada.com/Liste/maisto-monster-drift-tech-uzaktan-kumandali-araba/ProductDetails.aspx?productId=oyunncmay81161&categoryId=1201466

buda ikincisi racer marka nissan model araba
http://www.hepsiburada.com/Liste/racer-nissan-gt-r-uzaktantan-kumandali-araba-116/ProductDetails.aspx?productId=oyungaaltu9522&categoryId=1201466&SKU=OYUNGAALTU9522

sizce hangisi?

Bu konuda bilgi sahibi olmayanlar lutfen mesaj atmasinlar
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.