C

Yüzbaşı
21 Ağustos 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
60 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
3 yıl
İnternetten alışverişte kargo nasıl iç edilir. Videolu bir amazon ve kolaygelsin hikayesi
15 yıldır internetten alışveriş yaparım ve ilk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum. Bunun nedeni muhtemelen kolay gelsin firmasının piyasaya yeni girmesi olabilir. Köklü firma ne demekmiş şimdi daha iyi anlıyorum.
Önce olayı kısaca anlatayım, video görüntüleri ile nasıl teslim edilmeyen bir kargo, nasıl teslim edilmiş olarak gösterilir hep beraber izleyelim.
Olay amazon.com.tr üzerinden (satıcı amazonun kendisi bu arada) iki farklı sipariş vermemle başlıyor. Ürünleri kolaygelsin firması üzerinden iki farklı takip numarasıyla gönderiyorlar. Teslimat günü şirkette değilim (ki olsam da bir şey değişmez çünkü onun da yolunu bulmuşlar) Dağıtıma çıkan kargo personeli iş arkadaşıma benim adıma bir kargo geldiğini söylüyor ve arkadaşım benim adıma kargoyu alıyor. Eleman dışarıda tam teslimatı gerçekleştirdim bilgisini sisteme girecekken bakıyor ki bu kişiye bir koli daha var. Aracın yanına gidiyor, arıyor tarıyor yok. Sonra işte sahtekarlık burada devreye giriyor ve tekrar arkadaşın yanına giderek "TC'nizi unuttum, tekrar verir misiniz ?" diyor. Bu esnada olmayan kolinin de teslimatını bir güzel gerçekleştiriyor. Sonrada biniyor aracın sen sağ ben sürün... Garibim ben gel de müşteri hizmetlerini ikna et. Siz videoyu bir izleyin aşağıda müşteri hizmetleri hikayeleri var.

Videoyu izlemek için tıklayınız

Tabi bana da mesaj düşüyor ve bir arkadaşımdan akşam kolileri (ben halen iki siparişim de teslim edildi sanıyorum) eve getirmesini rica ediyorum. Arkadaş beni arıyor ve sana bir tane koli gelmiş diyor. Önce araçta kalmıştır dedim ama yine de kolaygelsin'in muazzam müşteri hizmetlerini aradım. 20 dakika bekledikten sonra telefonu açan arkadaş da aynı şekilde "kargonuz teslim edildi görünüyor, edilmediyse araçta kalmış olabilir" diyor. Ben de gayet normal, olabilir diyerek telefonu kapatıyorum.

Pazartesi oluyor ve kargo halen yok. Tekrar kolay gelsin müşteri hizmetlerini arıyorum ve kargom teslim edilmedi, sistemde teslim edilmiş görünüyor. Araçta kaldı mı kayıp mı, en azından bana bir geri dönüş yapın diyorum. Aynen böyle dedim. Karşıdaki hanım efendi de ben hemen gerekli yerler ile görüşür, size geri dönüş yaptırırım diyor. Teşekkür edip, kapatıyorum. Ama o gün dönen olmuyor. Şaşırdık mı ?
Adamların ne bir şube bilgisi ne kurye dağıtım noktası bilgisi hiç bir şey yok. Sadece tek bir telefonları var. Yani kalkıp şubesine gitsem neresi belli değil.

Salı günü oluyor ve anlıyorum ki kargo firmasından bir şey olmaz. Amazon un o yere göğe sığdırılamayan müşteri odaklı müşteri hizmetlerine canlı sohbete katılıyorum. Derdimi anlatıyorum ve biz size döneceğiz diyorlar. Allah ki dönüyorlar, yalan yok. Ne dönüyorlar, kargo firmasının attığı cevabı "ürün teslim edilmiştir".
Sonra bakıyorum yazışarak olmayacak, telefon açıyorum. Bir hanım efendi yine gayet kibar, biraz bekleyin ilgili yerlerle konuşayım şöyle böyle, tamam diyor ben özellikle ilgileneceğim, ondanlar imza isteyeceğim, sizi takibime alıyorum, başka hiç kimse bana geri dönüş yapamazmış, onun sorumluluğundaymışım, özellikle telefonla arayacak bilgi verecekmiş filan falan. Gayet güzel değil mi ?

Akşam eve gidiyorum ve 21:37 de başka bir müşteri temsilcisi bana e-posta(!) ile cevap dönüyor. Teslimat belgesi ektedir (ekte bir şey yok. kopyala yapıştır) Neymiş covid-19 kapsamında imza alınamadığından temassız teslimat ile teslimat gerçekleştirilmiştir. Teşekkürler Amazon.

Bu arada kendim de satış sonrasında görev yapıyorum. Az-çok orada olanları da anlıyorum. Ama bir koliyi iç etmek bu kadar kolay olmamalı. İçinde çok pahalı bir telefon da olabilirdi. Şu görüntüler olmasa nasıl anlatacaktım ben derdim. Hoş görüntülerden sonra ne olur onu daha göreceğiz. Nitekim bugün ilk işim bunları hazırlamak ve tüketici hakem heyetine görüntülerle, belgesi göndermek oldu.

Forumu kullanan ve internetten alışveriş yapanlara bu gerçekten üzücü olayı aktarmak ve bu firmalar konusunda uyarmak için buraya yazıyorum. Üzücü diyorum çünkü artık her şeyimizi internetten alıyoruz. Dediğim gibi 15 yıldır internetten alışveriş yaparım ve amazon gibi bir firmada böyle bir şey yaşamak, hiç beklemiyordum. Elin Çinlisi dersin, işte onun sitesinde altın üyeyim. 20 dolarlık ürün gelmedi dediğim anda karşıya ek süre veriyor, yine gelmezse senin tek beyanında paranı geri yatırıyor.

Kendinize iyi bakın, sağlıcakla kalın.


Düzenleme: İmla
C
5 yıl
Poşet yasak ama filtresiz santral serbest
Böyle bir rezillik yok. Gazi meclis nasıl olur da halkının menfaatleri ve sağlığı yerine kurumların kârını düşünebilir.
Sözde muhalefeti de böyle bir durumda sessiz kalarak kamu oluşturmaya çalışmamaktan sorumlu tutuyorum. Karar meclise geliyor, geçiyor. Sonra bir milletvekili "olmaz öyle şey" diye tepki gösteriyor.
NEDEN bu düzenleme meclise gelmeden gerekli çalışmaları yapmadınız. Karar mecliste oylanırken kaç tane millet vekilinin oradaydı. Kaçı söz aldı, kaçı sosyal medyadan olanı biteni anlattı. Laf.... Sadece boş laf...

https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/poset-yasak-ama-filtresiz-santral-serbest-5321149/

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuz yılmaz;
Vatandaşa poşeti yasaklayıp, çevreci gibi davranan iktidar, termik santraller için tutarsız bir politika izliyor.
Özelleştirilen termik santrallerin çevre yükümlülüklerinden muaf tutulmasına dair düzenlemede şirketlere tanınan süre 31 Aralık 2019'da sona eriyordu. Daha önce de muafiyet getiren bu yöndeki bir yasayı Anayasa Mahkemesi (AYM) iptal etti. AYM, gerekçesinde sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkının ekonomik ve mali gerekçelerle vazgeçilecek haklardan olmadığını belirtti. Son yapılan değişiklikle ise halkımızı zehirlemek pahasına, bu termik santral şirketlerine kâr ve çıkar elde etmeleri için 2022 yılının sonuna kadar doğayı kirletebildikleri kadar kirletme hakkı sorumsuzca verildi.

Ben de buradan tepkimi gösteriyorum. Sizin milletvekili olmanızın farkı nerede kaldı...

Ben ev atıklarımı ayırmaya, çevremi temiz tutmaya çalışıp çocuklarıma temiz bir ülke bırakayım diye yırtınıyorum. Birileri bütün bunları bir meclis kararı ile sıfırlamayı bırak eksiye çekiyor. Valla da billaha da yazık. Yazıklar olsun hepsine...



https://www.dw.com/tr/bask%C4%B1-sonu%C3%A7-verdi-filtresiz-termik-santrallere-izin-%C3%A7%C4%B1kmad%C4%B1/a-47528161
Alın size Şubat haberi.
İstanbul Tabip Odası Halk Sağlığı Kolu Uzmanı Nilay Etiler "sürekli takipçisi olacağız" demiş. hahahaha
O zaman 60000 imza toplanmış. Şubat'ta kulaklarının üzerine yattılar, Eylül'de geçirdiler.

Neden ? Çünkü biz ..... neyse.
C
6 yıl
Seiko 6309 kalibre bakımı hakkında önerileriniz
Arkadaşlar, konu hakkında hiç bir fikrim olmadığı için danışmak istedim.
Babadan kalma 1984, 6309 kalibre seiko saatim var. Mekanizması halen çalışıyor. Tabi tutarlılığı tam olarak bilmiyorum. Camı çatlak, fosforlarında kararma, çizik vs gibi kozmetik bazı sorunlarından dolayı yetkili servisi aydın saate göndermeyi düşünüyorum.

Acaba bakım için kalibresini açtırmak veya açtırmamak konusunda ön bir tercih yapıp bunu servise bildirmeli miyim yoksa bunu ustaya mı bırakmalıyım ?

Ne bileyim biri çıkar " manyak mısın çalışan 6309 açtırılır mı? sonra toplayamazlar" filan der belki :) Veya şunları şunları da iste diyecek bir arkadaş da çıkabilir.

Bu konuda beni yönlendirebilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
C
7 yıl
9\" üstü 3G destekli android tablet önerisi
Selamlar arkadaşlar,
Şirket içinde kullanacağım, (özellikle kamera görüntülerini izlemek için)
9" ve üstü (mümkünse 10.1"),
3G destekli,
wifi çekim gücü tatminkar,
zırt-pırt sorun çıkartmayacak,
fiyatı 600-800 arası bir tablet arıyorum.

Malum sitede alışveriş sitesinde;
Samsung Galaxy Tab 4 T532 16GB 10.1" 3G Tablet ve
Samsung SM-T562 Galaxy Tab E 8 Gb 9.6" 3G+Wi-Fi Tablet var.
Aralarında 100 TL fiyat farkı var ama anlaşılır bir fark yazmamışlar.
9.6" olan daha pahalı :)

Bir de Intel Atom işlemcili şöyle bir tablet var. Hiç bir yorum, inceleme bulamadığımdan bilgi verebilirseniz sevinirim.
Dark EvoPad S1047 Intel Sofia 3G-R 16 GB 10.1" IPS Tablet

Şimdiden teşekkürler.
C
8 yıl
Yeni araç alacaklar Sompojapan zeyil soygununa dikkat edin !
Umarım ki sorun sadece benimle alakadardır. Çünkü bu bir kazanç kapısına çevrildiyse vay bizim halimize. İstanbul plakasını İzmir plakası yaptım diye adamlar benden %12 fazla para istiyorlar.

Olay şudur. İstanbul'dan yeni bir araç aldım ve plaka değişimi istedim. İzmir'e geldiğimde sigorta yaptırmadan ruhsat vermedikleri için noter satış kağıdıyla sigorta yaptırdım. Neyse aldım yeni plakaları, sigorta poliçesi üzerindeki 34 plakayı zeyil dedikleri bir olayla 35'e çevireceğim. Sompojapan benden 34 plakayı 35 yapmak için, sadece plaka zeyili için 120 TL para istedi.
Önce telefonla ulaşacak bir müşteri temsilcisi aradım, yok. Telefonların hasar danışmanlarına filan çıkıyor, müşteri temsilcisi yok. Canlı sohbet varmış.
Geçen konuşmaları aynen aktarıyorum.

Sistem 14:52:52
Konu: zeyil için talep edilen fark
Müşteri temsilciniz bağlanacaktır, lütfen bekleyiniz.
Sefa konuşmaya girdi.

Sefa 14:53:04
Merhaba ben Sefa, size nasıl yardımcı olabilirim?

Ş*****u 14:53:12
Sefa bey iyi günler
poliçe numaramı görebliryor musunuz ?

Sefa 14:53:56
Merhaba Ş** bey,
buyrun nasıl yardımcı olabilirim sizlere

Ş***u 14:54:18
poliçe numara mı görebiliyor musunuz ?
2*******
zeyil işlemi için acente bende bir fiyat farkı istedi de bu konuda bana bilgi verecek bir müşteri temsilcisi arıyorum. e posta ttım ama daha dönen olmadı
bende canlı destekten size ulaştım
Sefa bey !

Sefa 14:57:32
anladım hangi konu hakkında zeyilname yaptırmak istediniz

Ş***u 14:57:38
plaka dğeişikliği
34 plakalı aracımıma ikamet ettiğim ilden izmir 35 olacak değiştirdim
benden 120 tl fark isteniyor.
ikametim vs vs filan aynı sadece plaka
bana bunun yasal ve mantıklı bir açıklamasını yapabilir misiniz ?

Sefa 14:59:56
şöyle akatarım poliçeler belirli risk gruplarına bağlı olarak yapılmaktadır ve buna istinaden fiyat verilmektedir

Ş****u 15:00:42
34 plakanın 35 olmasındaki risk poliçenin %15 artmasına nasıl sebep olabilir ?

Sefa 15:01:40
sigortalının bilgileri araç bilgileri ve risk oldugu il bilgilerine göre işlem sağlanır

Ş***u 15:02:21
iyi de KANUNA göre siz zaten risk olarak sigortalının ikametgah adresine göre sigorta poliçesi kesmiyor musunuz ?
Zaten bana izmir e göre poliçe kestiniz öyle değil mi ?
Poliçem izmirşartlarında geçerli. PLAKA burada nasıl bir faktördür ?

Sefa 15:03:44
riskin bulundugu yere göre araç bilgileri esas alınarak kesilir

Ş****u 15:04:08
Beyefendi adres değişikliği yok. Sadece plaka değişikliği var...
Kendimi tekrar etmek benim de hoşuma gitmiyor ama siz bana bulunduğu yer, adres ikametgah diyorsunuz. Tamam ama benim sadece değişen plakam... Ben bunu anlayamıyorum. Kusura bakmayın.
Buradan bu zeyili kontrol etme şansınız var mı ? Acente den pek emin değilim çünkü...

Sefa 15:08:04
tamam sizler poliçe yaptırırken 34 plaka yapmışsınız ve ona göre fiyat verilmiştir daha sonra 35 plaka yapacagını belirttiniz burada fiyat değişikliği yaşanmaktadır

Ş****u 15:09:15
Şimdi böyle diyorsunuz da siz poliçedeki riskleri baz alırken sigortalının ikametgah adresini baz almıyor musunuz ?

Sefa 15:09:36
şuanda kontrol sağladıgımda zeyil girişi görülmemektedir

Ş*****u 15:09:51
daha onay vermedin.
gerekirse de poliçemi iptal ettireceğim.
Afadersiniz ama aptal yerine konulduğumu düşünüyorum
Sigortayı sigortalının ikametgahına göre alıp sonra plaka değiştirğinde

Sefa 15:10:40
anlıyorum
sistem bu şekilde ilermektedir

Ş*****u 15:11:09
gerekirse iptal edeceğim.
yapacak bir şey yok

Sefa 15:11:32
tabi takdir sizindir

Aynı şekilde bölge müdürlüğünde bir hanım ile de görüştüm. Ruhsatımı istedi ve zeyil farkında ki fiyatta bir sorun olmadığı söyledi.

Öncelikle 120 Tl sinde değilim. Ama insanı aptal yerine koymaları yok mu ? Arkadaş biri de bana demiyor ki yönetmelikteki şu maddeye göre ben senden bu parayı isteyebilirim.
Bende diyorum ki sen zaten benden ikametgah adresime göre poliçe kesmişsin. Sen nasıl plaka değişti diye benden bu parayı istersin. Ses yok.

Velhasıl daha ucuza poliçe bulmama rağmen yeni aldığım aracıma 1 haftadır ağız tadı ile binemediğimden lanet olsun dedim, para iadesi filanla da uğraşacak inanın takatim kalmadı. Ferdi kaza sigortam vardı bu firmada, onu iptal ettirip, kaskomu da başka bir firmadan kestirttim.

Bu ülkede her şeyi sineye çekmeye alıştırdılar bizi. Karşı taraf sigorta firması olunca avukat derdi de olmadığından her türlü bizimle oynayabileceğini biliyor.

Benim başıma böyle (bence) kanunsuz bir iş geldi ve umurlarında bile değilsiniz. Aklınızda bulunsun....
C
9 yıl
Kapı yan döşemeye kumaş ?
Öncelikle selamlar,

Orijinal kumaşı bu.
< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Aracın peugeot 306, aracımın yanlık kumaşları attı. Klasik bir sorun.

Kapıyı ve kumaşı söküp, tekrar takmak için aletim, edevatım, imkanım velhasıl herşeyim var ama kumaş konusunda bilgim sıfır olduğu için suni deri dışında buraya nasıl bir kumaş çekebilirim.

Hatta soruyu biraz daha kısaltayım; astarlı bir kadife kumaş alsam (ürün de bu) yukarıdaki kapıya uygun olarak şekil verebilir miyim ? veya aynı sitede parlak kadife kumaş var.

Sıkıntımı sanırım dile getirebilirmişimdir.
Konu hakkında bilgisi olan, bana bir yol göstebilecek herkese şimdiden teşekkürler.
C
9 yıl
NA sunucusu için WoT Generals Beta key
Dikkat sadece kuzey amerika sunucusunda geçerlidir.

http://www.mmorpg.com/giveaways.cfm/offer/595/World-of-Tanks-Generals-Beta-Key-Giveaway.html
adresinden temin edilebilir.

An itibariyle 3069 tane kalmıştır.
C
10 yıl
Asus R9 270 kurulumda siyah ekran ve restart
Selamlar,
R9 270 aldık, kuruluma kadar herhangi bir sorun yoktu. İlk başta sürücü kurulumu da yaptı.
Lakin daha sonra windows 8.1 in giriş ekranında siyah ekran hatası verdi.
Eski kartım GTX 480 ve herhangi bir sorun yok.
Tamamen sürücüyü kaldırdım, sürücü kurulu değilken sistem açıyor.
Farklı versiyonlar da kurdum ama yemedi.
Tekrar tekrar kurmayı denesem de bu sefer de ekran kartını sürücüsünü kurduğum anda bilgisayar resetleniyor !

Internette bu sorunu olan onlarca adam buldum ama net bir çözüm yok.

Her türlü fikir ve yardıma açık durumdayım.

Şimdiden teşekkürler.
C
10 yıl
Fx 6300 4100 mhz Turbo boost için 1.425V ?
Selamlar,
Millet bu voltaj ile dağları delerken turbo boost ile 4100 mhz çıkmak için 1.425 volt vermek bana pek mantıklı gelmedi...
Hem fazla ısı, hem de dediğim gibi 1.3?? voltla ile millet neler yapmıyor.
Bu voltajı otomatikte bırakıp, düşürmek gibi bir şansımız yok mu ?
Turbo boost açık olsun, gerektiğinde 4100 mhz lara çıksın, gerektiğinde hız düşsün ve 1.2 volt versin ama 1.42 voltta vermesin.
Bunun için biostan kapatmamız gereken bir ayar var mı ?
Veya elle voltajı ayarlasam, turbo boost ile sorun çıkartmayacak bir voltaj versem ?
Bu konuda bana bir akıl verseniz ?
C
10 yıl
Core clock düşürülünce burn testleri geçen gtx 480 (arıza nerede olabilir)
Selamlar,
Bir sistem güncellemesi yapayım dedim ve E8400 'ımı FX 6300 ile değiştirdim.
Sistem sorunsuz çalışıyor, lakin ekran kartımı;

Furmark burn-in testi yaptığım zaman 10-15 saniye sonra bilgisayar kapanıyor !
MSI kombustor ile normal testleri çalıştırabiliyorum (dakikalarca denemedim ama 15 saniyede de kapanmıyor) ama xtream testini çalıştırdığım zaman sistem yine direk kapanıyor.

Bende MSI afterburn ile gtx 480 nin 700 mhz olan çekirdek hızını 405'e filan çektim.
Şu anda tüm testlerden geçiyor ve sorunsuz !

Sorun ısınma değil, çünkü ekran kartı 92 dereceleri rahat gören bir kart ve 405 mhz da bile 90 dereceleri rahat görüyor. Hata verip kapanmıyor.

Sorun PSU dan mıdır GPU dan mı bir türlü karar veremedim...

PSU'um
< Resime gitmek için tıklayın >

Bu konuda fikri ve tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.