A

Teğmen
27 Aralık 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
39 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
4 yıl
Hangi Hafif Ticari - Fkir Verin Arkadaşlar
Merhaba arkadaşlar,

90 Bin bütçeyle hafif ticari araç arıyorum. Binek olarak kullanılacak. Ayda bir-iki koli falan taşırım herhalde.

Sizce aşağıdakilerden hangisini almalıyım.

Citroen Berlingo Selection 2018 100 HP (10.000 km civarı)

Citroen Berlingo Selection 2018 120 HP (20.000 km civarı)

Fiat Doblo Combi/Panorama Premium Plus/Trekking 2017/2018 120 HP (30.000-50.000 km civarı)

Peugeot Partner Allure 2018 120 HP (50.000 km civarı)

Yardımcı olan herkese teşekkür ederim
A
4 yıl
Alman VW den sonra İranlı IKCO markasıda Türkiye\u0027de fabrika açıyor.
A
5 yıl
FCA nın Turbo Benzinli motorları
Merhaba arkadaşlar, aşağıda linkini paylaştığım haberi okurken dikkatimi çekti. Fiat neden ülkemize turbo benzinli motorlarını getirmiyor? Bu konuda bilgisi olan var mı? FCA nın diğer markalarından sanırım Jeep kullanıyor bunları.

1.0 litrelik 120 beygir FireFly
1.3 litrelik 150 beygir FireFly
https://tr.motor1.com/news/372008/fiat-500x-sport-donanimi-tanitildi/
A
5 yıl
Egea SUV geliyor
Son halinin ilk fotoğrafları düştü


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


Arkadaşlar Egea Cross ismiyle ve 1 litre 100 bg lik yeni turbo benzinli motoru ile geliyor

Tonalenin veya renegadenin kardeşi değil ( keşke olsaydı ) orijinal egea nın üzerinde çalışılmış hali.

% 50 lik ÖTV diliminde olacakmış.


İlk haber çıktığında mealen aşağıdaki bilgiler vardı
1. 500X gidiyor yerine 500 Giardiniera'nın halefi geliyor.
2. Egea HB gidiyor yerine Renegade ve Tonale kardeşi SUV geliyor.

Bence harika olur. Ve de kaliteli bir şey olur.


Lınk:https://tr.motor1.com/news/365902/yeni-fiat-500-ailesi-buyuyor/
A
5 yıl
Yeni FCA Modelleri, ZF\u0027in 8 ileri otomatiğini kullanacak
Bence çok iyi bir gelişme.




"ZF'nin FCA'ya vereceği yeni otomatik şanzımanın üretimi 2022'de başlayacak.
FCA Grubu'nun (Fiat Chrysler Automobiles) yeni gelecek arkadan itişli ve 4 tekerden çekişli otomobillerinin ZF markalı yeni bir 8 ileri otomatik şanzıman kullanacakları bilgisi ortaya çıktı. Bu bilgi, FCA ile ZF arasında yapılan yeni bir anlaşmadan doğrulanmış durumda. Hatta ZF, bu anlaşma kapsamında FCA'nın verdiği siparişin, bu yeni 8 ileri otomatik şanzıman için verilen en büyük 2.sipariş olduğunu da belirtiyor.

ZF'in geliştirdiği 8 ileri otomatik şanzımanın 4.jenerasyonu olacak olan bu yeni şanzıman, elektrikli araçlara her zamankinden daha uygun olacak şekilde tasarlanmış. Bu şanzımanın, motoru önde ve yatay şekilde konumlandırılmış tüm araçlara entegre edilebileceği de belirtiliyor. ZF'in 8 ileri otomatik şanzımanının bu en gelişmiş versiyonunun üretimi de 2022 yılında Saarbruecken fabrikasında başlayacak. İlerleyen zamanlarda da üretimin ABD ve Çin'de de başlayacağı da belirtiliyor.

ZF'in CEO'su Wolf-Henning Scheider de "FCA tarafından global şanzıman sağlayıcısı şeklinde nitelendirilmekten memnun olduğumuzu belirtebiliriz. FCA'dan yeni 8HP şanzıman için aldığımız sipariş, en büyük 2.sipariş oluyor. Aynı zamanda bu yeni şanzıman, plug-in hibrit otomobiller gibi yenilikçi araçlara verdiğimiz desteği de doğruluyor." şeklinde bir açıklamada bulunuyor.

FCA'nın bu yeni ZF şanzımanı için verdiği sipariş miktarının 10-15 milyar dolarlık bir miktara tekabül ettiği de gelen söylentiler arasında yer alıyor. Ayrıca son yıllarda olduğu gibi yine BMW de ZF'in 8 ileri otomatik şanzımanını kullanmaya devam edecek. Yani 8HP şanzımanın yeni jenerasyonu, FCA Grubu'nun yeni otomobillerinde olacağı gibi BMW'nin yeni modellerinde de görev yapacak. Yaklaşık 3 ay önce BMW, ZF ile bir anlaşma yapmıştı ve bu da ZF'in tarihinde alınan en büyük sipariş olmuştu. Bu haberimizden öğrendiğiniz üzere de ZF'e ikinci en büyük sipariş FCA'dan gelmiş oldu."


Kaynak:https://tr.motor1.com/news/358139/yeni-fca-modelleri-zf-sanziman/
A
7 yıl
Sezarın hakkı sezara, Attrage İzlenimleri
Öncelikle herkese merhaba, bir arkadaşın attrage hakkındaki izlenim konusu kilitli olduğu için yeni konu açma ihtiyacı duydum.

Arkadaşlar bende geçen ay attrage aldım. öncesinde kötü bir linea deneyimim olmuştu. dolandırılmıştım, forumda başlıkta açtım. zorla kurtardık paramızı.

Arkadaşlar 2.el kaygısını unutup aracın güvenliğine özelliklerine yakıtına bakarak mantıklı değerlendirme yaparsanız bu aracın tam f/p aracı olduğunu görürsünüz. bu araçla benzer özellikteki piyasası olan araçlar ile bunun fiyatı karşılaştırılırsa zaten 2.el de kaybedeceğin parayı peşinen ödemediğin ortaya çıkar. yani ucuz alıp ucuz satarsın bu aracı. ayrıca ben niye başkalarının hayalleri ile yaşıyorum ki? çoğunluğun sevdiği araçları kullanma mecburiyetinde olduğu düşünmek, insana kendini kötü hissettiriyor. benim kendi hayallerim, zevklerim ve ihtiyaçlarım var.

Arkadaşlar, ben aracın 2.el durumunu böyle düşünerek tipiyle de ilgilenmeyerek geçen ay aldım aracı. çok şükür bir pişmanlığım da yok. ben kişisel olarak benzinli araç istemeyen biriydim. tüpten çok çektim, dolayısı ile ısrarla dizel istiyordum. aracın yakıt değerleri gerçekten mükemmel. ben çok devirli kullanan biriyim normalde. buna rağmen araç şehir dışı 5,5 lt, şehir içi 7 lt yaktı (şehir için kısa mesaferler ve çok dur-kalklar olmasına rağmen). hanım kullandığında bu değerler 4,3 / 6 olmaktadır ayrıca. buda benim ideal gerçekten. çünkü dizele yakın yakıt tüketimi olan benzinli araç. yani bakım masrafı dizele göre haliyle az olacaktır. ayrıca aracın bakım aralıkları 20,000 km.

Arkadaşlar, o marka bu marka fanatikliği bize ülke olarak bişey kazandırmıyor. biz markaları bile değil modelleri inceleyerek mantıklı tercihler yapmalıyız. bir markanın bazı modeli diğerlerinden kaliteli yada kalitesiz olabilir veya bir modelin bazı üretim yılları ile diğer üretim yılları kalite olarak farklı olabilir.

Arkadaşlar ben attagem ile mutluyum çünkü ihtiyaçlarımı fazlası ile karşılıyor. ve sizde sizi mutlu eden araçları tercih edin, başka insanları mutlu eden değil.

Kalın salıcakla...
A
7 yıl
Dolandırıldım. Km düşürülmüş. Lütfen yardım edin.
20 Gün önce kadar c3 arabamı sattıktan sonra dizel sedan araba bakmaya başladım.

Bir hafta önce 2012 model 63500 km de linea easy 1.3 aracı yanlarda bir değişen ve 2.5 parça boya ile şahıstan aldım. (Ben 4 sahibiyim. İlk üç sahibide şahıs hep, kardeşim polis ondan öğrendim)

Arabayı aldığımda eksperde kouştuğumuz dışında bişey çıkmadı. Muayene evrakıda ruhsatla beraberdi, ona baktığımda 43000 km de muayeneye girdiği yazıyordu.

İşyernden müdrümle aldığım izinler sebebiyle bozuştuğumdan ve ekisperdede bişey çıkmadığından arabayı aldım.

Bugün servise gittiğimde aracın mart / 2015 de servisten ağır bakımının yapıldığı ve km sinin 101.000 olduğunu öğendim.

Araç Ekim - 2015 de muayeneye giriğinde de 43.000 km de.

Bu iki tarih arasında km düşülmüş ve araç birinci sahibinden ikinci sahibine geçmiş. ( Temmuz - 2015 de devir gerçekleşmiş)

Pazartesi dava açmak istiyorum hemen. Neler yapmalıyım bana yardım edin lütfen. Tazminat mı ceza mı davası açmalıyım. Avukat arkadaşım da tecrübesiz sizden fikir almak istiyorum.
A
7 yıl
Kilometre düşürüldüğünde ABS ve Airbeg Kilometresinden yakalandığı dogru mu?
Arkadaşlar, bir muhabbete kulak misafiri oldum, aynen şöyle söyledi adam:

'...Benim focus u 90 bin km de almıştım. şimdi 120 bin km de sattım ama alıcı ABS ve Airbeg KM lerine baktırdı ve benim arabanın esas km si 190 bin km çıktı. Megerse ben arabayı almadan km düşürülmüş...'

Şimdi bu adamın dediği şey gogru mu?
Yoksa kandırıldı mı?
A
7 yıl
Dizel gibi çalışan benzinli motor geliyor!
Dizel gibi çalışan benzinli motor geliyor!
Mazda'nın geliştirdiği benzinli HCCI motor, dizel motorların çalışma mantığına sahip. Üstelik yakıt tüketiminde de dizel motorlara rakip olabilir.


Dizel gibi çalışan benzinli motor geliyor!
Mazda, yüksek sıkıştırma oranına sahip HCCI motoru geliştirdi. Bu motor sahip olduğu sıkıştırma oranı sayesinde bujiye ihtiyaç olmadan çalışırken, düşük yakıt tüketimiyle de dizel motorlara da rakip olacak.

Otohaber Dergisi'nden Baturhan Boyacılar'ın haberine göre, Mazda, HCCI (Homogeneous Charge Compression Ignition) isimli homojen karışımlı sıkıştırma ateşlemeli motor teknolojisini seri üretime geçirirse benzinli motorlarda yeni bir sayfa açılacak.

DİZEL MANTIĞIYLA BENZİNLİ MOTOR

Yüksek sıkıştırma oranıyla daha fazla verim ve bujinin olmaması Mazda HCCI'ın en temel özellikleri arasında yer alıyor. HCCI, dizel motor mantığıyla çalışıyor. Emme zamanında silindirlere giren hava, piston tarafından sıkıştırılarak üzerine benzin püskürtülüyor ve hava-yakıt karışımı patlıyor. Modern dizel motorlardan daha fazla olan 18:1 sıkıştırma oranı son derece kritik ve yüksek teknoloji gerektiren bir uygulama. Bu teknolojiyle, azotoksit, kurum ve karbondioksit miktarında da azalma sağlanıyor. Standart Mazda motoruna göre yüzde 30 daha fazla verim sağlayan HCCI motor konseptinin, Mazda3'te yakıt tüketiminin ortalama 5,0 lt/100 km olduğu açıklandı.

DAHA ÖNCE DE DENENDİ

Yüksek sıkıştırma oranlı benzinli motor üzerinde daha önce de çeşitli denemeler oldu. Örneğin, 2007 yılında Daimler Grubu'nun geliştirdiği DiesOtto motor teknolojisi ve GM'in 2009'ta tanıttığı HCCI motor konseptleri seri üretime geçememişti. Hatta Honda'nın tanıttığı yüksek sıkıştırmalı ve buji ateşlemeli benzinli motor da konsept olarak kaldı.

HEDEF 2018

Öte yandan Japon marka HCCI motoru 2018'in sonlarında Mazda3'te kullanmayı planlıyor.
http://otomobil.haber7.com/otomobil/haber/2287650-dizel-gibi-calisan-benzinli-motor-geliyor

arkadaşlar bu mümkün mü?
A
7 yıl
Biri ‘Türk’ markalı 4 yeni oto geliyor
2013 yılı şubat ayında TOFAŞ ve Oyak-Renault tarafından yapılan açıklamalara ilişkin haberde 4 yeni modelden bahsedilmekteydi.

Ben 2016 yılı sonu itibari ile bunlardan birinin EGEA diğerinin MEGANE SEDAN olduğunu düşünüyorum. Bunların dışında başka model ürettiler mi tofaş ile oyak-reno? Yahut hazırlığı devam eden modelleri var Mı?

Fiat: Biri B Diğeri C iki segmentte demiş 2013 yılı şubatındaki açıklamasında.

Renault: Biri B-Sedan Diğeri C-HB demiş. C Segmentindeki Fluencenin yerini alacak B Segmentindeki Symbol a alternatif olacak demiş 2013 yılı şubatındaki açıklamasında.

Sorular: 1) Fiat ın bahsettiği (Hem B Hem C segment) arabaların hepsine EGEA diyebilir miyiz?

2) Renault un bahsettiği Symbol un alternatifi olacak araç nerede?

3) O tarifte Yerli Otomobil muhabbeti vardı. Bu iki firma acaba Yerli Otomobili baltalamak için mi uydurdular fazladan arabaları?

http://www.hurriyet.com.tr/biri-turk-markali-4-yeni-oto-geliyor-22568654
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.