T

Teğmen
25 Kasım 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
13 üye
Görüntülenme (?)
90 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
5 yıl
Ciğerlerimiz yanıyor!
2021 edit:

Sene 2021. İki yılda tek karış bile adım atamamış hükümet bu konuda malesef. Konudaki 2 yıl önce yapılan yorumlara dikkat edin lütfen. O zamandan günümüze hiç bir ders alamamışız. Memleketimizin yanışını üzüntü ve kaygıyla seyrediyoruz.

Arkadaşlar malesef İzmir'de 4 farklı yerde aynı anda dün başlayan orman yangınları bir türlü kontrol altına alınamadı. Adeta ciğerlerimiz yanıyor. Malesefki ülkemiz ormanlarına sahip çıkma konusunda sınıfta kaldı. Urla, Seferihisar, Orhanlı, Yeniköy Efemçukuru, Bahçecik, Menderes, Karabağlar Tırazlı Limontepe ' de yangınlar canla başla söndürülmeye çalışılıyor. Gerek rüzgarlı hava koşlları, gerekse havadan müdahelenin yetersiz olmasından dolayı söndürme zorlaşıyor. Bu tip yangınlarda THK'na ait yangın söndürme uçaklarımız nedense kullanılamıyor. Askerlerin söndürme çalışmalarına katılım sağlamaması v.s v.s.

En önemlisi ise lütfen duyarlı olalım, araçlarımızdan sönmemiş sigara izmariti atmayalım, Bir pazarımız var deyip orman alanlarında inatla mangal yakmaktan vazgeçelim. Unutmayalım sadece yanan çalı çırpı ağaç değil. Koskoca bir ekosistem yok oluyor. Böcekler, arılar, karıncalar, kablumbağalar, yılanlar, geyikler ve milyonlarca adını sayamadığımız canlılar.

Devletimizin bu konuda acilen bir eylem planı yapması şart, Özellikle yangın söndürme uçakları ve helkopterlerinin çoğaltılması gerekiyor.


20/08/2019 itibari ile hala kontrol altına alınamamış


İzmir'in Karabağlar ilçesindeki yangın 500 hektarlık bir alanın kül olmasına neden olurken, hâlâ kontrol altına alınamadı.İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayan ve Seferihisar ile Menderes ilçelerine sıçrayan orman yangını, 3. gününde kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Pazar günü saat 13.00’de Karabağlar’ın Tırazlı mevkisinde başlayıp diğer iki ilçeye sıçrayan orman yangını devam ediyor. Yaklaşık 500 hektarlık alanda etkili olan yangını kontrol altına alabilmek için gece boyu çalışan ekiplere havanın aydınlanmasıyla birlikte helikopterler de destek vermeye başladı.Yangına 20 helikopter ile 200 arazöz müdahale ediyor.Zaman zaman etkisini artıran rüzgar ekiplerin işini zorlaştırırken, bazı vatandaşlar da yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.
Kaynak Yeniçağ: Karabağlar'da, yangın kontrol altına alınamadı!
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/karabaglarda-yangin-kontrol-altina-alinamadi-246071h.htm

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
T
5 yıl
Gazeteci Sabahattin Önkibar\u0027a saldırı
Malesef basın özgürlüğünde geldiğimiz sonuç bu. Yandaş değilsen her şey her an başına gelebilir.

Haber içeriği:
Oda TV'de yer alan habere göre, yazar Önkibar, Ankara Angora Evleri önünde, kendi evine 300 metre kala saldırıya uğradı.
Önkibar'ın önünü kesen iki araçtan inen 3 kişi Önkibar'ı yumrukladı. Hastaneye kaldırılan Önkibar'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Önkibar, saldırganlardan şikayetçi oldu. Görgü tanıklarının ifadesine göre saldırganların kullandığı araçlardan bir tespit edildi.

Haber linki:http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1410738/Gazeteci_Sabahattin_Onkibar_a_saldiri.html
T
5 yıl
1000 muhtar umreye gönderilecek.
UMRE SÖZÜ

CUMHURBAŞKANI Erdoğan konuşmasının ardından 1000 muhtarı İspanya’ya gönderdiklerini hatırlatarak, 1000 muhtarı da Umre’ye göndereceklerinin sözünü verdi.

Evet arkadaşlar, az önce sosyal medya’da bu haberi gördüm. Malesef bu ülkede nice yardıma muhtaç insanımız varken. Bu umre paralarının devlet kasasından öıkacak oluşu sinirlerimi bozdu. Şu ekonomik ortamda devlet gelirlerinin bu şekilde çarçur edilmesi çok üzücü.
T
6 yıl
accent era 2. vitese düşürürken çıkan cırtlama problemi
Arkadaşlar, bir yakınımda accent era 2010 1.4 araç var. Araçta 3. vitesten 2.vitese geçirme esnasında cırrrt diye bir ses çıkıyor, ve geçiyor. Diğer viteslerde sorun yok. Ustaya danıştığımızda senkrmenç kaynaklı olduğunu söylüyor. Nette yaptığım araştırmalarda bu sorunu yaşayanlar var, fakat tam olarak bir sonuç bulamadım.

Bir kullanıcı "acaba devir düşmeden mi vites değiştiriyorsunuz..devir düşmeden vites küçültürseniz cırtlama yapacaktır..ki sizin asıl probleminiz bu gibi..yani sizin kullanımınızdan kaynaklanan bir sorun :) devir düşmeden vites değiştirmeyin..mesela 60 km/s hızın üstünde 4 den 3e geçirmeyin vitesi ozaman cırtlar :)) demiş. Sizce bu kronikmi hyundai era araçlarda. Yoksa tamirmi istiyor şanzıman?

Teşekkürler.
T
6 yıl
KKTC Türk Lirasını bırakıyormu?
Arkadaşlar az evvel okudum bu haberi. Paramızın hergün erimesi karşısında, yapılan bu hareketin bakalım yankıları nasıl olacak.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/kktc-turk-lirasini-birakiyor-mu-2423034/

Biz TL'nin değer kaybı karşısında hiç elimizde olmayan sebeplerle birtakım sıkıntılar yaşıyorsak, bunları TC ile çok daha açık konuşmak durumundayız ve konuşmaya da başladık.
(KKTC Başbakan'ı Erhürman...)
T
8 yıl
Araç değişikliği tavsiyesi (24-28 bin arası bütçe)
Arkadaşlar 4 yıldır binmekte olduğum 1997 polo classic aracımı artık değiştirmek niyetindeyim. Aşağıdaki farklı araç gözüme çarptı. Özellikle Opel corsa 1.3 için ne dersiniz, gidip bakılası bir araçmıdır? Benim için öncelikle ekonomik yakıt tüketimi ve güvenlik önemli. 2 aylık oğlum var. 3 kişi olduğumuzdan B sınıfı bir araç yeter düşüncesindeyim. Bütçem max. 25-28 arası. Veya halihazırda var olan aracıma binmeye devam edip bayram sonrasınımı beklemek lazım?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ogretmenden-temiz-megan-2-331239186/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-fatih-ten-2007-corsa-1.3-cdti-330747809/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-clio-iii-auth-1.5-dci-328281539/detay
T
12 yıl
Gittigidiyor açık artırmaya yeniden başlıyor
Evet arkadaşlar, bir zamanlar hepimizin birşekilde bişeyler alıp sattığı açık arttırma sitesi,1,5 yıl önce açık arttırma sistemini kapatmıştı. Tekrar teklif usülü açık arttırma satışları yakında başlayacakmış. Eskisi gibi hareketli günlerine dönebilecekmi bakalım.

Kaynak: webrazzi.com
T
13 yıl
imessage geldi Whatsupp Messenger bugün ücretsiz oldu
İos 5 ile gelen imessage özelliğinden sonra bugün dikkatimi çeken şey whatsupp messengerin ücretsiz olarak sunulması. imessage özelliği hoşunuza gitmedi ise yada bugüne kadar satın almayıp free olmasını bekleyenler varsa ücretsiz olarak cihazlarına yükleyebilirler.
T
13 yıl
Turkcell Iphone 4 paketleri güncellenmiş
Az evvel turkcell'in sitesinde tesadufen farkettim. İphone 4 paketlerin içerikleri ve cihaz fiyatları değişmiş.


Kontratlı Tarifeler:

http://www.turkcell.com.tr/bireysel/cihazlar/Sayfalar/ceptelefonlari/iphone4.aspx

Peşin Cihaz Fiyatları

Phone 4 16GB’ın 25.08.2011 tarihli Merkez Bankası döviz satış kuru üzerinden hesaplanan tavsiye edilen satış tutarı 2.058 TL'dir.

iPhone 4 32GB’ın 25.08.2011 tarihli Merkez Bankası döviz satış kuru üzerinden hesaplanan tavsiye edilen satış tutarı 2.428 TL'dir.

edit:peşin cihaz fiyatları eklendi.
T
13 yıl
MODAFON.net satılık blog şeklinde web sitesi
sitenin adresi:www.modafon.net

İlgilenenen arkadaşlar Fiyat öneri-tekliflerini pm göndererek benimle iletişime geçebilirler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.