J

Yüzbaşı
04 Ağustos 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
32 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
J
5 yıl
Disklerin teknik olarak değişmesi gerektiği nasıl anlaşılır
Merhaba,

fren disklerinin etrafında fatura oluştu balataları değiştireceğim ancak diskleri tornalatma konusunda düşüncem var disk bir anda beni yorucak o yüzden ömrü bitmemiş diski değiştirmek istemiyorum.

değişmesi gerekdiğini nasıl anlayabiliriz mesela kaç mm inceldiyse değişmelidir.
J
10 yıl
Excel de 3 verili grafik çizdirme
Merhabalar,

Farklı firmalardan aldığımız malzemelere göre hangilerinden ne kadarlık alışveriş yaptığımızı görebilmek için grafik çizdirmek istiyorum.

Firma1 Malzeme1 Fiyat
Firma2 Malzeme1 Fiyatı
Firma3 Malzeme2 Fiyatı
Firma4 Malzeme1 Fiyatı
Firma5 Malzeme2 Fiyatı


Bu verilere göre farklı firmadan aldığımız aynı malzemelerden kaç liralık aldığımızı göstermesi?
Bu nasıl yapılabilinir?


Teşekkürler,
J
10 yıl
İstanbulpark ta 1.16d ED ile yanlama
Merhabalar,

Bu arkadaşları büyük ihtimalle donanımhaberde çoktan görmüşsünüzdür ancak görmeyenler olabilir diye paylaşmak istedim, genel olarak çok keyifli ve tarafsız otomobil inceleme videoları var, bu da onlardan biri.

Keyifli seyirler...

http://www.youtube.com/watch?v=Vf2QKghns9M

http://www.oto-park.com/haberler/istanbul-park-bmw-116d/1079
J
10 yıl
BMW 1.16D hız sabitleyici
Merhabalar,

ik önce leon sonra Volvo V40 düşünüyordum ancak Volvo V40 r-design araç kalmadığı için 1.16d düşünmeye başladım dizel manuel olucak ancak anlamadığım şey bu araçlarda hız sabitleyici gibi bir özelliğin olmuyor oluşu

sahibinden den de ilanlşara bakıyorum ancak hız limitleyici var sabitleyici yok :/ bu araçla sürekli uzun yol yapacağım için benim için gerekli bir özellik
acaba golf ler gibi pratik bir şekilde sonradan takılabiliyor mu yoksa o şekilde opisyon varsa oluyor yoksa da artık olmuyor mu?
J
10 yıl
2010 Golf 6 dizel DSG piyasası nedir?
Merhaba,

Comfortline donanımlı 2013 model golf 7 1.4 ler 52-54civarı iken 2010 model golf 6 DSG almak mantıklı mı mıdır? piyasası nedir?
J
10 yıl
Philips 47PFL6008K mi SAMSUNG 46F6470 mi?
Arkadaşlar merhaba,

Tüplü televizyonumuzun geçen hafta yıldırım sebebiyle bozulmasından dolayı LED TV ye geçiş yapacağım bu akşamdan beri oturdum konu başlıklarını okudum ve bütçeme göre bu iki tv arasında kaldım ikisininde fiyatı birbirine yakın ancak LED TV konusunda hiç bir fikrim yok.

3D olayı çok önemli değil Smart olayı ise eğer çok kasılma ve yavaşlama olmuyorsa kullanılabilinir. Onun dışında 1080p 2D filmleri izlemede ve dahili uydu alıcısıyla SD yayınları izlemede kullanacağım.

Siz hangisini önerirsiniz?


Şimdiden Teşekkürler...
J
10 yıl
Volvo V40 Çok Detaylı İncelemesi ve Karşılaştırmalı
Merhaba,

Bugun mezcar a giderek Volvo V40 ile test sürüşü yaptım ve ayrıntılı olarak inceledim kurcaladım:) teknik biri olarak V40 a ilişkin gözlemlerimi detaylı olarak yazayımda V40 düşünen arkadaşlara ön bilgi olmuş olur.
Aynı zamanda da almayı planladığım diğer araçlarla kendimce kıyaslamasınıda yaptım.

Dış tasarım:

Aracı bugun açıkcası ilk defa gördüm yollarda fellik fellik V40 aramama rağmen Çorlu taraflarında hiç görmemiştim,
kasa olarak golften(yine golf hep golf:)) biraz daha büyük zaten dingil mesafeside daha uzun arka tasarım ise fotoğraflardaki gibi çok hoş özellikle stopların olduğu kısım karşıdan güzel görünüyor(stoplar led mi diye sormadım ama şerit şeklinde yanıyor) sıkıcı bir tasarım kesinlikle değil önden ise yine güzel kaputtaki hatlar filan güzel gösteriyor ancak kaput üstündeki su fışkiyeleri:) gereksiz duruyor kaput altına koyulabilirmiş ama belki onuda tasarım olayı olarak düşünmüşlerdir. Arkaya doğru üstteki köpekbalığı antenle uyumlu olsun diye. Ben düz V40 almayı düşünüyorum o yüzden led ler aşağıda ince çizgi halinde taş filan çarpmasına olay maruz kalabilir gibi geldi parlaklığı güzel gündüz farkedilir aynı zamanda zenonlularda park lambalarıda beyaz parlak yanabiliyor. Cross Country ve R-Design de ise ledler dikine konumlanmış yine parlaklık olarak iyi ama nokta nokta yandığı belli oluyor birde cross country deki ön ve arka tamponun plastik kısımları çok plastik:) yani bildiğin boyasız plastik yakından bakıldığında kalitesiz duruyor. Farların zenon veya halojen olması karşıdan bakıldığında görüntüyü çok değiştirmiyor halojen olanlarda güzel. Ancak zenonlar 15 dereceye kadar dönebilmesi güzel bir özellik tabi bozulduğunda yine sıkıntı.


Kaputu kaldırdığımızda PSA motoru güzelce kapatılmış ayrıca karterin altına plaka koyulmuş üstünde de ısı yalıtımı vardı ve olması gerektiği gibi yer görünmüyordu. ayrıca kaputta amortisor mevcuttu gerçi clio 4 tede var ama Mercedes A serisinde yok kaputun altında yine Mercedeste olmayan yalıtım-izolasyon kaliteli ve kalın duruyordu sadece malzemesi itibariyle ileride yıpranabilir. birde diğer dikkatimi çeken şey ön amortisörlere bağlı kare profilden yapılmış(gerçi et kalınlığı çok değildi) kule gergisinin oluşuydu ayrıca ortadanda aracın sasisine sabitlenmiş böylece gövdenin rijitliği iyice arttırılmış ama ağırlıkta artmış tabi.

İç Tasarım:

İç tasarım klasik bir Volvo diyebileceğimiz tabirde ancak sanki kalite 2000li yılların başındaki volvolarla kıyaslandığında bi tık düşmüş gibi geldi ama yinede malzemeler çok güzel.
Orta konsoldaki butonlar ve çevirmeli düğmeler olması gerektiği gibi bir hata görünmüyor. Vitesin yerleşimi S60 daki gibi butonlardan birazcık daha uzağa konumlansa daha iyi olurmuş vitesin arkasındaki bardaklık büyük bir göz olarak kullanabilir burda da iki bardağın yan yana olabileceği bir tasarım olsa daha iyi olurmuş ama böylede güzel advance paketlerde burda sanırım aydınlatmada var.

El freni ise çekili olduğunda gözü rahatsız etsede normal konumunda bir sıkıntı yok bence mekanik el freni olması bir avantaj zira hatchbag bir arbada dönüşlerde kimi zaman işe yarayabiliyor:)
Koltuklar çok güzel kesinlikle sınıfının en iyisi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim golfun sert koltukları gibi değil yumuşak ve içine gömülüyorsunuz:) ama yine eski volvolardaki (2003-2009 arası) koltuklar bir tık daha iyyidi. Koltukların ve aynaların elektrikli olup anahtara göre kendisini ayarlamasıda güzel bir özellik ben tek kişi kullanacağım için çok önemli değil ancak iki kişi kullanılıyorsa pratik anlamda çok faydalı bir özellik olduğunu düşünüyorum.

Cam açma kapama butonları gayet güzel ve olması gerektiği gibi premium hissiyatı veriyor:) ancak cam eşiği çok sert malzeme oraya dirseğini sık sık dayayan biri olarak yumuşak malzemeden olmasını dilerdim.
Hava üfleme ızgaraları fena sayılmaz ancak golf bence bu anlamda daha başarılı Mercedes A serisi ise zaten yuvarlak olduğu için pek ilgimi çekmedi kaliteside bu iki araçtanda daha düşüktü. Volvoda bana sert geldi fazla kurcalamaya gelmez.
Direksiyon ise yine golf kadar kadar kaliteli ama daha fazlası değil ayrıca kesinlikle sert değil tam aksine yumuşaklık olarak iyi büyüklük olarak ise yine olması gerektiği gibi üstündeki butonların kullanımı güzel ve kolay ses butonları sağda konumlanmış benim gibi dirseğini sol tarafa yaslayanlar için olumlu bir yerleşim.
Direksiyonu en alta aldığımızda ise diğreksiyon ile gösterge paneli arasında kalan boşlukta katlanmış deri görünüyor:/ bu kısmıda sert plastik malzemeden yapılmasını dilerdim bu olay sadece gözlemlediğim kadarıyla Astra H larda bu şekilde en alta aldığımızda gözü yoran buruşuk deri yerine bir plastik parça o kısmı kapatıyor.

Gösterge paneli ise advanced pakette 8" tft ekran geliyor bir elektrik müh. olarak işletmelerde en sofistike cihazların kullanırken çok güzel arızalandığında ise büyük baş ağrısına yol açtığını düşünerek gereksiz bir özellik olduğunu düşünüyorum zira o arızalandığında ve servise gittiğimizde bizi öpeceklerinden eminim. Klasik olanlar daha iyidir diye düşünüyorum temayla renk değiştirmek ise daha tanıtım arcında bile kullanırken sıkıldığım bir özellikti. Bilgilendirme olarak bir çok bilgiyi yazsada volkswagenlerdeki gibi motor yağı sıcaklığına varana kadar yazamıyor ayrıca gördüğüm kadarıyla telefon rehberindeki isimler ve radyo kanalları filanda yok. Bu anlamda golf1 mercedes 2 volvo 3 derim.

Üst göğüs güzel yumusak bir malzeme ancak çok tırtıklı geldi kirletmemek lazım gerçi renk olarak kir götürür cinsten.
Birde renk demişken gördüğüm araçlarda sol alt kısımda ışıkları açma kapama bagaj butonunun olduğu kısımdaki butonlar siyah renkliydi bej döşemeli araçta her taraf bej rengi iken o butonların siyah olması ise tam bir saçmalık heralde araç oluştursam sırf o butonlar o şeiilde olmasın diye bej koltuklar ve kömür iç döşeme seçerdim ayrıca basma ve çevirme kalite hissi mercedes ve golf ten 1 tık geride koreliler gibi kesinlikle değil ama bu anlamda almanlar daha başarılı.
Torpido gözü ise yeterince geniş ve soğutmalı ama yine golf teki gibi içi kadife kaplı değildi ayrıca kilitleme imkanıda yoktu silahı olan arkadaşların dikkatine.

Ses sistemi müthiş diyemiyorum ancak sınıfının en iyisi olduğunu rahatlıkla söyleyebilrim(high performance) ayrıca 5 kanallı EQ ayarıda mevcuttu mercedes A serisinde 5bin lik ses sistemi opisyonuyla bile gelmeyen güzel bir özellik.

Araç içi ışıklandırma butonları ve aydınlatması ise yine gayet güzel ben bir sıkıntı görmedim ayrıca ısık aydınlatma renkleride iç aydınlatma paketiyle birlikte değişebiliyor, ambiyans aydınlatma gibi ancak gözlük koyma yeri olsa iyi olurmuş demeden geçemiyorum.

Arkaya geldiğimizde ise koltuklar yine çok güzel 188 olarak ben bile rahat ettim koltuk kafalıklarıda gayet güzel herkesin dar dediği araçta ben fazla bir sıkıntı görmedim belki rakiplerinden bir tık geride olabilir ama genel anlamda başarılı ayrıca rakiplerinde olmayan bir özellik olarak arkadakiler için ön koltukların altından havalandırma kanalları geliyor dolayısıyla kışın sıcak hava arkadakilere hem daha hızlı ulaşıyor hemde daha kaliteli bir havalandırma sağlanmış oluyor. Ancak 3 kişi binerse çok rahat edemeyebilir.

Koltukları yatırmak ise pratik sadece kafalıkları yatırma gibi bir özellikte var ayrıca ön yolcu koltuğuda ytabiliyormuş böylece uzun boylu malzemeler rahatlıkla sığar. Kamp olayları olanlar içinde güzel cadırda kalınamadığında içine kalınabilir diye düşünüyorum.

Bagaj ise bana yine normal geldi bu sınıfta zaten 380 olmuş 330 olmuş pek fark olmuyor ikiside çok geniş değil. Çocuklu aileler fazla miktarda eşya taşıyorlarsa sıkıntı olabilir minimalist olmak lazım:)

Performans, kavrama çekiş ve tutunma :

Aracı ilk çalıştırdığımızda titreyerek çalışıyor ve çalıştığı belli oluyor:) benzinli araç kullanan biri olarak ilk çalışma ve rölanti beklediğimden sesli geldi ancak üst devirlerde yalıtım iyi olduğu için megane lardaki gibi içerisi gürültülü olmuyor tdi golf ler üst devirlerde daha sesli volvo daha sessiz rölantide ise golf daha sessiz volvo daha sesli diyebilirim test ettğim mercedes ise benzinli olduğu için normal olarak çok daha sessizdi.

Powershift nasıldır konusundan sonra test aracının volvo V40 CC D2 motorlu otomatik vites olması iyi oldu testin önemli kısmı kavramayı anlayama çalışmakla geçti. Otomatikteyken hangi vites olduğu yazmıyor S modunda yazıyor ve aracın ön göremediği şeilde vites değişiminde daha çok hızlı değiştiriyor ayrıca DSG den daha başarılı değil diyenler vardı bence DSG kadar başarılı belki DSG bir tık önde diyebiliriz ama ikiside çok başarılı sanzumanlar powershift i beğendim otomatik ihtiyacım olmamasına rağmen alınmaya değer. Ayrıca yağlı kavrama olduğu için DSG ye göre daha fazla tork kaldırabiliyor ve daha sorunsuz diye duydum ancak yağlı kavrama olduğu için kuru kavrama kadar ekonomik değil %5 oynar diye düşünüyorum tamamen benim düşüncem.

Performans olarak iyiydi diyebilirim belki koltuğa yapışmyorsunuz ancak üst devirlerde sıkıntı yaratacağa benzemiyor zaten torkuda yüksek gaza basıldığında powershift 2 vites düşürüyor ve devir fırlıyor, sessizce hızlanıyor . açıkcası çok performans aramadığım için zorlamadım ancak 1.5 megandan birazcık daha iyi golf le aynı gibi diyebilirim.

Yola tutunma ve amiyane tabirle oturma-yapışma açısından BMW 1 Serisi kesinlikle sınıfının lideri(%50-%50 ağrlık dağılımın yapıldığı akünün arkada olduğu) yere çok iyi oturuyordu. Amörtisör ve süspansiyon sistemi ford focusun modifiyelisi olan ve yine C1 platformunun modifiyelisi olan V40 da ise yine güzel ama bir BMW değil:) Mercedes ise 18 jantlarla beton gibi amartisörlere sahipti V40 ona göre çok daha konforlu ve günlük kulanımda çok daha pratik bir araç.


Sonuç:

Volvo V40 son derece güzel bir otomobil olmuş ancak fiyat anlamında yüksek gibi zira 85bin civarı bence fazla sonuçta bir BMW değil Mercedes değil Kalite olarak değil marka değeri anlamında söylüyorum yoksa rakiplerinden iyi olduğu noktalar daha fazla.

Ayrıca neden herkesin golf tercih ettiği az çok anlaşılıyor gibi bence bu sınıfta fiyat performans aracı golf tür zira 60bin ile 85 bin arasında illaki fark çok fazla City Safety bile başlı başına bir olay ancak ben yinede 25bin lik bir fark göremedim. Bunun üstüne 2. el değerini düşündüğümüzde insanların neden golf ü tercih ettiği ortada Mercedes A serisi ise yine fazla fiyatlı ancak insanlardaki algı Mercedes yönünde:)

Volvo V40 ise sevmeyi istediğim güzel bir araçtı ancak 85bin fiyatı bana gerçekten yüksek geldi bence manuel viteslisi 80bin i geçmemeliydi çünkü 85 e çıkıldığında insan ister istemez 25bin lira (ikinci el bir araba fiyatını) düşünüyor ve aradaki farkı göremiyor.
Ancak herşeye rağmen golf çok sıkıcı:)

Netice itibarıyla ikinci el e yönelmek istmeiyorum ancak ya ikinci el manuel vitesli V40 bakıcam yada bir süre daha bekleyip karar vericem. Asıl kararsızlık şimdi başladı:)


Değerli zamanını ayırıp okuyan herkese teşekkürler yorumlarınız veya soracaklarınız varsa sorabilrsiniz....
J
10 yıl
Powershift nasıldır?
Merhaba,

Araba alma arifesinde araştırmalarım devam ederken esasında ihtiyacım olmamasına rağmen otomatik vitesli araçların ikinci el de daha kolay satılabileceğini düşünerek
(arabayı almadan satma hatta beğendiğim bir araç olursa uzun bir süre satma gibi bir düşüncem yok ama işte çevremdekiler ikinci el otomatik kolay satılır diyorlar oysaki ben V40 alırsam en az bi 7-8 sene binerim)
otomatik vites alsam mı diye düşünmeye başladım ancak powershift çift kavramalı olmasına rağmen manuel ile arasında 100km de yarım litre civarında fazla yakıyor mesela bu oran DSG de çok daha az?

Acaba bunun sebebi nedir tork konvertörlüler gibi ıslak kavrama yok sanırım ama yinede manuele göre yakıt tüketim farkı neden fazladır?

Powershift i olanlar memnunlar mı
J
11 yıl
Mercedes A serisi mi yoksa Volvo V40 mı?
Merhaba,

İkiside 80bin civarına ancak volvo daha dolu
mercedes olursa A200 benzinli yada A180 benzinli 7 ileri otomatik (Dizel motoru güçsüz geldiği için düşünmüyorum)
volvo olursa D2 dizel premium paket 6 ileri manuel

İki aracıda sürmüş / binmiş olanlar varsa yorumlarını alabilir miyim

Teşekkürler...
J
11 yıl
Volvo 760 Belgeseli Bir araba nasıl tasarlanır test edilir ve üretilir
Merhaba youtuba videoları karıştırıp ilgimi çekeenleri izlerken bu belgesele denk geldim 24 dakika sürüor ancak beni sıkmadı.
70-80 lerde üretilen Volvo 760 ın bilgisayarlar olmadan önce bir arabanın nasıl tasarlandığı ve protopininyapıldığı ardından detay testlerinin nasıl olduğu ve seri üretime başlandığı var.

en ilgimi çeken şey bilgisayar hiç yok herşey elle yapılıp çiziliyor ve teslerde yandan rüzgar alma testi için bile ilginç bir düzenek oluşturulmuş ayrıca arabayı seri üretime gerçiemden önce o yıllarda bile 70 lerin sonu 80lerin başı yaklşaık 35 sene önce aracı rampalarda ucuruyorlar filan:)

http://www.youtube.com/watch?v=H2Njvne12so
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.