S

Teğmen
09 Eylül 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
10 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
3 yıl
Asus X571GT-AL032T bilgisayarda İnternet yavaşlığı
Merhabalar;
Nisan ayından beri Asus X571GT-AL032T kullanıyorum. Son 1 aydır internette uçuk bir yavaşlık var. Normalde 100 megabit internetim var. Speedtest yaptığımda bazen normal gözüküyor. Bazen 10 megabit civarında gözüküyor. Ama ne gözükürse gözüksün internet erişimim çok yavaş.

Freelance yazılımcıyım. Son bir aydır telekonferans bile yapamıyorum. Normalde yarım saatlik bir telekonferans 50 mb civarında data gönderir. Yani az bir internetin bile yeterli olması gerekir diye düşünüyorum. Ancak ne ben karşı tarafı düzgün duyabiliyorum ne de onlar beni düzgün duyabiliyor.

Sizce neden olabilir? Donanımsal mı, yazılımsal mı?

Not:
Bu arada aynı internete telefonla da bağlıyım. Hiç bir sıkıntı yaşamıyorum. Hızı sonuna kadar kullanıyorum.
S
12 yıl
D sürücüsünü görmüyor
Leptobun hard diski bozulduğu için 320lik hard disk taktırdım. Taktırdığım yerde format atmışlar.
Ama hard diskte 110 gb'lik C sürücüsü var. Ancak geriye kalan 200 küsür gb'lik D sürücüsü görünmüyor. Formatı yanlış mı atmışlar. Yoksa benim D'yi aktifleştirmem mi gerekiyor.
S
12 yıl
Inspironum Düştü
Dell Inspiron leptopum var. Evde kablosuna ayağım takıldığı için yarım metrelik masadan yere düştü. Ekranda gorüntü gitti. Kapatıp açtığımda hard diski bulamadı. Hemen içini açtım. Gözle görülür bir kırık yoktu. Parcalar yerinden çıkmamıştı. Kapatıp bilg.i açmaya çalıştığımda açılmadı. Hard diski yine görmedi. Mavi ekran çıktı. System check diye bir seçenek vardı. Yaptığımda sadece hard diski gormuyor dedi. Başka bir sorun bulamadı. Temassızlık vardır diye Hard diski çıkarıp taktım. Tekrar açtığımda harddiski gördü ancak windowsun açılış ekranindan sonra mavi ekran geldi. Windows dosyalari hasar görmüş. Tamir etmek istermisiniz dedi. Tamir et dedim. Bir sure sonra tekrar windowsun başlangıç ekranı geldi ve öyle kaldı. Bu aşamadan sonra yapabileceğim bir şey varmı?
Hard diskte önemli bilgiler vardı. Onları geri getirebilme imkanim olabilir mi? Bu konu benim için cok önemli. Umarım yardımcı olabilirsiniz. Şimdiden teşekkurler.
S
12 yıl
Fluence mi, 5008 mi?
Yakın zamanda babama Fluence 1.5 dci Edc Extreme almıştık. 10 ay oldu. 6500 km ye geldi. Bu aralar da bir yakınımız arabasını satmaya karar vermiş. Peugeot 5008 2011 model Full 44000 km. 58000 TL. Babama arabayı göstermiş. Babamın çok hoşuna gitmiş. Şimdi gelelim sorulara.
1- 5008 pazarlıkla kaça indirilebilir. O paraya eder mi?
2- Bizim Fluence en fazla kaça gider, üstüne ne kadar vermemiz gerekir?
3- En önemlisi Fluence'yi satıp onu almaya değer mi?
4- 5008'in yakıt tüketimi Fluence'den sonra bizi üzer mi?

Daha aklıma soru geldikçe ilk mesajı editlerim. Şimdiden teşekkürler.
S
13 yıl
2011 model eski kasa doblo
Beyler yaklasik bir hafta icinde Babam 2011(2010'da olabilir tam hatirlamiyorum) model eski kasa sifir doblo alacak. Ve aldikdan 2-3 gun sonra mecburiyetten uzun yola cikmasi gerekiyor. (Istanbul-Denizli) Arabaya alismadan uzun yola cikmis olacagi icin biraz tehlikeli olabilir diye dusunuyorum. O yuzden araba ile alakali onceden bilmemiz gereken birsey veya onerebileceginiz bir sey var mi?

Not:Klavyemde turkce karakter olmadigi icin boyle yazmak zorunda kaldim. Simdiden tesekkurler
S
14 yıl
mono stereo sorunu
Elimde Amerikadan gelme bir 2G var. Telefonun IMEI nosu kirilmisti. Ancak update yapinca eski haline dondu. ben de tekrar kirdirdim. son surumu yuklettim. ancak bu sefer hoparlor sorunu cikti, Telefonun altindaki hoparlorler mono olarak sadece sol calisiyor. (muzik calarken) kulaklikta da sadece sol calisiyor. kulakligi bilgisayara taktigimda iki kulak da duzgun calisti. telefonun stereo'dan mono'ya gecmis olacagini dusundum. ama telefondaki ayar yerini bulamadim. (ben bulamadim degil. olmasi gereken yerde yok. bir kac yerde baktim. Ayarlar>genel>erisebilirlik secildiginde orada ayarlama butonunun oldugunu soyluyor. ama bende erisebilirlik diye bir sey yok.) telefoncuya goturdum o da bir sey anlamadi. yardimlarinizi bekliyorum.

Not: Ing klavye kullandigim icin yukarida turkce karakter kullanamadim. umarim sorun cikarmaz.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.