C

Yüzbaşı
06 Eylül 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
84 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
3 yıl
Wifi Kapanma Sorunu
Laptopumda wifi i yeniden aç diye bir şeçenek çıkıyor. Hangisini seçersem seçeyim wifi bir süre sonra otomatik kapanıyor. Bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirse sevinirim.



< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
C
3 yıl
Sadece 1 VLAN\u0027 ın internete çıkması sorunu
Ağımda 8 adet vlan var. Omurga switch üzerinde yer alan route kuralları sayesinde tüm vlanlarım birbirleriyle haberleşebiliyorlar.


  • Kenar switchlerim doğrudan omurgaya bağlı.
  • Kenar switchlerimin, default gateway ip si omurga switchin ip adresi.
  • Omurganın default gateway adresi ise 24. porta bağlı olan internet router' ım.
  • Omurga üzerinde yer alan tüm portlarım trunk. Yalnıza 23 ve 24 nolu portlarım access vlan100.
  • Omurga üzerinde yer alan 23 nolu porta dcserver (IP:192.168.232.253), 24 nolu porta ise internet router (IP:192.168.232.254)' ım bağlı.


Kenar switchlerimin gateway adresi, omurganın ip adresi olmak zorundaki kendi içinde bulamadığı adresi, omurgaya giderek omurga üzerindeki route kuralları sayesinde bulabilsin. Omurganın da default gatewayı internet router olmalıki ağda bulamadığı adresi gitsin internet routera sorsun ve internete erişebilsin.



Sorunum şu; internete sadece vlan100 çıkabiliyor. Başka bir vlandan (vlan160), 23.porttaki dcserver (vlan100) bağlanıp ping atabiliyorum. Fakat başka vlandan 24. porttaki internet routera ne bağlanabiliyorum ne de ping atabiliyorum. Ulaşamayınca da internete çıkamıyorum.

Diğer vlan larımında internete çıkabilmesi için ne yapmam gerekiyor?
C
4 yıl
Selenoid Vana ve Voltaj Yükseltici
Arduino projemde, 12 v girişi voltaj yükseltici ile 24 volta yükselterek röle kontrolü ile selenoid vanayı besliyorum.

Fakat röleyi açtığım zaman arduino genelde yenden başlıyor. Multimetre ile voltaj yükselticinin çıkışını ölçtüğümde röle kapalı iken 24 v burada sorun yok.

Röleyi açtığımda selenoidin çektiği voltaj, anlık olarak 38v, 60v, 100v olarak değişik değerler oluyor. Çok nadirde olsa 24v olarak kalıyor ve arduino yeniden başlamıyor.

Sorun selenoid ilk anda yüksek voltaj çektiğinde oluyor. Arduinoyu 12v 1,5 A adaptör ile besliyorum.
C
4 yıl
Samsung TV Sürekli Çıkan Boş Ekran
Sürekli aşağıdaki gibi boş ekran çıkıyor. Kapatıyorum. Tekrar çıkıyor. Nereden kapatabiliriz bunu ?

< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >
C
4 yıl
Voltaj Yükseltici ile Selenoid Vana Çalıştırma (12 voltu 24 volta çıkarma)
Merhabalar,
24 volt ile çalışan selenoid vanam var. 12 volt olan güç girişimi, voltaj yükseltici ile üzerinde yer alan trimpot sayesinde 24 küsürlü değerlere ayarlayabiliyorum. Fakat, merak ettiğim trimpot ile tam 24.0 volt tutturamadığım zaman (24.2 - 24.9 - 23.8 vb.) selenoid vana sağlıklı bir şekilde çalışır mı ? Çalışırsa bir zararı olur mu?
C
4 yıl
Shell Kredi Kartı Puan Kullanımı
Bulunduğum yerde tek shell bayi var. Kredi kartı puanlarımı kullanmak istedim. Puan geçmiyoruz dedi. Bu shell ‘le ilgili mi yoksa bayinin kafasına göre uğraşmak istememesiyle mi ilgili ? Böyle bir şey mümkün mü ? Konu hakkında bilgi sahibi olan varsa, nedenini merak ediyorum.
C
5 yıl
Faiz Kampanyasından Yararlananlar
50 bin TL 0,69 dan 36 ay vadeli Ziraat Bankasından araç kredisi kullanmak için başvurdum ve onaylandı. Fakat banka, 50 binden 3061 TL katılım payı keserek Renault bayisinin hesabına göndereceğini söyledi. Bayi de bunu bizden değil Renault genel merkezden alması lazım bankanın diyor. Senin hesabın açık kalır diyor. Nasıl olacak şu an muallakta. Bayi şimdi benden bu parayı tahsil etmek isteyebilir mi ? Hurda satışı vs. her şey tamamlandı. Detayını bilen ve ya yararlanan arkadaşlar bilgi verebilir mi ?
C
5 yıl
Telekom T11 Santral Max Hız
Türk Telekom’un T11 saha santralleri kaç Mb hız destekliyor ? Benim binamın altında var ve max 88 Mb gösteriyor bende. 100 Mbleri geçmesi lazım diye biliyorum. Muhtemelen bizim santralde bug var. Bu santrale bağlı olan arkadaşlar bilgi verirlerse sevinirim. Ya da hat değerlerini paylaşırlarsa.

Bu saha santrali :

< Resime gitmek için tıklayın >
C
5 yıl
İthalat Garantili Samsung A20 IMEI Kaydı
Merhaba arkadaşlar. N11 den satın aldım ve hafta sonu elime ulaşan Samsung A20 marka telefon, IMEI kayıtsız çıktı. Bugün, "YASAL UYARI telefonunuz 120 gün içinde kapatılacaktır." mesajını içeren bir sms aldım. BTK dan sorguladığımda kayıtsız görünüyor. Satıcıya sorduğumda "Ürün hat takıldıktan 10 gün içinde BTK tarafından otomatik olarak kayıt altına alınacaktır sizi etkileyen bir durum söz konusu değildir." dediler.

Pek inanmadım. Gerçi satıcı 2017 yılından beri telefon satıyor ve mağaza puanı 100. 10 gün sonra IMEI kaydolmazsa iade hakkım var mıdır? Faturası, garantisi hepsi mevcut sonuçta. Sizce ne yapmalıyım? Daha önce başına böyle bir şey gelen oldu mu? Ya da bu mağazadan alışveriş yapan oldu mu ?

N11 - AlGötür
C
5 yıl
Trakya Cam Filmi Önerisi
Arka camlarım fabrika çıkışı siyah cam. Şoför ve yolcu tarafına da cam filmi yaptırmak istiyorum. Trakya' da önerebileceğiniz, işini düzgün yapan bir yer var mı? Lüleburgaz da olması tercih sebebi
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.