_

Binbaşı
01 Eylül 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
11 üye
Görüntülenme (?)
53 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
_
8 yıl
Lazer Wi-Fi Yazıcı Tavsiyesi
Merhaba Arkadaşlar,

Şu an bitmeyen kartuş sistemli yazıcı kullanıyorum ama mürekkeplerle uğreşmaktan bıktım. Lazer Wi-Fi Yazıcıya ihtiyacım var. Toneri doldurulabilir veya muadil kullanılabilen, yazdırma süresi kısa olan bir şeye ihtiyacım var.

Ne tavsiye edersiniz?

Şimdiden teşekkürler.
_
10 yıl
Pendik D100 Trafik Cezasi (Hiz)-356 TL
Merhaba arkadaslar,

Pendik E-5te 99 km hizla gittigim icin 356 tl ceza geldi. Bu yolu surekli kullanirim, oyle 70le filan gidene de pek rastlamadim. Ben ceza yedim siz yemeyin ve 70i gecmeyin. Bana da ders olsun.

Ek olarak bu cezaya itiraz etme sansim var mi? Etsem iptal ettirebilir miyim? Cok umitli degilim ama 356 tl cok fazla


< Resime gitmek için tıklayın >
_
11 yıl
HD Receiver Önerisi
Arkadaşlar,

mini HD bir receiver almak istiyorum. HD ve SD yayınlarda başarılı olsun, kanal geçişi hızlı olsun ve çabuk arızalanmasın istiyorum. Bana bu özellikleri sağlayan hem de ekonomik olarak afaki olmayan hangi modeli önerirsiniz?

Şimdiden teşekkürler.
_
11 yıl
Trafikte Hakkımızı Yedirmeyelim - Emniyet Şeridi İhlalleri
Merhaba Arkadaşlar,

İstanbul'da bir yerden bir yere gitmek iyice çileye dönüştü. Trafikteki araç yoğunluğu, yolların yetersizliği yetmezmiş gibi bir de emniyet şeridini kullanıp nizami giden araçların hakkını gasp eden ve onların daha fazla beklemesine sebep olan o kadar çok araç var ki. Ben de durma noktasına gelmiş Pendik E5 Trafiğinde emniyet şeridini kullanıp insanları iyice çileden çıkaran araçların fotoğrafını çektim ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün sistesindeki ihbar kısmından şikayet ettim.

http://www.iem.gov.tr/iem/index.php?menu_id=34&islem=1#bas

Fotoğrafların ismini çekildiği tarih ve zamanla değiştirdim ki tam zamanı da belli olsun.

< Resime gitmek için tıklayın >

Duyarlı insanlar olarak bu haksızlıkları şikayet edersek hem devlet kazanır (cezalar) hem biz kazanırız azalan emniyet şeridi ihlalleriyle. İlk mesajı güncel tutmaya çalışacağım, sizlerde desteklerseniz ciddi bir sonuç elde edeceğimize inanıyorum.

Şikayet ettiğim örnek fotoğraflar:

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Edit: Toplam 42 araç şikayet edildi. Sizlerden gelen şikayetlerle güncellenecektir.

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne konu ile ilgili e-mail gönderildi, cevap gelince buraya eklenecektir.

quote:


Sayın İstanbul Trafik Denetle Şube Müdürü,

İstanbul'da bir yerden bir yere gitmek iyice çileye dönüştü. Trafikteki araç yoğunluğu, yolların yetersizliği yetmezmiş gibi bir de emniyet şeridini kullanıp nizami giden araçların hakkını gasp eden ve onların daha fazla beklemesine sebep olan o kadar çok araç var ki. Ben de durma noktasına gelmiş Pendik E5 Trafiğinde emniyet şeridini kullanıp insanları iyice çileden çıkaran araçların fotoğrafını çektim ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün sistesindeki ihbar kısmından şikayet ettim.

Bu konuda Türkiye'nin en büyük otomobil forumu olan donanımhaber sitesinde de konu açtım ve şu an birçok kullanıcı tarafından takip ediliyor. Eğer şikayetleri geçerli bulursanız, birçok insan bu şekilde size şikayet iletecektir.

Link:

http://forum.donanimhaber.com/m_77857329/f_//tm.htm#77857329

Böylece başkalarının hakkını gasp eden sürücüler cezasını çekecek ve emniyet şeridi kaçak kullanımı düşecek, aracını kurallarına uyarak kullanan insanların hakkı yenmeyecektir. Bu konuda sizlerin de desteğini bekliyoruz. İnanıyorum ki siz de desteklerseniz, İstanbul'da kaçak emniyet şeridi kullanımında önemli bir yol katedilecektir.

Bu e-maili de linkteki donanımhaber.com adresine ekliyorum, sizden gelecek cevabı da oraya ekleyeceğim ve böylece insanlar etrafında suç işleyen insanları şikayet etmenin sonuç doğuracağını bilsinler ve bu şikayetler artarak devam etsin. Eğer, sürücülere gerekli cezai işlemler uygulanırsa kısa zamanda insanların şikayet etmesine de gerek kalmayacaktır.

Konuya duyarlılığınızı ümit ediyorum.

Saygılarımla.

Murat *****


Edit: Cevap geldi;

quote:

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’ nda yer alan fiilleri ihlal eden sürücülere ve araçların tescil plakasına göre idari para cezası karar tutanağının hangi kurum yetkililerince ve hangi durumlarda düzenlenebileceği aynı Kanunun 5, 6, 114, 116 ve Ek-6’ ncı maddelerinde hüküm altına alınmıştır.



Bu tür ihbar veya şikayet konusu trafik kural ihlali yada ihlallerinin somut olarak görevlilerimizce tespiti halinde, uymayanlara kanuni işlem uygulanmakta olup, kural ihlalleri ile ilgili denetim ve kontrollerimiz devam etmektedir.


Hakkımızı doyasıya gaspetmeye devam edin, elbet bir gün hesabını soran olacaktır.
_
11 yıl
Laguna III 2.0 Turbo LPG Tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar,

araç konusunda titiz bir insanım. Aracın orjinalliğine minimum müdahale ile LPG taktırmak istiyorum. Performans da benim için çok önemli. Performans kaybı da istemiyorum ya da minimum olsun istiyorum. Turbo araçlarda LPG olayı biraz daha zor sanırım.

Sizlerden tavsiye bekliyorum. Hangi marka ve modeli seçmeliyim? Ayrıca servis konusunda tavsiye de bulunabilirseniz sevinirim. Beni memnun edecek bir yere montaj yaptırmak istiyorum. Son olarak da fiyatlar hakkında pek bilgim yok. Bu konuda da yardımcı olabilecek olan olursa çok sevinirim.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.
_
11 yıl
Acil Satılık Full+Full 1.6 16 V Laguna LPG\u0027li
_
11 yıl
Lastik alırken dikkat edilmesi gereken önemli kriter: AB etiketlemesi
Lastiklerde AB etiketleme konusu fazla bilinmediği için "AB etiketlerine göre en iyi kış lastiği Michelin ve PETLAS!" olan konu başlığını değiştirdim.

Öncelikle şunu da belirtmekte fayda var etiketleme sadece modele göre değil aynı zamanda ebatlara göre de yapılıyor. Böylelikle
alacağınız ebattaki lastiğin ıslak zemin performansını ve yakıt tüketimin karşılaştırabiliyorsunuz. Yakıt tüketimi açısından her bir sınıf %1.5 yakıt farkına, ıslak zemin performansı açısından her bir sınıf 80 km/s hızda frenlemede 3 metreye tekabül ediyor.

Mesela A sınıfı yerine E sınıfı bir lastik alırsanız 80 km/s hızda ani frenlemede
12m daha geç durursunuz, varın siz bunu 110 km/s da frenlediğinizde düşünün.

Ayrıca Avrupa'da çeşitli dergiler ve özel kurumlarda yapılan testlere sürekli dem vuran arkadaşlara söyleyeceğim de bir söz var, bu testler çok da tarafsız olmuyor.
Genelde vredestein, continental gibi Almanlar kazanıyor. Michelin bile neredeyse hiç birinci olamıyor. Otomobil testlerinde vw'nin hep birinci olduğu gibi. AB etiketleme bu bağlamda çok daha güvenilir.

AB Etiketi neyi ifade ediyor?

1. Yakıt Ekonomisi Karşılaştırması

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu diyagramı kullanarak lastiklerin yakıt tüketimini nasıl etkilediğini görebilirsiniz. Yakıt-etkinliği A (en etkili) ve G (en az etkili) arasında derecelendirilir.

Lastik ömrü boyunca 80 litreye kadar yakıt tasarrufu. Bu değer, A-sınıf lastik kullanarak 80 km/s hızda seyreden araç için geçerlidir ve bu lastikler,G-sınıfı lastiklerden %7.5 daha az yakıt kullanır. Sonuçlar, araç tipi veya hava koşullarına göre değişebilir ancak performans değerleri kanıtlanmıştır.

2. Islak yolda frenleme karşılaştırması

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu tablo, bir lastiğin ıslak koşullarda ne kadar iyi fren yaptığını derecelendirir. Performans aralığı A (en güvenli, en kısa mesafede durma) ile G (en güvensiz, en uzun fren mesafesi) arasındadır.

4 otomobile kadar daha kısa durma uzunluğu. 4 adet A-sınıfı lastik bulunan ve 80km/s hızla seyreden bir araç için fren mesafesi G-sınıfı lastiklerin takılı olduğu araçtan 18m ya da %30 daha az olabilir.

3. Dış ses seviyesi karşılaştırması

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu diyagram, lastik ses seviyesini desibel (dB) olarak gösterir. 3-dalga resimli şema gelecek Avrupa seviyelerine göre oranlarını gösterir. Otomobil dışından duyduğunuz lastik sesi, otomobil içinden duyduğunuzla ilişkili değildir…

Üç siyah dalga=yüksek ses seviyesi ancak şu anki Avrupa seviyesine uygun.

İki siyah dalga=ortalama ses seviyesi gelecek seviye ve 3dB aşağısı arasında.

Bir siyah dalga=düşük ses seviyesi 3dB ve gelecek seviye arası.

Daha fazla bilgi, lastik markalarının internet siteleri, mesela

http://www.michelin.com.tr/otomobil-lastikleri/ogrenim-paylasim/lastik-esaslari/yeni-lastik


Kış lastiği almayı düşündüğüm için lastiklerin ab etiketlerini inceledim ve sonuç şaşırtıcı.

Marka olarak michelin ve petlas en iyi kış lastiği olarak görünüyor AB etiketlerine göre. (Boyut 195/65/15 ama diğer boyutlarda da pek fark yok.)

Michelin Alpin A4

< Resime gitmek için tıklayın >

Petlas

< Resime gitmek için tıklayın >

Pirelli

< Resime gitmek için tıklayın >

Goodyear UG8

< Resime gitmek için tıklayın >

quote:



Pahalı olanın nedenini göstermesi gerekecek

Avrupa’nın yeni lastik etiketi kurallarının rekabeti artırması bekleniyor.

Ortalama bir otomobil sürücüsüne tüm lastikler aynı gözükür, yıpranmış lastiği yenilerken çoğu zaman satın aldığı yerin söylediklerine güvenir. Avrupa'da bu durum değişiyor; yeni kurallar tüketicilerin daha yüksek fiyatlı lastiklerin verilen paraya değip değmeyeceğine karar vermelerine yardımcı olacak.

Bu aydan itibaren Avrupa Birliği'ndeki otomobil lastiklerinin, yakıt verimliliğine etkilerini ve A-G ölçeğinde (A en yüksek) ıslak yollardaki çekişlerini belirten etiketler taşımaları gerekecek.

Tüketicilerin aynı boyutta ve tipte farklı fiyatlara sahip lastikleri birbirinden ayırt etmesine yardımcı olmak amacıyla, sürüş sırasında oluşan gürültü de kaç desibel ise üstünde yazacak. İtalyan lastik üreticisi Pirelli'nin başkanı Marco Tronchetti Provera, etiketlerin tüketicilere lastiklerin "sadece yuvarlak ve siyah" olmadıklarını göstereceğini söyledi, "lastiklerin değeriyle ilgili algı gelişecek"dedi.

Durgun Avrupa pazarında düşük maliyetli Asyalı lastik üreticileri müşterileri çekmek için rekabeti kızıştırdığı için Michelin, Continental ve Pirelli gibi Avrupalı lastik üreticileri farklılaşmaya büyük önem veriyorlar.

Krizden kaynaklanan tasarruf önlemleri ekonomik lastiklerin cazibesini arttırıyor.

Avrupa Lastik ve Kauçuk Üreticileri Derneği'ne (ETRMA) göre bölgenin 47 milyar avroluk lastik pazarında Çinli, Koreli ve Avrupa dışı markaların payı 2007'de yüzde 20 iken geçen sene yüzde 23 gibi rekor bir seviyeye ulaştı.

ETRMA ticaret grubunun genel sekreteri Fazilet Çınaralp, "Etiketleme lastik endüstrisinde oyunun kurallarını değiştirecek," dedi. "Rekabet daha da sertleşecek. Büyük markaların daha yüksek fiyatları haklı göstermek için çok çaba harcamaları gerekecek."

http://www.ensonhaber.com/pahali-olanin-nedenini-gostermesi-gerekecek-2012-11-19.html
_
11 yıl
İstanbul için kış lastiği önerisi
Arkadaşlar,

kış lastiği almayı düşünüyorum 195 65 15 ebatlarında. Şu anda otostart ta kampanya var

michelin alpin 158
goodyear ultragrip 8 140 tl

söke takma dahil.

Michelin Alpin mi Goodyear Ultragrip 8 mi? Ne dersiniz yoksa önerebileceğiniz başka lastik/kampanya var mı?

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
_
12 yıl
Amerikadan iPhone getirmek
Arkadaslar yakında Amerika'ya gitmeyi planlıyorum Maximum kac tane telefon getirebilirim mesela 10 tane alsam amerika çıkışa veya buraya girişte sorun çıkar mı?
_
12 yıl
Audi A4\u0027de Paspas Standart
Evet arkadaşlar yanlış okumadınız, A4'de hem ön hem arka paspaslar standartmış. Arabayı aldıktan sonra oto aksesuarcıya gidip kauçuk paspas uydurma sıkıntısı yok

< Resime gitmek için tıklayın >

http://www.audi.com.tr/tr/brand/tr/models/a4/a4_saloon/equipment.html#source=http://www.audi.com.tr/tr/brand/tr/models/a4/a4_saloon/equipment/standart_donan_mlar.html&container=page

Edit: İnanamayan arkadaşlar için link de eklendi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.