E

Yarbay
07 Ağustos 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
107 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
7 yıl
İndirme başlar net gider
Herşey güzel hız kota fiyat ama şu sorundan kurtulamadım bir bendemi var merek ettim.

Torrent açıldımı dosyalar güzel güzel iniyor ancak başka bir işlem yapmak mümkün olmuyor sayfa yüklenmiyor ne pcde nede wifi üzerinden diğer tablet ve telefonlarda arıza kaydı açmışlardı az önce sms geldi sorunu hallettik diye tabiki sorun devam etmekte.
Cgnat sıkıntısı belli ama derdimi anlatamadım bir türlü .
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
E
10 yıl
DCC.Exe sorunu
Nasıl yüklendi nasıl geldi anlamadım ama işlemciyi ram'i mahfetti namussuz nasıl temizlenir format atmadan kurtarma şansım varmı.?
E
10 yıl
Hızlar iki katına çıkıyormuş.
Haber başlığı böyle ama tabiki hikaye bırak iki katını 3/1 veremeyen firmanın g.müdürü neler sıkmış haber linki altta.

Bayram varmış.

Türk Telekom (TT), ABD'li içerik dağıtım ağı ve bulut altyapı servis sağlayıcısı Akamai ile yaptığı anlaşmayla Türkiye'de internet hızını iki katına çıkarıyor. İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen toplantıyla lanse edilen işbirliği, özellikle sosyal medya ve video servislerini hızlandıracak.

Gelecek yıl uygulamada

Türk Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Akamai teknolojisiyle internet verimliliğini artıracaklarını, internet ve sosyal ağlara erişimde hızın iki katına çıkacağını söyledi. Yılmaz, "Bu işbirliği üzerinde bir yıldan fazladır çalışıyoruz. Son kullanıcılar bu işbirliğinin getirdiği hız farkını 2014 yılının ilk çeyreğinde hissetmeye başlayacak. İki katına çıkan hızlarda ekstra bir fiyat farkı olmayacak" dedi.

Erişim kolaylığı, hız ve kapasite alanlarında altyapı yatırımlarını sürdürdüklerine de işaret eden Yılmaz, "Son 7 yılda 13 milyar TL konsolide yatırım yaptık. Bu yılın dokuz ayında 1.4 milyar TL yatırımımız oldu. Yıl sonunda yatırım miktarımızı 2.2 milyar TL'ye çıkaracağız.

Fiber optik ağ uzunluğu 174 bin kilometreyi geçti. Türkiye'nin altyapısını en ileri teknolojilere hazır hale getirdik. Altyapımızın fiber modernizasyonu devam ediyor. Fiberde internet hızında limit olmaz. Ortalama erişim hızı networkte yükselmeye devam edecek.

100 megabit hız alsanız bile sunucu uzaktaysa siteye erişim yavaşlıyordu. Akamai bu noktada katkı sağlayacak. Önemli olan son kullanıcının hissettiği hızın artması. Hız iki katına çıkıyor" diye konuştu.

Diziler kolayca izlenecek

Tahsin Yılmaz, işbirliğiyle yurtdışı çıkışlarda diğer ülkelere ödenen verginin de azalacağına işaret etti. Tahsin Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ayrıca artık Türkiye'deki şirketlerin veri trafiğini de yurtdışına daha hızlı sunabileceğiz. Bu sistemi kullanan firmaların trafikleri artacak, zaman ve maliyet kaybı önlenerek ekonomi için ek gelir sağlanacak. Türkiye'deki sunuculardaki içeriğe diğer ülkelerden gelecek taleple oluşacak veri trafiği de ek bir gelir kaynağı oluşturacak. Anlaşmayla beraber yurtdışından 2.5 ekzabaytlık veri transferi bekliyoruz.
Bu verinin 100 Gigabaytlık kısmında tasarruf sağlayacağız. Üretilen içeriğe yurtdışından erişimde de önemli avantaj sağlanacak. Türk dizilerini yurtdışından indirmek isteyenlerin işi kolaylaşacak"

Facebook'a daha hızlı erişim

* Türk Telekom, Akamai işbirliği internet altyapısının en yüksek verimli kullanılmasını sağlayacak

* Yurtdışı kaynaklı içerikler Türk Telekom altyapısı üzerinden aktarılacağı için bağlantı ve dosya indirme süreleri çok kısalacak, zaman kayıpları en aza inecek.

* İçerik portalları, e-ticaret platformları, medya kuruluşları ve site sahipleri bu sayede ek sunucu yatırımı yapma zorunluluğu olmadan, veri trafiğine göre ücret ödeyecekleri için maliyetleri kontrol edebilecek.

* Akamai, anlaşma yaptığı içerik sağlayıcıların sitelerine yönelik web trafiğini dünyanın farklı noktalarında bulunan 141 binin üzerinde sunucuya yönlendiriyor.

* Taşıdığı içeriği kullanıcının bağlandığı ağ ve cihazın sahip olduğu kapasiteye göre optimize ediyor. Bu sayede özellikle küresel içerik siteleri için bekleme süresini en aza indiriyor, altyapı kapasitesi ve bant genişliğinin en verimli şekilde kullanılmasını sağlıyor.

* Akamai, içerik dağıtım ağı, barındırdığı sitelere yönelik söz konusu olabilecek hacker saldırılarına karşı da ek güvenlik avantajları barındırıyor.

* Akamai sisteminde 250 bin domain, 60 e-ticaret sitesi ve 30 büyük şirket var.
* Akamai sistemindeki Facebook gibi sitelere erişim de hızlanacak. Google ve Youtube gibi Akamai sisteminde bulunmayan sitelere erişim hızı ise aynı kalacak.

Türkiye'de ofis açıyor

Akamai Kurucusu ve CEO'su Tom Leighton, dünyanın en büyük veri taşıyıcılarından biri olduklarını dile getirerek, "90 ülkede 141 bin sunucumuz var. İnternet içeriğinin yüzde 15-30'u bizim sayemizde oluyor. Saniyede 10 terabit veri trafiğimiz var. 25 milyondan fazla bilgi teslimatı yapıyoruz. Bu alanda 15 yılı geride bıraktık. Akamai'nin kurulmasının arkasındaki fikir internetin daha iyi çalışması. Kullanıcı internete girdiğinde en yüksek hızda sunucumuz neredeyse onu bulmasını sağlıyoruz. Türk Telekom kullanıcılarının okyanusun ötesindeki verilere bile sunucularımızla daha çabuk ulaşmalarını sağlayacağız. İşbirliği sonrasında Türkiye'de de ofis kuruyoruz" dedi.
E
11 yıl
Uyku modunda kapanma sorunu.
Arkadaşlar evdeki masa üstü bilgisayarda windows 7 ultimate kurulu 3 gün öncesine kadar sıkıntı yoktu.

Sorunum pc yi uyku moduna aldığımda kendiliğinden kapanıyor ve açılması 3 dakikayı buluyor.

Netteki yazıları okuyarak denediğim hiçbir uygulama sorunu çözmeme yaramadı.Tüm güç ayarları seçeneklerini kontrol ettimki hiç kurcalamamıştım daha önce.

Bunun gibi bir olay başına gelen çözümü bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum ve pc masa üstü diz üstü değil.
E
11 yıl
Vatannet kullanan varmı?
Evet arkadaşlar ttnet'in son zamlarından sonra iptal etmeye karar verdim cepteki gibi hat taşıma olayı adsl de var malumunuz bende iptalle uğraşmadan hattımı taşımayı düşünüyorum.

Başlıktada belittiğim gibi vatanneti gördüm fiyatlar kısmen iyi bu firmadan hizmet alan kullanan varsa yorumlarınızı bekliyorum çok bir fark yok ama en azından ödediğim paranın tamamı Telekoma gitmez diye düşünüyorum.

<Vatannet>
E
11 yıl
Köylülerin ttnet isyanı!
Edremit ilçesine bağlı Köprüler köyü gençleri, 2 aydan bu yana internet sorunun çözülmediğini iddia ederek, köy meydanına astıkları pankartla eylem yaptılar.

Videoda amcanın söylediği çok anlamlı bir söz var nefretnet.

Sıtandart telekom rezaleti milleti canından bezdirmiş videoya bakmanızı şiddetle tavsiye ediyorum aynı sıkıntıda olan arkadaşlarada örnek olur.

Köylülerin isyanı için Tıkla.
E
12 yıl
TTNET\u0027e ceza
Şu btk ne kadar hızlı çalışıyor şaşıyorum doğrusu adamlara 1 sene sonra anca ceza kesebilmişler.

Şu lanet akk belasınıda inceliyoruz diyorya btk her halde 2 seneye bir karara varırlar.

Haber özeti:Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), TTNET'e 6 milyon 592 bin 319 lira idari para cezası verdi.

BTK'nın internet sitesinde yer alan kurul kararına göre, telefon ile ''Hoşgeldin 9,99 Kampanyası''na dahil edilen abonelerin, ilk 6 ay indirimli, kalan 18 ayda sabit bir ücret ödeyerek söz konusu kampanyadan faydalanabilecekleri belirtilmesine rağmen netlimitsiz, 1 limitsiz, 2 limitsiz, 4 limitsiz ve 8 limitsiz tarifelerinde 1 Ocak 2011 tarihinde TTNET'in fiyat artışı yapması nedeniyle 4 milyon 726 bin 569 lira idari para cezası verildi.

''Hoşgeldin 9,99 Kampanyası'' kapsamında 1 Ocak 2011 tarihinde fiyat artışı yapmasına rağmen artış sonrası kampanyadan ayrılan abonelerinden ilk 6 aya ilişkin indirimleri tahsil etmek suretiyle cezai şart uygulaması nedeniyle 746 bin 300 lira, BTK'ya yanıltıcı bilgi vermesi nedeniyle de 746 bin 300 lira idari para cezası verildi.

Tarife değişikliklerini abonelerine duyurmaması nedeniyle de 373 bin 150 lira olmak üzere TTNET'e verilen toplam ceza miktarı 6 milyon 592 bin 319 lira oldu.

Sıkıntının tarihine dikkat arkadaşlar.

http://www.haber7.com/ekonomi/haber/899390-btk-millenicom-ve-ttnete-ceza-yagdirdi
E
13 yıl
TV Temizliği(Yardım)
Gereksiz bir konu diyebilirsiniz herkes lcd led derken benim başım tüplü tv derte bir sorunu yok ama kamuflaja büründü resmen.2005 yılında almış olduğum 87 ekran vestel tv iğrenç bir hal aldı(açık gri olandan)sprey solüsyon bir müddet idare etti ama artık kurtarmıyor.Dışına boya yapayım dedim ama nette plastik yüzey için böyle bir ürün bulamadım.Bunun gibi birşeyle uğraşıp bir çözüm bulan varsa benimle paylaşsın lütfen dua ederim

Not:Lcd al falan gibi alakasız cevaplar olmazsa sevinirim.
E
13 yıl
TT 9 Aylık kazancı
Evet sevgili donanım haber forumu sakinleri bize internet hizmeti adı altında bilimum eziyetleri yaşatan tt 9 aylık net karı 1,9 milyar lira eski haliyle 2 kattirilyon ve hala ağlıyor bu şirket kesintiler yavşlamalar m.h. alınan abuk subuk saçma ve bir okadar da işe yaramayan cevaplar=1.9 milyar lira.

Kaynak:http://www.haber7.com/haber/20101020/Turk-Telekomun-9-aylik-net-kri-19-milyar-lira.php
E
14 yıl
wimax neden ülkemize gelmedi?
Evet arkadaşlar bu teknoloji hali hazırda dünyada kullanılıyor ama bizde daha ihalesi dahi yapılmadı tabi malum sebeplerden(TT)ötürü bu hizmeti yurtdışında kullanan arkadaşlar deneyimlerini yazabilirmi bizde bir fikir sahibi oluruz gerçi ülkemize gelmesi bu gidişle baya zaman alacak ama.Bide şöyle bir haber var bilgi amaçlı.

http://www.gazete5.com/yazi/bu-ihaleyi-yapmayanlar-zan-altinda-kalir-1454.htm
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.