E

Yüzbaşı
21 Mayıs 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme (?)
91 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
11 ay
GARANTİ BANKASI KONUT KREDİSİ REZALETİ
Merhaba,

8 Mayıs pazartesi günü sabah Garanti Bankası şubesine 1.2 milyon konut kredisi için başvuru yaptım ve ön onay aldık. Banka talebi ile 1.5 milyon nakit paramı da bankaya getirmem istendi ve (piyasaya göre oldukça düşük bir faiz vermesine rağmen) kabul ettim.

Salı eksper gelmedi, Çarşamba da eksperin aramaması sebebiyle şubeye tekrar gittim. Aciliyet olduğunu bildirip ısrarcı oldum. Eksper firması arandı(!) ve yarım saat sonra ekspere binayı dıştan gezdirdim. Eskperden özellikle rica ettim raporu hemen yüklemesi için. Yoğunluk olmadığını ve hemen sisteme yükleyeceğini söyledi.

Cuma ve Pazartesi günü şubeye gittim ve eksper raporu düşmedi denildi (diğer bankalarda süreç çok daha hızlı, 2 kere bizzat kendim aynı süreci yaşadım). Bu sabah Garanti Bankası'ndan kredinin 1.2 milyon olarak onaylandığına dair sms geldi. Şube eksper raporu düştü, kediniz onaylandı imzaya çağıracağız dedi.

Şubeye tekrar gittim ve kredilerin seçimin 2.turu bitene kadar beklemeye alındığına dair bilgi verildi.

Bari onaylı krediyi verin de yeni başvuru almayın. Bu kadar kolay mı insanları mağdur etmek.

1. Müteahhit firma evi başkasına vereceğini söylüyor Perşembeye kadar almazsam. Aylarca arama sonucu bulduğumuz ev elimizden gitti.

2. Aynı binada ve Adana'da ev fiyatları seçim sonrası ciddi miktarda arttı. Maddi kaybim çok fazla.

3. Müteahhit firma kaporayı kesintili vereceğini iletiyor. Maddi kayıp.

4. Ekspere verilen 5000 lira iade edilmeyecekmiş Garanti Bankası tarafından. Maddi kayıp.

5. 1500000 liram başka bankada çok daha yüksek faiz alırdı, kredi uğruna 8 gündür Garantide düşük faizde bekliyor. Maddi kayıp.

5. Bu evi alacağımı düşünerek kendi evimi sattım. Evden çıkmam gerekiyor bir an önce. Manevi kayıp

6. 10 gündür eşim heyecanla o eve çıkmayı bekliyordu. Bankadan geldiğimizden beri ağlıyor. Manevi kayıp

Lütfen konunun ön plana çıkması için destek olunuz. Yasal bir hakkımız varsa yön gösterebilirseniz memnun olurum.
E
4 yıl
KOMBİ ÖNERİSİ
Sevgili forumdaşlarım,

Konu hakkında hiç bilgi sahibi olmadığım için desteğinize ihtiyacım var.

Apartmanımızda bireysel doğalgaz mevcut. Hangi kombiyi almalıyız, çok para vermeye değer mi? Aydınlatabilirseniz çok sevinirim. Maalesef bütçemiz üst düzey kombilere yetmeyecek. Adana şartlarına uygun önerilerinizi bekliyorum
E
6 yıl
Bosch Almayın
Merhabalar, umarım okurken sıkmam sizleri.
Nisan ayında evlendim. Beyaz eşya konusunda eşimin ısrarı üzerine hepsini Bosch marka aldık.
Çamaşır makinemiz içine attığımız tişörtleri delmeye başladı. Hemen servisi aradık, gelip incelediler ve kazanı değiştirdiler. Bu değişimden hemen sonra sorun tekrar etmeye başladı. Tekrar servisi aradık, sağolsunlar hemen ertesi gün geliyorlar. Bu sefer işlem yapmadılar, işte tişörtlerin içindeki etiketleri gösterip bu yıkamaya müsait değil, bunu 30 derecede yıkayın, bunu 600 devirde kurutun vs.. tarzında bilgiler verip işlem yapmadan gittiler. Tişörtler için bir file aldık ve filenin içinde makineye atmaya başladık. Tişört yıkarken ne olur ne olmaz deyip sıkmayı da devre dışı bıraktık. Makineden şapır şapır su akıtarak çıkarttığımız filedeki tişörtler de delik çıkmaya başladı. Yine servisi aradık. Gelip incelediler, delik tişörtlerden birkaçının fotoğrafını çekip gittiler. Müşteri hizmetleri aradı değişim talep ettik ama makinede sorun yok vs tarzında oyalamaya çalıştılar. Israrım üzerine servis müdürü gelecek bir yıkama testi yapacak denildi. Ertesi gün gelen yine aynı servisti, müdür yok tabi. 4 adet tişört istediler verdik. Makineye atmadan resimlerini çekip incelediler. Makinede 15 dk olan en kısa programda yıkadılar. Sonuç, 1 tişört delik çıktı. Müşteri hizmetleri sizi arayacak değişim isteyin deyip gittiler. Aradan haftalar geçti arayan soran yok. Dayanamadım ben aradım, güya beni aramışlar, numaram yanlışmış!!! Doğru numarayı kaydettiler, ertesi gün arayacağız dediler. Ertesi gün arandım tabi, arayan diyor ki makinede hiçbir sorun yok. Şaka mı yapıyorsunuz deyince diyor ki makinenin böyle delmesi imkansız. Kim deliyor bunları makinenin içinde deyince diyor ki belki kazanda çapak vardır. O zaman değişin deyince de olmaz diyorlar.
Ben böyle bir servis böyle bir müşteri hizmetleri görmedim. Maalesef zaman bulamadığım için tüketici hakem heyetine gidemedim.
Yurtdışı Bosch merkezine İngilizce mail attım, ordan gelecek geri dönüşe göre hareket edeceğim. En kötü ihtimalle izin alıp tüketici hakem heyetine başvuracağım.
Totalde 13 tişört kullanılamaz hale geldi arkadaşlar. En az 600 lira zarar ettim. Üzüldüğüm nokta bazı tişörtleri hiç giymedim. Mağazadan alıp, yıkayıp giymek nasip olmadı.
Bu markayı alırken dikkat edin. Aldığım ürünlerz en pahalı olanlarındandı. Kesinlikle değmezmiş..

15.10.2018
Son güncelleme: Az önce evimize Bosch bölge müdürlüğünden bir yetkili geldi ve makineyi söktü.

Makinenin değişen kazanının yanlış monte edildiği, bundan dolayı açıklık oluştuğu, ve yıkama esnasında çamaşırların bu açıklığa girmesi sebebiyle yırtıldığını tespit etti. Servisin de bundan haberi varmış ama müdahale etmemiş!!! Şimdi burdaki yetkili servise yaptırım uygulanacakmış.

Makinenin kazanı düzgün şekilde takıldı ve problem düzeldi.

Olan bizim onlarca yırtılan çamaşırımıza ve uğradığımız maddi zarara oldu. Bu zararı telafi edip edemeyeceklerini sordum. Konuyu Bosch merkeze de taşıdım. Zarar tazmini olacak mı ilerleyen dönemde göreceğiz.


16.10.2018
Sorun devam ediyor. Yetkililere tekrar bilgi ve resim paylaşımı yaptık. Sanırım bu makinede üretim hatası var
E
7 yıl
UZUN YOLDA 5 İLERİ VİTESLİ ARABA?
Arkadaşlar merhaba,

Yıllardır araç kullanıyorum. Fakat son 1 yıldır şahsi aracımı sadece uzun yolda kullanmaya başladım. Şehiriçi şirket araçları ile işimizi hallediyoruz.

Aracım 2011 Fiesta 1.4 TDCI.

Uzun yolda 5. vites 2000 devirde hızım 90-92 bandında. Bu hızlarla ortalama tüketimim 3,5-4 litre aralığında. 100 km/saat i geçince tüketim 4-4,5 litre. Fakat uzun yolda sabrım eskisi kadar kalmadı. O nedenle 120-130 km/saat aralığında seyahat ediyorum. Aracın devri 3000 civarında oluyor. Bu hızlarda araç 5 litrenin altına düşmüyor.

6. vitesin aracımda olmaması yüksek hızlarda çok büyük eksi. Bazen aracı satıp 6 ileri bir araç mı alsam diyorum. Fakat bütçe olarak aracımın üzerine çok ekleyemiyorum. Çok fazla seçenek yok bütçem dahilinde.

Siz olsanız ne yaparsınız? 6 ileri aracı olan arkadaşların 120-130 km/saat bandındaki tüketimleri nedir?
E
9 yıl
S6 Kulaklık Performansı
Herkese iyi forumlar,

1 aydır kullanmakta olduğum S6 telefonumun kulaklık performansından memnun değilim. Kalite anlamında yeterli fakat sesin yüksekliği anlamında tatmin olmuyorum maalesef. Farklı kulaklıkla da denedim sonuç değişmedi. Bundan önceki telefonlarımda (Note 3, S4-5 ... vs.) bu kadar az gelmiyordu ses. Bazı şarkılarda mesela son ses değilken 1 veya 2 kere ses artırmaya bassam dahi ses yükselmiyor. Sanki bi limitleyici var. Bu konu hakkında çözüm önerisi olan var mıdır? Acaba müzik player mi değiştirmeliyim? Şuan standart müzik çalardan dinliyorum şarkıları.

İlgilenen herkese teşekkürler...
E
10 yıl
Otomatik Vites Öneri?
Herkese merhabalar,

Adanalı olmamıza rağmen Gaziantep'te ikamet etmekteyiz. Eşim Kilis'te hemşire olup hergün şehirler arası araçlarla gidiş geliş yapmakta. Fakat bazen araçlarda yer bulamaması bazen nöbetleri dolayısıyla gidiş gelişlerinde ciddi sıkıntılar yaşıyor.

Aracımız manuel vites ve eşim bir türlü alışamıyor. Bu nedenle otomatik vites bir araca yönelme gereği duyduk. Aracı bazı zamanlarda (nöbet zamanları veya otobüslerde yer bulamadığında) işe gidip gelirken kendisi de kullanacak.

Hal böyle olunca siz değerli arkadaşlara da sorma gereği duydum. Önerierinizi bekliyorum forumdaşlar.

Araç genelde uzun yolda kullanılacak. Benim kullandığım zamanlar günde 60km, eşimin kullandığı günlerde 110km yol yapacak. 15 günde bir Gaziantep - Adana arası da gidileceği hesaplanırsa ciddi bir rakam yapıyor. Bu nedenle az yakması ve 6 ileri olması gerekiyor. B veya C sınıfı olması çok da önemli değil. Bütçe olarak en fazla 38.000 lira düşünüyoruz. Çok fazla kredi çekme taraftarı değiliz çünkü.
E
10 yıl
6 Kişilik Klanız, Daha Büyük Bir Klan Arıyoruz
Herkese Merhabalar,

6 kişilik küçük bir klanız. En iyimiz 46 en kötümüz 25 levelden oluşmakta. Kupa sayılarımız 1250-700 arasında değişim göstermekte. 7. arkadaşımız telefon değiştirdi ve oyununu kaybetti. Tekrardan aramıza katılacak. Yaş ortalamamız 25-30 arasında değişiklik göstermekte. Çalıştığımızdan dolayı her an aktif olamayabiliriz ama gün içerisinde mutlaka oyuna giriyoruz. Aramızda bayan da bulunduğundan dolayı saygılı ve seviyeli bir klan arıyoruz.

Klan adımız: Adanalilar

Benim id: EGE
Ejderha çıkarabiliyorum. Ejderha ve şifacı hariç askerlerim 4. level

Eğer daha yüksek bir klana geçiş yapamazsak, aramıza katılmak isteyen arkadaşlar olursa reddetmeyiz. Herhangi bir zorunluluğumuz yoktur. Tek isteğimiz saygılı olunması.
E
11 yıl
1500 Liralık Kasa
Aslında uzun süredir donanım piyasasıyla ilgili olmama karşın son 2 aydır pek takip etmedim. Bir tanıdığım 1500 lira civarı bir kasa toplamamı rica etti. Kendisi çok fazla oyun oynayan birisi olmasa da ekran kartı onboard olmamalı. Bir de sistemde işlemcisi i5 olsun istiyor. Tavsiyeleri bekliyorum
E
11 yıl
C3 1,4 HDI Motor Yağı
E
11 yıl
Isı Kontrol Ünitesi
Herkese merhabalar,

Okulda bir hocam bana boyumdan büyük bir proje verdi. Ve kısa bir süre içerisinde yapmamı istiyor fakat ben yapabileceğimi sanmıyorum. Eğer nerden edinebileceğimi bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Hocanın istediği; öyle bir cihaz olsun ki ayarladığın dereceyi aşarsa sistemi kapatabilecek veya belirlediğin süre boyunca sistemi o derecede tutabilecek bir ısı kotrol ünitesi.

Yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkür ederim şimdiden
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.