O

Binbaşı
12 Temmuz 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme (?)
65 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
6 yıl
YUNANİSTANDA TÜRK SEVGİSİ
Yunanistanla olan husumetimiz ortada 100 yıl ve daha öncesine dayanıyor. Balkanlarda Anadolu da Kıbrıs ta bunlarla savaştık . Son dönemde Ege de artan gerilim halen devam ediyor. Evet bir yere kadar toplumlar birbirine benziyor ( yeme içme kültürü ) tabi ki düşmanlıkları da . Son 5 yıldır Ekonomisi battı diye lanse edilen Yunanistan iç siyasete malzeme yapılmakta kamuoyunda böyle maksatlı bir algı oluşturuluyor( su bir gerçek hiç bir zaman batmaz 50 kere batsa avrupa 100 kere kurtarır ) oysaki durum çok farklı günden güne eko. canlanıyor. Elbette bizim de ülke olarak çok katkımız oluyor nasılmı artan turizim faliyetleriyle .İki toplumun birbirini anlamısı mümkün değil kültür farkı sosyal yaşantı vs. Yağla suyun karışmayacağı gibi.Bundan Yunanistan oluk oluk döviz akıtan turizm adı altında kalkındıran vatandaşlarımızı artık allah havale ediyorum. Zira çok sevdiğiniz o insanlar sizi değil sadece paranızı seviyor yeri geldiğinde de Türk olarak sizi aşağılıyor.( tabi elinde imkan olsa çok farklı seylerde olur ) Anadolu kurtuluş savaşında örnekleri yaşandı. Son yapılan anketlerdede Türklerin sevilmediği tekrar tescillendi . Hala bunlar olurken illaki niye bu ülke adam gibi biraz daha paraya kıyın başka ülkelere gidin .Saygılarımla
Ölaya bir örnek vermek açısından http://www.hurriyet.com.tr/dunya/turkler-kardesim-diyen-baskana-saldirdilar-40842754

< Resime gitmek için tıklayın >

Görüşlerinizi bekliyorum
O
11 yıl
FULL İbretlik ilan
O
12 yıl
Download sorunu
Arkadaşlar 3 yıldır uydunet kullanıyorum bir hızlandırma sitesine resmi abone oldum farklı servislerden indirme imkanı sunuyordu fakat son 1 aydır bakıyorum indirme sorunu başgösterdi ip adresim her gün değişiyor 1 servisi indiriyor diğer servisler bilgisayarınız geçersiz bağlantı oluşturdu diye mesaj alıyorum sabit ip ye geçsem kötü ip adresinde hiç bir şey indirmeme durumu olabilir sizce ne yapmam lazım modem yanılmıyorsam atlanta

O
12 yıl
***BF3 ÇALIŞ. DURDURDU MAĞDURLARI İÇERİ***
Arkadaşlar 32 bitte yapmadığım ayar kalmadı burdaki bazı arkadaşların yorumları çok doğru eşkiden win 7 32 bitte 1048 çöz. düşük ayarda nispeten oynarken yeni e.kartımla 2 dk. oyundan atıyordu 8 ram vardı ama trışka sistem faydalanamıyor. 64 bitte 2 gecedir oynuyorum oyundan atma yok size tavsiyem 64 bit yanlız gene anlık duraklamalar yavaşlamalar var 7970 de alsak bu oyundan kaynaklanıyor diye düşünüyorum Umarım sizlerede faydası olur.
O
12 yıl
BF3 YEDEKLEME İŞLEMİ
Arkadaşlar sürekli çalışmayı durdurdu hatası alıyorum oyunun tadı kaçtı win7 32 bit kullanıyorum 64 bite geçeceğim tekrar indirmek istemiyorum nasıl yapılır (Rus keyi kullanıyorum )
O
12 yıl
6790 güç kaynağı
Arkadaşlar 4670 saphire kullanıyorum ekran kartı değişimi için 6790 düşünüyorum kasanın güç kaynağını değiştiricem bu arada anakart pci ex. 20 e. kartı 2.1 forumda sorun olmaz diyorlar güç kaynağını 500 wat düşünüyorum nedersiniz ???
O
14 yıl
ROTEX Isı Pompası
Başlangıcınız yenilenebilir enerji
Isıtma sistemi devri: Hava ve güneşle ısınmak.

Kapınızın önünde bitmez tükenmez bir ısı kaynağı


Güneş doğal enerji kaynağımızdır. Bu ücretsiz kaynağı evinizde de kullanabilirsiniz.
Eğer evinizi ısıtmak için havadaki ısıyı ve güneş enerjisini kullanıyorsanız, o zaman bu ısınma şekli ücretsizdir ve hiçbir zaman tükenmez. ROTEX HeatPumpSolarUnit (HPSU), çevrenin bize sunduğu ısıyı evimizi ısıtmak için maksimum verimlilikle kullanan bir ısıtma pompası birimidir.

Bir Rotex solar tertibatıyla bilirlikte kullanılan Rotex HPSU yenilmez bir “güneş enerjili ısıtma sistemine” dönüşür.
Genel ısıtma sistemi olan ROTEX EcoHyprid ile birlikte, maksimum ısı ve sıcak su konforu sunan ve ısınma masraflarınızın minimumda olduğu bir ısıtma sistemi elde edeceksiniz. ROTEX HeatPumpSolarUnit


· En yüksek enerjiden tasarruf eden havadan suya ısı pompası
· Güneş ve havadan elde edilen ücretsiz enerji
· Sıcak su ve ısıtma için
· Zor montaj çalışmalarına gerek yoktur
· Solar ile doğrudan kombinasyon
· Komple ve sessiz
· Optimum su hijyeni
· %80’e kadar rejeneratif

Fonksiyon prensibi – milyonlarca kez kendini kanıtlamıştır
Bir hava / su ısıtma pompasında elektrik enerjisiyle çevredeki havadan ısıtma sistemine ısı pompalanır. Bu prensip zaten milyonlarca kez ters mantıkla buzdolaplarında veya klimalarda kullanılmaktadır.

Buzdolabı gibi içindekilerden ısıyı çekip bunu dışarı atıyor. Isıtma pompasıysa çevreden ısı çekip bunu ısıtma sistemine aktarıyor.
Isı kaynağı olarak, sıcaklığını sürekli güneşten alan çevredeki hava kullanılıyor.
Bu nedenle hava / su ısıtma pompamızın adı: Isı pompası solar ünitesidir.

Isı kaynağı olarak, sıcaklığını sürekli güneşten alan çevredeki hava kullanılıyor.

Bu nedenle hava / su ısıtma pompamızın adı: Isı pompası solar ünitesidir.



Esnek kullanım ve kolay kurulum
ROTEX HeatPumpSolarUnit bir adet dış cihaza, bir iç cihaza ve bir enerji deposuna sahiptir.


Dış cihaz
Dış cihaz çevredeki hava sıcaklığını çeker. Bu hava ısıtma medyumu (soğutucu madde) tarafından alınır ve iç cihaza aktarılır.Kompakt dış cihaz yeni yapıların veya mevcut binaların dış kısmına fark edilmeyecek şekilde monte edilebilir.

İç cihaz
Evin içinde bulunan iç cihaz, ısıtma medyumunda bulunan ısıyı, ısıtma ve sıcak su sistemine aktarır. İç cihaz ısı deposuyla birlikte herhangi bir yere monte edilebilir. Bunun için özel bir teknik odaya ihtiyacınız olmayacaktır.

Montajı çok kolaydır.

İklim değişimi ve bunun sonuçları

İklimin korunması her yerde çok önemlidir. Yapılan araştırmalara göre, ısıtma sistemlerinin evlerdeki enerji tüketiminin % 60’ını oluşturduğu kanıtlanmıştır.
Aracımız için sadece % 31 enerji tüketiyoruz. Yani ısıtma sisteminiz aracınızdan daha fazla enerji tüketiyor. Bu nedenle de doğru olan yerden tasarruf etmeye çalışıyoruz.
Buna karşı ne yapabilirsiniz
Gideceğiniz kısa mesafeleri bisikletle gidebilirsiniz. Bu şekilde yakıttan tasarruf etmiş olursunuz. Geleneksel bir ısıtma sisteminde enerji tüketimini azaltmak, konfor ilaveleri yapmadan neredeyse imkansızdır. Burada sadece yüksek verimliliğe sahip bir ısıtma tekniği işe yarar.
Akıllı ısının masraflardan tasarruf edin

Verimli bir ısınma tekniği nedir?

Bu teknik yenilenebilir enerjinin kullanımı mümkün kılmakta ve aynı zamanda da geriye kalan birincil enerji kalıntılarının da maksimum verimle kullanılmasını sağlamaktadır.

Ben güneş, hava ve ROTEX ’le ısınıyorum




Enerji Deposu - ROTEX HybridCube®

Konforlu ayarlama saati

İç cihazdaki dijital ayarlamaların kullanımı çok kolaydır. Bu ayarlamalar ile ısıtma sistemini ve varsa soğutma sistemini, gereksinimlere uygun şekilde kullanabilirsiniz.
Isıtma suyu sıcaklığı dış alan sıcaklığına bağlı olarak ayarlanır. Ayarlama kışı ve yazı kendiliğinden tanır ve ısıtma sistemini gereksinimlere göre açar ve kapatır.
Entegre edilmiş dijital devre saatiyle birlikte, her türlü kullanım amacı için bireysel olarak ayarlanabilir günlük ve haftalık programlar mevcuttur. Bu şekilde ısı, gece veya tatildeyken otomatik olarak düşürülür ve sabah kalktığınızda veya tatilden eve döndüğünüzde yine sıcaklık artacaktır.
Sistem, su sıcaklığı mümkün olduğunca düşük tutularak maksimum verimliliğe ulaşır. Konforlu bir uzaktan kumandayla birlikte ısı pompasını oturma odasından bile kontrol edebilirsiniz.

Sıcak su ve solar enerji deposu

HPSU sisteminin kalbi ısı deposudur. Bu depo, elde edilen enerjiyi depolar ve istenen zamanlarda tekrar ısıtma sistemine iletir. HPSU için özel olarak HybridCube® ‘i geliştirdik. ROTEX HybridCube® korozyonsuz plastik sıcak su deposudur. Asal çelik dalgalı borulara sahiptir ve bunlar elde edilen ısıyı oldukça iyi iletebilmektedir. Sıcak su deposu ve akan sıcak sudan oluşan bir kombinasyondur. İletken ve su açısından hijyenik özelliklere sahiptir.



Sağlıkla ilgili deneyimlerimiz

Yapısından dolayı ROTEX HybridCube® prensip olarak su hijyeni açısından optimumdur.
ROTEX 25 yıldan beri bu prensibe göre sıcak su depoları imal etmektedir – optimum su hijyeni için. Tüm depo jenerasyonlarında konstrüksiyon öyle seçilmekteydi ki ısıtılan içme suyunun depoda kalma süreleri çok kısaydı.
Bu sayede suda çökelmeler (kireç, çamur veya pas) oluşmaz. Bundan dolayı da HybridCube® bakım gerektirmez ve hastalıklı mikroplar için de kaynak olmaz.
Bu tür su sıcak su depolarına göre, su hijyeni açısından sahip olduğu avantajlar, Tübingen Üniversitesi hijyeni enstitüsü tarafından yapılan geniş kapsamlı araştırmalar sonucunda teyit edilmiştir.


Birbirine ait iki ürün: Isı pompası + Solar
Az kullanım – çok verim

Solar enerji % 80 oranında kullanılabilir enerjiye dönüştürülebilir.
ROTEX düz kolektörlerin oldukça iyi etkisiyle bu mümkündür.

Solar enerji ve ısı pompası burada ideal olarak birbirlerini tamamlamaktadır. İhtiyaca göre ısı pompası, gerekli olan ısı miktarını ısıtma sistemine iletir.
Her şeyin bir ölçüsü vardır:

Yıllık çalışma verimleri
Bu rakamlar, yıl boyunca kullanılan yardımcı enerjiye oranla ne kadar ısı enerjisi elde ettiğinizi tanımlamaktadır.
Yıllık çalışma verimleri yükseldikçe ısı pompasının verimliliğe de o kadar artar. ROTEX ısı pompası, solar tesisimizle bağlantılı olarak yıllık çalışma rakamı “4” e ulaşmaktadır. Bunun anlamı: Isıtma ve sıcak su için %75 bedavadan enerji tasarrufunuz mümkündür.

ROTEX HPSU, hava / su ısı pompaları alanında tamamen yeni ölçüler getirmiştir

Yenilmez ikili: Isı pompası + Solar!

Aşağıda gösterilen durumda enerji payları şu şekilde dağılmaktadır:
Solar enerji yaklaşık % 20
Isı pompası yaklaşık % 55
Yardımcı enerji yaklaşık % 25

Yıllık çalışma rakamı bu örneğe göre SCOP = 4,0 SCOP = yıllık çalışma rakamları)
http://www.okosol.com/middle_isi_pompasi.html

Cihaz daikin grubuymuş bilgisi olan varmı bu konuda ???
O
15 yıl
CAN TUCH THİS
O
15 yıl
BENZİN POMPASI ???
Arkadaşlar bir arkadaşın aracında sıralı sistem lpg var araç 1.2 corsa 10.000 km tamamlamış sorunsuz şekilde aracın benzin pompası yanmış araçta her zaman 1/4 veya yarım depo bulunmasına rağmen basınçtan bozulmuş demişler böyle bir arıza olabilirmi bana ilginç geldi ???
O
15 yıl
ANAKART sorusu
arkadaşlar epeyce eski bir toplama bil. var amd 2400 msi kt400 anakartıma ddr2veya ddr3 uygun ekran kartı takılalabilirmi internetten fazla bilgi edinemedim ati 8 x agp terfisi yapacağım tavsiyeniz yeni sistemmi
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.