T

Yarbay
03 Mayıs 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
38 üye
Görüntülenme (?)
248 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
T
geçen yıl
Bedelli Ödemesi ile ilgili yardım.
Arkadaşlar iyi akşamlar,bedelli askerlik için başvuru yapıcam elimde tutarın yarıdan fazlası var belli bir miktarda kredi kullanıcam.

Tecilim 31.12.2022 tarihinde son.Ben 31.12.2022 tarihinde başvurduktan sonra ödemeyi 2 ay sonra yapsam güncel enflasyon tutarı üzerinden mi yapmış oluyorum yoksa başvurduğum yıla esas ücretten yani 2022 yılına göremi..Çünkü kredi çekmeden parayı toparlayabilirim bende onun hesabına girdim.

31.12.2022'de başvursam, ücreti 2023 Şubatta yatırsam zamlı mı yatırırım.Bileniniz varsa ve aydınlatırsa çok sevinirim.
T
2 yıl
Otomol BMW Servisi Onayım Olmadan Parça Değiştirdi.
Arkadaşlar merhaba,

BMW 1.16D ED aracımı 21.10.2021 tarihinde ön cam çatlağı hasarı nedeniyle yetkili servise Axa kaskom üzerinden ücretsiz cam değişim hakkımı kullanarak yapmak istediğimi belirterek teslim ettim.Aracımı teslim almaya gittiğimde kasko firmasının cam değişimine red verdiğini belirttiler.Kaskomun red işlemi verdiğini bana iletmeyerek ve tarafımdan değişim için hiç bir onay almaksızın ön camı yenisi ile değiştirdiler ve benden 4400TL cam ücreti talep ediyorlar.Ben de kendilerine benden onay almaksızın bunu neden yaptıklarını sorduğumda bana konuyu geçiştirmek üzere sözler söylediler.

Kaskonun cam değişimini red vermesi durumu ise, ben aracı 20 gün evvel 2.el olarak aldığımda camı çatlak bir vaziyette 2.el olarak satın aldım kasko yaparken ise sigortacım benden aracın her yönden fotoğraflarını istemedi bu durum sigortacının ve benim de aklıma gelmediğinden kasko şirketi bizim usülsüz işlem yapmak istediğimizi sandılar.Bu sebeple red verilmiş olabileceğini düşünüyorum.Yani sigortacımın da bu konuda bir kabahatı var.Yeni alınan araca bildiğim kadarıyla kasko ve sigorta için araç fotoğrafı isteniyor.

Özet ile çatlak da olsa kullanabildiğim bir camım varken bmw kaskonun yanıtını beklemeden ve benden onay olmadan aracımın camını değiştirip 4400tl ücret talep ediyor.

Bu durumla alakalı maduriyetimi nasıl giderebilirim fikir ve önerilerinizi belirtirseniz sevinirim.
T
3 yıl
Am3 Soğutucu Fm2 Anakarta uyarmı
Merhaba arkadaşlar daha önce phenom II x6 1055t de kullandığım soğutucu amd fm2 sokette uyumlu olurmu?
T
3 yıl
Model Önerisi Bütçe 4500-5500TL arası.
Arkadaşlar ofis programlarını,online eğitimde sorun yaşatmayacak ve oyunlarıda idare edecek düzeyde bir model öneririrmisiniz?

Bütçe 4500-5000 bandında en fazla 5500 olabilir.Bilgisayarı ufak bir kardeşime alıcam ilk okul çağlarında.

Arkadaşlar bu ne olmuş böyle ya celeron makineler 4000 olmuş mecbur artırtdım bütçeyi 3500-4000'den.

Teşekkür ediyorum.
T
4 yıl
Clio 4 2017 1.5dci 90hp Manuel Şanzıman Yağı Tavsiyesi ve Değişimi
Arkadaşlar aracım 80000 km'de şanzıman son zamanlarda geri vitese geçişlerde ve 1.viteste eskiye göre daha sert bir şekilde geçiyor.Daha önce şanzıman yağı değişmediği için değiştirmeyi düşünüyorum eğer bir rahatlama olmaz ise baskı balatayı da değiştirmeyi düşünüyorum ama önceliğim şanzıman yağı.Baskı da henüz rahatsızlık veren bir durum yok.

Bu araç kaç litre yağ alır.Orjinal yağ linki atabilirmisinz ya da aşağıdaki ürün uygunmudur.
https://www.turkoilmarket.com/Liqui-Moly-GL5-75W-80-1-Litre-3658,PR-54679.html?gclid=EAIaIQobChMIudDeo_Lc6QIVFcayCh3QcgnzEAQYAiABEgLwXfD_BwE


Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
T
5 yıl
1300-1600TL arası telefon tavsiyesi
Arkadaşlar tavsiyelerin hepsine açığım,

+Oyun oynanmayacak
+Sadece video izlemek ve internette gezinme amaçlı kullanılıcak.


Galaxy M20 modeli hakkına fikirleriniz nelerdir acaba varsa daha iyi önerileride açığım.
T
5 yıl
HANGİ ISS\u0027Yİ TERCIH ETMELIYIM.
Türknete geçsem sizce memnum kalirmiyım.Çok fazla şikayet olduğundan dolayı cekiniyorum ama altyapımda şu zamana hiç sorun olmadı vdsl bağlantı kullanıyorum.Fikirleriniz önemli türk telekomun bu son akn yalanından dolayı mevcut taahhutumun de bitişiyle yeni paket 127tl ye denk geliyor ve ben bu parayı bunlara vermek istemiyorum.
T
5 yıl
450-500TL Civarı Kulaklık Tavsiyesi
Arkadaşlar dandik ve ucuz kulaklık alıp köşeye atmaktan en az bu parayı kulaklıklara vermişimdir.

Bu bütçeye uygun bir kulaklık arıyorum.
https://www.gameekstra.com/urun/hyperx-cloud-2-7-1-gamer-kulaklik-kirmizi-ses-kartli-khx-hscp-rd

Bu modeli buldum yorumlarını okudum iyi bir kulaklıkmış.

Bunun dışında her alanda kullanıma uygun öncelik müzik olmak üzere usb, kablo yapısı sağlam,ses seviyesi yüksek bir kulaklık arıyorum.
Wireless seçenekleri varsa değerlendirmek isterim.

Tavsiyelerinize açığım.Yukarıdaki model hakkında da fikriniz önemli ses yüksekliği nasıldır mesela ? bu paraya bu model daha iyidir dediğiniz varsa ona yönelicem.

Teşekkür ederim.
T
6 yıl
ASUS R9280X DCUII TOP ARTIFACT SORUNU.
Arkadaşlar 3 yillik ekran kartım masaustunden saatlerce kullaniliyor görüntü veriyor fakat oyuna girdiğimde oyun farketmeksizin 10 15sn içinde sistemi kilitliyor.Dikey beyaz gri ya da ekran da o anda ne varsa onun renginde çizgiler çıkartıyor ve makineyi kilitliyor.Artifact problemi olduğunu düşünüyorum.Kartin bellek ve çekirdek hızını düşündüğümde 30dk kadar oyun oynadı ama sonra yine attı.Kisacasi elimde atıl olarak kaldı.üstünde en güncel biosu 41 kodlu biosu mevcut.Bu karta yapılabilecek bir şey var mı?

Yoksa bu şekilde 100 150 liraya satılabilirmi?

Önerilerinizi bekliyorum.
T
6 yıl
SİSTEM TAVSİYESİ 6000TL
Arkadaşlar kolay gelsin halihazırda kullandığım Phenom II X6 1055t ve R9 280X DCU2TOP'lı sistemim ekran kartımda artifact oluştuğu için yeni sistem toplamak durumunda kaldım.2.el tekrardan 280x aramak işime gelmiyor zaten benim kartın üstü bu işlemciye darboğaz yaptırıyor.

6000TL bütçeye

İşlemci (İntel)
Ekran Kartı (AMD,Nvidia farketmez)
Ram (Farketmez mavi ekran almayacağım uyumlu ramler.)
Anakart (Farketmez önceden kullanmadığım bir sürü özelliği olan anakartlara yığınla para verirdim şu an sadece amacım stabilce sistemi götürmesi.)Öncelik bunda da ekonomik.

1080p monitöre sahibim amacım 2k v.b çözünürlüklerde değil.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.