_

Yarbay
10 Temmuz 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
35 üye
Görüntülenme (?)
361 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
_
10 yıl
Android L Nexus 7 2013 LTE Versiyonu
Uygun başlık mı bilmiyorum ama konuyu buraya açmayı uygun gördüm.

Nexus 7 (2013) tabletim var. Bildiğiniz gibi android l ' nin ön sürümü Nexus 5 ve Nexus 7 için indirilebilir durumda. Fakat Nexus 7'nin sadece Wifi versiyonu için geçerli bu durum. Benim tabletim LTE yani 3g/4g desteği olan model. Kullanıp denemeyi çok istiyorum fakat bu versiyon için ön sürüm mevcut değil. Bu konuda pek bilgi bulamadım açıkçası. Xda'dan da doğru düzgün bir yanıt alamadım.

Bilgisi olan var mı acaba, bu ön sürüm benim tabletim için de kurulabilir olacak mı yakın zamanda ? Yoksa tekrar sürümleri de aynı nexus5 ve nexus7 için mi gelmeye devam edecek?

Şimdiden teşekkürler.
_
11 yıl
Windows 7 Ultimate gereğinden fazla alan kaplıyor !
Arkadaşlar böyle bir sorunum var. C sürücümde 63gb'lık alan oluşturup windows kurdum. Her geçen gün daha fazla alan kaplamaya başlıyor sanki. Büyük boyutlu şeyleri (oyun vs) zaten diğer sürücülere kuruyorum.

Şuanda kalan alan 5gb kalmış görünüyor. Anlayamıyorum bu durumu. Sürücü içindeki tüm dosyalara sağ tıklayıp boyuta baktığımda 37 gb görünüyor. Ama boş kısım 5gb.

Ayrıca sistem geri yükleme falan da kapalı. Bu durum normal mi ? Yardımlarınızı bekliyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
_
11 yıl
Galaxy S4 Google Edition Çıktı !
Arkadaşlar sanırım çıkmış bu ürün. Çok cezbedici duruyor, galaxy s4 donanımı ve saf android deneyimi. Acaba direk Nexus mantığında mı ? Yoksa yine de Samsung'a özel şeyler içeriyor mudur ? Dahası, bu gelişmenin S3 boyutu da olabilir mi acaba ?

Ve ayrıca bu sürümün TÜrkiye'de satışa çıkma durumu nedir acaba ?

Playstore'dan satılmaya başlanmış, link :

http://www.sammobile.com/2013/06/26/galaxy-s4-google-edition-now-available-on-the-play-store/#.UcsnduN28cg.twitter
_
11 yıl
Acil Yardım telefon açılmıyor \"Firmware Upgrade Encountered...\"
Arkadaşlar odin ile cf-root dosyası yüklemeye çalışırken yükleme sonunda odin "fail" dedi.

Ardından telefonu açmak istediğimde "Firmware upgrade encountered an issue.Please select recovery mode in Kies&Try again" şeklinde bir hata alıyorum. Sarı bir ünlem solunda telefon sağında Monitör işareti var.

Telefonu yalnızca Download moda alabiliyorum, 4.1.2 stock sürüm yüklü.

Telefonum Galaxy S3.
_
11 yıl
İmei Kaydı Hakkında
Arkadaşlar bir kaç günce bir yakınımdan Galaxy S3 aldım. Telefonun imei kaydını sorgulattığımda "IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır" diyor. Imei numarası telefonun arkasındakiyle aynı, marka falan da uyuşuyor. Sanırım buradan klon imei falan olmadığını anlıyorum.

Telefonu aldığım tanıdığım da bir başkasından almıştı. Bu kaydın kalıcı mı geçici mi olduğundan emin değiiz malesef. Telefon yaklaşık 2,5 aydır sorunsuz kullanılıyor ama. Güncelleştirmeleri falan yaptım hiç bir sorun yok. Fakat ben ilerde sorun olmasın istiyorum, kayıttan düşerse uğraşmayayım diye.

Sormak istediğim bazı konular var ilk defa bu tarz bir şeyle uğraşıyorum çok bilgisizim, yardımcı olursanız sevinirim.

1 - Şimdi eğer bu üzerindeki kayıt geçici değil de zaten kalıcıysa boşuna mı masraf etmiş olacağım ? Bunun kesinliğini öğrenebilir miyim ? Ya da "zaten evraklar kontrol aşamasında yeniden kayıt açamazsınız" diye bir şey söylenir mi bana ?

2 - Benim kendi pasaportum yok ama yurtdışından 20 gün önce gelmiş ve 2 yıl öncesinde falan hiç bir telefon kaydı bulunmayan bir arkadaşım var. Kaydı onun üzerine yaptırabilir miyim ? İmza sorunu olabilir falan dediler ne sorun çıkabilir ? Kayıt aşamasını tam olarak nasıl gerçekleştireceğiz ? Pasaport sahibi kişinin en son 1 ay önce gelmiş olması ge

3- Ben Samsun'da yaşıyorum pasaport sahibi arkadaşım İstanbul'da. Telefonun onda olmasına gerek var mı ? Ben ve telefon onunla birlikte olmadan halledebilir mi bu işlemi? Eğer halledebilirse neleri bilmesi gerekiyor ? Başından itibaren neler yapmamız gerek kayıt işlemi için ?

4- Cihazın faturası falan yok. Sadece kendisi,aparatları ve kutusu mevcut. Fatura veya bu tarz şeyler soruluyor mu ?

Çok uzun oldu farkındayım ama
_
12 yıl
Pes 2013 Kasma Problemi
Arkadaşlar i5 işlemcili 2gb Gt630m ekran kartlı sistemim var. Sistem Pes 2013 için fazlasıyla yeterli olmasına rağmen oyun kasıyor. Bir uyumsuzluk söz konusu gibi, demoyu yağ gibi oynarken tam sürümde böyle bir problem yaşıyorum. Reloaded sürümünü yükledim.

Ekran kartı driverı güncel,son sürüm. Oyunda gt630m ' i kullanıyor yani dahili kart değil, onu da ayarladım ayrıca Nvidia kontrol panelinden Ama ne yaparsam yapayım oyunu akıcı hale getiremedim. Ayarlardan "Low" yapıp çözünürlüğü düşürmeme rağmen yine de kasıyor oyun.

Önerilerinizi bekliyorum acilen.
_
12 yıl
Lenovo Z580 mi Asus K55VM mi ?
Arkadaşlar günler süren araştırmalarımdan sonra, bütçeme uyan iki laptop arasında kaldım. Lenovo Z580 ve Asus K55VM arasındayım.

Vatan bilgisayarı arayıp sorduğumda Lenovo Z580 için taksitli fiyat olarak 1428 lira, Asus K55VM için de yine taksitli fiyat 1495 lira dediler. Lenovo 6gb ram'e sahip Asus 4 gb. Bir de Lenovo 500gb harddisk, Asus 750gb harddiske sahip. Aralarındaki donanım ve fiyat olarak farklar bunlar.

Isınma, Pil Ömrü, Servis kalitesi vb detayları göz önüne aldığımızda hangi laptop'u seçmeliyim ? İki ürünü birden ya da ikisinden birisini kullananlar varsa lütfen yardımcı olsunlar. İlk defa laptop kullanacağım ve hangi markaya güvenmem gerektiğini bilmiyorum.

Laptop Gta IV, BF3, Pes, Fifa tarzı oyunları yeterli seviyede oynatsın mutlu olurum. Deli gibi grafikler, her detay açık olsun diye bir takıntım yok. Bu oyunları çalıştıracak laptop da zaten günlük işlerim için yeterli olacaktır.

Not : Bu 2 model dışında 1400-1500 lira arası alternatif önerileriniz de varsa bekliyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.
_
12 yıl
3 Ürün Arasında Kaldım, Fikirlerinizi Bekliyorum
Merhabalar. İlk defa laptop alacağımı söyleyerek başlayayım konuya. Yıllardır masa üstü bilgisayar kullanmaktayım. Fakat bazı sebeplerden ötürü laptop'a geçmeyi düşünüyorum. Bütçem çok değil, üst limitim 1500 lira. Fakat ne kadar ucuza alırsam o kadar iyi.

Masa üstü bilgisayarım kötü olduğu için yıllardır neredeyse oyun oynayamıyordum. Son birkaç yılın populer oyunlarını rahatlıkla oynayabileyim istiyorum. Oyun canavarı değilim, yani tüm detaylar açık olsun, sınırları zorlayayım diye bir düşüncem yok. Fifa, Pes tarzı oyunları çok üst seviyede oynayayım, BF3 tarzı daha yüksek grafik ihtiyacı isteyen oyunları da orta seviyelerde zevk alabileceğim şekilde oynayayım yeter.

Laptop'tan kalan tüm beklentim günlük kullanım. E bahsettiğim ihtiyacı karşılayacak oyun bilgisayarı müzik,film vs gibi işler için zaten rahatlıkla yeterli olur. Tüm laptop sahiplerinin istediği ısınma olmaması, pilin uzun ömrü gibi şeyleri ben de istiyorum tabi ki. Bilgisayarı uzun süre kullanıyorum günde 10-12 saat rahatlıkla açık olacak.

Benim beğendiğim ve seçtiğim ürünler şunlar :

Lenovo Z580
http://www.sadecenotebook.com/Urun/Lenovo-Z580-59-332445-Core-i5-3210-250-Ghz-4-GB-500-GB-2-GB-VGA-156-Freedos-pmu91873.html (6gb ram olan versiyonu Vatan'da 10taksitle 1428 lira, kararım netleşirse onu alacağım)

ASUS K55VM
Bunu az önce farkettim, üstteki lenovo ile hemen hemen aynı özelliklere sahip, işletim sistemi de var bunda fakat freedos olması sorun değil benim için. :
http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/asus-k55vm-sx034r-k55vm-core-i5-3210m-250ghz-6gb-ddr3-750gb-156-dvdrw-2048mb-gt630m-bt-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=60974

Asus ve Lenovo'nun fiyatları ve özellikleri neredeyse aynı. Burada soracağım şey ürün kalitesi, ısınma, pil ömrü ve Servis yeterliliği konusunda hangisinin iyi olduğu. Samsun'da yaşıyorum bu arada. Servis için söyledim.

Dell 5110
Bu da fiyatı ile beni kendisine çeken Dell Ins. 5110 B45F45
http://www.pcdepo.com/dell-inspiron-5110-b45f45-8gb-notebook-urun7666.html
Dell'in servisi konusunda herkes iyi şeyler söylüyor zaten, bundan sıkıntım yok gibi. Bunun yerine üstteki iki laptop'tan birisini seçersem cidden performans farkını hisseder miyim ? Eğer istediğin işlemleri hepsi de yeterli seviyede becerir derseniz en ucuzunu alacağım :)

Konu çok uzun oldu farkındayım fakat dediğim gibi ilk defa laptop alacağım, fazlasıyla bilgisizim. Şimdiden çok ama çok teşekkürler.
_
12 yıl
Hangi İşlemci Daha iyi ?
Birkaç ayrı laptop arasında kaldım. Bu arada kalmayı yaratan farksa işlemcileri oldu. Hiç anlamıyorum bu işten. Düşündüğüm modeller Lenovo Z580 ve Dell ins. 5110.

Bu modellerin işlemcileri

Intel® Core™ i5-3210M + HM76 Çipset - LENOVO

2. nesil Intel® Core™ i5-2450 işlemci - Dell


Bu ikisinden hangisi daha iyi ? Bir kıyas daha istiyorum. Arkadaşımın laptopundaki işlemci

intel core i5 cpu M460 2.53 x turbo bu model. Onun bilgisayarını gayet yeterli görüyorum, kendi düşündüğüm işlemcilerle bunu kıyaslayıp eşit seviyede veya daha performanslıysa kararım netleşecek. Kısaca bu 3 işlemciyi karşılaştırır mısınız ?
_
12 yıl
Monitörüm Sorun Çıkartır mı ?
Merhaba arkadaşlar. Birkaç gün sonra yeni bir kasa alacağım. Ekran kartı olarak HD6870 almayı düşünüyorum. Fakat birkaç konu kafama takıldı bilgim olmadığından. Monitörün çıkışı ile kasanın girişinin birbirine uymama durumu var mı acaba ? Bildiğim kadarıyla benim monitörüm analog çıkışlı. Bazı arkadaşların, kişilere sistem önerisi yaparken "analog çıkışlı alma" dediğini farkettim, bu yüzden kuşkulandım aslında.

Acaba alacağım ekran kartının benim monitörüme bağlanmama ya da uyumsuzluk çıkartma gibi bir durumu olabilir mi ? Çünkü monitörüm Full HD değil bildiğim kadarıyla. Monitörden memnunum, değiştirmek istemiyorum pek ama bu konu kafama takıldı. Monitörün kendisi aşağıda, özelliklerine bakıp yorumlarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

http://www.hepsiburada.com/liste/fujitsu-l20t-2-20-5ms-2x1w-hoparlor-wide-screen-led-monitor/productDetails.aspx?productId=bd56760&categoryId=3002879
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.