B

DH Yönetici
10 Kasım 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
60 üye
Görüntülenme (?)
937 (Bu ay: 10)
Gönderiler Hakkında
B
7 yıl
Anahtarlık kırıldı, servis 600TL çekti. Var mıdır alternatifi?
Merhabalar,

2010 Cruze'umun anahtarlığı kırıldı. 2 parça şeklinde kullanabiliyorum ama yenilemek istiyorum çünkü ha düştü, ha kayboldu durmadan aklım onda. Yedek anahtarım da yok.

Eskişehir'deyim, Alpata'yı arayıp sordum. Yurtdışından sipariş veriyoruz, 600 TL civarı tutar dedi. Ben de eBay üzerinden araştırdım, replacement keyler mevcut.http://www.ebay.com/itm/Chevrolet-SS-Malibu-Impala-Cruze-5-Button-Lock-Ignition-Folding-Key-new-OEM-/261590037954?fits=Make%3AChevrolet%7CModel%3ACruze&hash=item3ce7fb35c2:g:ET4AAOSwRLZUELPY&vxp=mtr

Böyle bir şey alsam programlama vs yapmaya gerek oluyor mu? Doğrudan kullanabilmek mantıklı gelmedi ama Cruze uyumlu diye yazdığı için sormak istedim.

Eğer bu uygun değilse, yapılabilecek bir şey var mıdır?

--

Anahtarı anahtarlığa tekrar taktırmayı denedim ancak benden önceki sahibi anahtarlığın içerisine yapıştırıcı basmış. Bir türlü açılmıyor, anahtarcı da açmaya çalışırken her yerini yamultmuş zaten.
B
7 yıl
Kontak açık ancak LPG aktif görünmüyor (Wentgas)
Merhaba arkadaşlar,

3 gün önce akşam eve gideceğim zaman aracı çalıştırdım ancak LPG göstergesi araçta kontak kapalıymış gibi turuncu ışıkta duruyor. Geçici bir şeydir, soğuktandır diye düşündüm ancak sistem aktif olmuyor. Aracım Cruze LS AT, en son LPG bakımını 11bin KM önce yaptırdım. Yakın zamanda LPG servisine gideceğim ancak böyle bir sorunun olası nedenlerini öğrenmek istedim.

Fikirlerinizi alabilirsem çok sevinirim.
B
8 yıl
Yakıtta ciddi artış var :(
Son 1 aydır, özellikle benzinde ciddi yakıt artışı gözlemliyorum aracımda.
En son 50TL'lik benzinle, 15.7LT ortalamayla 55-60km gibi yapabildim. Ortalama hız 27km/h civarındaydı.
KM 85000'e yaklaştı, triger vs ağır bakımları yapılmadı ancak 8bin KM kadar önce tüm filtreler, yağ ile birlikte değişti.

Değerli fikirlerinizi alabilir miyim?

--

Ek olarak yine 1-2 aydır, aracı ilk çalıştırdığımda gazdan ilk 10sn kadar randıman alamıyorum. Gaza ayağımı koyup aynı basınçla devam ettiğimde, yaklaşık 8-10sn sonrasında motor sesi artıyor ve hızlanmaya başlıyor. İlk bastığımda ise tepkisiz şekilde rolanti devrinde ilerleyebiliyorum. Bu 2 problem bağlantılı olabilir mi?
B
8 yıl
Ofiste kullanılacak 30-40\" arası LED TV
Merhaba arkadaşlar,

Ofiste kullanılacak 30-40" arası bir LED TV alacağım. 32" ideal gibi görünüyor, çok büyük olmasını istemiyorum. Mümkünse USB'den medya oynatma kapasitesi olan bir TV istiyorum. 32"lik TV'lere baktığımda genelde full-hd olmadığını gördüm, bu ekran boyutunda full-hd ve 768p arasında çok büyük kalite farkı olur mu?

TV'ye ayırabileceğim bütçe max 700-800TL olacak.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Teşekkürler.
B
8 yıl
32bin TL bütçeye sedan araç tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar,

2004 Polo'mu çocuk olduktan sonra hacminin yetersiz kalması dolayısıyla dün itibarıyla sattım. Eşim otomatik araç istiyor, bu bütçeyle neler bakabilirim bilmiyorum açıkçası.

Bu bütçe ile sedan araç araştırdığımda Cruze iyi bir tercih gibi görünüyor ancak şanzıman problemi yaşayan bir çok kullanıcı yorumu gördüm DH'de ve Chevrolet özel forumlarında. Sorun yaşamayanlar da ciddi anlamda tavsiye ediyorlar aracı. Çok arada kaldım.

Burada baktığım bir kaç konuda bu bütçe için Linea, Era tavsiyeleri yapılmış ancak bu araçlar da donanım olarak Cruze'un çok altında kalıyor. ESP, 8 hava yastığı, cruise kontrol vs..

Bir de araç almak için yılın en iyi dönemi ne zamandır? Bu bütçe çerçevesinde 2-3 aydır araştırma yapıyorum, ilk baktığım döneme göre 2-3bin TL civarında şişti fiyatlar. Baharı/yazı beklemeli miyim?

Çok teşekkürler.
B
9 yıl
Bu telefonun modelini (HTC) bilen var mı?
HTC'nin resmi sitesinde alt sayfalardan birinde gördüm. Çoğu HTC modelini bilirim ancak köşelerden inceltilmiş bu modeli hiç görmemiştim. Bilgisi olan var mı?
< Resime gitmek için tıklayın >
B
10 yıl
Yerleştirme sonuçlarını burada tartışalım [ANA KONU]
Haydi hayırlı olsun arkadaşlar. İnşallah talep ettiğiniz bölümlere/üniversitelere girebilmişsinizdir.

Çok stresli günlerden geçtiniz, umuyoruz ki hak ettiğiniz sonuçları alabilmişsinizdir.
B
10 yıl
Micro / Mini ATX sistem tavsiyesi (1500TL)
Arkadaşlar selamlar,

Ofiste kullanılmak üzere i5 ya da i7 işlemcili bir sistem toplamak / hazır pc almak istiyoruz. Sadece kasa için 1500TL bütçe ayrılmış durumda, tavsiyeleriniz ne olur acaba?

Teknobiyotik üzerinden şöyle bir toplama yaptım,

Kasa: Aerocool DS Cube 2xUSB3.0, 2xUSB2.0 SSD Ready Micro ATX Küp Kasa - 99,00$ + KDV = 265,18 TL
İşlemci: INTEL Core i7-4770 LGA 1150 8MB 3.4GHz Dört Çekirdekli 22nm İşlemci (Haswell) - 334,32$ + KDV = 895,52 TL
Anakart: Asrock B85M-HDS Intel 1150 Soket DDR3 USB3 SATA3 mATX Anakart (Haswell) - 59,00$ + KDV = 158,05 TL
Bellek: Hi-Level 4GB DDR3 1600 MHz PC Belleği (Soğutuculu) (HLV-PC12800/4G) - 42,22$ + KDV = 113,09 TL
HDD: Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM 64 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (ST1000DM003) - 60,00$ + KDV = 160,72 TL
B
10 yıl
ÖSYM, IELTS denkliğini / eşdeğerliliğini kaldırdı
Usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle ÖSYM, IELTS sınavının denkliğini / diğer sınavlara eşdeğerliliğini kaldırdı.
http://www.aktuel.com.tr/gundem/2014/02/16/paralel-sinava-denklik-iptali-1392550356

ÖSYM resmi sitesindeki 14 Şubat'ta güncellenen Eş Değerlilik tablosunda IELTS'i artık göremiyoruz.
http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2014/GENEL/YabanciDilSinavlariEsdegerlikleri140214.pdf

Çok detaylı bir açıklama bulunmasa da Türkiye'de bir akademik kuruma sunmak üzere alınacak IELTS sınavı artık geçerli olmayacak.

ÖSYM'nin duyurusu

3 Mart 2011 tarihli ve 27863 sayılı Resmî Gazete yayımlanan 6114 sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun’un 7 inci maddesinin altıncı fıkrasında; “Başkanlık tarafından farklı zamanlarda yapılan sıralama veya seviye tespit sınavlarının eşdeğerliği, her bir sınav sonucunun geçerlilik süresi ile Başkanlığın yaptığı yabancı dil sınavlarının uluslararası yabancı dil sınavlarıyla eşdeğerliliği, ilgili uzman raporlarına dayalı olarak, Yönetim Kurulu kararı ile belirlenir.” hükmü gereği; Merkezimiz tarafından oluşturulan “Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlik Çalışma Grubu” raporu ve bu rapora temel teşkil eden analizler sonucu “Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri” ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından yeniden düzenlenmiştir. 14 Şubat 2014 tarihli Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri’ne aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.
Ayrıca, Başkanlığımızın 11 Ekim 2013 tarihli duyurusunda ilan edilen ilkeler gereğince;
Başvuruları güncelleme tarihinden önce yapılmış olması kaydı ile güncelleme tarihini takip eden günden başlamak üzere 30 gün içerisinde yapılan sınavlar için, güncelleme tarihinden önce yürürlükte olan eşdeğerlik tablosu geçerlidir. Bu süre eşdeğerliliği kaldırılmış sınavlar için de kabul edilecektir. Diğer durumlarda eşdeğerlik tablosu güncelleme tarihi itibari ile uygulanacaktır.
Son güncelleme tarihinden önce sonuç belgelerinin alınmış olduğu sınavlar için sonuç belgesinde sınavın yapıldığı tarihin yazılı olması ve 6114 sayılı Yasanın yürürlüğe girmesinden sonra alınmış olması durumunda, sınavın yapıldığı tarih itibari ile geçerli eşdeğerlik tablosu uygulanacaktır.
Kurumumuzca ilk eşdeğerlik tablosunun yayımlandığı 13/01/2012 tarihine kadar alınmış sonuç belgelerinde sınavın yapıldığı tarihte yürürlükte olan Yükseköğretim Kurulu eşdeğerlik tablosu uygulanacaktır.
Diğer durumlarda ilgili başvurular güncel eşdeğerlik tablosuna göre değerlendirilecektir.
Bu doğrultuda eşdeğerlik tespiti gerektiren sınavlar için uygulama, yukarıda belirtildiği şekilde olacak ve Başkanlığımızca eşdeğerlik belgesi yerine geçecek bir belge verilmeyecek, ilgili kurumlar eşdeğerlik tablosu doğrultusunda kabul ve işlemlerini yapacaklardır.
Kamuoyuna duyurulur.
B
11 yıl
Yurtdışı Eğitim Fuarları Etkinlik Takvimi | IEFT, AKARE, EDUFAIRS | Mart 2013
Arkadaşlar, yıl içerisinde bir kaç kez bir çok büyük şehrimizde uluslararası eğitim fuarları düzenlenmekte. Fuar tarihlerini ve yerlerini düzenli olarak bu konuda paylaşacağım.

Fuarlarla ilgili detaylara;
-http://www.ieft.com.tr (ulusal)
-http://www.edufairs.com.tr (ulusal)
-http://www.akare.com.tr (ulusal)
-http://www.yurtdisiegitimzirvesi.com (yerel)
adreslerinden ulaşabilirsiniz.

Mart 2013 Fuar Takvimi

- 26-27 Şubat | Gaziantep (Yurtdışı Eğitim Zirvesi)
- 2 Mart | Istanbul (AKARE)
- 3 Mart | Istanbul (AKARE)
- 5 Mart | Ankara (AKARE)
- 7 Mart | Izmir (AKARE)
- 9 Mart | Konya (EDUFAIRS)
- 10 Mart | Ankara (EDUFAIRS)
- 12 Mart | Bursa IEFT
- 12 Mart | Bursa (EDUFAIRS)
- 13 Mart | Izmir (IEFT)
- 14 Mart | Eskisehir (IEFT)
- 16 Mart | Konya (IEFT)
- 16 Mart | Istanbul (EDUFAIRS)
- 17 Mart | Adana (EDUFAIRS)
- 17 Mart | Istanbul (IEFT)
- 19 Mart | Ankara (IEFT)
- 21 Mart | Izmir (IEFT)
- 23 Mart | Istanbul (IEFT)
- 24 Mart | Istanbul (IEFT)
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.