M

Binbaşı
26 Mart 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
138 (Bu ay: 3)
Gönderiler Hakkında
M
geçen yıl
Bosch Serie 8 Gen 2 (bbs 8214) İzlenimler
Herkese merhabalar.41 yaşında Hali hazırda 3 çocuklu bir aile reisiyim.eşimin gerek yeni doğum yapmış olması (işlerin bir kısmı bana kaldı) gerekte yatık süpürgemizin artık miadını doldurmak üzere olması sebebiyle bir süpürge ihtiyacımız oluştu.zaman-işlevsellik-verimlilik ve pratiklik gibi ihtiyaçlarımıza göre bir çözüm bulmamız gerekiyordu.tekrar yatık süpürge almayı düşünüyordum ama pratiklik anlamında tüm evi süpürmek gerektiğinde kablolu süpürge bir süre sonra eziyet haline geliyor malum.bu sebepten eşiminde yönlendirmesiyle şarjlı dik süpürgeler tek seçeneğimiz oldu.Robot süpürgelerde bir altrnatif olarak gündemimize girsede,küçük çocuklu aileler için çevremden edindiğim izlenimler gereksiz ve kullanışlı olmadığı yönündeydi.ama çocuksuz çiftler yada bekar yaşayanlar için güzel bir çözüm olabilir tabiiki.biz bize uygun olmadığa karar verdik.

Bosch 8 Gen 2 tercih etmemdeki en büyük etkenlerden biri fiyat performans olarak bana göre rakipsiz olması,nedenine değineceğim.Diğer etkenlerse,Bana göre tartışılmaz Bosch kalitesi ve yaygın servis ağı,Bosch ekosistemindeki bir çok ürünle uyumlu değiştirilebilir bataryaya sahip olması,uzun sayılabilecek batarya performansı.gerektiğinde uygun fiyatla sonradan eklenebilecek yığınla aksasuarla ev,araba vs. Gibi tüm ihtiyaçlara cevap verebilmesi.Bir şarjlı süpürgeye göre nispeten hızlı şarj olması (4ah bir pili 3,5- 4 saat gibi bir sürede tam şarj ediyor).tek şarjla 100mt2 evi 2 kere süpürmek mümkün.bir şarjlı süpürgeye göre oldukça güçlü olması ve ikinci bir süpürgeye gerek kalmadan tüm ihtiyaçlarınıza cevap vermesi.

Bu ürün Bosch markasının şu an bildiğim kadarıyla güncel en üst serisi,rakip firmaların (ki bazıları şu an gereksiz bir statü aracı gibi yaygınlaştı maalesef),tepe modellerinin rakibi olmasına karşın neredeyse yarı fiyatına satılıyor.diğer markaların tepe modellerine minör olarak üstünlük kurduğu yada geride kaldığı noktalar elbette var ama aradaki fiyat farkına pratikte değecek dramatik bir fark olmadığını birebir kıyasla (dyson v15) deneyimledik.

Ürün pratiklik abidesi bir ürün diyebilirim.alıyorsunuz işinizi görüp tekrar şarj istasyonuna takıyorsunuz.dakikalar içinde pratik bir şekilde işinizi bitiriyorsunuz.bir erkek olarak evi süpürme artık bana kaldığı için konforunu anlatamam.3 tane modu var (eco-auto-turbo). Bu modların herbiri verimli olarak iş görüyor.eco mod yerdeki kırıntı toz vs almak için yeterliyken,auto modda halı paspas vs. İçin gayet yeterli.Turbo mod hem şarj süresini kısaltıyor hemde halıya ciddi anlamda yapıştığı için eğer çok kir toz yoksa gereksiz.ben genel olarak auto modda genel temizliği yapıyor içime sinmezse 1 turda turbo modda geçiyorum mis gibi oluyor.

Ürünün temizliği çok kolay.fitre temizliği falan çocuk oyuncağı diyebilirim.

Ürünün eleştirebileceğim tek yanı bir erkek için problem olacağını düşünmesemde bir hanımefendi için nispeten ağır olması.

Son sözlere gelecek olursak,bana göre her evde özellikle çocuklu bir aile iseniz,markadan bağımsız mutlaka olması gereken bir ürün.

Burda asıl dikkat edilmesi gereken husus şu; şayet evinizde yeterli,iş gören bir yatık süpürge varsa ikincil ürün olarak giriş ve giriş üstü makul bir ürün alıp geçin.eğer evinizde herhangi bir süpürgeniz yok yada işinizi görme konusunda artık yetersiz gelmeye başlayan bir süpürgeniz varsada üst segment bir şarjlı ürün,başka herhangi bir süpürgeye ihtiyacınız (yatık vs.süpürge) olmadan birincil süpürge olarak işinizi görecektir.şu an bizim kullanım senaryomuzda başka bir süpürge ihtiyacımız kalmadı.fazlasıyla yeterli geliyor bize bu model.

Aklıma geldikçe ve zamanla farklı şeyler deneyimlersem konuya ekleme yapacağım.

Teknik ve fiyat konusunda yeterli bilgiye araştırarak ulaşabilirsiniz.
Saygılarımla..
M
3 yıl
KYK PERSONELİ Kreş yardımı hakkında yardım lütfen
Öncelikle merhabalar.

Çorumda ikamet etmekteyiz ve eşim KYK da daimi kadroda devlet işçisi.kendisi TOLEYİŞ sendikası üyesi aynı zamanda.

Son yapılan sözleşme ile kreş yardımı sendikal hak olarak sözleşmeye eklenmiş.

4 yaşındaki oğlumuzu özel bir kolejin kreşine göndermek istiyoruz fakat izlememiz gereken yol hakkında en küçük bir fikrimiz yok.

Hangi koşullarda ve ne kadar bir yardım söz konusu oluyor.

Bu konuda deneyim sahibi olan yada fikri olan yada böyle bir yardımı alan sevgili üyelerin değerli yorumlarına ihtiyacım var.
M
3 yıl
Sisteme Supertweeter eklemek?
Merhabalar.Mevcut sistemime horn tipi harici bir supertweeter eklemek gibi bir düşüncem var.Fakat kafama takılan bir konu var.şöyleki,duyumsanır bir fark hissedilirmi ve mevcut sahne yapısı bozulurmu sizce?sonuç olarak hoparlörün kendi oluşturduğu bir sahne var bazen üst frekanslar çok derinden geliyor kulağa.eklenecek bir super tweeter belkide üst frekansları sahne olarak önde çalacağı için sesin ahengini bozabilirmi? Siz ne önerirsiniz?
Bu konuda deneyim sahibi üyelerin fikirlerine ihtiyacım var..
Hop. Zingali overture 4b. Yarland Dreamwork m88 ile sürüyorum.
M
4 yıl
Usb Audio player pro + play fi kullanımı ?
Merhabalar.

Usb pro uygulamasını android cihazıma satın alıp kurdum.aynı zamanda play fi uygulamasınıda yükledim.

Yapmak istediğim şey tam olarak şu,aux çıkışından amfiye bağladığım telefonumdaki içerikleri,kablosuz olarak tabletten kontrol etmek istiyorum.spotify ve hatrı sayılır flac arşivim var telefonumda.böyle bir senaryo mümkünmüdür?telefonum lg v30 plus ve ben mobil bir dac ta eklemek istiyorum hatta satın aldım. Bilgisi olan biri lütfen yardımcı olsun.
M
4 yıl
Fullrange diy kule proje (yardım)
Selamlar.

Kafamda kendi hoparlörlerimi yapmakla alakalı bir proje var.bütçe olarak 7000 lira gibi bir rakam ayıracağım.sistemi fullrange olarak tasarlamak istiyorum.

30mm kalınlıkta masif ağaçtan kabin düşünüyorum.bununla alakalı kafamda birkaç tasarım mevcut.

Araştırdığım kadarıyla fullrange speakerların bass sesleri hissettirme konusunda handikapları var yapısı itibari ile.çok sürücülü sistem extra maliyet ve bileşen demek olduğundan tercih dışı olacak.yani sistem kesin olarak fullrange olacak.

Kurmak istediğim sistemin totalde min.300 watt olmasını istiyorum.

Bu konuda teknik bilgiye ve mümkünse tavsiyeye ihtiyacım var.

Lii audio Crystal marka bir sürücü düşünüyorum.bu sürücüyü verimli kullanmak için nasıl bir kabin tasarlanmalı vs. Konularda yardıma ihtiyacım var.keza sürücü konusundada farklı marka ve modeller düşünebilirim.

Saygılar sevgiler.
M
5 yıl
FOCAL RSE 130 + RSE 165 MİNİ İNCELEME
Merhabalar.

Yeni aldığım ilk aracım olan 2001 model skoda octavia aracımın üzerindeki orjinal ses sistemi miadını doldurmuş ve oldukça kötü durumdaydı.haliyle araştırmalara başladım.

Genel olarak hifi alemine aşinayım fakat bu aşinalık ev ortamındaki stereo sistemlere yönelikti.daha hakim olduğum konu ise headfi. Evde yamaha ns 777 kullanıyorum ve oldukça memnunum.ev ortamı için biraz büyük kalsada sinema içinde prof.sistemler kadar olmasada tatmin edici olduğundan değiştirmeyi düşünmedim.belki stereo odası kurarsam kafamda bir çift temiz ses odaklı bookshelf hop.almak var.

Kulaklık konusuysa aslında uzun zamandır boşladığım ama bitmeyecek bir aşk benim için.

Gelelim asıl konumuza.fiyat performans odaklı ,temiz ses veren abartısız bir sistem araştırmasına girdim.bu sistemi amfisiz kullanmak dolayısıyla amfi bütçesini hoparlöre aktarmak istedim.yaklaşık 2000 tl bütçem vardı.baştan söylediğim gibi oto hifi hakim olduğum bir alan değil.ama iyi sesi tanırım.klasik pioneer , kenwood ürünleri ilk baktığım ürünler oldu ve kafama yatan bir ürün bulamadım dinlediklerim arasında.aracımın ön kapılar 16 arka kapılarn13 cm lik hoparlöre sahipti ve tamamennbu ölçülere odaklandım. Ayrıca kenwood ve pioneer gibi ürünlerin çok fazla sahtesi olduğunu bildiğimden biraz daha uzaklaştım kafa olarak.

FOCAL hem oto hem headfi hemde stereo sistemleriyle kafaya oynayan bir firma.bunu zaten biliyordum.bütçem yetmez diye bakmıyordum. Bir bakayım dedim ve auditor serisi çıktı karşıma.

Markanın sanırım fp.odaklı serisi.

Rse 130 ve 165 total de 1200tl ye mal oldu.ürünleri Ankarada Aydın Elektronik-Ferhat beyden temin ettim.sağolsun detaycılığıma ve ürünlere olan şüpheciliğime rağmen her soruma detaylı,sabırlı ve mantıklı cevaplar verdi.seçimlerimin doğru olduğu konusunda beni ikna etti.

Rse 130 ve 165 2 yollu ve kendı crossoverlarına sahip komponent bir sistem.sürülmesi kolay geldi bana.şu an kullandığım media oynatıcı Sony dsx210.hoparlörleri sürme konusunda bana bir yetersizlik hissettirmedi.amfisiz kullanımda beni yeterince tatmin ettiğimi söyleyebilirim.deneyebildiğim dinleyebildiğim focus,corolla vs.araçların stok sistemlerinden çok ötede bir ses kalitesi mevcut şu an.tertemiz detaylı geniş sahneli bir ses alıyorum.bmw audi mercedes güncel modellerle mukayese etmedim ama onlardan da daha iyi olduğunu tahmin ediyorum.

Genç kitlenin ses sisteminden beklentisi daha farklı ve muhtemelen bass odaklı sistemleri daha çok tercih edeceklerdir.fakat temiz ses odaklı fiyat performans merkezli ürün arayışında olanlar bu modelleri göz ardı etmesin derim.zaten biraz araştırılırsa ürünler hakkkında yeterli yorum ve bilgi mevcut.bende bunu teyit ediyorum. Şu an tercih etmek zorunda kalsaydım aracımdaki bu mütevazı sistemi Technics su8044 ile sürdüğüm ns777 ye tercih ederdim açıkçası.

Beni pozitif anlamda şaşırtan ve çok memnun eden ürünler oldu.

Saygılarımla.
M
5 yıl
Vw Tiguan tsı lpg?
Merhabalar. Bayadır araştırmama rağmen tutarlı bir cevap bulamadığımdan bu konuyu açıyorum.

4x4 vw. Tiguan satın almayı düşüyorum. Aracı çok beğeniyorum. Muadili sayılabilecek bir çok araca bakmama rağmen bu sevdadan vazgeçecek bir araç bulamadım. Aracın beni endişelendiren tek noktası bütçemin yeteceği 2010 ve 2013 aralığındaki araçların ciddi yakıt sarfiyatı olması.

Bu araçlara lpg taktırmak verimli oluyormu? Motorla alakalı bir sıkıntı yaratıyormu?

Bu konuda ciddi bilgisi olan yada kullananların yorumlarına ihtiyacım var. Saygılar sevgiler.
M
7 yıl
Itır Esen\u0027in tacı 15 Temmuz\u0027da attığı tweet yüzünden geri alındı
Miss Turkey 2017 Türkiye güzeli seçilen Itır Esen'in ünvanı, 15 temmuz'da attığı iğrenç tweet yüzünden geri alındı.


< Resime gitmek için tıklayın >
M
7 yıl
Neden bu kadar kutuplaştık?
Konuyu açma amacım nedenleri saptamak ve herzaman yaptığımız şeyi, yani karşımızdakini suçlamak yerine, öz eleştiri yapmak ve medeni bir şekilde çözümler aramaktır!
Bu bir nevi birbirimizi anlamak ve medeni bir şekilde uzlaşı yolları üretmek için açılmış bir konu başlığıdır.

Sırf aynı düşünmüyoruz diye insanların birbirine bu kadar kolay kin ve nefretini kusması bana çok garip geliyor. Bu yaklaşım sorunları çözmek yerine daha derinleştiriyor. Herkes düşüncesinde RADİKAL olmaya itiliyor.

Lafı koyayım reytingimi alayım kafasındaki adamlar lütfen yazmasın.

Altı boş ithamlarda bulunacak hakarete varan yorum yapacak adamlarda lütfen başka konulara baksın.

Saygılar.
M
7 yıl
Alınık th9 köy
Klanda bağış köyü olarak kullanacağım için öncelik Asker yükseltmelerinin tam olması. Onun dışında isim değiştirme hakkı olmasını istiyorum. Yeşil taş önemli değil. Herolarda min 15+15 olmalı. Köyün durumuna göre max 75 ödeyeceğim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.