V

Yüzbaşı
27 Haziran 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
38 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
V
8 yıl
DAB geliyor, araç radyoları çöp oluyor.
2017 ile birlikte Türkiye'de analog radyo yayını sonlanıp dijital radyo yayınına (DAB) geçiliyor. DAB desteklemeyen araç radyoları çöp oluyor. Audi A3 MMI Radio'da DAB desteği yok mesela, donanım değişikliği gerekli 8000 TL verip bu cihazı mı takacağız?

Radyoda analog yayına elveda

Türkiye'deki radyo sistemi 2017'de dijitale geçecek. Dijital yayının Ankara'da test edildiğini söyleyen Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Hayrettin Özaydın, 24 bin 750 radyo vericisinin tamamen değişeceğini söyledi. Dijital sistem için 6 bin verici yeterli olacak.

Türkiye'de ilk radyo yayını 1933'te futbol maçından yapılmıştı. O günden beri radyo evlere misafir oldu. Özel televizyonlardan önceki dönemler radyoların en parlak yıllarıydı. Karasal ve uydu yayınları ile dinleyiciye ulaştırılan radyo yayınlarında, devrim niteliğinde bir gelişme yaşanıyor. Türkiye'deki analog radyo sistemi dijitale taşınacak ve 2017'de ülkedeki tüm radyolar ‘çöp' olacak. Yaklaşık 20 milyon araçtaki radyo teypler ise tozlu raflardaki yerini alacak. Araçlarda yeni radyo sistemine geçmek isteyenler 40 ila 60 doları gözden çıkararak yeni teknolojiye erişebilecek. Analog yayından dijital sisteme geçiş ise 2016 yılı içinde.

Devrim niteliğinde olacak uygulama hakkında bilgi veren Uydu Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği (TUYAD) Genel Başkanı Hayrettin Özaydın, Türkiye'de şu anda bin 57 radyonun analog olarak yayın yaptığını söyledi. Türkiye'de dijital yayının sadece Ankara'da test olarak yapıldığını kaydeden Hayrettin Özaydın, 24 bin 750 radyo vericisinin olduğunu ve bunların tamamen değişeceğini belirtti. Özaydın, dijital sistem için 6 bin vericinin yeterli olacağını ifade etti. Yaşanacak bu durumdan da 20 milyona yakın aracın etkileneceğinin altını çizen Özaydın, “Şimdi bu vericiler bizim hesapladığımız 11 milyar dolarlık bir pazar doğuracak.” diye konuştu.

‘ARABALARDAKİ RADYOLAR ÇÖP OLACAK'

Türkiye'de bulunan yaklaşık 20 milyona yakın araçtaki radyonun çöp olacağını anlatan Özaydın, insanların artık her ilde aynı frekansta mevcut radyoyu dinleyeceğini belirtti. Arabalarda bulunan radyoların modülatörlerle yenilenemeyeceğini aktaran Özaydın, “Dünyada baktığınızda 40 ile 60 dolar arasında bir alt limitten başlıyor. Kullanıcının tercihine göre üst sınırları belirlemek mümkün de değil. Evlerde ve profesyonel sistemle kullanılan radyolar da isteğe bağlı olarak değişecektir. Minimum seviyede cihaz almak istiyoruz derseniz sadece radyo olanlar 40 dolar radyo artı CD çalar isterse en az 60 doları gözden çıkarmak zorundasınız.” diye konuştu. Dijital sistemin kötü bir yanının da analog sistem kadar kanal kapasitesi olmadığını vurgulayan Özaydın sözlerine şöyle devam etti: “100 civarında bir radyoyu kapsayabilecek. Bölgesel bir değişim söz konusu olacak. Bölgelerde de yerel radyolar var. RTÜK her bölgedeki en çok tercih edilen yerel kanalların 2 tanesini bu paketin içine alacak.”

Dağdaki çoban da dijital radyo dinleyebilecek

Birçok kişinin vakit geçirmek için kullandığı radyo için yerel yönetimlere de iş düşecek. Bölgedeki belediyelerin yaptığı karasal yayının vericilerinin değişmesi durumunda dağdaki çoban da radyo yayınını yeni sistem üzerinden CD kalitesinde dinleme imkânı bulabilecek.

http://www.zaman.com.tr/_radyoda-analog-yayina-elveda_2331101.html
V
13 yıl
T610 açıkken karşı tarafa ulaşılamıyor uyarısı veriyor.
Merhaba,

K850i telefonumun serviste olması nedeniyle geçici olarak eski telefonum T610'u kullanıyorum. Ancak bu telefon açıkken karşı tarafa ulaşılamıyor uyarısı veriyor. Bir numarayı çaldırıp kapattığımda düzeliyor ve bu sefer arayanlar bana ulaşıyor. Bir süre sonra yine "ulaşılamaz" oluyorum.

-Farklı sim kartlarla da denedim.
-GSM şebeke ayarlarını kontrol ettim.
-Son olarak da telefonu fabrika ayarlarına dönderdim ama düzelme olmadı.

Internette biraz araştırdım hiç böyle bir problemle karşılaşana rastlamadım. Sizce neden olabilir? Yeni yazılım yükleme ile düzelebilir mi? Asya Telekom getirin bakalım ama parçası olduğunu zannetmiyorum dedi.
V
14 yıl
HDMI\u0027dan görüntü alamıyorum...
Merhaba,

LG HT503 ev sinema sistemim var. 10 aydır sorunsuz bir şekilde HDMI ile LG LCD'ye bağlayıp izliyordum ancak geçtiğimiz gün HDMI'dan görüntü gelmemeye, TV'de "Sinyal Yok" yazısı çıkıp çıkıp gitmeye başladı. Ekran ise simsiyah ve dalgalanma yapıyor, cihazdan da sanki garip bir ses geliyor.

1) Scart ile görüntü aktarımında bir problem yok.
2) Başka bir HDMI kablo ile de aynı problem yaşanıyor.
3) TV'nin diğer HDMI girişinde de aynı problem yaşanıyor.

Sonuç olarak bu sorunu nasıl çözebilirim? Servislik bir iş mi ve de bu cihazların yerinde garantisi var mı?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.