M

Yüzbaşı
24 Ekim 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
78 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
4 ay
TP-Link TD-W9970V3 Modemi Access Point Olarak Kullanma Sorunu
Merhaba kablo net Netmaster CBW-383ZN modemi köprü modunda kullanıyorum, router olarak da Tenda AC5 AC 1200 kullanıyorum.
Tenda 2 duvar ötedeki odalar için yetersiz kaldığı için elimdeki TP-Link TD-W9970V3 modemi access point olarak kullanmak istedim. Modemin arayüzüne girip ayarları yaptım ancak modeme doğrudan natmester cihaza bağladığımda internet bağlantısı sağlanmıyor tenda'ya bağladığımda sorun yok. Şu anda tenda cihazına bağlı ve 2. dağıtıvı olarak çalışıyor. Netmasterden neden tendaya sinyal gittiği halde tp link modeme sinyal gitmiyor.
Bu arada netmasterin lan çıkışlarında sorun yok aynı çıkıştan tendaya sinyal gidiyor ama tendanın kablosunu söküp diğer modemi taktığımda sinyal kesiliyor.

2. sorun da şu: Modem ile bilgisayar arasında kablo olmadığı zaman modeme bağlanamıyorum. IP çakışması olabilir diye düşündüm ama 3 cihazın da ip adresi farklı.
M
7 ay
Acronis Ture - Geri Yükleme Hatası
Merhaba arkadaşlar, harddiskim C ve D olmak üzere iki bölümden oluşuyor. 3 yıl önce format atıp win 7'yi yükledikten sonra acronis ture 11 ile yedek almıştım. Tib uzantılı 7.76 gb boyutundaki yedek dosyasını D bölümüne kaydettim.
Şimdi yine aynı programla geri yükleme yapmaya çalıştığımda proceed'e tıklayıp, bilgisayar yeniden başladıktan sonra hiçbir ilerleme olmadan bir iki dakika bekleyip bilgisayar yeniden başlıyor. Hata uyarısı falan bir şey çıkmıyor. Son aşamadaki ekran görüntüsünü aşağıda ekledim.

< Resime gitmek için tıklayın >
M
7 ay
PC Ekran Kartını Görmüyor
Merhaba, 2 - 3 yılda bir bilgisayarı temizleyip termal macunu yeniliyorum, son temizlikten sonra ayrıca format atıp win 7'yi tekrar yükledim ancak formattan sonra harici ekran kartı görünmemeye başladı. Anakart chipset sürücülerini ve ekran kartı sürücüsünü de yükledim ancak aygıt yöneticilerinde ekran kartı standart VGA grafik bağdaştırıcısı olarak görünüyor. Ve görüntü de kötü.
Sorun formattan mı yoksa ekran kartından mı kaynaklanıyor acaba? Yani temizlik yaparken ekran kartını da çıkarıp dikkatli bir şekilde temizledim, ekran kartının bozulup bozulmadığından nasıl emin olabilirim?
Bir de harici ekran kartı çıkışı ile dahili ekran kartının çıkışı farklı mı? Monitor kablosu şu anda yine eski yerine takılı ama görüntü bozuk ve aygıt yöneticisinde asus 6600 yerine standart vga olarak görünüyor.

Ekran Kartı: ASUS HD6670 GDDR3 1GB 128Bit AMD Radeon DX11
Anakart: Gigabyte B75M-D3H Intel B75 Soket 1155 DDR3 1600MHz
M
3 yıl
Kablonet - Oyunda Ping Sorunu
Merhaba, kablo net gece 24, gündüz 100 mbit tarife kullanıyorum. Bu sıralar oyun oynarken ping sorunu yaşıyorum. Bu nedenle world of tanks gibi online oyunları falan oynayamıyorum, oyunda ping 80-100 arası olduğunda pek sorun olmuyor ama geceleri 120-300 arasında dalgalanmalar oluyor, hatta bazen 10-15 saniye sürecek şekilde 400-900 arası yükselip alçalıyor. Doğal olarak oyun sırasında atlamalar, donmalar yaşanıyor ve oynanmaz hale geliyor. Modemin sinyal gücü zayıf zaten. Masaüstü bilgisayar ile modem arasında 2 duvar ve 5-6 metre mesafe var, wifi ile alıyorum interneti. Modemden benim odaya cat 5 kablo çeksem ping sorunu çözülür mü?

Bu arada masaüstümde wifi adaptör var, modem de netmaster 383ZN.

Modemden, yani 1. odadan 3. odaya cat 5 ile kablo çekip, ikinci bir cihaz ile 3. odada da sinyal dağıtmayı da düşünüyorum çünkü 3. odada cep telefonları da çekmiyor. Bu konuda tavsiyeleriniz var mı?

< Resime gitmek için tıklayın >
M
3 yıl
Windows 7 Yüklerken Mavi Ekran Hatası
Merhaba, birkaç ay önce yeni aldığım laptopa (HP 255 g7) Win 10 yüklemiştim. Laptopu ben kullanmıyorum, kullanan kişi hem win 7'ye alıştığı için win 10'a pek ısınmadı, bir de empire earth I diye eski bir oyun var win 10'da bu oyun nedense çalışmıyor, yani oyun başlasa bile bir süre sonra ekran kararıyor sadece ses geliyor, oyunu tekrar başlatınca yine aynı şekilde hata veriyor. Bu sebeplerle win 10 yerine win 7 kurmaya karar verdim.

Ancak USB ile kurulum sırasında bot Manager bölümünden USB'yi seçtikten sonra dosyalar yüklenirken mavi ekran hatası veriyor. USB'deki ISO dosyasında sorun yok daha önce masaüstü bilgisayarıma aynı USB'deki ISO dosyasından sorunsuz bir şekilde Win 7 yüklemiştim.  

Bu arada Win 10 yüklü Laptop'a format atmaya çalışırken USB takılı olduğu halde birkaç kez oturum açıldığında Win 10'un kendi antivirüs sistemi (Defender) uyarı verdi, acaba USB'den dosya falan silmiş olabilir mi? Hata ve BIOS ekran görüntülerini ekliyorum.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
M
4 yıl
Win 7 Güvenlik Güncelleme Hatası
Merhaba, edius montaj programı kurarken güvenlik paketlerinin yüklü olmadığı hatasını alıyorum. Windows update çalışmıyor hata veriyor, aşağıdaki linklerdeki paketleri indirip çalıştırmak istediğim zaman ise güncelleme sisteminize uyumlu değildir diye uyarı çıkıyor. Sistemim win 7 64 bit, linkleri aşağıda ekledim. Ayrıca sp1 paketi de yüklü.

https://www.ediusworld.com/en/support/faq/cat120/cat3_732.html
M
4 yıl
Lnb Out ile Birden Fazla Uydu Alıcısına Bağlanma
Merhaba, atlanta hd box uydu alıcısı kullanıyorum. receiver'ın arkasındaki lnb out çıkışı ile yan odadaki uydu alıcılı tv'ye kablo çekersem eğer, receiver stand by konumundayken uydu alıcılı tv'deki kanalları sorunsuz bir şekilde izleyebilir miyim?

yani aynı anda ıkı cihazın çalışması şart değil, bir kapalıyken diğeri açık olacak.
M
4 yıl
3000-3500 Civarı Laptop Tavsiyesi
M
4 yıl
Eski bilgisayarıma SSD ve Ram önerisi
merhaba,2013'te topladığım masaüstü bilgisayarım son zamanlarda hissedilir bir şekilde hantallaşmaya başladı. Office ve chrome gibi uygulamalarda bile zaman zaman yavaşlıyor. company of heroes 2'de en düşük ayarlarda oynarken bir kaç kez mavi ekran hatası verdi, sanırım ram yetersiz geliyor. ssd ve ram takviyesi yapmayı düşünüyorum, tavsiyelerinizi bekliyorum. sistemim aşağıdaki gibi.

Bu arada windows 7 32 bit kullanıyorum, 3.5 gb üstü ram için de 64 bit kurulum gerekiyormuş.


İşlemci: Intel Core i3 3220 Soket 1155 3.3GHz 3MB Önbellek 22nm
Ram: CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz
Harddisk: Seagate 3.5" 500GB Barracuda Sata 3.0 16MB Cache 7200Rpm
Ekran Kartı: Asus HD6670 GDDR3 1GB 128Bit AMD Radeon DX11
Anakart: GIGABYTE B75M-D3H Intel B75 Soket 1155 DDR3 1600MHz
Kasa: Cooler Master 500W
M
5 yıl
Acronis True İmage 11 Geri Yükleme Sorunu
merhaba, Acronis True Image Home 11.0 (8.027) kullanıyorum, 4-5 yıl önce format atıp windows 7 yüklediğim zaman bu programla bir de yedek almıştım. Şimdi yaklaşık 6 gb'lık yedek dosyasını geri yüklemek istiyorum ama nedense geri yükleme olmuyor. Reboot seçeneği çıktıktan sonra bilgisayar yeniden açılıyor ve yükleme ekranı beliriyor ama yükleme gerçekleşmiyor, bir kademe bile ilerlemeden yaklaşık 1 dakika sonra hiçbir hata mesajı vermeden yükleme işlemini kesip tekrar başlıyor.

Daha önceki bilgisayarımda xp kullanırken defalarca bu programla (daha eski bir versiyonuydu) sorunsuz bir şekilde yedek yükledim. Programın win 7 desteği mi yok, yoksa benim kullandığım programda mı sorun var?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.