A

Yarbay
14 Ekim 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
20 üye
360095 Gün Cezalı
356367 gün 19 s. 33 dk.
Gönderiler Hakkında
A
10 yıl
Panasonic DT50 panellerinizi güncelleyin, Kalibrasyon iyileştirmesi!
Panasonic DT50 serilerinde görülen belli modlardaki renk ve kontrast dengesizliği yeni firmware ile ciddi şekilde sorunsuz hale getirilmiştir, aslında 2012 senesinde yapılması beklenen güncelleme daha sorunsuz haliyle, Tüketiclere sunulmuştur !

Andy Swezniak
A
11 yıl
HP sistem alınmıştır, İlgilenen Arkadaşlara Teşekkür ediyorum.
HP sistemi farklı restore daha doğrusu eklemeler ile Vatan Pc'den alınmıştır !

Konuda net detaylı bilgilerle yarımcı olan Sn.albaywolf Arkadaşa çok Teşekkür ediyorum !


Saygılarımla

Andy
A
11 yıl
Tv seçiminde, LcLed-Plasma seçimi,hangisi doğru, kısa bir ip ucu !
Forumda gördüğüm kadarıyla belirgin bir panel seçim hatasına gidiliyor, hiç gerekemeyecek özellikler için ürün almak isteyenleride görüyorum, çok doğru panel arayışna girenleride, doğru olan nedir yada kaliteyi ucuza almakmı önemlidir, kısaca değinmek istiyorum !

LcdLed seçimindeki kıstas ne olmalıdır ?

Öncelikle cihazın 2012 serisi olması önemli, çunki üreticilerin tümü cihazlarında artık grafik işlemciler eklediler örnek sony 3 farklı chip set kullanıyor, Samsung kendine ait resim grafik işlemcisi + renk kalibrasyon uygulamalarına döndü, Panasonic LG aynı şekilde !

Uzatmakta istemiyorum, 6 dev firma artık beraber çalışıyor dememiz lazım, Sony şimdilik için dışında, fakat Panasonic, Toshiba, Samsung, Lg, Apple, TP Philps bundan sonra tüm serilerinde bir çok özelliği aynı panel üzerinde, uygulamak zorundalar !


Smart tv geşimi bu Dev firmaları bir ortak antlaşmaya imza attırdı, bu arada %100 bilgi kaynağı yani Türkiye için ben olduğumuda belirtmek isterim, ilk kez sizler duyuyorsunuz, Türkiye olarak !


Yani cihazı alırken, en önemli unsur yukarda belirttiğim detaylar, LcdLed serilerinde görüntü kalitesinde jaggies özelliği Ifc , 24p işlemcisi ve pixsel haritalaması en büyük etkenlerden biridir, elbetteki kare hızına göre pixsel taraması ortalama 300 alında olmaması gerekiyor, 3D tvlerde bu tarama 700 satırın altında olmamalıdır !

Bu bilgiler asla zor değil, uzman olmanız falanda asla gerekmiyor, her hangi bir siteden bu değerleri rahatlıkla öğrenebilirsiniz !

Yine fazlası ile yanlış olan bilgi, yani modül üzerinden panel değerlendirmesi hatalıdır, örnekleri o kadar fazlaki defalarca yazdım, herkesin bildiği ve yazdığı LG IPS panelle örnek vereyim !

IPS LG paneli herkes siyah üretemez diye bilir, Avrupada bu yanlışı yapan o kadar tester varki zaten okuyorsunuz, Adam ürünü test ederken cihazı panele sabitliyor, çıkan verileri kağıda yazıyor, sonuç siyah seviyesi yetersiz, tam bir saçmalık demek lazım !

Oysaki aynı paneli panasonic serilerine bakarsanız, mükemmel siyah seviyeleri özellikle BluRay görüntülerdeki siyah detayları harikalar yaratır, ve tartışmasız 3D görüntüde en iyi serilerdende bir tanesidir !

Yani LG IPS siyah üretemez diyen yada farklı modüller için onu üretemez yapamaz demek eskilerde kaldı, 5 sene öncesi olsaydı kesinlikle doğru derdim, fakar üreticiler bu detayı çoktan aştılar !

LcdLed serçerken, Smart tv istiyorsanız + 3D kriterleriniz belli panellerde çakışacaktır, örnek Samsung ES8000, Panasonic ET5 vs gibi seriler, yada LG LM serileri gibi, detayları yukarda verdim zaten !

Normal Lcd Led istiyorsanız, ucuz seriden örnek vermek isterim Panasonic L42E5E yakalşık 1100 liraya 42 inc serisi satılıyor, tv izlerken bana keyif versin, Harici diskimden keyifle 720p ve üzeri film izlemek istiyorsanız alınabilecek en iyi ve en ucuz serilerden birirdir !

Plasma neden tercih edilmeli ?

Normal tv izleyicisi iseniz, örnek Televizyon yayınları, diziler spor karşılaşmaları yada oyun meraklısı iseniz plasmalar daha doğru çözüm olacaktır !

En basit örnekle bugün 1100 liralara satılan, Samsung E490 serisi aslında şöyle yazmalıyım, aynı karakterde resim üreten Panasonic UT50 serisi, birisi 2500 lira diğeri daha ucuz, tam rakam veremiyorum inanın Türkiye fiyatlarını takip etmiyorum !

E490 size harikalar yaratacaktır harra komşunuzda üst seri bir Lced var ise sizdeki görüntü kalitesine ve renk resim derinliğine tam manası ile şaşırır, tabiki üst düzey bir hd reciver ile görüntüden bahsediyorum !

Spor karşılaşmalarındaki arka plan grafiklerin detayları sizi fazlası ile memnun edecektir buna LG Plasma serilerinede eklyebiliriz, yada Panasonic, elbetteki doğru seriyi seçmek gerekli !

Kısaca değinmek isterim, belkide bazı Arkadaşlara faydam olur diye paylaşmak istedim !

Saygılar

Andy1
A
11 yıl
Teshir urunlerini almayın, kontrol etmeden teslim alım belgesi imzalamayın !
Son günlerde dikkatimi ceken sey bu oldu, kullanılmış yani teshir ürünleri sıfır ürün diye satmak Türkiyede geçerli bir şey haline gelmiş, firmaların buna asla hakları yok, teshir ürünü olduğunu belirtmek zorundalar !

Bir Arkadaş örnekte vermis bir sitede sikayet var, ürün kenarda kırık varmış ve kadın servise demiski rapor tut, serviste tutmus ne yapacakki, Kadın kendi cahiliginin cezasını cekmis, öyle ürün alınca tabiki Adamlar geri almamak için direncek, uğrasmasanda Firma bedeva para cebine kalacak !

Kusura bakmayın biraz kaba yazdım tabiki çok gunah ve ayıp, Kadını acıkca kandırmıslar alın terini çalmışlar ve idae almamışlar !

Kadın hatali burda, o ürünü gördün neden alıyorsun ve neden kurduruyorsun, servis zaten getirmis aynı servisle geri yolla,ben almam diyemezler buna hakları asla yok !

Dünyada her Ulkede kanunlar bellidir, Teshir ürünle sıfır ürün farklıdır hemde %100 farklıdır, kaba tabirle 2icni el ürünü sıfır fiyatına alıyorsunuz bunu firmalar bildirmeye mecburlar !

Bazı firmalar bunu yapmıyor neden cünki teşhir ürünü derse daha ucuza satmak mecburiyeti var, kullanılmış olduğunu gösterir, ama bazı firmalar ne yapıyor kullanılmıs ürünü, sıfır ürün diye satıyor !

Blicinli olursanız, bu herkesin faydasınadır, Dürüst firmalarda daha çok kazanırlar, kötü firmalarsa zaten batar giderler ama bu sadece Tüketicilerin elinde olan birsey, herkese yazık, Alın teri ile kazanmıs parayada, dürüstce ürünü satan firmayada haksızlık yapılıyor !

Belki 100-200 lira pahalı olabilir ama her zaman orjianal haliyle ürün satan firmaları tercih edin !
A
12 yıl
BENQ W710ST
.....
A
12 yıl
Panel,Modül Listesi, Tüm üreticilere ait, tüm yıllara ait seriler ve full detaylar,tam Listedir!
Arkadaşlar forumda yazmıştım konuyu biraz geç yazıyorum herkesten Özür diliyorum geç konu açtığım için !

Kendi Listemi ekleyemedim, hem sayfalar dolusu olacaktı hemde yazması zaman alacaktı, bu sebeble site site olarak link veriyorum, bendeki liste biraz farklıdır, birazda o sebebten yayınlamadım, yani bu siteden biraz daha karışık, isteyen olursada özelden veririm, sabırlı olanlara 1 haftayı bulur, paylaşım bitmesi !

Bu siteden, aramnız kolaydır, panel olarak tüm ebatlara kadar detaylı bajabilirsiniz, hatta cep telfanlarınızda dahil yada araç navigasyon, monitör, aradığınız tüm paneller hakkında net cevapları bulabilirsiniz, serialleride mevcuttur !

Bundan sonra, herkes alacağı panelin modül detaylarını kolayca bulabilir, yada evinde merak ettiği paneli hakkında detaylara erişebilir !

Tekrar Geç yazdığım için ilgili Arkadaşlardan Özür diliyorum.

Link aşağdadır, kolay gelsin !

http://www.panelook.com/bramodlist.php?order=panel_id&by=desc&pagesize=30&brands[]=SP&panel_size_inch=30.0

Ornek verirsem, mesela Sharp46 inc serisi !

< Resime gitmek için tıklayın >

Gelelim, mesela biri size sordu bu panelin özelliği detayları nedir, hemen o seriyi işaretleyin, tamam deyin, açılan sayfada isze panelin tüm değerleri yazacaktır, hatta meraklıysanız, PDF formatını indirip, kend,inize özel bir liste yapabilirsiniz !

Çıkan sonuç !

Renkli toplarla, bazı detayları işaretledim !

< Resime gitmek için tıklayın >
A
12 yıl
Televizyon seçimi ve Lcd-Led-Plasma terchilerinizi neye göre yapmalısınız,ip uçları !
Forumda açıkça bir meydan savaşı yaşanır hale gelmiş, Ledciler-Lcdciler-Plasmacılar, vs,vs,vs,vs !

Tamamen yanlış bilgiler, yanlış yönlendirmelerle dolu, bir sürü nasihat ve tavsiye, herkes bir paneli meth ediyor herkes bir paneli göklere çıkarıyor yada yerlere vuruyor !

Dikkat ettiğim ve bu konuyu neden açma gereği duydum, sebebi net, herkes bir paneli istiyor, kafasında bir görüntü hayali var aslında ama bunuda net ifade edemiyorlar çunki, öyle sözde panel uzmanları varki, bu İnsanları azarlıyarak, kendi panellerini satma derdindeler, kendi panellerinden kasrım, kafalarına taktıkları mağazalarda görüp inandıkları panelleri yazıyorlar buda kafaları karıştırıyor !

Panel seçimi aslında basittir, siz yeterki kafanızın içinde olan resim hayalini açtığınız konuya dökün, ben bu panaei alsammıdan çok, bunu anlatın, panelden anlayan İnsanlar size net yanıtı verirler, ve %95 aldığınız panelde doğru isabeti tutturursunuz !

1. Ev kullanıcıları yani dizi sevenler, tv kanalarını belgeselleri kaçırmayanların sayısı inanılmaz seviyelerdedir, bazılarıın para durumuda şişirilen üst seviye panelleri almaya müsait değildir, ve bir çoğuda bu duruma üzülürler, bu yorumları özel olarak alıyorum , oysaki istedikleri paneller zaten inanılmaz sayıda ve ucuza piyasada var !

Bugün 1300-1400 lirası olan, 42 inc SD yayında muhteşem görüntüyü sunan paneli alırlar, ve üst seviye paneli kullanan komşusu gördüğü resim karşısında abartısız bir şaşkınlık yaşar, çunki SD ve HD görüntüsü muhteşemdir !

Bu tür panel arayanlar tavsiyem her zaman Plasma alın olur, macera aramalarına hiç gerek yok, Tv izlemek için bir panel 2000-3000 lira vermelerine şahsen ben üzülüyorum, özelden bu durumu iletenler var bir sürü borca gereksiz yere girmenin hiç gereğide yok !

2. Oyun meraklıları için, piyasada olan seriler bellidir ve malesefki bu seriler bir hayli pahalı, Philps belli serisi şuan o seriyi yazmıyorum oldukça üst seviye bir paneldir fakat fiyatıda o şekilde yüksektir !

Oyun meraklıları içinde alternatifleri profosyonel testlerle konuşursak panel sayısı oldukça azalır fiyatlarda yükselir bu sebeblede oyuncularda ilk tercihlerini Plasmaladan yana kullanmalılar, tepkime süreleri her zaman lcd-led serileri göre çok üstündür !

3. Komplike panel arayanlar varki işleri en zor olanda bu panel seçicileri, şuan için panel seçimleri oldukça kısıtlı, bu sebeblede bu istekleri için bir hayli fazla parayı gözden çıkarmaları gerekiyor !

Gerçi LG 72 inclik serisiyle bu meraklılarıda mutlu edecektir, bu sene sonu !

Uzatmadan, panel seçimi en başta dediğim gibi çok kolaydır, yeterki kafanızın içindeki resim hayalini yazın !

Panel seçimini, şu panel nasıldır diye değil, kafanda böyle bir resim var diye sorup o panaeli aramanız daha doğru olacaktır !

Saygılarımla

andy1
A
12 yıl
Benq 710ST alınmıştır !
....
A
12 yıl
Kaliteli sabit perde yapımı, istediğiniz ebatta yapabilirsiniz !
Seneler önce sıkı bir PJ meraklısıydım, sonrada evi led-lcd ve plasmalar sardı malesef ama aklım halen PJ'de nasipse almaya çalışacağım !

Perde olayına gelince, ben mdf yada ağır malzemelerle masrafa karşıyım, hem ağır hemde riskli cisimler malesefki !

Kendime yaptığım perde vardı sattığımda İngiliz dostum perdeye hayran kalmıştı hatta kendisi sonradan defalarca boya katmanını yeniledir !

Uzatmadan yapımına değinmek isterim, belki mdf olayından çok az pahalıya çıkacaktır fakat kalitesi ve inanılmaz hafifliğiyle, istediğiniz zaman kaldırım kiler odasına koyabilirsiniz yada eşiniz kızıyorsa yatak altında kalabilir !

Malzemeler, istediğiniz ebatta resim kasnağı her hangi büyük kırtasiyecilerde istediğiniz ebatta gerilme özelliği olan kasnak alabilirsiniz ahşap geçmelidirler, 2 kilo dahi gelmez ağırlıkları !

Beze helince, burda iş keyfinize kalıyor, ben düz amerikan bez almıştım, kalın ve düz dokumalardan, 3x160 malesefki uzunluk 160cmden fazlasını o zaman bulamamıştım şimdi ise var !

bezi kasnağa takmadan önce en önemli detay var, bunuda Tükiye ilk benden öğrenecek emin olun, çunki profosyonel olarak kendi sitmede dahi yazmadım, led ve lcd daha doğrusu paneller üzerinde test tazyları hazırlıyorum, ama PJ sevgimden ötürü bu özel bilgiyi paylaşacağım !

Bahçeniz varsa bahçede, yoksa balkonda oda yoksa banyoda bu işlemleri yapın !

1. 2 kilo beyaz yada krem duvar boyası, su bazlı ve kaliteli alın, fırca ile sürmeyeceğiz.

2. pazarlarda satılan hani fısfıslar vardır eski tip sine ilaçlarlar pompalı, onlardan alın, 1-2 liraya bulursunuz !

3.temiz bir plastik leğende olabilir, boya karıştırmak için !

İşleme geliyoruz, bezi kasnağa geriyoruz, düz olmasına dikkat edin, sobrasında boyamızı acele etmeden beze piskürtüyoruz, burda en önemli detay püskürtmeyi aynı bölgeye 5 saniyeden fazla asla tutmayın aslında hiç tutmayın düz olarak sırayla püskürterek tüm yüzeyi boyayın !

^^^^^^DİKKAT^^^^Bazı yerler ilk sıkmada kapanmayacak önemsemeyin oralara üst üste boya atmayın çınki bu işlemi en az 3 defa yapmak gerekiyorki, kaliteli ve düz bir zemin olsun !

Boya işi bittikten sonra, kasnağın arkasındaki germe çıtalarını çok az sıkıştırın bez ıslakken sakın sıkıştırmayı yani tam germeyin, çıtaları kırarısınız, bunun sebebi basit !

Bez kurudukça, kendini çekecektir yani aynı davul gibi düz ve pürüzssüz hale gelir, boya olduğundan senelerce deformesini kaybetmez !

Ben şık ve iddialı birde çerçeve istiyorum derseniz, çözümü kolay, büyük nalburlarda çok şık çıtalar vardır aynı tv panellerindeki olduğu detayları bulabilirsiniz, bu çıtaları ben boyamadan, özel bezle kaplamıştım fakat Türkiyede satılıyormu bilmiyorum, kadife gibi kendinden yapışkanlıdırlar, ve oldukçada şık bir hava yaratırlar !

Bu bezlerden bulursanız ebatları en olarak yazıyım 180cmdir, boya olarak istediğiniz uzunlukta alırsınız ben duvarı siyah kaplamıştım, 30 dakikamı almamıştı, simsiyah düz kadife gibi hemde çok şık ve dekortaif duruyor !

Maliyeti bugünki para ile kesinlikle 100 lirayı bulmaz, ama inanılmaz şık ve kaliteli bir perde sahibi olursunuz !

Ben kendi odamdaki perdemi özel italyan su boyası ile sedefe boyamıştım, bu boyalar türkiyede satılıyormu bilmem, toz boyadır, boyayı tencereye koyun kaynatın sobnradan bezi atın, 1 pardak bildiğiniz tuz ekleyin, sebebi boyayanın inanılmaz sabitelenmesine neden olur sonrasımı, kasnağınıza geçirin ve kurumasını bekleyin !

Bu boyanın kilosu sanıyorum 5.000 Lira olması gerek ama size 5 gram dahi fazla bile gelir, inanılmaz kimyasal çzöürlüğe sahiptir, bulursanız kesinlikle kullanın !

Sedef renkte görüntü inanılmaz netleşiyor, kısaca çocuklu evlerde inanılmaz güvenli dev bir perde sahibi oluyorsunuz, çocuğunuz tavandan üstüne düşürse inanın düşmesi bile zaman alır, hafif olduğu için abartısız en ufak hava akımında hiç birşete zarar vermeden yere düşer !

Ben ağır projeksiyon perdelerinde bile risk görürün, çocuklu olanların belki hoşuna gidebilir diye paylaştım !

Not:Türkçe kelime bozuklukları için kusuruma bakmayın, düzeltmeye üşendim.Tekrar Özür diliyorum kelime hataları için.
A
12 yıl
TTNET, Sözleşmesi bitenler dikkat,diğer firmalardan süper teklifler.
TTNET sözleşmem nihayet bu ay bitiyor, Ttnet sözleşme yenilemek için aramaları ise cidden olarak sinir bozucu olarak İnsanı yıpratıyor, sanki 1 mbit 59 lirayı zorla cebimden almamışlar gibi, sanki arızalarla ilgilenip yardımcı olmuşlar gibi utanmadan sözleşme yenileme teklfinde bulunuyorlar.

Bugün Dsmart aradı, 8 mbit kotasız İnternet ve Full Dsmart paketi, sinema kanallarıda dahil 63 lira, sd box, modem kurulum, herşey fiyata dahil elbetteki 2 senelik sözleşme karşılığında, Uydunet ise yarın arayacaklarını söylediler, İstanbul dışına taşınma durumum var, bölgeye göre teklif verecekler.

Ttnet sözleşmesi bitenler için alternatifler çoğalacak gibi duruyor.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.