E

Yüzbaşı
02 Ekim 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
17 üye
Görüntülenme (?)
69 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
4 yıl
maksimum 2000 tlye telefon önerisi
merhaba. öncelikle hikayeyi anlatmak istiyorum belki bu şekilde neye ihtiyacım var daha iyi anlayabilirsiniz.
ana telefon olarak iphone 11 kullanıyorum. ama bunu yurtdışından aldığım için buraya geldiğimde açtırmak istemedim (1500 tl devlet sağolsun). tabii burda yaşadığım için sim kartı takabileceğim bir telefon gerekiyordu. bunun için eski ama sorunsuz hızlı çalışan sony xperia z3 vardı elimde, onu kullanıyordum. bunun üstü açılmıştı ve ben de dün bütün gün dışarda olduğum için eve gelince kolonya ile temizledim o aralıktan kolonya girmiş ve şarja bırakmıştım öyle sabah ekranda görüntü yoktu (dokunmatik ve telefon çalışıyor). ön ekran değişimi için fiyat sordum tüm ekranı 250-300 tl dediler ve orjinal olmayan parça takacaklar. buna değer mi bilemedim sonuçta telefon eski bataryası normal gitse bile şarjı 1 günden fazla dayanmıyor. ama yine de düşünüyorum yaptırmayı eğer uygun telefon bulamazsam.

iphone 11 açtırmak 1500 tl tutar bu parayı vermek istemiyorum o yüzden 1500-2000 tl ye bir telefon almayı düşündüm ve size danışmak istedim. mümkünse son çıkan bir telefon olsun ve uzun ömürlü olabilsin yani bu z3 gibi uzun süre dayanabilsin ne zamanın telefonu ama şuan bile güncellemesiyle gayet hızlı çalışır durumdaydı.

yani 1500-2000 lik telefonlara baktığımda kafam karıştı çünkü xiaomi redmi 8 gibi telefonlar daha 4-5 ay önce 1500 tl den satılan cihazlardı bunlar şimdi 2000 tl görünüyor bu yüzden piyasa bana garip geldi. bu yüzden sizden yardım istiyorum teşekkürler.
E
6 yıl
bu televizyonu bu fiyata alayım mı ?
merhaba.

televizyonlar son zamanlarda ne kadar fiyat olarak arttı bilmiyorum. o yüzden piyasadan anlayan birinden yardım istiyorum.

akbank kampanya yapmış. bu aşağıdaki modeli 3799'a veriyor. en ucuz nerde diye baktım internetten 4500 bir yerde. yani 700 lira daha düşük.
https://www.sanalmagaza.com.tr/samsung-49nu7500-uhd-4k-uydu-alicili-curved-smart-led-tv

yeni çıkan bir televizyon sanırım. dizi, film izlemek (bilgisayarı bağlayıp) için kullanılacak ve olursa turkcell tv ile. curved olması iyi bir özellik değil mi ? yani pişman etmez sonradan ?

yoksa bu fiyata daha iyi bir sese sahip televizyon bulunabilir mi ? sony mesala. bu samsungların üretimi türkiyede yapılıyosa içime sinmez açıkçası alırken. ama sony lerin üretimi yurtdışında yapılıyor diye biliyorum.

teşekkürler.
E
6 yıl
4000 tl butce ile monitor dahil oyun icin sistem
merhaba

halihazirda macbook pro var video editing ve diger isler icin, yani bana lazim olan monitore sahip olan ekran karti agir basan bir sistem. islemcide cok iyi olmasi gerekmiyor sadece oyun amacli kullanilacagi icin. ryzen lardan hangisini secmek gerekir ?

aslinda monitor olarak ultra wide istiyorum fakat oyun icin toplayacagimdan bu bana ne kadar performans kaybettirir ?

birde bu alttaki kasayi almak mantikli mi ? nedir ne degildir ?
https://www.teknobiyotik.com/kampanya/oyuncu-pc/amd-ryzen-tm-3-1300x-3-5ghz-gtx1060-3gb-8gb-ddr4-1tb-hdd-oyun-bilgisayari.html?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
E
6 yıl
amazon laptop sicak firsat
https://www.amazon.com/gp/product/B0764HW117/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3KBECB6725NU8&psc=1

sicak firsat degil mi soylemeyi dusunuyorum 4 300 e falan geliyor hemde 1060 gtx li bir laptop (maxq versiyonu fakat maxq olmayan versiyonuyla ayni performansi veriyormus hemen hemen)
E
6 yıl
oyun icin sistem tavsiyesi
merhaba

ryzen islemciler ciktiginda sistem toplamayi dusunuyordum ama vazgecmistim, simdi yine aklima dustu sistem toplamak ama size mantikli olur mu suan toplamak diye sormak istiyorum cunku bir 2 ay daha beklesem zaten yeni ekran kartlari cikmayacak mi yoksa suan toplamak mantikli mi eger oyleyse neden?

dusuk yada ortalama bir sistem olacak malum dolar kuru fazla oldugu icin ucmaya gerek yok minimum seviyede guncel oyunlari oynatabilecek ornegin populero lan PUBG da iyi FPS verebilecek bir sistem.
E
6 yıl
typeracer hizli yazma yarismasi
merhaba.

forumda arama yaptim fakat typeracer hakkinda birsey cikmadi. buraya bir baslik acmak istedim aslinda bolum olarak dogru yer mi tartisilir.

ben bu siteyi yeni kesfettim ve arada girip oyalaniyorum. ingilizce metinler var sadece bu acidan eksik fakat zaten gordugunuz seyi yaziyorsunuz ve biraz ingilizceniz varsa zaten sorun yaratmiyor bu.

typeracer.com

bu benim sunaki skorum :

< Resime gitmek için tıklayın >
E
7 yıl
buzdolabı tavsiye
http://www.epttavm.com/item/33456445_samsung-rl4323rbasp-473-lt-a---kombi-no-frost-inox-buzdolabi

bunun fiyatı ne kadardı öncesinde uygun mu fiyatı şuan almak için ?
E
7 yıl
ilk sistemime monitor tavsiyesi
CPU: AMD - Ryzen 3 1200 3.1GHz Quad-Core Processor
Motherboard: Gigabyte - GA-AB350M-Gaming 3 Micro ATX AM4 Motherboard
Memory: Corsair - Vengeance LPX 8GB (1 x 8GB) DDR4-2400 Memory
Storage: Western Digital - Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive
Video Card: Gigabyte - GeForce GTX 1050 Ti 4GB Windforce OC Video Card
Case: Corsair - 100R ATX Mid Tower Case + 600W PSU

Monitor: LG - 29UM68-P 29.0" 2560x1080 60Hz Monitor

Bu widescreen LG monitoru kullanmak isterim ama bilmiyorum fazla mı kaçtı sadece oyun amaçlı bir sisteme. kullandığım macbook pro retina ekranına alıştığım için için en azından IPS panel bir monitor istiyorum. ayrıca alacağım monitörü macbook pro 15.4" bağlayıp kullanmak isterim.

önerilerinizi bekliyorum.
E
7 yıl
oyun amaçlı sistem önerisi
merhaba,

macbook pro 15.4" kullanıyorum, üzerinde oynadığım oyunlardan hem verim alamadığım için hemde makine oyunları çalıştırırken ısındığı için sadece oyun amaçlı bir sistem toplamak istiyorum. fiyatların çok pahalı olduğunu tahmin ediyorum dolar kurundan dolayı. fakat sinerji bilgisayarda Asus H110M-D Anakart + Intel Pentium G4560 İşlemci (Bundle) yapılmış bunu gördüm ve benim istediğim yaklaşık 2.500 tl bütçesinde bir sistem. böyle bir sistem toplamak için doğru bir zaman mı danışmak istedim. çünkü sanırım yeni ryzen işlemciler gelmiş ve bu dönemde yeni intel işlemcilerin geleceğinide tahmin ediyorum (uzun zamandır takip etmedim ama hep yazın yeni işlemcilerin geldiğini hatırlıyorum) dolayısıyla beklemek mantıklı olur mu amd nin oyun konusunda stabil olmadığını hatırlıyorum hala öyle mi bilemem ama değiştiğini sanmıyorum her ne kadar düşük bütçeli bir sistem toplasam da intel almak isterim.

witcher 3 oyununu 4k çözünürlükte düşük ayarlarda bile olsa oynatabilecek bir sistem mümkünmü ? 4k monitörler ne kadar bilmiyorum ama sistemi alırken 4k monitör almam iyi olur çünkü macbook pro ile de kullanırım. macbook pro ile işlem gücü, hız gerektiren işleri yaptığım için toplayacağım sistemde işlem gücünden çok iyi bir ekran kartına ihtiyacım var.

sistem tavsiyelerinizi bekliyorum.
E
7 yıl
sahibinden.com üyeliği olan yardım lütfen
merhaba bir ilana benim içn mesaj atabilir misiniz yardımcı olmak isteyenler pm ile ulaşabilir
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.