R

Teğmen
20 Eylül 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
30 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
R
6 yıl
Guitar hero live Xbox One
Selam,

Aramaya inanan biriyim ama forumda satılık ilanları dışında Xbox One için Guitar hero live başlığı bulamadım. bulunursa oraya taşır sileriz..

bir kaç haftadır guitar hero ya heves ettim. fakat xbox one için gitar nerdeyse hiçbir yerde satılmıyor. acaba yenisi çıkacakda eskileri piyasada bittimi? garantili alabileceğim tabikide uygun fiyatlı bir yer varmı?

yada oyun o kadar kötüki kimse almak istemiyormu? oynayıpda deymez parana yazık diyenler varsa da yorumları beklerim. amaki telefondaki benzer bir oyunu aylarca oynamıştım ve çok sevmiştim. adı tap tap gibi birşeydi galiba. müzik ile ekranda beliren noktalara tıklamalı...
R
7 yıl
ABD ile karşılıklı yeni vizeler durduruldu, vizesi olan ve yakında yolculuğu olanlar ne olacak?
Malum ABD vizeleri 10 yıllık veriyordu. vizesi olan ve önceden bilet alıp seyehatını planlıyan bir çok kişi vardır. güncel gelişmeler ışığında ABDye girişte sorun yaşanırmı?
R
7 yıl
siam tur şirketi nasıldır?
selamlar,

uzakdoğu turu için araştırma yapıyordum. internette Siam Tur şirketini buldum. daha önce bilgim olmadığı için biraz tedirginim. bilen kullanan ya da etrafından duyan varmı?

nasıl bir şirkettir? güvenilirmi?

her türlü bilgi işe yarayabilir..
R
7 yıl
Sony 55XD8505 TV inceleme ve deneyim
selamlar,

bu aralar tv almayı düşünen birçok kişi olduğunu gördüğüm için deneyimlerimi yazmak istedim. yazdıklarım kendi deneyimlerim ve forumdan öğrendiğim bilgilerdir.

Sony 55XD8505 IPS panel ve 100hz edge led tv. başlangıç seviyesi 4K bir tv. 55" den başlıyor ve daha büyük boyutları var.

4K uydu alıcısı, USB girişlerden biri USB3.0, optik ses çıkışı var. android işletim sistemi ve kumandasındaki microfon ile sesli dikte özelliği kullanışlı.

dallass hocanın ve forumdaki diğer arkadaşların da tavsiyelerine uyarak sony 55 xd8505 aldım.

17 kasım 2016'da ereyon dan sipariş verdim. firmadan daha önce alışverişim olmadığı için biraz tedirgindim açıkcası. Fakat 18 kasımda kargocular tvyi getirdi. 19 kasımda da servis kurulumu yaptı. bu kadar hızlı olmasına şaşırdım açıkcası.

fiyatı ereyon'da tek çekim 3789 taksitli 3999 tl idi. ayrıca world puan kampanyası da olduğundan burayı tercih ettim. diğer sitelerde ve teknoloji marketlerde 4499 - 4599 civarlarında bulabildim.

servis görevlileri ilgiliydi. aldığım siteyi bilmediğim teşhir yada iade olmasından endişe ettiğimi söylediğimde kutuyu ilk defa kendilerinin açtığını merak etmememi söylediler.

genel ayarları ve tv kanallarını yüklediler. wifi'ye bağladılar. yanlarında getirdikleri usb den güncel yazılım yüklediler. başka herhangi bir test yapmadılar. zaten sabah olduğu için oda çok aydınlıktı ışık sızması için vs. uygun değildi.

akşam tvyi biraz inceleme fırsatı buldum. almayı düşünenler için fikirlerimi yazıyorum fakat amatör görüşlerdir ona göre dikkate alın.

- çok şık bir tv. ince ve gayet kaliteli bir duruşu var.
- herhangi bir ölü piksel bulamadım
- uydu alıcı iyi çalışıyor. fakat genel olarak yavaş denebilir. yaklaşık bir kanal geçişi 3-3,5 saniye sürüyor. bana sorarsanız sorun değil geyet memnunum.
- SD kanallar iyi seyredilebilir sorunsuz
- HD kanallar çok iyi. çok dikkat etmeme rağmen hareketli sahnelerde hiçbir sorun yok. renkler vs harika.
- TRT 4K hemen çalıştı sorunsuz. Görüntü gerçekten inanılmaz iyi. umarım diğer ulusal kanallarda 4k desteklemeye başlar. tüm yayın olmasada kendi dizilerini 4k verseler yeter.
- kendi üzerindeki youtube uygulamasından 4k demolar açtım. onların zaten renkleri biliyorsunuz çok güzel seçiliyor. büyüleyici bir görüntü olduğunu söyleyebilirim.
- Netflix aboneliğim var (HD) ve aktif olarak kullanıyorum. tvde netflix kurulu geliyor. kendi üyeliğimle açıp hemen 2-3 bölüm dizi seyrettim. çok sorunsuz bi deneyim. HD görüntü çok başarılı. kumanda da netflix için ayrıca bir tuş var. basınca direk açılıyor. o da eğlenceli.
- kumanda da microfon tuşu var. basınca hemen google arama aktif oluyor. normal konuştuğunuz herşeyi anlıyor ve hemen buluyor. özellikle youtube videoları için çok kolaylık sağlıyor. beğendim..
- xbox one ile de kullandım. quantum break ver kinect spor oyunlarını oynadım. sorun yok.
- TRT4K da maç vardı biraz ona baktım. renkler saha, formalar inanılmaz canlı. topun hareketinde hiç bir sorun yok. çok iyi bir yayın.
- ses konusunda bir yorum yapamıyacağım. soundbara bağladım alır almaz onla kullanıyorum.

- gelelim tek dezavantajına. bildiğiniz üzere ekran IPS panel. teknolojinin dezavantajı olan siyahların çok da siyah olmaması bunda da var. şöyle açıklamak lazım. gündüz yada ışıklar yanarken belli olmuyor. karanlıkda standart modda az, canlı modda orta seviye belli oluyor.

nasıl olduğunu tarif edeyim gözünüzde çok da büyütmeyin. görüntünün içindeki siyahlarda pek birşey anlamıyorsunuz. fakat ekranı tam doldurmayan yani böyle bantlı gibi olan görüntülerde alt ve üstte kalan siyah alanlarda özellikle belli oluyor. bu alanlar kapkara değil de sanki koyu gri gibi.

youtube dan ışık sızması testi yaptığımda bariz bir sorun göremedim. testte siyah ekran üzerinde küçük beyaz bir top önce yana sonra yukardan aşağı gidiyor. top ilk belirdiğinde ekranda genel bir aydınlanma oluyor. sanki hafif bir grileşme gibi yada fenerle aydınlanmış gibi. bu durum gayet homojen dağılmış. en parlak modda ise en köşeler sanki hafif daha aydınlık gibi. diğer panellerin testlerini seyrettim youtubedan onlarla karşılaştırılmaz bile.

sonuç olarak IPS panelin karakteristik özelliğini bilerek almıştım. forumdan bu kadar araştırıp öğrenmesem farketmezdim bile. ne arayacağımı bildiğim için bulabildim. bence bir sorun değil. dizel motorun gürültülü çalışması gibi birşey. normal yani.

keyifle kullanacağım, çok güzel bir tv olmuş. almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim. detaylı bir sorusu olan olursa yardımcı olmaya çalışırım.. detaylı resim isteyen olursa ekleyebilirim.< Resime gitmek için tıklayın >
R
8 yıl
Eylül\u0027de Güney Afrika Gezisi - Cape town, Johannesburg, Sun City
Selamlar,

Eylül ayı içinde güney afrikaya özellikle de Cape town, Johannesburg, Sun City üçlüsüne gitmek istiyorum.

Daha önce gidenlerden varsa tavsiyelerini almak isterim. Özellikle hava durumu, tarih ve gidilecek yerler hakkında...
R
9 yıl
Transcend JetDrive™ Lite 330 128 GB
Merhaba,

128GB harddiskli macbook pro aldım ama tabiki depolamada sorun yaratıyor. acaba linkteki üründen alsam resim, mp3 vs depolama için ihtiyacımı karşılarmı?

kullanan, araştıran fikri olan varmı?

http://www.transcend-info.com/apple/jetdrivelite/

almanyadan tax free geri alınca ~220 TL ye gelecek..
< Resime gitmek için tıklayın >
R
9 yıl
iphoto arşiv yönetimi, harici hdd
merhaba,

1 hafta önce 13" macbook pro alarak mac dünyasına adım attım. fakat yılların windows kullanıcısı olarak zorlanıyorum. internette arama yaptım konuyla ilgili ama çok faydalaı bilgi bulamayınca sizlerden yardım istemeyi seçtim.

yıllardır çektiğim dijital resimler bir harici hdd de klasörler içinde arşivlenmiş olarak duruyor. bunları iphoto ile kullanmak istiyorum. bilgisayarın hdd'si küçük olduğu için harici hdd içinde kalsınlar istiyorum. mevcut harici disk içinde library oluşturmak için hangi işlemleri yapmam lazım?

teşekkürler
R
9 yıl
Philips soundbar 5140 düşük bass
selamlar,

geçen hafta Philips 5140 sounbar aldım. fakat basslar inanılmaz zayıf geldi bana. subwoofer kocaman olmasına rağmen sesi pek az gibi. ürün üzerinde fazla bir ayar vs. de yok.

deneyen, kullanan veya fikri olan varmı?

ürünü vatan bilgisardan aldım. 15 gün gecmediği için iade edebilirmiyim? tecrübesi olan varmı?

http://www.teknosa.com/urunler/110100847/philips-htl5140b12-320w-soundbar-ev-sinema-sistemi
http://www.vatanbilgisayar.com/philips-htl5140b_12-320w-rms-cikis-gucu-dolby-digital-bluetooth--nfchdmiusb.html
R
12 yıl
Xbox 360 slim wireless bağlantı
selam,

xbox 360 slim cihazım var ama wireless modemime bağlayamadım. modemde mac adresi tanımlaması kullanıyorum güvenlik için. ama xbox'ın mac adresini bulamadım. google da falan baya aradım ama eski xbox için anlatılmış, menuler baya faklı olduğu için benimkinde bulamadım.

yardımcı olabilecek varmı?
R
13 yıl
Xbox 360 için Guitar Hero ?
selam,

1-2 ay önce xbox 360 aldım. daha önce konsolum yoktu, baya hosuma gitti.. şimdi de guitar hero'yu merak ediyorum. almamı tavsiye edermisiniz nasıl eğlencelimidir?

full set almak istemiyorum, davulla falan oynamam herhalde. piyasada bir çok farklı gitar seti var, hangisini almam gerekli? hangisi iyi hangisi kötü bilemedim. tavsiye edebileceğiniz bir paket varmı yada uygun fiyatlı kampanyalı satan bir yer??

teşekkürler..
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.