E

Yüzbaşı
22 Mayıs 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
21 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
7 yıl
2017 Opel Astra K HB için Bagaj Havuzu ve Havuzlu Paspas
Herkese Merhaba,

Kullanan arkadaşlar bagaj havuzu ve havuzlu paspas konusunda tavsiyede bulunursa memnun olurum (markası, tam oturup oturmadığı, koku yapıp yapmadığı, mümkünse nerden satın alındığı vb.)

Şimdiden teşekkürler.
E
10 yıl
Intel İşlemci için Anakart Seçimi
Merhaba,

Mevcut sistemimi yenilemeyi düşünüyorum, ancak sistemin performansı konusunda oldukça önemsediğim anakart konusunda takıldım.

Kullanmayı düşündüğüm parçalar şu şekilde (bütçe durumuna göre alternatifli);
İşlemci: Intel Core i5 4440 ya da Intel Core i5 4690
Ekran Kartı : Asus R7 265 ya da R9 270
Bellek : 2x4GB DDR3 1666Mhz
HDD : 1TB WD Caviar Black

Anakartın çipseti araştırıp öğrendiğim kadarıyla Z97 olacak. Ancak Z97 kartlar arasında da çok çeşit ve fiyat farkı söz konusu. Örneğin ASUS Z97-Ar ve ASUS Z97-K ya da Gigabyte Z97-HD, Gigabyte Z97-Gaming3-5 vs.
Bildiğim kadarıyla yüksek fiyatlı anakartların hüneri daha yüksek hızlı SATA arabirimi ve müsade ettiği overclock değerleri.

Ben overclock yapmayı düşünmüyorum. Stabil bir sistem toplayıp büyük ihtimalle en az 3 sene dokunmayacağım. Bu sebeple sonunda K olan işlemcilerden de seçmedim. Bu durumda sizin öneriniz nedir? Z97 anakartlar arasındaki fiyat farkları nerden geliyor? Overclock yapmayacak biri olarak ne tip bir kart tercih etmeliyim. Açıkçası gerekirse anakart için 450 TL bütçe ayırabilirim, ancak gereksiz harcama yapmak istemiyorum, belki anakarttan kestiğim parayı diğer donanıma harcayabilirim.

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
E
12 yıl
Sisteme Uygun Ekran Kartı Tavsiyesi
Merhaba;

250 TL civarında, aşağıda özelliklerini belirttiğim sistemime uygun bir ekran kartı almayı düşünüyorum;

AMD Phenom X2 550 3.10 GHz
4 GB DDR3 Bellek
350W Coolermaster Güç Kaynağı (belirttiği değeri sağlayabilecek kalitede bir güç kaynağı olduğunu varsayabiliriz.)
Şu an kullandığım ekran kartı da Sapphire HD4670

Forumda araştırdığım kadarıyla tavsiyeler 5770, 6770 ya da 6850 yönünde. Bu kartlar bu sisteme fazla gelir mi ya da güç kaynağı bakımından herhangi bir sorun yaşar mıyım? Bu üç karttan başka ne tavsiye edersiniz?

Tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Ayrıca almak istediğim monitör için de ayrı bir başlık açtım, burda tavsiye veren arkadaşların o konuda da bilgi sahibi olduğunı düşünüyorum :)
http://forum.donanimhaber.com/m_60287558/tm.htm

Tavsiye verecek herkese şimdiden teşekkürler.
E
12 yıl
1680x1050 Çözünürlüklü Monitör Tavsiyesi
Merhaba;

Oyun amaçlı kullanım için 1680x1050 çözünürlük destekleyen bir monitör almak istiyorum, ancak bildik büyük alışveriş mağazalarında pek fazla alternatife rastlayamadım. Belirttiğim gibi daha çok oyun amaçlı kullanılacağı için 16:10 formatında olması iyi olur diye düşünüyorum. 350 TL civarı bütçe ayırabilirim.


Tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
E
13 yıl
Retribution Paladin için AddOn
Herkese Merhaba;

Retribution paladin için inquisition gibi skillerin sürelerini barlar vasıtasıyla görebilmek amacıyla "Rogue Power Bars" tarzında bir addon aradım fakat bulamadım. Malum bu skilleri sağ üst köşeden takip etmeye çalışmak zor oluyor ve dikkat dağıtıyor.

Bu tarz bir addon bilen ya da kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
E
14 yıl
EAH5770 Takılma Sorunu
Merhaba;

Sorun başlıkta belirttiğim gibi ekran kartıyla ilgili. Oyunlarda kamera hareketlerinde (mouseu aniden hareket ettirdiğimde vs.) takılmalar oluyor. Genelde fps ile ilgili bir sorun yok, kartta aşırı ısınma yok (sıcaklık 40-75 derece arası), 10.8 ve 10.9 sürücülerini denedim sorun çözülmedi. Vsync açık/kapalı farketmiyor. Detayları azaltsamda sorun çözülmedi. Oynadığım oyun ise Wolrd of Warcraft. Oyun bölümündeki arkadaşların bilgisi olabilir diye orda da benzer bir başlık açtım fakat donanım sorunu olduğu için sizlerin tavsiyelerine ihtiyacım var.


Sizlerden de aldığım tavsiyelerle kurduğum sistem aşağıdaki gibi;

AMD AthlonII X4 2.9GHz İşlemci
Asus M4A87TD Anakart
2x2GB DDR3 1333MHz CL9 Bellek
Asus EAH5770 1GB Ekran Kartı (sürücü 10.9)
WD 1TB Caviar Black Sabit Disk+

Yardımlarınız içim şimdiden teşekkürler...
E
14 yıl
Oyundaki Takılma Sorunu
Merhaba;

Aşağıda özelliklerini yazdığım sistem ile WoW oynarken ani hareketlerde takılma yaşıyorum. FPS'de düşüş yok fakat örneğin uçarken herhangi bir yöne bakmak için mouseu hızla çevirirsem takılma oluyor. Sadece Dalaran vs. değil her yerde yaşıyorum bunu, yukarıda da belirttiğim gibi normalde fps iyi fakat fps genel olarak iyi olsa da bu ani takılmalar sürekli oluyor ve gerçekten can sıkıyor.

Konuyu bu bölüme açtım, çünkü başka oyun zaten oynamıyorum ve aynı sorunla karşılaşan arkadaşların olabileceğini düşündüm. Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem Özellikleri:
AMD AthlonII X4 2.9GHz
2x2GB DDR3 1333Mhz bellek
1GB HD5770 ekran kartı (Ati Catalyst 10.9 sürücüsü ile, Overclock yok, sıcaklık değerleri makul gözüküyor)
1TB WD Caviar Black Sabit Disk
İşletim Sistemi Windows 7 32bit
E
14 yıl
Rogue Hakkında Sorular
Merhaba;

Rogue konusunda tecrübeli arkadaşlara basit gelebilecek birkaç sorum olacak. Forumlarda aradım fakat tam istediğim cevaplara ulaşamadım malesef, yardımcı olursanız sevinirim.

Combat spec. için bir süre dagger tercih ettikten sonra sword denemeye karar verdim, bu konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var.

(1) Combat sword rogue nasıl dps yapar? Hangi skilleri kullanmak gerekir, sürekli Sinister Strike ve Eviscrate değil sanırım, örneğin Envenom ne zaman tercih edilir?

(2) Envenom skillinin açıklamasında hedefin üstündeki deadly poison sayısına bağlı olarak hasar verdiği yazıyor, peki combo point ile alakası nedir bu skillin? Hedefin üzerinde deadly poison 5 olmuşsa envenomu tek combo point ya da 5 combo point ile vurmanın bir farkı olur mu? (Açıkçası damage meterdan takip edemedim)

(3) PVE'de Shiv kullanmak boşa enerji harcamak mı olur?

(4) Çoğu zindanda birçok mob bleed efektlere karşı immune, bu durumda görünmezlik kullandıktan sonra açılışı yapmak için başka alternetif kalmıyor sanırım, çünkü bu moblarda cheap shot da işe yaramıyor çoğu zaman

(5) Son olarak main hand için 2.80 (instant poison), offhand için 1.30 (deadly poison) silahlar kullanıyorum, en uygunu bu mudur?

Soruların fazla olduğunun farkındayım, vakit ayırıp cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler.
E
14 yıl
Kasaya Eklenecek Fanlarla İlgili Bilgi
Merhaba;

Kasanın arkasında mevcut 14mm. egzoz fanına ek olarak ön tarafa 1 adet ve yan tarafa da 1 adet olmak üzere 2 adet üfleme amaçlı fan eklemeyi düşünüyorum.

Fan boyutları konusunda kararsız kaldım. Ön tarafa eklemeyi düşündüğüm fan sirkülasyon amaçlı olacağı için 140mm. 1000 devirli bir fan düşündüm. Yan tarafa ise 1400-1500 devirli 120mm. fanı ekran kartı hizasına takmayı düşünüyorum.
120mm. ve 140mm. fan seçimi yaparken hava akış değerlerine (cfm) bakmak yeterli midir? Yukarıda yazdığım şekilde doğru yapmış olur muyum?

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.




Düzeltme: Başlıkta Yazım Hatası
E
14 yıl
Philips 220C1SB 22\" Monitör
Merhaba;

Yaklaşık 300TL olan bütçemi biraz şişirerek Philips 220C1SB 22" monitör almayı düşünüyorum. Forumdan tavsiye eden arkadaşlar oldu, kullananlar varsa yorumlarını okumak isterim.

Şimdiden teşekkürler..

İncelemek isteyen olursa;
http://www.vatanbilgisayar.com/philips-220c1sb-22-220c1sb-genis-ekran-lcd-monitor/productdetails.aspx?I_ID=44043
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.