G

Yarbay
03 Eylül 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
548 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
G
3 ay
Belgrad - Saraybosna - Kotor turunu araç kiralayarak yapmak hakkında
haziran sonuna 10 günü kapsayan belgrad gidiş geliş uçak bileti aldım eşim ve kendime. plan program yaparak sadece 3 ülke; sırbistan-bosna ve karadağ gezme planım var. fakat tecrübeli arkadaşlardan araç kiralama hakkındaki sorularıma cevap rica ediyorum..

1- belgrada iner inmez araç kiralamak gerekir mi ? şehir içinde otopark sorunu olduğumu duydum, ayrıca şehir merkezini gezerken oteli de merkezi bir lokasyonda tutunca araca ihtiyaç duyar mıyım ? ilk 3 günü belgrad şehir merkezine otobüsle varıp, şehir içi ulaşım veya yürüyerek gezdikten sonra saraybosna veya novi sada geçerken mi araç kiralamak doğru olur ?

2- diyelim ki belgradda aracı kiralamaya karar verdim. nelere dikkat etmem gerek bu 3 ülke gezisi için ? şimdiden internette standart prosedürle mi kiralamak gerekir yoksa gittiğimde mi kiralayayım. herhangi bir dolandırılma durumu olur mu. ( yok başka ülkeye geçmişsin, yok arabanın şurasında çizik yoktu şimdi var vs) tek şoför olarak ben kullanacağım bu yüzden otomatik mi almak daha az yorucu olur acaba..

3-aracı kiralama haricinde deposito vs gibi kredi kartında ek bir bakiyeye ihtiyaç olur mu ?

4- ülkeleri gezerken otoparklara dikkat edin denilmiş.. nasıl dikkat edeceğiz buna ? park yasak tabelası felan mı oluyor ceza yenilen yerlerde , yoksa belirli bir kural mı vardır ?

5- son olarak, kalacak yerleri orada spontane ayarlama fikrim var , bazı şehirleri daha çok severiz belki planladığımızdan 1-2 gün fazla kalmak isteriz diye. yer bulamama veya yerel otellerle muhattap olunca sorun yaşanır mı ?


eğer bilgili arkadaşlar varsa çok makbule geçer. internette çok araştırdım da herkes farklı lokasyonlardaki araç kiralamadan bahsetmiş, kendime göre net bir bilgi bulamadım..
G
6 ay
Mobil Super 3000 Formula R 5W30 vs Mobil 1 Esp Formula P 5W30
clio 4 2017 model dizel otomatik araç için bu ikilemde kaldım. mobil 1 esp formula p 5w30 siparişi verdim fakat sitesine baktığımda aracım için mobil super 3000 formula r olanın onaylandığını gördüm. bu onay olayı çok mu önemli ?

bilenlerden fikir almak isterim. esp kullanmak sorun yaratır mı
G
11 ay
Aracım için hangi model akü gerekiyor
2017 model 1.5 dci edc kartlı çalışan bir clio aracım var. hala fabrikadan çıkış aküsünü kullanıyorum artık eli kulağında ve değiştirmem gerekiyor. her sitede farklı bilgi yazıyor, benim 72 ah herhangi bri akü almam işi çözer mi ? püf noktaları nedir neye dikkat etmem gerekiyor, yardım edebilir misiniz..
G
geçen yıl
Modem kontrol (test) etme yolu
modemin düzgün çalışıp çalışmadığını ölçecek bir yol var mı ? internet bazen çok yavaş bazen de var görünüyor ama siteye girilmiyor. türknet arayınca hatlarında sorun olmadığını söylüyorlar. ayrıca bazen bu sorun modemi kapatıp açınca düzeliyor. acaba sorun modemde mi ? bunu ölçmenin yolu varsa söyler misiniz.
G
2 yıl
Sigorta Tahkim Komisyonu başvurusu
merhaba, 2 ay önce duran aracıma çarpıp kaçılmıştı. sokak güvenlik kameralarından bir şekilde bulup polis tutanaklarıyla itiraf etmesi sağlandı. araçta oluşan hasar 4500 lira. çamurluk ve far değişti, tampon onarım ve boya gördü. karşı tarafın sigorta şirketi değer kaybı talebimi, 2020 nisan ayından önceki kanuna göre reddetti. yasa dışı bir ret oluyor, nisan 2020 sonrası plastik bile olsa çamurluğun değer kaybı verilecek. sigorta tahkim komisyonuna taşıyacağım olayı fakat bir sorun var, araç rahmetli babam üzerine. 3 ay önce kaybettim. veraset ilamımız var, annem ablam benim adıma 3 kişi. şimdi komisyona başvuru için formda 1 kişinin bilgileri giriliyor. hepsinden vekalet mi almam gerekecek yoksa polis tutanakları şikayetleri ve sigorta şirketine başvurularda hep ben muhattap alınıp ehliyet ve kimlik bilgilerimi verdiğim için yine benim tek başvurmam yeterli mi ? vekaletname ile uğraştırmak istemiyorum annemle ablamı.

daha önce tecrübesi olanlar cevaplarsa sevinirim.
G
3 yıl
Araç motor yağı 5w 30 c3 ve ll farkı
merhaba, 2017 model 1.5 dci edc clio aracım var. castrol 5lt motor yağı almaya karar verdim fakat 5w 30 haricinde birde harf farkı olduğunu gördüm. tam anlayamadım. LL ile C3 arasında ne fark var. sipariş için sepete attığım yağ 5w 30 LL.
G
3 yıl
Arabada maske takmak
bir ara çok konusu dönüyordu. arabada bile maske takılması zorunlu diye. tek kişiyken takılması zorunlu değil fakat 2 ve daha fazla kişi varsa mecburi mi ? polis durdurmasa bile mobese ceza yazıyor mu ? var mı bu konuda bilgisi olan.
G
3 yıl
YDS ve Toelf denkliği
yds de 70 puan alan ve bu yönde temeli olan bir kişi, toefl için 80 puanı kaç aylık çalışma ile yapabilir ?

lisans eğitimimi Türkiye'de %100 ingilizce aldım, ingilizce için fazlasını yapabileceğime inanıyorum ama aradan çok zaman geçti ve kullanmayarak unuttuk tabi ki. norveçte yüksek lisans için gerekli şartı oluşturmaya çalışıyorum..
G
3 yıl
Laptop fişten çekildiğinde cmos 502 bios hatası alıyorum
15-cb008nt hp laptop anakart değişimi yapıldı. geldikten sonra fişe takılıyken sorun yok fakat prizden çıkarıp tekrar takıp başlattığımda her defasında cmos 502 bios hatası alıyorum, kendini baştan başlatıyor ayar yapıyor sorunsuz açılıyor yine döngüye giriyorsun. şimdilik bir problem yok kendi kendine açılıyor fakat bu sorun bana ileride sorun yaratır mı onu merak ettim. sorun neden kaynaklanıyor ve benim benim yapabileceğim birşey var mı ? bios sürümü son sürüm kontrol ettim f40. laptop kapağını açtım bios pili görünmüyor, pili değiştireyim diyecektim.
G
4 yıl
Hp Laptop çok garip problem
ilginç bir sorum var. bilgisayarı normal şekilde açmaya kalktığımda 90D hatası alıyorum ve bilgisayar kendiliğinden kapanıyor windows yüklemesi yaparken. fakat f2 basıp uefi girişi yaptıktan sonra sistem testlerinden GEÇTİ yazısı alıyorum. hiç hata yok. çıkış dedikten sonra bilgisayar açılıyor normal haline dönüyor. neden bu 90d hatası alıyorum? fan mı bozuk ? aylardır çözemedim. anakartı değiştirecektim son anda buna denk geldim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.