E

Çavuş
18 Temmuz 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
55 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
5 yıl
2. EL 2500-3000 TL arası Oyun, Günlük kullanım için Laptop önerisi lazım
Arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar. Teknolojiyi takip etmeyi bırakalı yıllar oldu. Artık anlamıyorum hiç yeni işlemciler, fiyatlar vs..

Kendi yedek parça işimi yapacağım için bilgisayar artık farz oldu. Ama tercihimi Laptop dan yana kullanmak ZORUNDAYIM çünkü dışarıda fiyat verme vs.. de olacak.

Aynı zamanda illa ki oyun da oynanır belki can sıkıntısından. Ev halkı oynar, bazen tek tük ben.

Dizi, film vs.. açınca donmamalı, kasmamalı internette.

Sorunsuz kasmadan takılmadan, FPS si rahatsız etmeyecek düzeyde bir cihaz lazım yani, uçuk kaçık değil.

Oynayacağı oyunlar; GTA 5, CS GO, PUBG ya da modern yarış oyunları vs..

Batarya süresi kısa olmamalı, satarken zarar etmeyeceğim ve zorlanmayacağım bir cihaz olmalı.

2. El, fiyatı sizlerin bildiği uygun ya da normal olabilecek cihazların önerilerine açığım. Dediğim gibi anlamıyorum ve o yüzden de, bu başlık altında kendi aranızda kararlaştırma yapmanızı rica edicem sizlerden benim için :)

Hepinize şimdiden çok teşekkürler..
E
6 yıl
3500 TL ye kadar kapsamlı TV Önerisi ACİL
Arkadaşlar herkese merhaba. Aile bireyleri aylardır kafamı şişiriyorlar TV için. Bütçe olarak Maksimum 3500'e çıkabilirim.
TV lerden hiç ama hiç anlamam. Oled falan cidden anlamam.
Bana uzun ömürlü, sorunsuz bir tv lazım.

İstediklerim neler peki?
PS3-PS4 ya da PC bağlanabilecek ve görüntüler de akışkanlık önemli, karelenme olmamalı.

İnternet'e kesinlikle girebilmeli ve arayüzü takılmadan çalışmalı.
Dizi izleme sitelerinde yabancı dizileri rahat donmadan izleyebilmeliyim. VPN isteyen siteler de erişim sağlayabilme şansı var mı yeni TV ler de? Var ise bu da olmalı.

WiFi hızı gerçekten önemli.

Netflix uygulaması olmalı, böyle bir TV aldıktan sonra Netflix üyeliği almayı düşünüyorum.

Kanal geçişleri hızlı olmalı, görüntüsü titreyerek kanal bilgilendirme yazıları olmamalı. TAK diye direk akıcı bir şekilde çalışmalı arayüzü.

Ekranı güneş olduğun da fazla parlamamalı.
Çünkü salon direk güneş alıyor, camlar yerden tavana kadar.

Ekran büyüklüğü 120 cm civarı olursa iyi olur.

İşlemciler ve işletim sistemleri varmış bayağı bir çeşit. Araştır araştır iyice kafam doldu.

Renkler düzgün olmalı ne soluk ne de çok cırtlak saçma göstermemeli. Siyah ekranları arkadan dandik bir aydınlatma ile gri göstermemeli. OLED çok pahalı o yüzden OLED istemiyorum.

Android, firefox vs.. bir sürü işletim sistemleri varmış. En verilişi hangisi? Benim isteğim Android olur eğer telefon gibi her işi yapabiliyorsa.

Yardımcı olacak, fikir ve fiyat link verecek tüm arkadaşlara çok teşekkürler..
E
6 yıl
HD7850 2GB GDDR5 256BIT Arızalandı, tamir edecek yer aranıyor.
Arkadaşlar, herkese hayırlı akşamlar. Bu ekran kartını ilk çıktığı zamanlar almıştım. Yaklaşık olarak 4-5 sene oluyor sanırsam. Oyun sadece 1-2 kez oynandı, o da ETS2, bizim ufaklık oynadı. Bugün YouTube de video izliyormuş ve kilitlenmiş pc bir anda. Bir daha da açılmamış. İşten geldim akşam üzeri ve ne yaptıysam görüntü alamadım.

Neden ekran kartı arızalı diye düşünüyorum der iseniz;
Güç düğmesine bastığım da 1 tur atıyor fanları kartın ve duruyor. Normalde sürekli dönmesi gerekiyordu. Ramler falan sağlam.

Kart daha önce hiç arıza yapmadı. Fırınlama falan saçma sapan işler görmedi kart hiç. Şimdi benim merak ettiğim, bu kart tamir edilebilir mı? Ben karttan gayet memnundum. Fırınlama falan yapılmayacak ama tamir edecek kişi. İstemiyorum o tarz şeyler. Kadıköy de tamir yapan yer var mı? Haftasonu Samsung Servis Merkezi'ne telefonu bırakacağım. Ordan da uğrayabilirim bildiğiniz bir yer var ise.

Değerli cevaplarınız için teşekkürler.
< Resime gitmek için tıklayın >
E
7 yıl
ACİL !! S6 Edge Plus, Sorunlar sorunlar ve Garanti Sorunu
Arkadaşlar herkese merhaba. Yaklaşık 1 yıl 3 ay önce kadar almış olduğum s6 edge plus cihazımda aldığımdan beri güneşin altına çıktığımda ekranda siyah lekeler vardı. Ekranın üst kısmında görüntü lekeleri, ekran yanması olduğunu söylemiştim yine bir şey yapmadılardı. Bu yüzden 2 kez servise gönderdim ve ne değişim ne de onarım yaptılar. Herkes aynı durumdan muzdarip imiş. 1 kez hoparlör patlamıştı garantiye gönderdim. Hoparlör yapıldı.

Şimdi ki sorunlarım şunlar;
Telefonu şarjdan çıkartmak için elime aldığımda çıkartırken sol elimdeydi telefon. Baş parmağımla telefonun edge kısmından sıkı tutuyordum (her zaman düşürmemek için böyle tutarım) şarjdan çıkartırken tırnağımın bastığı yerden ekran kabak gibi çatladı.

Android 7.0 güncellemesinden önce telefonum parmak izimi okuyordu. Güncellemeden sonra ekranı açar açmaz tuşu temizleyin demeye başladı. Yani parmak izini de okumuyor şimdi. Orta tuşta soyulma var ama dokunduğum an okuyordu güncellemeden önce. 1sn sürmüyordu okuması.

Hoparlör yine patladı. Ekranın içinde her yerde iyice ekran yanmaları var. Klavye lekesi dolu ekran.

Şimdi ben bunu garantiye göndereceğim. Ama bütün her şeyi kullanıcı hatasına yıkacaklar. Ekran yanması için ekran değişimi istiycem, bana ekran kırık diyecekler. Ben kırık ekran değişimi istemiyorum? Ekranımda ki yanma rahatsız ediyor beni bunun için değişim istiyorum ve hakkım. Aldığımdan beri zaten sorunlu bu ekran.

Orta tuş'a da şimdi soyulduğu için ya da başka saçma sapan bir bahane uydurcaklar.

Telefon hiç şarj tutmuyor. Gece %80 de bırakıyorum şarjı, sabah %15 le uyanıyorum.

Hoparlör patlak. Bunu da ekran kırık, telefonu açamayız diye bahane edecekler, kullanıcı hatası diyecekler.

Arkadaşlar tecrübeli, haktan hukuktan anlayan arkadaşlar bana yardımcı olur musunuz? Galaxy S den beri kullanıyorum Samsung ama bundan sonra asla kullanmayacağımın garantisini veriyorum. Lanet olası bir sistemi var. Kat trilyonluk bir firma ama beş para etmez bir firma artık benim için Samsung.

Lütfen herkes bana yardımcı olsun. Sorunları olan başka arkadaşlar da varsa hep beraber toplu gidelim. İsyan çıkartır gibi yapalım ve bu lanet firmaya derdimizi anlatabilelim.
E
7 yıl
Adam gibi 12V Akü şarj devresi arıyorum.
Arkadaşlar, öncelikle herkese hayırlı akşamlar. Aracımın aküsü sanırım araç üzerinde tam olarak şarj olmuyor. Anladığım kadarıyla ve araştırdığım kadarıyla hiç bir araba aküyü tam olarak şarj edemiyor. Şarj cihazları bile 10 saatte edebiliyormuş en hızlı, sağlıklı ve sorunsuz bir akü için. Akülerin de çabuk ölmesinin sebebi de akülerin genellikle voltajlarının 12 ve 11 lere düşmesiymiş sürekli olarak.

İnternette haddinden fazla akü şarj devresi ile karşılaştım. Herkes yapılmış devrelerde bir sürü sorunlar görmüş. Ne kadar düzeltilmiş Allah bilir.

Şimdi sizlere sorum şunlar;

#Akünün gerilimi yükseldikçe yani doldukça dolum akımı (dolum amperini) düşüren ve akü tamamen dolduğunda akü şarjını kesmeyen ama 0.1 amper ile şarj etmeye devam eden devreler mi sağlıklı bir akü için yoksa;

#Akü 14.4 volt'a ulaştığında float şarj denen bir olay varmış onu yapan devreler mi daha sağlıklı. Bu devreler sanırım akımı tamamen kesiyormuş. Hafiften boşalmalar olduğunda yeniden şarj ediyormuş. %75 doluluk oranından sonra darbeli şarj denen bir olay uyguluyormuş, artık ne demekse bu olay.

Benim elektronik bilgim sıfır. Şemaları falan okuyamam. Ufak tefek elektronik işlerini halledebilen bir arkadaşım var. Resim okuyabiliyor ama nerde ne kullanılır ya da kendisi istediği bir projeyi kendisi yazıp çizip biçemez. Hazır olanı yapar yani.

Bugün bir şema buldum gösterdim. 12V 180VA Trafo gerekiyor projede. Bu trafodan başka trafo ile de çalışmaz bu devre dedi. Yani atıyorum elde 24V 200VA trafo var bu trafo uymazmış projeye. Dedim dirençler falan bunun değerlerini düşürüp 12V 180VA alcak şekle getirip proje çalıştıramas mıyıs ya da projenin özellikleri hariç 24V 200VA trafo ile 12V 10A şarj ünitesini yapamas mıyız dedim, yapamayız dedi. Arkadaşlar trafolar aşırı pahalı.

Hem uygun fiyatla hem de kaliteli güzel bir cihas yapmak istiyorum kendime. Bütün Elektronik ustalarıma ve üstadlarıma sesleniyorum. Lütfen bana yardımcı olur musunuz? Bunu illa kendim yapıcam. Almayacağım. Yapamazsam ölürüm yine içimde dert olur bu devreler. İlla ki kendi toplamış ve yapmış olduğum bir şeyi kullanmak istiyorum. Sanırım Laptop adaptörü iş görmüyormuş ya da görür belki ama gördürcek hakiki bir elektronik ustasının yardımına ihtiyacım var.

Vakit ayırıp, okuyup, yardımcı olan, yorum yapan, tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
E
8 yıl
Çok Acil 4500 TL Gaming Laptop Önerisi Çok Aciiil!!
Arkadaşlar hayırlı akşamlar. Dediğim gibi fiyat ortada. 5 yıl boyunca bütün çıkmış ve çıkacak oyunlardan kasmadan donmadan sıkıntısız oynatabilecek bir laptop tavsiyesi bekliyorum. Mümkünse DirectX i yüksek olsun. Yeni oyun çıktığın da destekleyen bir ekran kartı olsun.

Ben kendim baktım ve kafam çok karıştı.

Monsterler var 960M 4gb li 3500 TL

MSI var 4400 TL 960M 2gb li ya da 950m

Lenovo nun SLI ekran kartlı modeli vardı ama pek içime sinmedi.

Bir de az önce dell in 7559 diye bir modelini gördüm. Bu modeller haricinde harbiden canavar denilebilir bir laptop önerin. Maksimum 4500 TL olcak. MSI de ethernet killer nahamira mıydı neydi askeri ses kartı falan varmış galiba. Bunlara gerek var mı? MSI da gen3x pci-e diye bir artı özellik varmış sata3 den daha hızlı çalıştırıyormuş ssd leri.

Şunu al üzerine şunları ekleyerek daha uygun diyata F/p çıkartabilirsin de diyebilirsiniz. Ama o F/p de cidden canavar olmalı hazır toplanmış olanlara göre. SSD slotu olsun mümkünse kiminde yazıyor kiminde yazmıyor anlamadım gitti. Dell de slot varmış ama yazmıyor.

Son olarak hangisini hangi sitede en uygun fiyat ise link verir misiniz. Geniş çaplı bir tartışma konusu olsun ve herkes kendi aralarında da konu içerisinde yorumlasın. En geç yarın akşam sipariş vermem gerekiyor. Müşterimin oğlu delirmiş 1 ay oldu hala bulamadınız düzgün bir laptop diye.

Normalde bu kadar üstelemem ama sevdiğim, saydığım birisi kendisi o yüzden de sizlerden yardım almak istedim.

Tartışan, bilgi veren ve yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkürler.
E
8 yıl
Çok Acil 3.500 TL oyun laptop önerisi!!
Merhaba arkadaşlar. Herkese hayırlı akşamlar, kandiliniz mübarek olsun. Bugün bana çok acil bir şekilde 3.500 TL ye dx12 destekleyen csgo da yüksek fps alınabilcek bir laptop önerisi istiyorum. Kendime almıyorum. Oyun vs.. işim olmaz. Patronumun oğlu için patronum söyledi bana sen bak diye. Ben de araştırdım biraz ama tabiri caizse kazıklanmak istemedim ve sizlere soruyorum. En geç yarın akşama kadar lütfen önerilerde bulunun.

Herkese ilgisi ve alakası için çok teşekkür ederim.
E
9 yıl
Dealextreme kargo sorunum acil bakar mısınız
Arkadaşlar 5 gün önce sipariş verdim. Şuan DX in sitesinde Fully shipped olarak gözüküyor. Verdiği kargo takip numarasını yazdığım zaman "0 items found" uyarısını alıyorum. 17tracknet den bakdım bişey çıkmıyor.
Arkadaşlar askerdeyim, yazıcıyım şarj sorunum var bu yüzden batarya pack aldım 16000 Mah lik. Şafak 49 acil olarak ürünün elime gelmesi lazım.

Neler yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden yardımcı olcak arkadaşlara teşekkür ediyorum.
E
11 yıl
Yeni kasa toplamak üzereyim ve tüm Üstadlardan yardım gerekli.
Merhaba arkadaşlar.
PS3'e aldığım oyunların artık parasına acımaya başladım. Crysis 3, FarCry3 vs.. bir çok oyun aldım ve hepsini sadece 1 bölüm oynadm. PS3'ün toplam çalışma saati 60 olmamıştır bile 8 aylık olmasına rağmen :)

Ama Crysis3 oynarken fark ettiğim bi'şey var sorun bende bir takıntı mı bilmiyorum, grafikler berbat.
Oyun oynamayı bırakan bir insanım ama tekrardan merak salmaya başladı işte. Sizden isteğim çok maliyetli olmayacak şekilde Crysis3, Farcry3, Battlefield 3 vs.. tarzındaki oyunları Max. da akıcı oynasam yeter. FPS değerleri vs.. benim için pek önemli değil. Sadece beni hız konusunda tatmin etsin yeter.:)

Yardımcı olacaklar için şimdiden teşekkürler ve 9 ay'a kadar da askere gidicem geldiğimde de işimi görsün. :)

Mevcut Sistem:
Anakart: MSI 770-C45
Ekran Kartı: MSI HD4850 1GB 256Bit
Işlemci: AMD AthlonII X3 450 3.2 GHZ "Çekirdek açık gözüken model: PhenomII X4 B50)
RAM: Kingston 2X2GB 1333MHZ
PSU: CoolerMaster 620W

Gold PC den Şirket adına bir çok pc topladığımdan sadece kasası 3 Bin TL'yi aşkın indirimli alabiliyorum (Patron paraya acımıyor, Solidworks ve AutoCad için pclerdi. Oyun için değiller)
E
11 yıl
İlk Yurtdışı internet alışverişim az bakar mısınız? :)
Öncelikle tüm DH üyelerine MERHABA.
Ilk konum ve başlıyorum fazla lafa gerek yok :)

2 gün önce DealExtreme'den bir kaç ufak parça siparişi verdim. Tabii ki Paypal ile.
Ancak ben bu siparişi verdiğim ürünlerin bana nasıl geleceğini merak ediyorum, yanlış anlamayın normalde internetten çok alışveriş yaparım :)
Dediğim gibi ve merak ettiğim bir kaç soru da var. Gelelim sorularımıza;

1-) Bazı yerlerde gördüm 5 Kez hak diye bi'şey varmış. Bu 5 kez hak Fatura mı oluyor yoksa Teslim adresi mi? Yoksa ben yanlış mı anlamışım ve Yıllık dışardan getirtilen eşyaların ücretinin toplamı 70€ mu?
2-) DHL EMS vb.. şekillerde yazılar da okudum bunlar ne kargosu oluyor? Hangisi daha sağlıklı, sağlıksız?

Şimdi kahvemi hazırladım, terliklerimi giydim, Sıla'dan da bir parça açtım DH nin eşşiz güzelliğine gömüldüm ve aydınlatıcı yardımlarınızı bekliyorum. :)

Herkese hayırlı forumlar.

Bu arada Konu Dışı kurallarını okudum, umarım herhangi bir hata yapmamışımdır. Eğer yapmışsam beni uyarırsanız PM ile çok müteşekkir olurum. :)
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.