F

Yüzbaşı
12 Mayıs 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
45 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
F
9 yıl
Eskişehir\u0027de nargile içilecek mekanlar???
Ey Eskişehir ahalisi ey nargilesever Eskişehirliler! Şu güzelim şehirde Serdivan denen vasat mekandan başka gerçek bir nargile mekanı yok mudur? Yani o berbat topraklı baş ağrısı yapan kömürü degil de "meşe" kömürü kullanan, temiz titiz kaliteli tütün kullanan nargileden tat keyif alınabilen bir kafe yok mu? Şöyle güzel bir çift elma içebileceğimiz?

Hani bir Kadıköy'deki Rembetiko ya da Çemberlitaş Erenler ayarı olmasa da Eskişehir gibi bir yerde illa ki adam gibi bir nargileci olmalı!
F
11 yıl
Isınma problemi - Tek çare UFO mu?
Arkadaşlar ben oldukça büyük 2+1 teras kat bir dairede tek başıma yaşıyorum. Pencereler çatı vs. bakımsız değil, güneş de görüyor (bursa'dayım) fakat ısı yalıtımı yok ve ev plansız. Salonun kapısı ya da ona benzer bi şeyi yok. Doğrudan giriş holüne ve koridorlara bağlı ve çok büyük. Geçen kış kombi yaktım ama ısınamadığım gibi 150 liradan aşağı fatura ödemedim. Eve akşam 7'den önce girmiyorum o açıdan sadece oturdurduğum alanı hızlıca ısıtsın diye UFO alayım diyorum. Fakat bu meret insanın tenini yakıyor sanki. Salonda klima var ama eski, fazla ısıtamıyor ve cok ses yapıyor. Fanlı ısıtıcı alsam sanki fazla yakar gibi geliyor çünkü 50 m2 kadar bir alanı ısıtmakla ugrasacak alet. Ne yapsam bilemedim, UFO tek çözüm gibi ama bence gerçekten konforsuz bi alet.

Benim durumumda olanlar varsa onların buldukları çözümleri merak ediyorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum. (UFO için model tavsiyesi de rica ediyorum)
F
11 yıl
Samsung Rt4892KAWW - RT55KZSRL - RT54QBPN modelerinden hangisi?
Bugün RT59QMSW aldim 1199/12'ye. Fakat büyük bir hesap hatasi yapmisim, buzdolabi 76 cm genisliginde benim yerim ise 73 cm imis. Haliyle degistirmek zorundayim, bu modeller basliktaki sirasiyla 1799, 1499 ve 1199 lira. Ben hacimlerine suna buna bakmiyorum, bu dolaplardan hangisi iyiyse onu alacagim. Hangisi Çin hangisi Kore malıdır hangisinin kompresörü inverter teknolojisine sahip net bilmiyorum. Aslinda RT54QBPN almak mantikli gelse de genisliginin 716mm olmasi beni düsündürüyor. Kenarlarda yarım cm ancak pay kaliyor. Dolabi oraya sokmak zor olabilir. Diger iki model hem daha pahali hem de bu üretim yerleri vs. Konusunda kafa karistirici seyler duydum. Yardiminizi ve tavsiyelerinizi rica ediyorum.
F
12 yıl
HP xw4400 Workstation için RAM takviyesi
HP workstation xw4400 bilgisayarıma biraz ram takviyesi yapmam lazım, zira üzerindeki 4gb ram büyük boyutlu CAD datalarla uğraşırken yetersiz kalıyor. Sitesinden baktım, maks 8 gb desteği varmış anakartın, 4 tane slot var (iki siyah iki beyaz renk) ve siyah olanlarda resimdeki 2gb DDR2 bellekten takılı idi birer adet. Şimdi ben bunların yanına 2+2 4gb eklemek istiyorum, netten sipariş vereceğim ama neye göre seçmem lazım onu bilmiyorum.

Kingston KTH-XW4300E/2G 2GB 667MHz ECC
< Resime gitmek için tıklayın >

Bu linkte anakart spesifikasyonları ve almam gereken RAM türü yazıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Uyum problemi yaratmayacak RAM tavsiye edebilir misiniz? Bendeki ramler ECC, NON-ECC ram taksam çalışır mı acaba? ECC olanlar 180 lira civarında, benim 2 bilgisayar için toplam 6 adet almam lazım (birisine 2*2 4gb takviye, diğerine 4*2 8gb sıfırdan ram) toplamda ve öyle olunca baya kabarık bir fatura çıkıyor ortaya. İstasyonlar iş görüyor ama seneye yenilenecekler, açıkçası kafam karıştı biraz alsam mı almasam mı. Bir de şunu sorayım, 1+1+2+2 gb ram çalışır mı sizce?

< Resime gitmek için tıklayın >
F
12 yıl
Geniş açılı kompakt makine tavsiyesi
Kapalı ortamlarda, küçük mekanlarda fotograf çekmek bazen sıkıntılıdır bilirsiniz, odak uzaklığı fazla olan fotograf makinaları böyle dar yerlerde çekmek istediğiniz alanın tamamını sığdıramıyor çerçeveye. İş yerinde bunun sıkıntısını çok yaşıyorum. Bu yüzden geniş açılı uygun bir model arıyorum. 24 mm'ye kadar modeller buldum, bunlardan bazıları da 500 lira üzeri, kimisi 700-800 lira ama almaya değer mi bilemedim. Kapalı ortamda düzgün fotograf çeksin, mümkünse idare edecek kalitede video kaydı yapabilsin bana yeter, eğer 300-400 liraya işimi bu anlamda görecek bi şey varsa alırım, ya da daha iyi paraya aldığıma değecek bi alet öneren olursa ona da bakabilirim. Benim baktıklarım;

Panasonic Lumix DMC-FS40
Panasonic Lumix DMC-FS41
Panasonic Lumix DMC-FS45
Panasonic Lumix DMC-TZ18
Panasonic Lumix DMC-TZ8



Canon IXUS 220 HS IS
Canon IXUS 310HS

Samsung Digimax WB210

vb...


Şöyle bi taradım interneti, bunları buldum. Başka tavsiyesi olabilecekler paylaşırsa çok sevinirim. Ben hangisi yeni model hangisi eski onu da bilmiyorum açıkçası. Anlayan arkadaşlar yol gösterirse ona göre karar vereceğim.
F
12 yıl
Excel çıktısında bazı kenarlıklar görünmüyor
Herkese selamlar. İki gündür ilginç bir sorunla cebelleşiyorum. Bir tablodaki kenarlıklardan bazıları print preview ve çıktıda görünmüyor. Bütün kenarlıkları siyah renk ve ince tip yapıyorum, bazı kenarlıklar hiçbir farkları olmamasına karşın ne ön izlemede ne de çıktıda görünüyorlar. Kalınlıkları değiştirince o yerler ince görünüyor. Sadece görünmeyen yerleri kalın yapınca başka yerler saçmalıyor. Tabloların içerisinde ortalanmış ve kesinlikle taşmayacak şekilde küçük şekiller var, çoğu boş zaten.

Bu problemle ilgili bilgisi olanların yardımını rica ediyorum.

Google Documents

Buradan dosyayı görebilirsiniz. Hiçbir anlam veremiyorum, kafayı takmış şekilde bununla uğraşıyorum.
F
13 yıl
Bursa\u0027da nargile malzemesi satan yerler?
evet... bursa'ya yerleştim, ev tuttum. terasım var kocaman ayıptır söylemesi ve bu keyfi nargile ile taçlandırmazsam olmaz 10 yıllık bir müptela olarak. bursa'da kaliteli nargile takımı, nargile için meşe kömürü (aslında pinar ya da pirnal denir), tütün vs bulabileceğim yer var mıdır acaba?

ki olması lazım bence, bursa'nın büyüklüğünü geçtim burada baya baya bir nargile kültürü de var, bi çok yerde tömbeki servis edilen nargile kahveleri falan gördüm, ilginç. böyle istanbul'daki tekdemir, metsan gibi nargile malzemeleri satan toptancı tarzı (yani süs hediyelik niyetine nargile satan değil de çeşitin bol olduğu fiyatın makul olduğu kafelere falan da hizmet veren yerler) dükkan falan varsa bi söyleseniz çok makbule geçerdi...
F
13 yıl
Bu işten anlayan birileri yok mudur? VW Bora volant - amortisör???
VW Bora 1.9 TDI aracımı servise götürdüm, volant ve debriyaj seti değişimi gerekli dediler. Yetkili servis bunun için işçilik dahil 1.800 TL fiyat verdi. Ben de daha önce de yaptığım gibi internet üstünden sipariş yoluyla parça getirtip özel servise değişim yaptırayım diyorum. Orjinal ürünler genellikle Otostart'ta bulunduğu için oradan baktım, ellerinde şu ürünler var (ürün sayfalarını biraz karıştırmışlar, ben sorduktan sonra düzelttiler)

Sachs 2294 000 329

Sachs 3000 951 790

Luk 417 0019 11

Valeo 826317

Bu ürünleri kataloglardan inceledim. Hangisi aracıma uyumlu çözemedim. Otostart'taki müşteri temsilcisine sordum, motor şasi no ve motor numaralarını verdim. Ama net bilgi veremedi, aracımdaki debriyaj seti tipini servisimden öğrenmem gerektiğini söyledi. Şimdi sıkıntı şu ki Eskişehir'deyim ve burada işi bilen adam gibi bir servis yok. Tavsiye edilen 3 yeri denedim, hiçbirinden memnun kalmadım ve hatta 2 defa yolda kaldım. Zaten adamlara güvensem bile bana bu konuda yardımcı olabilecek bilgi birikimleri yok. O yüzden arabayı daha önce gidip çok memnun kaldığım Ankara'daki Procar Bosch Car Service'e götürmek istiyorum, zaten Otostart'ın bu servis ile anlaşması var ve aldığım parçaları orada uygun fiyata montaj ettirebiliyorum.

Fakat bunun için doğru parçaları sipariş edebilmem lazım. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Aracım 2000 model sedan 1.9 TDI 90 HP Bora. Motor ve şasi numaralarını da gerekirse özelden verebilirim.

Bir de amortisör meselesi var. 1,5 sene önce 4 amortisörü de Monroe gazlı amortisörler ile değiştirmiştim (gazlı daha iyidir diyenlerin tavsiyeleri ile) fakat şu an hiç memnun değilim. Bu amortisörlerin sertliğinden olsa gerek rot kollarını da değiştirmek zorunda kaldım. Bunlardan kurtulmak istiyorum ama hangisini seçmem gerek bilmiyorum. Otostart'ta şu seçenekler var:

Boge Gazlı 32-E14-F

Sachs Gazlı 200 954

Boge Yağlı 32-E14-0

Bu amortisörlerden hangisi en iyi konforu sağlar acaba?

Bu konularda uzmanlığı olan ya da tecrübe sahibi arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
F
13 yıl
LG 42LE8500 - Samsung 40C750 (ya da 1500-2500 aralığında öneriler??)
Garip bir başlık oldu farkındayım. LG LE8500 serisi 3D özelliği olmayan bir LED TV iken, Samsung C750 3D bir klasik LCD panel. Olay şu ki benim için 3D özelliğinin bir esprisi yok, ben görüntü kalitesi yüksek, fiyat kalite oranı makul bir televizyon almak istiyorum. LE8500'de beni cezbeden EDGE LED değil FULL LED olması, yani arkadan aydınlatmalı bir panele sahip olması. Bu özellikteki 40" panellerin fiyatları bu aralar 3000 TL üzerinde seyrediyor. LE8500 ise 2500 lira civarında. Öteki taraftan C750 ise normal floresan aydınlatmalı bir panel olmasına rağmen efsane haline gelmiş durumda. Fiyatı 2300 lira civarında olduğu için benim dikkatimi çekti. Hatta bir aralar daha da aşağıda imiş.

Şimdi ne yapmalıyım? Samsung 40C750'yi 2300/12 TL'ye alabiliyorum Gold'dan. İnternet fiyatları da bu seviyede zaten. LG 42LE8500 ise bazı internet sitelerinde 2300 lira civarında, Bimeks'te Vatan'da 2700 liraya kadar uzanıyor. LG için gözümü karartsam mı, yoksa C750'yi kapıp gelsem mi?

Ya da 1500 - 2500 TL aralığında bütçe ile başka hangi 40" - 42"modellere yönelebilirim? Söylediğim gibi tek kriterim görüntü kalitesi, gerisi fasa fiso. Ve muhtemelen HD uyumlu bir receiver ya da D-Smart - Digitürk HD paketlerini kullanacağım, biraz da HD film izleyeceğim, oyun falan oynamak gibi bir amacım yok. Bu bağlamda elimdeki bütçeye göre hangi paneli almalıyım?

İlgili ve bilgili arkadaşlardan yardımlarını rica ediyorum. Herkese kolaylıklar dilerim.
F
13 yıl
Hangi buzdolabı? Samsung RL62ZBPN - Siemens KG57NP72NE
İki model arasında kaldım.

Samsung RL62ZBPN

1800 TL (12 taksit)

Siemens KG57NP72NE

2050 TL (12 taksit)

İki modelin de inox olmayan modelleri 200'er lira daha ucuz. Duruma göre tercih edilebilir.

RL62ZBPN çok tavsiye edilen bir model. İnceledim, işçilik ve malzeme kalitesi fena değil. Soğutma performansı, dayanıklılığı nasıldır bilmiyorum. Siemens KG57NP72NE ise Siemens kombiler içinde en üst seviye model (cam kaplama olanı var o daha pahalı.) Onu da inceledim, rafları ve çekmeceleri daha şık ve kaliteli.

Siemens kombi buzdolapları ile kötü bir deneyimimiz oldu. Her tarafı döküldü. Ama KG57NP72NE daha sağlam duruyor eski modellere göre. Hatta aynı fiyat aralığındaki bütün buzdolapları içinde en sağlam duran seri bu gibiydi. Performansı nasıldır, uzun ömürlü müdür merak ediyorum.

Bu iki model (ve bu aralıkta varsa benzer başka modeller) arasında hangisini tercih etmeliyim sizce?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.