J

Teğmen
05 Temmuz 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
298 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
J
6 yıl
Zalman CNPS11X Performa Soğutucu montaj seti
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 2 sene önce forumdan hazır bir sistem satın aldım. Kuran arkadaş soğutucu olarak Zalman CNPS11X Performa kullanmış. Ben şimdi genel bakım yapmak için termal macunu yenilemek istiyorum ancak satan arkadaş ne satış sırasında ne de sonrasında ısrar etmeme rağmen hiçbir kutuyu göndermedi sistem parçalarına ait. Bu soğutucu da öyle normal kurulumu olan bir soğutucu değil, alyen anahtarıyla, garip garip vidalarla kuruluyor. Bende alyen anahtarı var boy boy ancak hiçbiri uymadı. Bu soğutucuyu kullanan ve elinde hala montaj setine ait tüm parçalar bulunan biri var mı? Varsa o kişiden (gerekirse ücret karşılığı) tüm kargo masrafları bana ait olacak şekilde bu montaj setini ödünç almak istiyorum. Yardımcı olabilecek biri var mı?
J
7 yıl
Acemi sürücü çifte araba tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar,

Bu haftasonu eşimle beraber ehliyet sınavına giriyoruz (yaş 29, baya geç girdik yani araba dünyasına :D). İkimiz de iyiyiz, sınavı geçeceğimizi düşünüyoruz inşallah. Ondan sonra da vakit kaybetmeden bir araba almak istiyoruz. Kriterlerimiz şunlar:

1) Bütçemiz 40000 civarı. Mükemmel bir fırsat olursa 46-47 bine kadar çıkabiliriz.
2) Önceliğimiz otomatik araba. Hem dizel hem otomatiği bu bütçeyle bulamayacağımızı bildiğimiz için arabanın benzinli olmasına razıyız. Yeter ki aşırı yakan bir araba olmasın.
3) Acemi olduğumuz için park etmesi kolay bir araba istiyoruz. Bu yüzden hatchback bir araba öncelikli tercihimiz. Sedan tarzı uzun arabalar gözümüzü korkutuyor park açısından :D
4) İkimizin de hıza zerre ilgisi yok. Yapacağımız maksimum hız otobanda 120 olur, ki onu bile sık görmeyiz.
5) Araba yılda tahmini 20000 kilometre yapacak.
6) Bu 20000 kilometrenin %90'ı çevre yolu + otobanda, %10'u şehir içinde, hafif trafikte olacak. Güzergah üzerinde doğru dürüst hiç yokuş olmayacak.
7) Arabayı ufak da olsa 3-4 yıl sonra satma ihtimalimiz var. O yüzden 3-4 yıla çok fazla değer kaybetmeyecek bir araba olursa daha iyi olur.

Biz kendimiz araştırdığımızda Clio ve Fiesta en makul tercihler gibi duruyor ama arabadan çok anlamadığımız için bir de size danışayım dedim. Sizin önerileriniz nelerdir?
J
8 yıl
Akademisyen/Memurların yurtdışına çıkışı
Arkadaşlar merhaba,

Ben ve eşim bayram tatilinde kendimiz İtalya turuna çıkmayı planlıyoruz. Aslında tur satın almıştık, vize falan da hazırdı ancak darbe olayından sonra iptal etmek durumunda kaldık. Şimdi hazır vize devam ediyorken gidelim diyoruz ancak aklımıza takılan bir soru var. İkimiz de okutmanız (yarı 657'li, yarı 2547'li gibi geçiyoruz). Yurt dışına çıkışlarda darbeden sonra 4 saati bulan kontroller oluyor diyorlardı. Bu hala geçerli mi? Rektörlükten yurtdışına çıkmamızda sakınca olmadığına dair muvafakatnamelerimiz hazır. Yine de 4 saat önceden havaalanına gitmemiz şart mı?

Merak ettiğim başka bir konu ise şu. Ben Dalaman'dan Atatürk aktarmalı olarak İtalya'ya gidecek olsam, pasaport kontrolüm Dalaman'da mı yapılacak, yoksa Atatürk'de mi?

Şimdiden çok teşekkür ederim yardımlarınız için.
J
8 yıl
Eşime uygun notebook
Merhaba arkadaşlar,

Eşime yılbaşı hediyesi olarak hem işyerinde hem de evde kullanabileceği bir notebook almak istiyorum. Yapacağı şeyler iş yerinde ofis programları kullanmak ve orta ağırlıkta işle ilgili birkaç program çalıştırmak (programlar iyi optimize olmadığı için açılışta biraz kasıyor iyi bilgisayarda bile). Evde ise Facebook'ta gezinecek, Youtube'da video izleyecek, arada bir de HD film izleyecek.

Bu işleri görecek en ucuz notebook nedir benim için? Bir tane de SSD alacağım içine, SSD ile beraber maksimum bütçem 1600-1700 lira.
J
9 yıl
Durduk yere çıkan prim borcu, bir türlü gelmeyen emeklilik
Merhaba arkadaşlar,

Benim sorum annemle ilgili:

Annem bu yıl 4 Mayıs'ta Muğla SGK'ya gitti (Marmaris'te yaşıyor, Marmaris'tekiler Muğla'ya gitmesini söylemişler) emekliliği için. Gününün, yaşının ve yılının tamam olduğunu kabul edip dilekçesini teslim aldılar, kayıt numarası da verdiler hatta. Emeklilik dilekçesinin fotokopisi falan bile duruyor hala. Ama dün anneme yazı gelmiş, yılınız ve yaşınız tamam ama 49 günlük prim eksiğinizden dolayı emeklilik başvurunuz reddedilmiştir tarzı bir şey diyor. Yazı 22 Temmuz tarihli, annem dün (27 Temmuz) teslim almış.

İşin daha kötü yanı daha önce de Bağkur ve SSK aynı zamanlarda yatmış diye (annemin ikisinde de kaydı var) çakışan günlerini komple silip borçlu çıkarmışlardı, annem tamam deyip prim yatırmaya devam etmişti kaç ay boyunca. 4 Mayıs günü incelediklerinde "Tamam, sizin her şeyiniz hazır" deyip aldılar kadının dilekçesini, 3 ay sonra red cevabı veriyorlar, üstüne bir de 49 günlük, nereden geldiği belirsiz prim borcu çıkarıyorlar.

Benim sorum şu, annem SGK'ya dava açmak istiyor; SGK'nın hatası yüzünden 3 ay vakit kaybettiğini, 3 aylık maaşından olduğunu düşünüyor. Üstelik aynı SGK 3 ay önce sizin her şeyiniz tamam, emekliliğiniz hayırlı olsun demişti anneme. Açılacak böyle bir davayı kazanma ihtimalimiz nedir? Tahmininizce böyle bir dava ne kadar sürer? Bir de sizin tavsiye edebileceğiniz, dava açmaya alternatif başka bir çözüm önerisi var mı bu durum için?
J
12 yıl
Katip Çelebi Üniversitesi\u0027ne nasıl gidilir?
Merhaba arkadaşlar,

Benim Salı günü Katip Çelebi Üniversitesi'ne gitmem gerekiyor. Benim ev Bayraklı tarafında, Alaybey tren istasyonunun hemen yakınında. Oradan nasıl gidebilirim bu üniversiteye?

Eğer ulaşım daha sorunsuz olacaksa otobüse Üçyol, Üçkuyular taraflarından binme şansım da var. Oradan da anlatabilirsiniz yani.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim
J
14 yıl
Tek tık=çift tık
Merhaba,

Yaklaşık 2 haftadır inanılmaz sinir bozucu bir problem yaşıyorum. A4 marka, klavyesiyle beraber set olarak aldığım wireless bir mouse'um var. Son 2 haftadır neredeyse tüm sol çift tıklamalarımı mouse çift olarak algılıyor. Denetim Masası'ndaki sol tek tık'ı çift tık haline getiren ayarı kontrol ettim, açık değil. Ama mesela nette gezinirken bir linke tıklıyorum ctrl butonu ile, 2 ayrı tab açıyor. Browser'da geri tuşuna basıyorum 2 sayfa geriye gidiyor. Sadece seçmek için bir rar dosyasına tıklıyorum dosyayı açıyor. Bunun gibi daha pek çok problem var (virüs değil, Nod32 ile tarattım). Mouse ölmüş sayılır yani anlayacağınız.

Şimdi benim sorum şu. Yeni bir set almak istemiyorum, klavye tıkır tıkır çalışıyor çünkü. Acaba bu setin alıcısına uygun, ayrı bir mouse alabilir miyim? Eğer alabilirsem setimin hangi özelliklerine dikkat edip ona göre almalıyım? Yani setimin hangi X değeri ile yeni mouse'un X değeri aynı olmalı?

Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.

(Gittigidiyor'da mouse'un aynısı satılıyor ama 50 lira fiyat biçilmiş. Tek mouse'a 50 lira vermek istemiyorum.)
J
15 yıl
Muhtemel boot problemi
İyi günler arkadaşlar.
Pazartesi günü BIOS update'i yaparken @BIOS (Gigabyte'ın Windows tabanlı BIOS update aracı) kullanma hatasına düştüğüm için anakartın BIOS'unu yaktım. Bilgisayar açılmıyor. Garanti kapsamına girip girmediğini, girse bile kaç günde geri vereceklerini bilmediğim, ve 30 Eylül'de KDV indirimi sona erdiği için yeni bir anakart ve işlemci almaya karar verdim.
Alacağım anakart şu:
GIGABYTE GA-MA790X-UD3P AMD 790X DDR2 AMD AM3 16x
http://www.sanalmarketim.com/urun/544e290ca81b062807830a33e118efd3
İşlemci de bu:
Athlon II X4 620 AM3 2.6GHz 2MB Cache 45nm
http://www.vatanbilgisayar.com/amd-adx620wfgibox-athlon-ii-x4-620-am3-2.6ghz-2mb-cache-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=40214

Yalnız bir sorun var...
Anakartın Gigabyte'ın sitesindeki sayfasında (http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=3107) BIOS update'leri kısmına girdiğimde en son çıkan update'in (F4) Athlon II AM3 desteği verdiği gördüm.

quote:

F4 - Update CPU ID(AGESA 3.5.3.0 for PhenomII /AthlonII AM3 CPU)


Anladığım kadarıyla anakart BIOS update'i yapılmadığı sürece Athlon II AM3 işlemci desteklemiyor. Ama linkte de göreceğiniz gibi benim alacağım işlemci Athlon II X4 AM3. Yani sistemin hiç açılmama ihtimali var.

Size sorum şu. Aranızda İzmir'de oturup şu sayfada listelenen işlemcilerden birine sahip olanınız var mı? Yani AM2, AM2+ ve AM3 grubu işlemciler.
Bu soruyu soruyorum çünkü Gigabyte bile konuyla ilgili attığım maile "boot problemi yaşayabilirsin, bu durumda anakartın BIOS update'i olmadan desteklediği bir işlemci bulup BIOS'u update etmen gerekir" diye cevap verdi. Kaldı ki internette danıştığım neredeyse herkes aynı şeyi diyor zaten. Eğer gerçekten böyle bir durum olursa aranızda bu gruptan işlemcileri olan biri beni evine bir yarım saat kadar misafir edip, BIOS update'i yapacak kadar işlemcisini kullanmama izin verir mi? Bu ihtimal hiç aklıma gelmediği için buna bütçe ayırmamıştım fakat istenirse belli bir miktara kadar para ödeyebilirim.

İlginiz için şimdiden hepinize teşekkür ederim :)
J
15 yıl
Anakartın AM3 desteği ve muhtemel boot sorunu
İyi günler arkadaşlar.
Pazartesi günü BIOS update'i yaparken @BIOS (Gigabyte'ın Windows tabanlı BIOS update aracı) kullanma hatasına düştüğüm için anakartın BIOS'unu yaktım. Bilgisayar açılmıyor. Garanti kapsamına girip girmediğini, girse bile kaç günde geri vereceklerini bilmediğim, ve 30 Eylül'de KDV indirimi sona erdiği için yeni bir anakart ve işlemci almaya karar verdim.
Alacağım anakart şu:
GIGABYTE GA-MA790X-UD3P AMD 790X DDR2 AMD AM3 16x
İşlemci bu:
Athlon II X4 620 AM3 2.6GHz 2MB Cache 45nm

Sorum şu (merak etmeyin, "Bu sistem beni idare eder mi?" sorusu sormayacağım):
Anakartın Gigabyte'ın sitesindeki sayfasında (Link) BIOS update'leri kısmına girdiğimde en son çıkan update'in (F4) Athlon II AM3 desteği verdiği gördüm.

quote:

F4 - Update CPU ID(AGESA 3.5.3.0 for PhenomII /AthlonII AM3 CPU)


Anladığım kadarıyla anakart BIOS update'i yapılmadığı sürece Athlon II AM3 işlemci desteklemiyor. Ama linkte de göreceğiniz gibi benim alacağım işlemci Athlon II X4 AM3. Ben bu işlemciyi anakarta taktığımda anakart işlemciyi update'siz desteklemediği için açılmama gibi bir problem yaşar mıyım? Yoksa update'siz desteklemese bile sistem açılır mı?
Benim aklımdan geçen en kötü ihtimal sistemin açılmaması, ve benim anakartın update'siz desteklediği bir işlemci bulup, onunla sistemi açıp BIOS'u update ettikten sonra tekrar kendi işlemcimi takmak zorunda kalmam. Ve bu gerçekten çok kötü bir ihtimal çünkü başka bir AMD işlemci bulmamın imkanı yok bunu yapabilmem için.

Ne dersiniz? Sistem açılır mı?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.