E

Yüzbaşı
27 Haziran 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
46 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
3 yıl
|| Home Ofis + Gaming Monitor Tavsiyesi ||
Arkadaslar merhaba.

Valla artik icinden cikamiyorum, nolur bir yardim..

Malum evden calisma bitmiyor, ben de duzenegimi artik biraz degistirmek istiyorum.

Bir adet sirket laptopum ve bir adet 1050ti'li bir MSI GE73 Raider laptopum var. Emektar simdilik sorunsuz goturuyor beni ama yakin zamanda masaustu yeni bir sistem de toplama fikrim var.

Benim hali hazirda sirket bilgisayarimla kullanmakta oldugum bir 720p monitorum var (gulmeyin beyler, eski sirketimden ayrilirken kendi monitorumu satin alabilecegimi soylemislerdi - 50 liraya aldim fujitsu.. :) ) Hani sanki buyutecle bakiyormus gibi excel tablolarini esek kadar gormek bazen isime geliyor da, cok bunaldim artik. Ayni sekilde oyun oynarken de buyuk ekranda minimum 144hz tazeleme hiziyla oyun oynayabilecegim bir monitor aramaktayim. Konsol oyunu oynamiyorum, zaten saatlerce sabahlara kadar da oynadigim yok vakit mi var (burdan karima sesleniyorum, sabah 8 aksam 7 bucuk calisip ne ara oyun oynuyor olabilirim?? oynuyosak da kafayi bosaltmak icin 2-3 saat oynuyoruz, keyif icin oynadigimiz univ gunleri degerini bilememisiz!)

Asagidaki iki modelden birini yapmak istiyorum:

MODEL 1: 27"-34" tek monitor alip, bir KVM switch ile is bilgisayarimdan kisisel bilgisayarima gecis yapabilecegim bir sistem tasarlamak.

MODEL2: 2 adet 27" monitor alip ayri ayri is ve kisisel bilgisayarlara baglayip, bir KVM switch ile tek klavye mouse ile kumanda edecegim bir sistem tasarlamak.

Edit: LG 27GN880-B ilk gordugum gunden beri inanilmaz begendigim bir monitor oldu. Bi ara 3700 seviyelerindeyken gaza gelip 2 tane bile almaya heveslenmistim..
Butce 7 bin civari diyebilirim sanirim.

Tavsiye ve goruslerinizle yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Zira ben aylardir oku arastir bunaldim. google'dan cok rtingse girer oldum..

Tesekkurler.
E
3 yıl
Picture-By-Picture Destekleyen Ultrawide Monitor
Arkadaslar merhaba,

Malum 1 seneyi askin suredir evlerdeyiz. Ev oldu ofis..
Artik belim, boynum ve bagsurum olarak mutlu degiliz ve bir degisime gitmeye calisiyorum.

Ilk etapta guzel bir oyuncu monitoru alip (butce 4-5 bin, minimum 2k cozunurluk, minimum 144hz tazeleme hizi) ona bir kvm switch baglayip hem is hem de sahsi bilgisayarimi baglayarak calisabilirim dusuncesindeydim.

Sonrasinda kendinden Picture by Picture ozelligi bulunan bazi ultrawide monitorlere denk geldim ve nasil yapsam bilemedim. LG 38WN95C modeli ile ilgili incelemelere baktim, bizdeki fiyati 9-10bin lerde. Acaba 150-200 liralik bir kvm ile cozebilecegim bir is icin gereksiz masraf mi yapiyorum diye sorgulamaya basladim. Bu konuda yardimlarinizi rica ediyorum.

Amacim:
  • Hem is hem de sahsi bilgisayarimi ayni anda kullanabilecegim tek bir monitor edinmek.
  • Butce konusunda esnek olabilirim, 6000 lere kadar cikabilirim diye tahmin ediyorum.
  • Olur da bunu tasiyabilecek bir vesa uzatma kolu da onerebilirseniz balli borek olur.

Simdiden cok tesekkur ederim.
Saygilarimla.
E
3 yıl
Ofis/İş yeri için 3 kanal tavan hoparlörlü ses sistemi tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba,

İş yerimiz için ses sistemi tavsiyesine ihtiyacım var, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

İş yeri tipi ve temel ihtiyaçlarımız aşağıdaki gibidir:
  • İş yerimiz bir diş kliniği
  • Alan 70m2
  • Tavan hoparlörü kullanak istiyoruz, toplam 6 adet.
  • Oda/bölümlendirme sayısı 6

2 adet muayene odası, 1 bekleme salonu, 1 röntgen odası, 1 tuvalet ve 1 mutfak var. Bu her alanda bir adet tavan hoparlörü yeri var.
Muayene odalarında ayrı ayrı ve geri kalan tüm alanlarda ayrı olmak üzere eş zamanlı 3 ses kaynağı kullanılabilsin istiyoruz.

Kullanışlı olsun diye de anfi'de bağlantı özellikleri bakımından sd kart+usb+bluetooth+wifi/ethernet özellikleri olması tercihimizdir. Telefon/tablet/PC üzerinden yönetilebilecek bir uygulaması ve/veya uzaktan müdehale için bir/birden fazla kumandası da olursa tadından yenmez..

Özetle:
  • Minimum 3 kanal özellikli anfi
  • 6 tavan hoparlörlü
  • Zengin bağlantı seçenekleri

Yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi rica ediyorum.
Ayrıca, bu tarz ürünleri gezip dolaşıp soruşturabileceğim yerler İstanbul'da nerede var biliyorsanız o da çok faydalı olur. Aydınlatma için karaköye gidiyoruz da ses için nereye gitmeli örneğin?

Teşekkür ederim.
E
4 yıl
Oyuncu Kulaklığı Tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba,

Laptopumda takıp kullanmak üzere bir oyuncu kulaklığı alma aşamasındayım, görüş ve tecrübelerinizle yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Laptopum GE73 7RD Raider

Hİ-Res Audio ses desteklediği için bundan faydalanabilecek bir kulaklık bakıyorum. Kulaklıklara yönelik bir nevi özel ilgim de olduğu için kaliteli birşeyler almak istiyorum.
Oyuncu kulaklığı alıyorum evet, ama alacağım ürün sadece bununla sınırlı olsun istemiyorum.

Uzun araştırmalarım sonrasında Steelseries Arctis 7 Pro kablolu kulaklığında karar kıldım gibi.. Teknosa'da 1350 TL fiyat etiketi ile satılmakta.
DAC'lı satılan modeli 1900 TL ve benim laptopumda zaten Hi-Res Audio destekli anakart ve çıkışlar bulunduğundan DAC'sız Pro modelini almayı düşünüyorum.

Hiçbirşekilde gecikmelerle uğraşmamak için de kablosuz tercih etmeyeyim diyorum..

Tercih etmiş olduğum bu fiyat bandında başka bir ürün tavsiye eder misiniz?
Steelseries Arctic7 Pro "şöyle kötüdür", "böyle kronik sıkıntıları vardır" diyebileceğiniz detaylar varsa özellikle paylaşmanızı rica ediyorum.

Saygılar.Laptop detay özellikleri
E
4 yıl
Samsung 10. Yıl Kampanyası
Arkadaşlar selam,

Samsung'un 10. Yıl Kampanyası kapsamında yaptığı kampanya hakkındaki görüşlerinizi rica ediyorum.
14999 TL'lik Note 10+ / Galaxy Tab S6 / Galaxy Active2 paketi, muhteşem Cuma kapsamında 1000TL ek indirime girmiş ve 13999TL olmuş.

Listelenmiş ürünlerin kalitesinden, özelliklerinden herkes zaten haberdar. Bahsi geçen 1000TL'lik indirimin yarın sonlanacağını göz önünde bulundurarak, sizlerden hızlıca yorumlarınızı rica ediyorum.

Değer mi?
yoksa bu teklif için Fahiş fiyatlı mı dersiniz?

Teşekkürler.
E
7 yıl
68.000 TL Hyundai i20 alinir mi?
Arkadaslar merhaba,

Aslinda baslikta da gorebileceginiz uzere, cevap aradigim soru: 68.000 TL Hyundai i20 alinir mi?

Bahsettigim arac Hyundai i20 + Elite + Pan + Smart paket = En dolusu

Konuyu biraz acmam gerekirse;
Esim icin bir arac bakiyorum, tupsuz, otomatik ve guvenli (en az 4 hava yastigi vs..) olmasi ana kriterlerimiz arasinda. 1-2 yil icerisinde muhtelif cocuk esyalarini da tasimakta ve uzun yol yapildiginda bunaltmayacak karakterde bir arac arayisimiz var.

Nakit 50-55 var ama Hyundai'deki sifir faizli kredi cazip geldi bana.

Hizlica karar vermem gerekiyor, zira arac opsiyonlandi haber bekleniyor..

Tesekkur ederim.
Saygilar,
E
7 yıl
70.000 TL butce icin arac tavsiyesi
Arkadaslar merhaba,

Cok kesin hatlarla belirlenmis olmamakla beraber ( yani 3-5 cikilabilir ama cikilmasa ne de guzel olur.. ) max 70.000 TL'lik butcemiz var. Yil bitmeden bir arac satin almak istiyoruz.

Kriterleriomiz;
- Otomatik olmasi,
- LPG'li olmamasi,
- Dacia'larla ilgilenmiyoruz.
- Simdilik 2 kisiyiz, esimle Istanbul'da kullanacagiz, ama 1-2 sene icerisinde cocuklu bir duruma da ayak uydurabilecek bir arac olmali.. Bagaj ve arka tarafta puset vs acisindan.

Aldigimiz teklifler arasinda asagidakiler var:
63.500 TL 1.0 eco boost ford fiesta titanium paket
68.500 TL 1.6 powershift ford b-max titanium+xpaket+panaromik sun roof

Bunlara ek olarak 2. el arayisimiz da var ama secim yapamadik. Fiesta icimize sindi gibi ama bir yandan da acaba bu kadar parayi fiestaya vermeyip, bir ust segment ikinci el mi bakmali diye dusunmuyor degiliz.. Ikinci el'de de hasariydi, temizligiydi birsuru bilinmez var iste..


Tavsiyeleriniz cok kiymetlidir, yonlendirmenizi rica ediyorum.

Tesekkurler
E
7 yıl
B-Max tavsiyesi, acil yardim lutfen!
Arkadaslar merhaba,

Yil bitmeden bir arac alalim diye debelniyoruz.. Araci daha cok esim kullanacak. Fiesta ve bunun arasinda kaldik, b-max kullanislilik bakimindan bi tik daha once cikiyor..

Diger taraftan da muhtelif ikinci el sitelerinde b-max'e pek rastlamadigim icin acaba olu yatirim mi olur diye dusunmuyor da degilim..

Araclar icin aldigimiz fiyatlar:

Fiesta: 63.00 titanium
B-max: 68.500 Titanium+Xpaket+panaromik cam tavan

Ozellikle B-max sahibi arkadaslarin dusuncelerini bilmeyi cok isterim. Ek olarak bu paralara farkli tavsiyesi olacaklar icin de en onemli kriterlerimiz:

- Otomatik olmasi
- LPG'li olmamasi

Tesekkurler,
E
8 yıl
Note7\u0027leri verip ne alıyoruz?
Herkese merhaba,

Samsung tarafından yapılan açıklama ile birlikte artık planlarımızı yapıp yarın itibari ile bu kaotik duruma bir son verebiliriz gibi duruyor.

Bakınız, Samsung duyuru burada.

Benimle aynı soru işaretlerini paylaşan Note7#ZEDELERE# de ışık tutabilmesi adına bu konuyu açmak istedim.

Soru basit:
Siz ne yapacaksınız?

Para iadesi 3599TL mi? (Bu seçeneği tercih edersek alternatif ne alınabilir mesela..?)
Yoksa S7/S7 Edge değişim+600TL mi?


Bu arada, aksesuarlar için yazdıkları durum yani;
quote:

Bu ödemeye ek olarak, varsa teslim ettiğiniz Galaxy Note7 telefon kılıfı ve ekran koruyucusu (‘aksesuarlar’) için; satış fişindeki bedelden oluşan miktar ya da aksesuarların satış fişi yoksa her aksesuar için 50 TL (en fazla 100 TL’lik) bir ek ödeme yapılacaktır.

muhtelif satış sitelerinden aldığımız kılıf ve ekran koruyucuları için de geçerli midir? Mesela benim toplamda 109 TL'ye satın aldığım ürünleri fişleri ile birlikte iade edersem bana 109TL mi yoksa 100TL mi iade edecekler? Yoksa hiç mi faydalanamıyorum..?

Benim aklımdaki sorular şimdilik bunlar.. Konuyu fikir ve düşünceleri ile yeşillendirecek arkadaşlara selam olsun
E
8 yıl
Yeni ev yeni hayatlar yeni TV Tavsiyesi
Merhaba arkadaslar,

Evlilik hazirliklari aldi basini gidiyor, mobilyalar perdeler derken sira TVýe geldi

TV tavsiyeleri ile ilgili muhtelif konu basliklarini taramaya devam ederken bir yandan da bu baslik dahilinde tavsiyelerde bulunmanizi rica edecegim.

Butce: max 8000 TL civari dusunuyorum
Marka: Gonlum LG den ve OLED'den yana ama saniyorum ki bu butceye OLED olmuyor malesef..
3D: olursa iyi olur, belki artik eskisi kadar kullanilmiyor ama bu paralari veriyorsam 3D ozelligini barindirmasini da beklerim.
Boyut: Salonumuz genis. 50"-65" arasi dusunuyorum.
Ses sistemi: En fazla sound bar alirim, zaten apartman dairesi ne kadar ses acilabilir ki..
Dahili uydu alicisi: Olmali, 50-60P 4K yayinlari destekleyecek sekilde olmali.
4K: Bundan emin olmamakla birlikte 55"-65"boyutlarinda TV aliyorken 1080P ye sikisip kalmamak daha mantikli olur diye dusunuyorum. 4K ozelligi olmali.


Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim!
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.