C

Yüzbaşı
22 Haziran 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
10 üye
Görüntülenme (?)
41 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
4 yıl
Sistem toplama Yardımlarınızı ve Fikirlerinizi bekliyorum.
Merhaba arkadaşlar öncelikle başka bir konuda yazmıştım cevap verip aydınlatan arkadaşlar oldu onboard ekran kartlı bir sistem bakıyordum AMD yi ilk kez kullanıcam ryzen 5 3600 bakıyordumki bir uyarıyla onbooard ekran kartı olmadıgını ögrendim :)

Şimdi olayımı anlatıyım. 2011 model bir notebook var lenovo. 2.sınıfa giden bir kızım var ve bu uzakan eğitim ile bayagı yogun ders görüyorlar. Okulların kapanmasına 1 ay kadar kaldı ama önümüzü göremiyoruz. Ve bu nedenle onun odasında olacak bir pc toplamak istiyorum. En son 15 sene kadar önce toplamıştım :)) notebook istemiyorum. Anakart değiştir klavye değiştir ssd tak bu zamana kadar geldik. Yapacaklarımızı yazayım genelde kızım ders yapıcak nette gezeriz ve ben amatörce photoshop da bişeyler yaparım. Oyun sanmam oynayacagımızı.

Eski bir monitörüm var LG L222WS Max 1680*1050 çözünürlük veriyormuş bu şuanlık yeter.

Gelelim araştırıp seçtiğim ürünlere. sistemi AMD toplamak istiyorum.

İşlemci : AMD Ryzen 5 3400G
Grafik kartı olduğundan bu seçildi yoksa ryzen 5 3600 olacaktı.

Anakart :
Bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum nvme desteği olsun.

Ram : Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz
bu rami bulmuştum sadece 8gb olacaktı ama şuan : XPG 8GB*1 3000MHZ DDR4 GAMMIX D10 Ram Kırmızı 2 adet olacak 2*8 gb

SSD : Crucial BX500 240GB 3D NAND 540MB-500MB/s Sata 3 2.5''
Şuan için yeterli daha sonra cinden ucuz yollu bir nvme alınabilir.

Kasa :
Bu konudada fikirlerinizi bekliyorum siyah klasik bir kasa olabilir psu ekstra olarak 500-600w alınabilir 80+ olanlardan. daha birkaç ay önce kardeşim psu cooler master de sanırım benim annemlerdeki eski kasayı thermaltake oda buydu galiba içinde ne varsa atmış :((

Klavye Mouse olarak logitech kablosuz bir set alırız 170 tl civarına. OK.


Bu PC toplama işinde fikirlerinizle bana destek olursanız sevinirim. Ne için kullanıcagımı düşünerek tavsiyede bulunursanız sevinirim.

Hayırlı Forumlar.
C
9 yıl
LG G PRO 2 F350 Serisi --- Yardım ---
Merhaba arkadaşlar başlıkdada yazdığım gibi LG G Pro 2 almayı düşünüyorum. Ancak Telefon F350 serisi yani Kore versiyon sanırım. Bu cihazı alırsak türkiyede 3g ve ileride 4g de sorunsuz kullanabilirmiyiz bilgisi olan varmı acaba. bu sorularıma cevap verirseniz sevinirim.

f350 network bilgileri aşagıda burada yazanlara göre çalışıyo ama emin olmak istiyorum.

2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 1900 / 2100
4G Network LTE 800/1800/2600
C
13 yıl
Blu-Ray Player alımı için yardım istegi..DTS..MKV..Altyazı..
Merhaba Arkadaşlar.

Öncelikle şunu belirteyim elimde dvd ye yazılmış yaklaşık 500 cıvarı 720p ve 1080p mkv filmim vede dizilerim var.Bunlardan kiminde altyazıyı filme gömdüm kiminde ayrı AC3 sesli olanda var ama çogu DTS sesli.Ayrıca bu yazılanların haricinde HDD lerdede blu-ray filmler mevcut.PC ile seyrediyorum bunları ancak eşim PC açmadanda seyretmek istiyor ve bende öyle istiyorum açıkcası.Hatun'un istemesi bahane :)

Şimdi arkadaşlardan istegim makinedeki özellikler şunlar.

Öncelikle
1.Blu-Ray okuyabilen bir player olsun.
2.MKV formatını sorunsuz okusun.
3.DTS destekli olsun çogu filmim DTS sesli çevirmeye ve hdd ye aktarmaya ugraşmayayım.(LG DV600H aldım DVD player DTS destegi yazmasına ragmen DTS çözmedi)ee tabi geri iade.
4.Altyazılarım gömülü oldugu için bazı cihazlar görmüyor (samsung bd-c5500).Bazılarıda çok ama çok kötü gösteriyor.(lg nin bir modeliydi kodunu hatırlayamadım)

Örnegin cihaz alındıkdan sonra Firmware ile de çözme imkanı varsa oda olur.

Şimd arkadaşlar istediklerim bunlar başından bu sorunlar geçmiş yada bu konuda bilgi sahibi olan arkadaslar bir yardım edersenız sevınırım.

Ümraniye Mediamarkt da
Samsung DV-600H DVD player alındı denendi iade edildi: DTS ses sorunu + Türkçe Altyazı karakter sorunu vardı.
Samsung BD-C5500 Blu-Ray player denendi: Gömülü altyazıları görmüyor.
LG nin bir modeli denendi kodunu hatırlayamadım BD-560 yada BD-550 olabilir : DTS ve Altyazı görmede sorun yok ama Altyazı karakterleri çok ama çok kötü görünüyordu ve altyazılar arası geçiş yapamadım.Menüde berbattı samsunga göre.

Son olarak bütce 250-300 tl arası bunuda düşünürsek sevinirim.

Saygılar...
C
14 yıl
S8300 ultra tuch FW için yardım !!
arkadaslar merhaba bende s8300 ultra tuch bı telefon var telefon dakı fw fransız orange a aıt yanı menu dekı her baglantı ıcın oncelıkle orange altyapısını arıyo ama nafıle baglanamıyo tabıkı :) ben en son pc suıte ındırıp yazılım guncellemesı yapmak ıstedım ama telefonunuz ıcın guncellemeye gerek yok ıbaresı cıkıyo

bı kac dosya ındırdım route66 tr harıtalı bı dosya vardı fw olarak sanırım onu ındırdım ama yukleyemıyorum

telefondakı fw:

S8300 BV IC

buradakı bv nın acılımı yukarıdada yazdıgım gıbı fransız orange a aıt bu telefona fw atmak ıcın bana yardımcı olursanız sevınırım.

bu arada ne gps nede a-gps le ılgılı bı bolum goremedım orange maps var acmak ıstedıgımde baglantı hatası verıyo baglanılamadıgını soyluyokı bu da normal tr de ne ısı var orange ın fabrıka ayarlarına dondum yıne orange telekom oldu bıde fransızca oldukı tel zorlandım bıraz :(

evet arkadaslar bu konuda yardımcı olabıecek bırılerı varsa cok makbule gecer.

saygılar...
C
14 yıl
DVD - BluRay Film ve Dizi Cover Paylaşımı ! Sadece Paylaşım.
Dostlar tasarımla ılgılı bı konumuz mevcuttu ancak paylaşım konusunda bı kesıntı vardı sanırım bu konu ıle o nu halledecegız paylasımları yenıden canlandırmak dılegı ıle.Umarım paylasım canlanır.
Kendi yaptıgımız,nette buldugumuz yada her ne şekilde olursa olsun elimizdekileri paylaşalım derim ben.
Lütfen Paylaşım yapmayacagınız resimleri bu konuda yayınlamayın.

İlk benden olsun.Kendi tasarladıgım bı cover.

< Resime gitmek için tıklayın >

mad men

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

How I Met Your Mother ... S1-S5


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


dün yaşadıgımız elektrik kesintisinden dolayı giremedik foruma :) şimdi devam.

Forumdan aldıgımızı foruma verelim.Bazılarını forumdan indirmiştim şimdi olmayanlar varsa indirip kullanabilirler.

Alien serisi Spine coverlı.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

battlestar galactica serisi

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Dexter S1 -S2 -S3 nette buldugum spine özellıklı guzel bir cover.

Paylaşıma devam.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
C
15 yıl
Calısan HDD suan gorunmuyo ve pc goctu cok acil yardımlarınızı beklıyorum !!
arkadaslar problemımı kısaca anlatayım.

dun bızım ufaklık kablosuz klavyede bı tusu bozdu tus devamlı basıyordu bende o sırada klavyeyı aldım ve o sınırle yere uzerıne vurarak vede yere fırlatarak kırdım artık bazı seylerı kullanmayı ogrenmelı.sonra pc acıktı eskı kablolu klavyemı taktım ve tabıı pc yı yenıden baslatmak ıcın kapat dedım baslat dan.
ama pc bır daha acılmadı.sonra bios a gırdım ve gordumkı ne 250 gb olan nede 500 gb olan dahılı hdd ler gorunmuyo sadece dvdrw (hepsı sata baglı) sonra acaba dedım sata gırıslerdemı sorun yer degıstırdım yıne yok.500gb ın kablosunu cıkarıp actım 250 yı gordu ama bı turlu acmadı kurtarma konsoluda calısmadı.ne yaptıysam beceremedım ve format attım 250 gb bu dısk ıkıye bolukdu yıne oyle yaptım vede d dekı dosyalarım ok onlarda sorun yok.ama suan dahı 500gb calısmıyo nerdeyse butun sata gırıslerı denedım.
son olarak anakartla bırlıkde gelen bı aparat var kasanın arkasındakı pcı gırıslerının ordan dısarıdan bı sata hdd baglamak ıcın bı aparat.kasa ıcınde guc kablosu ve sata gırısını baglıyosun dısarıdan bı sata dısk baglamak ıcınde guc ve ıkı sata cıkısı var ustunde onuda denedım hatta suan baglı ama gormuyo aygıt yonetıcısınden donanım ara dıyorum ama bulamıyor.ıcınde cok onemlı dosyalarım vardı yaklasık 320 gb verı bu hdd de sorun ne olabılır acaba.bozuldumu yoksa bu konuda bı yardım edebılırmısınız.p.tesı aksamı ıs ıcın seyahate cıkacagım umarım o zaman kadar halledebılırım.

sımdıden cevap veren herkese cok tesekkurler.
C
15 yıl
işletim sisteminde soyle bır hata alıyorum !!
arkadaslar bazı programları acarken assagıdakı gıbı bır hata alıyorum bunun nedenı ne olabılır.resımdekı programlar acılmayanlardan bazıları.acaba bır dosya felanmı eksık format demeyın ama 1 hafta olmadı cunkı formatlayalı ılk oncelerı sorun yoktu ama su 1 tb harıcı seagate aldıkdan sonra normal mause bıle duraklamaya arada takılmaya basladı bunların nedenı ne olabılır bazı programlarda acılıyo ama ıslem yapacagım sırada onemlı bı hata deyıp proyu kapatmamı ıstıyo vede kapatıyo.bu konuda yardımlarınızı beklıyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >
C
15 yıl
mkv formatı ıle ılgılı bı kac soru !! yardım beklıyorum.
arkadaslar mkv formatı ıle kendımce yenı bı arsıv yapmak ıstıyorum. bayagı oldu elımde fılm sayısı ama bazı sorularım var.

1. ilk olarak mkv uzantılı fılme altyazı eklerken altyazının FPS si tamam da Mkv nın FPS sini bilemeden altyazı ındırıp ıcıne gomup kontrol edıyorum olmadımı yıne ındır ve gom yıne kontrol et. (burada bazı upload larda örn : ESIR-SEPTIC bunların altyazısını ararken upload edene gore arıyorum ama yoksa upload edene uygun altyazı o zaman bu mkv nın FPS sını ogrenmem gerekıyo oda nasıl ?

2.Mkvmerge guı ile fılmlere altyazı yada ses dosyaları gomuyorum ama bazı fılmlerde altyazı tamamıyle gomulmus herseyı sılıyorum ama hala altta japonca bı altyazı var. bunu tam olarak sılmek mumkunmu. örn : Afro Samuraı 720p ındırdım tamam altyazı yı gomdum ama japoncayı cıkarmama ragmen altyazı japonca ustune turkce okunurken sorun yok ama hos bı goruntu degıl.bu konudada yardım ıstıyorum.

3.bu fılmlerı suan sadece mp classıc ıle ızlıyorum ılerıdede sanırım bı htpc yapıp ızlemek ıstıyorum ama dıyelım kı olmadı su popcorn benzerı cıhazlar bu benım gıbı altyazı yada ses gomen arkadaslarda seyretme sırasında sorun yaratırmı.suan ne olursa olsun bı htpc dusunuyorum ama bakalım.(elımde eskı kasamdan p4 930 işlemci - asus bı anakart - 7300 gs ekran kartı - 2 gb 667 ddr2 ram - 160 gb hdd var sadece ıyı gorunumlu bı kasa eksık) burada sunuda sorayım 7300gs de dvı cıkıs var bır tane dvı to hdmı converter alsam hdmı cıkısı olmayan cıhazımdan aynı kalıteyı yakalayabılırmıyım.

sımdılık aklıma gelenler bunlar cevaplarınızı beklıyorum.

saygılar...
C
15 yıl
panasonic sa-ht67 Home Theatre (5) DVD okumuyo !! yardım edın :(
arkadaslar bı abım yurt dısında ıken panasonıc sa-ht67 kodlu bı home theatre cıhaz almıs 5 dvd okuyan cınsten ama suan dondu ve cıhazla suan sadece vcd vede mp3 cdlerını okutabılıyo ve hıcbır sekılde dvd okumuyo cıhaz bu konu hakkında bılgısı olan varmıdır acaba varsa yardımcı olacak cok makbule gecer .

acaba yazılım guncelleme ımkanı varmı yada ne bıleyım baska bı cozum yardımlarınızı beklıyorum.
C
15 yıl
18.01 pazar internet bag. kesilen varmı avr.yakası
bugun oglen pc basındaydım ve bır anda gıttı net modeme bakıyorum sorun yok gırdım modem arayuzune servıs saglayıcı ıle ılgılı bı problem oldugunu anladım.aradım lanet smile ı (25 gun oldu gecelı bıktırdılar) soylenen atakoy de hat iyılestırme calısması var ondan kesık yan bınadakı arkadaslarım gırerken nete ttnet den ben burada gıremıyorum dedım basladı sallamaa olabılır gıbı zeval okumaya neyse sorum bugun nette kesılme olan varmı
yada bunlar hala bızı keklıyorlarmı. bu arada daha 10 dk olmadı gelelı bunuda belırteyım.

yer : z.burnu
servıs : smıle adsl
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.