E

Binbaşı
15 Mayıs 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
92 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
6 ay
Silinebilir.
Silinebilir.
E
6 yıl
V Weekend Motoring 2018 - Intercity İstanbul Park
Merhabalar, arama yaptım fakat bu konunun açılmadığını farkettim.

29-30 Eylül'de Intercity İstanbul Park'ta otomobil tutkunları için muazzam bir etkinlik yapıldı.

Binlerce benzersiz araç, Intercity Cup yarışları, DJ performansları, Power FM simülatörü, motorsiklet ve otomobil marka stantları, drift ve akrobasi gösterileri, kulüp buluşmaları, ödüllü yarışmalar aklıma gelen ilk örneklerdi. Giriş ücretsizdi ve saat olarak 10:00-18:00 arasındaydı.

Genellikle otomobillerle ilgili yapılan bu tarz etkinliklere elimden geldiğince katılmaya çalışırım. Ama şunu söylemeliyim ki bu zamana kadar katılmış olduğum en düzenli ve profesyonelce hazırlanmış etkinlikti. Buradan Vural Ak'a ve tüm Intercity İstanbul Park ekibine teşekkür ederim.

Duyduğuma göre gelenekselleşecekmiş ve her yıl yapılacakmış. Bu yılkine katılamayanlar seneye mutlaka katılsınlar bence.

Bu arada naçizane ve amatörce çektiğim birkaç kareyi Google Drive üzerinden paylaşıyorum; araçları incelemek isteyenler mutlaka baksın.
https://drive.google.com/open?id=15hoWczhQ80Y2LcABkXA7KemvoadvZwP8
E
6 yıl
Kafa Karışıklığı: Megane 4 Dizel mi yoksa Auris Hybrid mi?
Herkese merhaba,

Daha önce birkaç konu açmıştım, yaza doğru aracımı değiştireceğim. Evde iki adet benzinli/tam otomatik aracımız olduğu için dizel/otomatik bir araç almayı planlıyorum.

Kafamda birçok model vardı; Önce Golf, sonra Leon, sonra 308, en son olarak da Megane HB düşünüyordum.

Yaptığım testler sonucunda tam olarak Megane 4 HB DCI EDC Icon donanıma birkaç opsiyon (18" jant, büyük ekran, kontrol ve sürüş paketi) eklettiğim aracı almaya karar vermiştim çünkü fiyat/performans/beğeni üçgeninde beni en tatmin eden araç buydu.

Bugün ise sırf tasarımını beğendiğim ve hibrit teknolojisini merak ettiğim için C-HR incelemeye Toyota'ya gittim. C-HR hem beklediğimden biraz daha farklı çıktığı için hem de fiyat olarak bütçemi aştığı için eledim. Test aracı olmadığı için satış temsilcisi Auris Hibrit test aracı olduğunu ve bu aracı test edip etmek istemediğimi sordu. Ben de hiç aklımda olmamasına rağmen test ettim.

Öncelikle güncel model Auris arka tasarımını hiç beğenmediğim ve tasarımı çok da dikkat çekmeyen bir araç. Tasarım benim için önemli kıstaslardan biri. Aynı zamanda dizel/otomatik kombinasyonu da olmadığı için gidip bakmak hiç aklıma gelmemişti. Fakat aracın sessizliğini, teknolojisini, sürüşünü ve genişliğini çok beğendim. Ailem de araca bayıldı.

Benim kafamı asıl karıştıran şu; dizel otomatik bir Megane 4 mü almalıyım yoksa hibrit bir Auris mi bilmiyorum. Sürüş alışkanlıklarıma göre hibrit benim için daha uygun. Auris, şehir içinde Megane'dan daha düşük yakıt tüketimine sahip. Şehir dışı yolculuklardaysa Megane, Auris'e göre daha avantajlı.

Sürüş alışkanlıklarım şöyle; Öğretmenim, hafta içi 1-1,5 km uzaklıktaki okuluma gidip geliyorum her gün. Hafta sonu ve yazın 2 ay ise tatilim ve yaz dışında İstanbul'da sürekli trafik içerisindeyim. Yazın ise yazlığıma (yaklaşık 450 km) gidip gelirim 1 kez, onun dışında "biraz daha gezerim belki dizel alırsam" diye düşünüyordum çünkü araçla gezerek tatil yapmayı seviyorum. 1-1,5 km'de dizel benim için çok avantajlı olmayacak çünkü okuluma varana kadar motor ısınmamış olacak (lütfen o kadar mesafe için arabayı çalıştırma gibi yorumlar yapmayın.), hibrit için ise belki de 0 yakıt tüketimiyle işe gidip gelebileceğim. Yine İstanbul'da gezerken ise genellikte trafikli yerlerde gezdiğim için yine elektrikli motor benim için avantaj olacak. Yani yaz ayları dışında hibrit bir araç benim için çok daha uygun.

Asıl beni düşündüren ise yaz ayları. Benzinli aracımla bir yere gitmeye korkarken dizel araç için Ege turları, Akdeniz turları, Karadeniz turları falan planlıyordum kafamda. Hibrit bir araçla bu planlarımı ne kadar uygulayabilirim bilmiyorum. Ama tabii dizel araç şehir dışında bir depoyla 900-950 km yaparken hibrit Auris minimum 750-800 km yapabilirse eğer ibrem Auris'e kayabilir.

Sonuç olarak sorum şu; benim kullanım tarzıma ve isteklerime göre tasarımını çok beğendiğim ve içime sinen Megane HB dizel otomatik mi almalıyım, yoksa içi daha geniş olan ve benim için belki de daha avantajlı ve mantıklı olan ve tasarımı için "eh işte" diye düşündüğüm ama teknolojisini ve sürüşünü beğendiğim Auris'i mi almalıyım? Fiyatları üç aşağı beş yukarı aynı. Ne dersiniz?

@Dukkha
E
6 yıl
MacBook Air Fiyat Farkı Sebebi Nedir?
Herkese merhaba,

Yarın bir adet 2017 üretim olan MQD32TU/A kodlu MacBook Air almaya karar verdim fakat ortada şöyle bir sorun var;

Apple Store'a baktığımda aynı kodlu MacBook Air 4,599 TL gözüküyor. Yine aynı özelliklere sahip ve aynı üretim kodlu 2017 MacBook Air Gold'da 3,848 TL, Teknosa, Vatan, MediaMarkt ve Pupa'da 3,799 TL. Hepsi yazdığına göre 2 yıl Apple Türkiye garantili. Teknik özellikleri de Apple Store'daki modelle aynı.

Aradaki fark nereden kaynaklanıyor bir bilgisi olan var mı? Apple Store'daki modele 800 TL fazla vermemizi gerektirecek bir sebep var mı, yoksa diğer mağzalardan alıp 800 TL cebime mi kalsın?

Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.
E
6 yıl
Megane IV DCI-EDC ve Leon TDI-DSG arasından hangisi?
Güncel olarak 2011 model bir Citroen DS3 1.6 VTI kullanıyorum. 120 beygir benzinli motora ve 4 ileri tam otomatik şanzımana sahip. Birkaç ay daha kullanıp kendisini emekli etme planım var.

Daha önce bu mevzuyla ilgili birkaç konu daha açmıştım, hatta 308, Leon ve Golf arasında kalmıştım belki hatırlayanlar olur. Tam Leon'a karar vermiştim ki babamın "neden Megane 4 düşünmüyorsun?" sorusuyla aydınlandım. Tasarımını oldukça beğendiğim bu aracı neden almak için düşünmemiştim?

Alacağım araç C sınıfı hatchback olacak. Olmazsa olmazlar ise dizel ve otomatik şanzıman. Birçok aracı inceledim. Astra K'yı tipsizliğinden dolayı (göreceli, benim için içi de dışı da tipsiz), Vw Golf 1.6 TDI DSG'yi fiyatlarından dolayı, 308 1.6 BlueHdi EAT6'yı tasarımına tam ısınamamaktan ve arka koltuk diz mesafesinin aşırı dar olmasından dolayı, Focus TDCI Powershift'i Titanium'da bile zayıf bir standart donanıma sahip olmasından dolayı, Giulietta'yı Dobloyla aynı parçaları kullanıp çirkin bir dashboarda sahip olmasından dolayı, A3, 116d, A180 CDI ve V40'ı istediğim km'de bütçeme göre istediğim donanımlarla bulamadığımdan dolayı eledim.

Kafamda bütün seçenekleri değerlendirdikten sonra iki araç arasında kaldım;

1) 2017 model maksimum 25-30.000 km'de makyajlı Seat Leon TDI DSG Style Advanced donanım. Bu araç 8" ekrana, full led ön+arka farlara, 17" jantlara, alcantra koltuklara, katlanır aynalara, cam tavana ve geri görüş kamerasına sahip. Ağzına kadar dolu olan Leon'lardan bahsediyorum yani. Fiyat 95-105 bin TL seviyesinde. Dezavantaj olarak yakında kasa değiştirecek olması, yaşlanmış dış tasarıma ve altyapıya sahip olması sayılabilir. Ayrıca DSG'nin özellikle de TDI kombinasyonuyla büyük risk altında olması ve trim seslerinden şikayet edilmesi de bir eksi.

2) Diğer seçeneğim de yeni düşünmeye başlamış olduğum Renault Megane IV HB 1.5 DCI EDC Icon veya GT-Line donanım. Bu araç da 2016 ya da 2017 model olacak. Km de yine maksimum 30-40.000 km falan olacak. Fiyatlar 90-100 bin TL bandında. Donanım olarak Icon+18" jant, 8.7" büyük ekran olacak. Hatta bulunabilirse kör nokta, aktif cruise control vs gibi ek donanımlarla bu fiyatlarda alınabiliyor. Standart donanımda zaten masaj yapan koltuklar, katlanır aynalar, navigasyon, geri görüş vs. var. Tasarımı inanılmaz hoşuma gidiyor, kasa yeni. Renault imajının vermiş olduğu basitliği kafamda kırabilirsem en yakın olduğum seçenek bu şu an.

Siz ne düşünüyorsunuz? Bu ikisinden birini almayı düşünüyorum. Başka seçenek önermeden bu ikisi arasından hangisini tavsiye edersiniz ve neden?

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
E
6 yıl
Hala MacBook Air alınır mı?
Merhaba,

Şu anda 2012 Mid bir MacBook Pro kullanmaktayım fakat cihazın emekliliğe ayrılma vakti geldi, öldü ölecek son demlerini yaşıyor. Güncelleme alamıyorum çünkü cihazı güncellediğimde kullanamayacağım kadar yavaşlıyor. OS X 10.8.5 kullanıyorum. Bu da beni çok yavaşlatıyor. Özet olarak bilgisayarımı değiştirme vaktim geldi.

MacBook dışında bir cihaz kullanmak istemiyorum çünkü 5 senedir çok alıştım fakat bütçeme yeni MacBook Pro'lar uymuyor maalesef. O yüzden ben de MacBook Air almaya karar verdim. Günlük internete girme dışında ekstra hiçbir iş yapmıyorum. MacBook Air bana fazlasıyla yetecektir AMA;

- MacBook Air 2015 yılında çıkmış bir model. Daha hangi güncellemeleri alır, ne zaman yavaşlamaya ve zorluk çıkarmaya başlar? 2018 yılında MacBook Air almak mantıklı mıdır? Sonuçta neredeyse 3 yıllık ve güncel bir cihaz değil. En az 4-5 yıl sorunsuz güncelleyip rahatça kullanılabilir mi?

Bu soru kafama çok takılıyor. Standart MacBook almak istemiyorum çünkü hem fazla küçük, hem de fiyatı özelliklerine göre yüksek. Ama güncel bir cihaz olması kafamı karıştırıyor.

MacBook Pro ise benim için hem özellik bakımından fazla gereksiz, hem de çok çok pahalı. Dediğim gibi bana en uygun cihaz Air fakat onun da şu anki Pro'm gibi 2-3 yıl sonra beni yarı yolda bırakmasından (güncelleme desteği vb. konulardan) korkuyorum.

Sizce ne yapmalı? Şimdiden teşekkürler.
E
6 yıl
308 1.6 BlueHdi EAT6 mı yoksa Leon TDI DSG mi?
Merhaba,

Şu an benzinli otomatik DS3 kullanmaktayım. Yaza doğru aracımı satıp üzerine bir miktar ekleme yaparak dizel otomatik bir araca geçmeyi planlıyorum. O yüzden şimdiden yavaş yavaş araştırmalara başladım.

Aracımın ederi 43-46 bin TL civarı. Üzerine ne kadar az eklersem benim için o kadar iyi olacak. Minimum 2015 model (DSG ve türevi bir şanzıman olursa 2016 model) ve maksimum 50.000km'de (20.000-30.000km'de bulursam çok daha mutlu olacağım) C sınıfı, dizel, otomatik, hatchback, olabildiğince donanımlı bir araç düşünüyorum.

İlk başta hedefim Active donanımlı bir 308 BlueHdi EAT6 almaktı. Tutumlu ve az yakan bir motora sahip olması, tam otomatik 6 ileri şanzımana sahip olması ve fiyatlarının nispeten daha uygun olması dikkatimi çekti fakat ön tamponunun Allure'a göre daha çirkin olması ve donanım eksiği beni düşündürdü.

Daha sonra Allure donanımlı 308 BlueHdi EAT6'lara bakmaya başladım. Aradığım her şey bu araçta var fakat fiyatı çok da uygun değil. Ayrıca çok yakında makyajlı kasası gelmiş olacak.

En son birkaç yıldır aklımda olan Leon'a baktım. Eğer DSG'li bir araç alırsam 2016 model garantisi bitmemiş bir araç alıp garantiyi uzatmayı düşünüyorum. Style Advanced paket bulursam süper, fakat Style Advanced bulamazsam bile asla led paketsiz bir Leon almam. Led paket olmazsa olmaz benim için yani. Bu araçla ilgili en büyük problemim DSG. Bence kullanması çok keyifli bir şanzıman ama İstanbul trafiğine dayanabilir mi bilmiyorum. Güzergahım genellikle trafiğin yoğun ve dur kalklı olduğu yerler olduğu için garantisi olsa bile şanzıman problemleriyle uğraşmak istemiyorum. Bu aracın da makyajlısı çıktı ama o konuyla ilgili bir sorunum yok.

Ford Focus Style/Titanium 1.5TDCI Powershift'lere de baktım fakat çok beğendiğim bir araç değil, tam olarak içime sinmedi. Ayrıca Powershift'in de az çok DSG kadar riskli olduğunu düşünüyorum.

Opel Astra K Excellence/Dynamic 1.6 CDTI AT6 motor-şanzıman olarak çok çok beğendiğim ama tipini asla beğenmediğim bir araç. O yüzden Astra da baktığım fakat içimin çok sinmediği modellerden.

Renault Megane 4 Touch Plus/Icon 1.5 DCI EDC de içime sindi aslında fakat EDC de sorun çıkarır mı acaba diye düşünüyorum. Ayrıca fiyatları çok da uygun değil bu araçların. O yüzden yine baktığım ve tam olarak içime sindiremediğim bir araç bu da.

Volkswagen Golf Comfortline/Highline 1.6 TDI DSG. Aslında gönlümde yatan, aldığımda en çok mutlu olacağım araç bu. Hatta istediğim bütçede istediğim donanımda bir Golf alabilsem DSG riskini bile göze almaya hazırım. Lakin Comfortline donanım aşırı boş, 2016 garantisi bitmemiş düşük km'li Highline'lar ise bütçemi fazla fazla aşıyor. O yüzden maalesef bakıpta bütçeme uyduramadığım ama en çok istediğim model bu.

Özet geçmek gerekirse; Active ya da Allure donanım 1.6 BlueHdi EAT6 308 ile Style (led paketli) ya da Style Advanced (led paketli) donanım 1.6 TDI DSG Leon arasında kalmış bulunuyorum. Yazdığım modeller (hepsi dahil) dışında herhangi bir model düşünmüyorum. Yaza kadar vaktim var ve acelem yok. Tercihinizi sebepleriyle yazarsanız çok memnun olurum.

Örnek ilanlar;

Peugeot 308 BlueHdi EAT6 Active:https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-dizel-otomatik-tertemiz-piril-piril-bir-aractir-497604295/detay

Peugeot 308 BlueHdi EAT6 Allure:https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-38000-binde-allure-pluscomfort-paket-servis-bakimli-494759780/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sahibinden-kazasiz-boyasiz-degisensiz-308-496253996/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2016-yeni-308-allure-dizel-tam-otom.en-dolusu-cam-tvan-led-xenon-496029381/detay

Seat Leon 1.6 TDI DSG Style:https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-2016-kirmizi-hatasiz-yetkili-bakimli-led-paket-bi-xenon-20.000km-491993584/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-led-paket-2016-boyasiz-hatasiz-leon-1.6tdi-110hp-dsg-489590237/detay

Çok uzun yazdım farkındayım fakat ruh halimi tamamiyle yansıtıp yorumlarınızı almak için bu kadar uzun yazdım. Cevaplarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.
E
7 yıl
25 Yaş İçin Honda Civic HB mi FD6 Sedan mı?
Herkese tekrardan merhaba,

Daha önce bu açtığım konuuyu artık 2009 uzay kasa 1.8 140 bg tam otomatik Civic HB mi yoksa 1.6 tam otomatik FD6 Civic mi diye değiştiriyorum. Jazz'dan vazgeçildi ama büyük ihtimalle Honda olacak. Bulduğumuz iki ilandan sedan Civic 40 bin km'de, HB 78 bin km'de. Siz olsanız hangisini seçerdiniz? Hangisi olursa olsun LPG'li kullanılacak. 25 yaşa hangisi daha iyi gider?

Şimdiden teşekkürler.
E
7 yıl
Civic Sport, RS, Executive, Executive Eco Arasında Kararsız Kalmak
Herkese merhabalar,

Şu an ailemizde bir adet FB7 Civic 1.6 Elegance otomatik ve bir adet de Citroen DS3 1.6 VTI 4 ileri tam otomatik var. Ailece Hondacıyız ve DS3'ü Civic ile değiştirme planımız var.

DS3 benim kendi aracım, Civic'i de kendime alacağım. Yaşım 25. Civic Sedan benim yaşıma gider mi yoksa Civic HB mi almalıyım?

Ayrıca bir de şu sorun var; 1.5 182 bg motor istiyorum ama yakıt gözümü çok korkutuyor. DS3'ümün yakıt tüketimi İstanbul şehir içi kısa mesafede 0,60-0,65 krş. FB7'mizin yakıt tüketimi İstanbul şehir içinde 11.5-12.0 lt arası değişiyor bizim güzergahta. 1.5 182 bg modelle bu değer 13-15 lt'lere fırlar mı? Biraz devirli kullanmayı da seviyorum ona göre değerlendirin lütfen.

Aslında Executive ya da Executive ECO modellerini de düşünebilirim ama biraz performanslı bir model kullanmak istiyorum artık. Yılda 10-13 bin km yapıyorum maksimum. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız ya da hangisi mantıklı?

HB alacak olursam zaten tek motor seçeneğim 1.5 182 bg. Sedan düşünürsem 1.5 de alabilirim 1.6 atmosferik 125 bg de alabilirim. Aslında FB7'den bu motora alışığız, bana çok da performanssız gelmiyor ama 182 bg de çok güzel bir değer.

Değerli yorumlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
E
7 yıl
Civic HB/Civic 3K/Astra J/Astra J GTC/Auris
Herkese merhabalar,

Yaklaşık 3 ay önce kendime Citroen DS3 1.6 120BG 4 İleri tam otomatik BVA vites bir araç aldım hatırlayanlar olabilir. Gerek aracın parçalarının zor bulunmasından (bir led farı 3 ayda ancak bulabildim), gerek daha önce hep Japon otomobillerinin otomatik viteslerini kullanıp da Citroen'in tam otomatiğine tam alışamamdan dolayı aracımı çok sevsem de acaba yaz sonunda aracımı değiştirsem mi diye bir fikre kapıldım.

Kafamdaki şey şu açıkçası; Kendi aracımı 45 bin civarı bir fiyata satsam, maksimum üzerine 10-15 bin koysam elimde 55, maksimum 60 bin tl gibi bir bütçe olacak. Kesinlikle tam otomatik ve benzinli bir araç istiyorum. Kilometre takıntım var, baktığım bütün araçlar maksimum 60 bin km'de.

Kafamda;

2007-2009 bir önceki kasa Honda Civic HB 1.8 140BG tam otomatik Sport 5 kapı ya da Type-S 3 Kapı,
2012-2014 civarı Opel Astra J HB 1.4 Turbo 140BG Cosmo Active Select tam otomatik,
2012-2014 civarı Opel Astra J GTC 3 Kapı 1.4 Turbo 140BG Sport Active Select tam otomatik,
2012 civarı (bir önceki kasa) Toyota Auris 1.6 124BG Elegant tam otomatik gibi seçenekler var. Bunlar dışında herhangi bir model düşünmüyorum açıkçası.

Araçtan beklenti öncelikle performansının çok kötü olmaması, sonra çok aşırı yakmaması, sonra da donanımlı olması. Sizce aracımı değiştirecek olursam hangisine geçmem daha mantıklı ve neden?

Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim. İyi akşamlar.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.