C

Yarbay
05 Mayıs 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
33 üye
Görüntülenme (?)
64 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
5 yıl
hasar kaydı sorunu
Merhaba
iyi bayramlar
araba alacağız,beğendiğim aracı şasi no ile sorgulattım 9bin tl çıktı,satıcıya sordum nedir bu,dedi 20km ile lüks jipe çarptık iki arabanın masrafı çıkıyor dedi,böyle bir şeyin olması normalmidir şasi no ile sorgulatsak bile?
C
6 yıl
Kaza sonrası
Merhaba
bugün trafikte kırmızı ışıkta duruken arkadan tır patlattı,ama öyle kötü hasar yok sol arka lamba ve tamponda sıkıntı var neyse karşı taraf suçunu itiraf etti zaten,görmedim falan filan dedi
tutanak tuttuk
karşı tarafın sigortası axa sigorta
şimdi benim ne yapmam lazım,ilk kaza olduğu için bilgim yok,araç renault megane 2004 model,gündüz direkt renault servisinemi gidip yaptırp faturayı karşı tafamı kestireyim yoksa karşı tarafın sigorta firması axa sigortaya gidip durumu anlatıp onların yol nereye gideceğimi mi öğreneyim
nasıl oluyor bu işler
C
6 yıl
Kaplama geç gelme sorunu
Merhaba arkadaşlar
oyunda ayarları full yapıyorum denemek için yine aynı sorun,nvidia programına bırakıyorum ayarları yine aynı
video düşük kalitede olabilir yer az tutsun diye düşük çektim ona aldanmayın
Extended Distance Scaling falan hepsi en sonda

ayrıca nedendir bilmem ama self radyoyu açınca oyun donuyor,ctrl alt delete yapıp tekrar oyuna dönüyorum düzeliyor,sonra tekrar donuyor,bende radyoyu kapatıyorum
yani mayıs başında gelen güncelleme oyunun içine etti
oyunu silip tekrar kurdum aynı
driver silindi temiz kurulum yapıldı
haritadaki şu yer silahçının önü birde sizler deneyip bi bakın
< Resime gitmek için tıklayın >
sistem 4770k 8gb ram,gtx 770,yani bu sistemle bu sorunu yaşayınca oyundan soğudum
Videoyu izlemek için tıklayınız
C
6 yıl
ios 8.1.2 donanımhaber uygulaması
Arkadaşlar,ios 8.1.2 ye geçtikten sonra forumun uygulamasını kurdum,kullanıcı adı ve şifreyi girdikten sonra,uygulama ekranında beyaz çizgili kağıt var sadece,çıkış ve filitre yazıyor
tam açılmıyor sayfayı aşağı çekiyorum ekranda yuvarlak çıkıyor dönüyor ama nafile,bana sadece bildirim gelsin yeter ama oda gelmiyor tam açılmıyor uygulama,1-2 sildim tekrar kurdum
forumu aradım ama konusunu bulamadım,bunun çözümü varmı veya konusu vardı o nerede acaba
resimdeki gibi

< Resime gitmek için tıklayın >
C
6 yıl
Fan ne kadar önemli?
Merhaba arkadaşlar
yakında vatanbilgisayardan gaia soğutucuyu alacağım.
http://www.xigmatek.com/product.php?productid=104&type=specification
http://www.vatanbilgisayar.com/gaia-sd1283-intel-lga775_1156_1366--amd-am2_am3-islemci-sogutucu.html
Bu tür kule tip soğutucularda en çok önemli olan kule soğutucumu yoksa fanmıdır
şuan kasamda bu ürün var üste takılıhttp://www.silaxon.com/Cougar-CFD12HBR-Cougar-Cfd-CFD12HBR-120mm-Red-LED-p/563300102101.htm ama pwm değil 3 pinli,alacağım soğutucu ile gelen fan yerine bunu taksam olurmu,3pinli olduğu için sıkıntı çıkarmı
http://www.cougar-world.com/products/fans/cfd_red_led_fan.html
ileride tavsiye ederseniz pwm akasa viper satılıyor ondanda alabilirim,tabi sessiz ise
yada fanın etkisi varmı?
C
7 yıl
Samsung r522 görüntü gitti ama çalışıyor (çözüldü)
merhaba arkadaşlar

sorun şöyle anlatayım belki bilirsiniz

laptopu 3-5 ayda temizlerim,2 gün önce temizleyip geri kapattım,sonra ekran sim siyah çok az bir görüntü var oda belli olmuyor neredeyse,sonra vgadan tvye bağladım sorunsuz çalışıyor.
resimdeki gibi,biraz dikkatli bakarsanız windows kurulum ekranı var
< Resime gitmek için tıklayın >
alttaki reism ise laptop ekranı ile vga aynı anda bağladım soldaki ekranda görüntü var ama neredeyse hiç belli olmuyor
< Resime gitmek için tıklayın >
sorunu buldum galiba,büyüteç ile dikkatli bakınca alt soldan 2 pin sola doğru eğilmiş,büyüteç ile böyle gözüküyor ama küçücük,neyle düzelteceğim bilmiyorum
< Resime gitmek için tıklayın >
yeni bir çıkma led ekran taktım sorun yine aynı,sonra r580 makinadan çıkma flexi kablo var biraz değişik ama tam uydu,sorun yine aynı,acaba r580den taktığım kablodamı uymadı yoksa sorun anakartamı
Edit:sorun çözüldü 3.resimdeki pinlerden biri yamuldu,bilgisayarcıya götürdüm,çok ince dedi telefoncularda vardır onu düzeltmek için gerekli alet falan,götürdüm tanıdık telefoncuya,2 dakikada düzeltti,ücrette almadı sağolsun :D
eve geldim dikkatlice taktım,görüntü sorunsuz geldi
C
7 yıl
Anakart sıcaklık?
merhaba arkadaşlar
eskiden hwmonitor ile değerlere bakınca anakart sıcaklık değerleri normaldi
sonra windows 8.1 kurdum
eski gigabyte anakartımda eksi - 128 gösterdi,sonra girdim biosa oradada -128 dereceydi ve sonrasında akartım hiç açılmadı uçtu gitti
neyse şimdi yeni sitem topladım,aakart işlemci vs
hwmonitor ile yine baktım
değerler yine böyle,ama sadece hwmonitor de 115 derece gösteriyor,biosa giriyorum 29 derece gösteriyor,aida ilede normal gösteriyor,asus kendi prg ilede normal
edit:evde ortam sıcaklık ölçme aleti vardı onla anakartın belli noktalarını ölçüm dereceler 29-34 arası
birde voltajlar nasıl,ne olması gerekiyor
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
durum böyle arkadaşlar.anlamadım gitti,ne yapmalıyım
C
7 yıl
Sizce hangi anakart
merhaba
arkadaşlar
yakında,2.el 4690k yada sıfır i5 4460 veya 4570 alacağım
yine 2 tane anakart buldum 2.el
bunun fiyatı 240 tl
http://www.asus.com/tr/Motherboards/Z87A/overview/
bu kart 5.nesil çıkacak işlemcileri desteklemiyor,ama oc potansiyelli bir anakart
bunun fiyatı ise 200tl
http://www.asus.com/tr/Motherboards/H97PLUS/overview/
bu anakart ise 5.nesil destekli ama oc yapılmıyor
---------------------------------------------------------------------------------------------
4690k alsam bile şuan oc yapma şansım hiç yok,soğutucu için bütçem yok belki seneye
yani şuan oc yapamam,turbo ile zaten 3.9 yeter şimdilik :D
sizce hangi anakart daha çok işimi görür,belki seneye z97 anakarta geçme şansım bile olur hiç belli olmaz
düşünceleriniz neler.
5.nesil destekli oc olmayan bir anakartmı yoksa 5.nesil desteği olmayan ama oc potansiyelli bir anakartmı
C
7 yıl
Anakart sorunu acil yardım
merhaba arkadaşlar
2 senedir kullandığım anakart bugün sorun çıkardı
anakart modeli h61m-s2-b3
http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-h61m-s2-b3rev_10 dual bios
bugün format attım win 8.1 kurdum sonra fifayı indiriyordum,öylesine bilgisayarda takılıyordum
devamlı derece kontrol ederim
derecelere bi baktım anakart sıcaklığı eksi -128 derece yazıyor şasırdım

işlemci fanımda 560 rpm de dönüyor sıcaklığı ise 60-64 falandı
normalde fanım akasa modeli en az 600rpmde dönüyormuş ama aldığımda beri hep 2000 rpm civarı dönüyordu,birden bire oda 560 rpm de dönünce ne oluyor dedim

restart atıp biosa girdim biosta anakart sıcaklığı yine -128 gözüküyordu,sonra biosdan çıktım
tam post ekranı geçerken
writing bios image yazdı imaj aldı
iki kere alt alta
writing bios image
writing bios image
yaptı,sanırım 4mb birşey yazdı ve restart attı
bundan sonra devamlı bilgisayar reset atıyor bip yapıyor biraz bekliyor reset atıyor,ekranda hiçbir görüntü yok
Yaptğım denemeler
ekran kartını çıkardım işlemcime gömülü ekran kartım ile açayım dedim sorun yine aynı
pili çıkarıp taktım yine aynı
cmos yaptım jumper taktım power tuşuna bastım makina açılmadı sanırım cmos yaptı
sonra çıkardım jumperi tekrar denedim yine aynı ekrana hiç görüntü gelmiyor ve reset atıyor
arkadaşa sordum sanırım bios çökmüş dedi bios atman gerek dedi,nasıl yapacağım bilmiyorum
etrafımda 1155 anakart veya işlemci yokki deneyip sorunu bulayım
acilen yazdım karışık olmuş olabilir
C
7 yıl
Ön panel mikrofon sorunu
Merhaba arkadaşlar
sorunumu çözemeye çalıştım ama bir türlü çözemedim
şimdi sorun şöyle
ön paneldeki mikrofonumu girişini takınca sorunsuz kullanıyorum
ama ses kaydı yada teamspeak ile konuşurken,bilgisayarımdaki seslerde karşı tarafa gidiyor ve mesela ses kaydı yaparken diyelim pcde oyun,müzik vs açık ise seslerinide kaydediyor yada karşı tarafa gidiyor

mikrofonumu kasanın arkasındaki mikrofon girişine taktığımda problemsiz kullanıyorum,sadece benim sesimi alıyor pc deki sesleri vs almıyor
dün arkadaş ile bf4 oynarken benim bf4 oyun içi sesleri hep arkadaşıma ben konuşuyormuşum gibi gidiyor,mikrofonu çıkarıp arkadaki yere takınca sadece benim sesim gidiyor
yani kısaca ön panele mikforon soketi takınca takınca bilgisayarımdaki sesler karşıya gidiyor
yardım için teamviewer bağlanma olanağıda vardır
bu sorun sadece ve sadece mikrofon ve kulaklık girişini ön panel takılı iken oluyor
ses kartım
via 1708s
biraz karışık oldu gibi,daha detaylı anlatmaya çalışabilirim
Edit:
şimdi arkadaki hoparlör gişimi back speaker olarak değiştirdim komple pcden ses alamadım,sonra front speaker yaptım pcden ses aldım normal şekilde,sorun düzeldi derken
sonra ön paneldeki yeşil yerede kulaklık takayım dedim taktım ondanda ses geldi ama bu sefer yine aynı şekilde pc deki sesleri yine vermeye başladı
nasıl iştir anlamadım,ön tarafa mikforonun yanına kulaklık girişi takınca pcdeki sesleri mikrofonla konuşuyormuş gibi veriyor,pcdeki sesler bana gelmiyor ama karşıya teamspeak ile veya kayıt yapınca çok net gidiyor
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.