P

Binbaşı
04 Mayıs 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
28 üye
Görüntülenme (?)
135 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
P
6 yıl
rc araba kumandasında yön ile aux kanalını birlikte nasıl kontrol ederim
arkadaşlar yeni sayılırım, claas 5000 traktör projesi hazırlıyorum, elimde şuan radiolink rc4gs var,direksiyon döndüğünde 2 servoyu beraber kontrol edebilirmiyim bu kumandada o özellik var mı. yani kanal 1 ile kanal 3 beraber çalışacak veya kanal 1 normal kanal 3 ters çalışacak. yoksa başka kumanda almam mı gerekli.
P
6 yıl
pil punta makinası
Elektronikle uğraşanların ihtiyaçlarından birisi de pil punta makinası,bildiğiniz gibi piller 50 dereceden fazla sıcaklığı sevmez, lehim ile pilleri öldürmemek gerek, piyasada satılan cihazların eşdeğeri bi makina yapmak için, mikrodalga fırın trafosu, 9v ac trafo,kontrol kartı lazım.mikrodalga fırın trafosunun alt kısmında montaj kaynağı mevcut, bu kısmı avuç içi taşlama ile kestiğimizde alt kapak çıkıyor, yüksek voltaj sargısını çıkarıp yerine 8awg oto amfi kablosunu, ikili halde 3 tur sardım,çıkış 4v ac oldu.trafo kapağını, 404 ün ikili epoksisi ile geri yapıştırdım. linkini aşağıda verdiğim kontrol kartını aliexpressten aldım. sitede bağlantı şeması var, kartın akım zaman ayarı esnek.çift darbe şeklinde çalışmakta, isteğe bağlı tek darbe şeklinde çalıştırılabilir, ilk darbe terminalleri alıştırma maksatlı ikinci darbe kaynatma amacı güdüyor, kartta, sıralama şöyle;zaman1- güç1 - ara boşluk zamanı - zaman2 - güç2.ben ayarları:02-600-05-02-600 şeklinde kullanıyorum, güç skalası bindelik oranla verilmiş, ayarımdaki 600 aslında %60 oluyor. 02 ise 0.2 sn yani 20ms oluyor.kartın ayak pedalı için klemensi ve punta sayacı mevcut. ilk testler başarılı, 0.15 nikel teli yine çinden almıştım.video eklemeye çalışırım. yapmak isteyenlere kolay gelsin. KARTIN TRİACINDA, ARKA DRAİN KISMI ÇIPLAK, BURADA 220V MEVCUT.soğutucu eklerseniz izole ediniz,ben elektrikçiden aldığım, mukavetemeti yüksek pano kasasına montajladım.

https://m.tr.aliexpress.com/item/32807721916.html


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


edit:fotodaki nikel tele temas edecek müstakil bakır teli, idareten montajlamıştım, yerine elektrikçilerden edindiğim 8mm paratoner için kullanılan bakır çubuğu, ucunu konik hale getirip, ana kablolara lehimledim. Sonuç daha iyi oldu.
P
7 yıl
bluemavi alışverişi kesin
siparişler gönderilmiyor. alışverişleri askıya alın
P
8 yıl
ccs c pic program yardım
arkdaşlar punta makinası için geciklemeli devre lazım kodunu nasıl yazabiliriz.butona bastıktan 1 sn sonra led 2ms yanıp sönecek.


< Resime gitmek için tıklayın >
P
8 yıl
osiloskop izolasyon trafosu bağlantı
izolasyon trafosu bağlantısında.toprak bağlantısını yapmamıza gerek var mı.emin olamadım.Trafosuz kullanımda topraklı priz kullanırken 220 ile çalışan devrelerde köprü diyot çıkışı şase olan devrelerde oscnin gndunu bağlayınca şebeke ile toprak kısa devre olup sigorta atıyor.trafoyu direk topraksız bağlasam sorun olur mu .oscnin gndu toprağa bağlı olmadan düzgün ölçüm yapılır mı.


< Resime gitmek için tıklayın >
P
8 yıl
Arızalı oto amfileriniz değerlendirilir
arkadaşlar elinizde satmak istediğiniz arızalı bulunan oto amfiniz varsa değerlendirilir .iletişim p.m.(çok dandik markalar hariçtir)
P
8 yıl
Pic ile ldr röle kontrol ccs c ile kod yardım
Arkadaşlar picte yeniyim,kod yazacak kadar ileri değilim şuan,ldr okuma adc ile yapılabiliyor sanırım, ama daha yeni başladım fazla bilmiyorum,sabah olunca aç, gece olunca kapat olacak şekilde port b0 ve portb1 kullanarak h köprü ile röle kullanarak motor kontrol edeceğim, ldr okurken direk portb ye yönelmeden şart 1-2 dakika teyit edilip kesin karanlık veya tam aydınlık ise portb ye yönelse daha kararlı olur, analog devreler de var ama denetleyici kullanmak istiyorum, kodları bilen arkadaş yardımcı olabilirmi
P
9 yıl
hi fi için kaliteli kondansatör lazım
elinde 4700u 35v veya 50v rubycon kendeil elna gibi kaliteli malzemesi olan Varsa 4 tane lazım .satan site göremedim bilen varsa yardımcı olabilir mi.


< Resime gitmek için tıklayın >
P
9 yıl
hi fi için kaliteli kondansatör arıyorum
elinde 4700u 35v veya 50v rubycon kendeil elna gibi kaliteli malzemesi olan varsa 4 tane lazım .satan site göremedim bilen varsa yardımcı olabilir mi.

< Resime gitmek için tıklayın >
P
9 yıl
tp-link wa801nd access point
mrb ,access pointi sıfır alıp nette çok defa izleyerek emin olduğum şekilde airties 5341 modemin sinyal gücünü artırmak amaçlı universal repeater olarak kurdum ,yalnız şu videodaki kuruluma göre yaparken sonlara doğru ,static yapılması gereken yeri unuttuğum için dinamic te kaldı .acces pointe girerken 192.168.0.254 ile girdiğim adrese kurulum sonunda dinamiği statik yapmak için girmek istediğimde giremiyorum,bağlı ip adreslerini bulan programlarla da denedim .bir türlü tp link ap nin aarayüzüne giremedim resete kaç defa bastım basılı tuttum yine beceremedim,arayüze girmek için ne yapabilrim.sorunum şu bazen telin wifisini açıyorum tepki yok ,apnin fişini çekiyorum wifi ağı buluyor.ayrıca müşteri hizmetleri ile görüştüğümde ap ve diğer tp link cihazları teknik destek için yönlendirme yaptı onlarda gündüz aktifler sorunu çözünce de buradan yazacağım,düşüncelerinizi bekliyorum saygılar
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.