C

Yüzbaşı
23 Nisan 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
39 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
3 yıl
Hz ve Mouse lag problemi LG35WN-65
Merhaba,

Yeni aldığım LG 35WN-65C Ultrawide monitörü hem Windows PC'de hem de MacBook 13' (2015) denedim. Bazı sorunlarla karşılaştım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

1) Monitör ile birlikte gelen HDMI kablosunu kullanıyorum. Kablonun çok iyi olmadığını düşünüyorum. Mac'te de Windows'ta da 50Hz'i geçmiyor monitör. Windows'taki makinede iş bilgisayarı olduğu için içerisinde Intel UHD Graphics 620 ekran kartı var. Mac'te ise Intel Iris ekran kartı var. Monitör 100hz en azından 60, 70hz'leri görebileceğimi düşünüyorum. Tüm driverları güncellememe rağmen 50hz mac'te, Windows'ta ise 49hz alıyorum. Bu da mouse'da sanki hissedilir bir lag varmış gibi oluyor. Öncelikle bu lagın sebebi hz'den mi kaynaklanıyor?

2) Problem kullandığım HDMI kablosundan olabilir mi? Bu arada her 2 cihazda da ne yazık ki display port yok ama monitörde var. (Monitör specleri için https://www.lg.com/hk_en/monitor/lg-35wn65c-b) Altın uçlu HDMI mı almalıyım yoksa DP-to-HDMI kablosu mu almalıyım? Yazılan speclere göre monitör display portta 100hz, HDMI'da ise 85hz destekliyor. Bu rakamları bu ekran kartlarıyla oyun hariç normal kullanımda nasıl elde edebilirim?

3) Önerdiğiniz HDMI kablo linklerini gönderebilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler.
C
3 yıl
LG Ultrawide 35wn65-C | 35\" HDR 100hz 5ms (GtG)
Arkadaşlar Merhaba,

https://www.lg.com/tr/monitor/lg-35wn65c-b

Yukarıdaki linkte bulunan monitörü geldi bir arkadaşımdan fakat henüz kutusu açılmadı. Monitör 100hz, Ultrawide 35", HDR (10), Freesync desteklerine sahip.

Açıkçası ben uzun süredir Samsung 32" QLED öneriyordum. (https://shop.samsung.com/tr/kavisli-monitor/?utm_source=gelirortaklari&utm_medium=cps&utm_campaign=21)

Arkadaş kutusunu açmadı, sizden gelen yorumlara göre değiştirecek ya da kutuyu açacak :)

Daha çok yazılımla ilgileniyor ve oyun ise zaman kaldıkça oynuyor. Ultrawide yazılım için çok ideal fakat bu özelliklerde farklı 34"lerde mevcut. Sizce ne yapalım?

Teşekkürler.
C
4 yıl
Kablonet Netmaster Infinitive ve TP Link A600 Powerline Kullanimi
Herkese Merhaba,

Kablonetin wifi sinyal gucu az olan Netmaster Infinitive modemini kullaniyorum. Herkes gibi benim de internetim ne yazik ki modemin bulundugu salon haricinde cekmiyor. Bulundugum ev 40 yillik bina. Elektrik hatlari ile ilgili cok bir bilgim yok.

Onumde iki secenek var.

1) tp-link a600 powerline starter kit satin alip elektrik hatti uzerinden evin salon haric geri kalanina interneti dagitacagim. ne kadar verimli olur emin degilim. (400 tl)

2) wifi cekim konusunda basarili bir router veya router ile birlikte wifi extender alacagim. (ikisi birlikte tp-link markalilar toplam 400tl)

Tavsiyelerinizi bekliyorum. Tesekkurler.
C
5 yıl
AirTies5341 Access Point Olarak Kullanmak
Merhaba,

Netmaster Infinity 401 modemimin çekim alanı zayıf olduğundan elimdeki AirTies 5341 modemini access point olarak kullanmak istiyorum.

Tüm ayarlamaları yaptım, ama wireless ile bağlandığımda bilgisayardan (macOS) erişebilirken, telefondan erişemiyorum. Ayrıca daha sonra Windows kurulu bir bilgisayar ile kablolu olarak bağlandığımda modem arayüzüne bağlanamıyorum. (Arayüzü 192.168.2.254 olarak değiştirdim, yine de girmiyor.)

Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
C
7 yıl
70.000-75.000\u0027e alınacak araba tavsiyesi
Merhaba,

İyi forumlar diliyorum öncelikle. 70.000-80.000 bütçem var. 2.el olarak daha önce araştırdığım araçlar: A180 (CDI veya Benzinli), C180 (2011-2010) ve Golf. Çok fazla arabadan anlayan birisi değilim ama aldığım zamanda dolu bir araba almak istiyorum. Aşağıdaki konularda düşüncelerinizi bekliyorum.

1) A180 CDI vs A180 Benzinli ?
2) 100.000km'yi aşmış A180 alınır mı?
3) A180 vs Golf?
4) Golf'se hangi model? (Özellikle dizel mi benzinli mi konusunda kararsızım. Highline'lara bakıyorum.)
4) 70-75 bin TL arası bütçeniz olsa ne alırdınız?
C
7 yıl
Ping yok ama lag var.
Son günlerde ilginç bir problem yaşıyorum. Ping ve FPS kısacası her şey düzgünken, oyun içerisinde GECİKMELER oluyor. (Latency ya da Delay denir genelde.)

Modemi resledim, Onarım yaptım ama bana mısın demiyor. Problemi yaşayan, çözen ya da çözümü bilen var mıdır?
C
7 yıl
Excel VBA - Userform üzerinde Türkiye Haritası
Merhaba,

Linkteki dosyada bulunan Türkiye haritasını nasıl UserForm üzerine gömebiliriz? Ama İl il shapeler ayrı olacak.

http://s2.dosya.tc/server4/7v45e2/Turkiye_Haritasi_v1.09.zip.html

(.zip içerisinde sadece .xlm Excel dosyası bulunmaktadır.)
C
7 yıl
HTC Dual Sim Kartlı Model Önerisi
Merhaba Arkadaşlar,

Yıllardan beri HTC'den başka telefon kullanmamış birisi olarak, bu konudaki önerilerinizi bekliyorum. Dual Sim Kartlı (Üst Segmentten) hangi model(leri) önerirsiniz?

Teşekkürler.
C
7 yıl
Hyundai Sonota 2.5i GLS v6 1999 Model Çok Temiz, Az Kullanılmış, FULL+FULL
C
8 yıl
LOL Takılma Sorunu
Merhaba,

Son yamadan sonra oyun içi FPS'm normal olarak gözükse de oyunda ara sıra takılmalar görüyorum. Bu takılmalar olduğu sırada FPS'mde düşüş yaşanmıyor. Özellikle son yamadan sonra olduğunu gördüm. Bazen alt+tab yapıp oyuna geri döndüğümde biraz olsun düzeliyor fakat sonra tekrarlıyor. Bütün driverlarım güncel ve makalelerinizdeki her şeyi eksiksiz uyguladım.

Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.