T

Yarbay
02 Mayıs 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
73 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
7 yıl
Bilgisayar Müh. 1. sınıf öğrencisi için notebook tavsiyesi.
Oğlum aradı az önce bilgisayar müh. ilk sınıfta, kod yazılım vs. için basit bir şey alalım dedi. Evde geçen yaz aldığımız masaüstü oyun bilgisayarı var. Bunu yurtta okulda kullanacak. Basit ama ne kadar basit bilgisi ve önerisi olan var mı?

Bir de arkadaşın çocuğu mimarlık öğrencisi birinci sınıfta, okulda ekran kartı için minimum 128 bit olacak demişler ki o aralıkta fiyat birden ikiye katlıyor, mantıklı mı bu istek yoksa gerçekten gerekli midir?
T
8 yıl
Masaüstü ekran hariç oyun için 4.100 tl. ye toplanacak sisteme tavsiye...
Oğlum kendisi oyun bilgisayarı toplayacak. Sistem aşağıdawww.sinerji.gen.tr diye bir yerden. Satıcı ve sistem üzerine ekleme çıkarma vs. önerileriniz olursa memnuniyetle değerlendirebiliriz, şimdiden teşekkürler...

Intel Core i5-6600K Skylake 6M 3.5Ghz 1151 N11 den indirim ve puan ile: dokuz ay taksitle - 795 tl.ye alındı
Zalman Z11 NEO 700W Mid Tower Kasa/Siyah - N11 den indirimle: dokuz ay taksitle - 446 tl. ye alındı
MSI GTX970 Gaming 4GB GDDR5 256Bit (GTX 970 GAMING 4G) - Hepsiburada dan puan ile birlikte - 1.057 tl. ye dokuz ay taksitle alındı.
WD Blue 1TB 64MB 7200Rpm - N11 den puan ile: dokuz ay taksitle - 149 tl.ye alındı
MSI Z170A Gaming M7 D4 2400Mhz ATX 1151 (Steelseries Kinzu v3 Mouse hediye) - N11 den puan ile: dokuz ay taksitle - 794 tl.ye alındı
Corsair Vengeance 8GB DDR4 2400Mhz CL14 (CMK8GX4M1A2400C14R) - 120 tl.
Samsung 850 Evo 120GB 540/520MB MZ-75E120BW N11 den indirim ve puan ile: dokuz ay taksitle - 184,5 tl.ye alındı
COOLER MASTER Hyper 212 EVO - N11 den puan ile: dokuz ay taksitle - 148 tl.ye alındı
CoolerMaster IC Value V1 Thermal Macun - N11 den 20 tl. ye alındı

Siparişi halen verilmeyen sadece ram kaldı ve onu da dahil edersek 3.700 tl. / 9 ay maliyet...
T
9 yıl
İki oyun sisteminden hangisini seçmeli?
Elimizde iki seçenek var.

A: 1- z97 gaming 9 anakart - 900 tl.
2- core i7 4790k işlemci - 1.300 tl.
3- nvidia gtx970 gaming 4gb - 1.100 tl.
4- G skill 8gb ram - 250 tl.
5- COOLER MASTER HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W MidT ATX SİYAH KASA - 450 tl. Bu arada su soğutma için 300 tl. vs.vs. ekstralar da gerekecek herhalde. Dolayısıyla fiyat 4.000 i epey geçecek gibi.

B: 1- H97 anakart - 300 tl.
2- INTEL Core i5 4460 Soket 1150 işlemci - 500 tl.
3- 3- nvidia gtx970 gaming 4gb - 1.100 tl.
4- G skill 8gb ram - 250 tl.
5- Kasa vs. 300 tl.

Amacımız güncel oyunları maksimum performansıyla oynamak ve online oyunları da aradan çıkarmak.
A seçeneğinde 4.000 i hayli geçecek maliyeti ile beş sene bu ihtiyacımızı el değmeden, yani masraf etmeden götürebilir miyiz?
B seçeneği ise en az iki sene ihtiyacımızı karşılar herhalde. Dolayısı ile mantıklı olan B seçeneğini kurup iki sene sonra sistem yetmez hale geldiğinde yetmeyen kısmı değiştirmek mi, yoksa
baştan iki katı para harcayarak A seçeneğini almak mı?
Mantıklı başka seçenekleri de değerlendirebiliriz... Yardım için şimdiden teşekkürler...
T
9 yıl
Monitörsüz 2.750 tl. civarı oyun bilgisayarı tavsiyesi
Oğlum online oyunları rahat oynayabileceği ve güncel oyunları da üst seviyelerde oynayabileceği masaüstü bilgisayar istiyor. Uyum, toplama, montaj konularında tecrübemiz olmadığı için hazır toplanmış olanını alsak daha mantıklı olacak. Çok uygun bulunursa topladıklarımızı birleştirecek arkadaşta bulabiliriz. Eskiden bu işi çok iyi yapan ve tüm forumdaşların beğenisini kazanmış bir yer vardı. Forumu dolaşırken sanki "inventus" gibi hatırladım ama sayfasına baktığımda ise sadece bir çeşit oyun bilgisayarı koymuşlar. (http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6493)
Bizim oğlan 4-5 bin tl.lerden bahsetse de insanları sürekli tüketmeye yönlendiren piyasa yönlendirici-yapıcılarının iki yıl sonra alacağımız 4-5 bin tl.lik bilgisayarı da kapının önüne koyduracağına eminim.
Neyse; elimizde iki tane, biri kullanılmayan 19 ve 22" monitör mevcut. Olay hoşumuza giderse LCD tv ye bağlayıp kullanabiliriz.
Fiyat olarak 2.750 tl. sınır koyduk, çok güzel olur dediğiniz sistem için 3 bine de çıkabiliriz. Evimizde imzamda görülen sinema sistemi mevcut, daha yaygınlaşmamasına rağmen bir-iki seneye 4K medyaların artacağını düşünürsek ekran kartının ve çıkışların ultrahd medyaları ve 3D medyaları LCD ye yansıtabilecek şekilde olması benim için iyi olur.
Kuracağımız sistem bizi iki-üç yıl rahat rahat idare etse iyi olur. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
T
9 yıl
1998 Corolla gli-otomatik-special-18 bin tl.
Geçen sene aldığım 1998 model, beyaz, otomatikvites, gli, 1.600 motor, special, abs ve tek hava yastıklı aracımı satıyorum. Yılbaşından önce satabilirsem sıfır araç almayı düşünüyorum. 18 bin tl. son fiyat.http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-1998-gli-special-toyota-corolla-klima-lpg-otomatik-192919278/detay/
T
10 yıl
Cevap: ARŞİVLİK BLU-RAY FİLMLERİ SEÇELİM
12 Tears A Slave - 12 Yıllık Esaret

http://www.imdb.com/title/tt2024544/?ref_=nv_sr_1
http://www.sinemalar.com/film/188946/12-years-a-slave

1850 li yılların Amerikasında özgür bir insan iken kaçırılıp köle olarak satılan ve 12 yıl süren köleliğini kitaba aktaran Solomon Northup' un gerçek hikayesini izliyoruz.
Birkaç paragraf üstte "The Butler" filminde yazmıştım. Amerika herhalde bu filmlerle günah çıkardığını sanıyor.
Konusu, işlenişi, renkleri, sahneleri o kadar güzel ki, sanki tv den izlemiyor olayların geçtiği yerlerde yaşıyorsunuz. Filmin yapımcıları olan Brad Pitt ve Steve McQueen mükemmel iş çıkarmışlar bana göre.
Oscar ödülü için "Captain Phlilips" favorimdi ancak "12 Years A Slave" kesin ilk sırada olmalı. "Gravity" her açıdan bu filmin yanında bence basit ve sönük kalmıştır.

İlave: Konu:91 - görüntü:92 ve ses:88
T
11 yıl
FastSaveApp virüsü
Notebookta Microsoft Security Essential yüklü ve yaklaşık 10 gündür her internet sayfası tıkladığımda FastSaveApp virüsünü buluyor, ben temizle diyorum kaldırıyor ve anında aynı uyarı tekrar tekrar çıkıyor ve temizle, uyarı, temizle şeklinde kısır döngü şeklinde devam ediyor. Biraz araştırdım ancak Türkçe hiç bir bilgi bulamadım. Yurtdışı konularında çeşitli yöntemler var ancak hangisini nasıl uygulayacağımı bilemedim. Virüs muhtemel istenmeyen reklamlara yönlendiriyor. Çıkan uyarıyı dikkate almazsam girdiğim sitelerde (hangi site olursa olsun) ekranın orasında burasında garip reklamlar çıkıyor. mesela birkaç gün önce daybuyday.com dan iççamaşırı reklamları vardı banner şeklinde. Başıan gelen veya kurtulmanın yolunu bilen var mı? Teşekkürler şimdiden.
T
12 yıl
OFİS VE İNTERNET OYUNLARI İÇİN EN UCUZ NOTEBOOK ARIYORUM
Elimdeki evde kullanılan, daha çok oğlumun internetten online ve çok kişiyle oynanan oyunlar için kullandığı imzamdaki acer ekran kartı çipi yanması dolayısıyla bozuldu. Tamir için 280 istediler, bu haliyle satın almak için ise 220 verdiler. Banada parayı almak (tabi fiyat iyimi onu da bilmiyorum) ve üzerine para koyarak isteklerimi karşılayabilecek hesaplı bir notebook almak mantıklı geldi. Sanırım ayrı bir ekran kartına gerek yok, basit bir notebook işimi görür diye düşünüyorum ancak emin değilim. Eski notebook un vistası üzerine ayrı ücret ödeyerek win 7 almıştık, bu lisanslı win7 home prem u yeni alacağım notebook da kullanabilir miyim? Eğer kullanabilirsem işletim sistemi olmayan şu asus iyi gibihttp://www.pcdepo.com/asus-x54h-sx113d-notebook-urun7034.html Başka önerisi olan varsa almak isterim, şimdiden teşekkürler. Benim açımdan media playerım olsa da, lcd ye bağlamak ve full hd filmleri izlemek için hdmi çıkışı olsa iyi olur.
T
12 yıl
ARŞİVLİK BLU-RAY FİLMLERİ SEÇELİM
Halen pahalı olan blu-ray filmlerin seçiminde yardımcı olması, seyrettiğimiz filmler hakkındaki izlenimlerimizin kalıcılığının sağlanması, ve çeşitli parametrelere göre (ses ve görüntü kalitesi, oyuncuların performansı, konusunun güzelliği vs.) verilecek oylar ile sürekli değişen sıralamanın sağlanarak açılan bu forum sayfasının cazibesinin ve kalıcılığının sağlanması amacıyla “Blu-ray Filmlerimizi Değerlendirelim” sayfasındaki pek çok arkadaşın da önerisiyle (http://forum.donanimhaber.com/m_14623843/mpage_116//tm.htm#55700427 ) bu sayfayı görüş ve önerilerinize açıyorum. Üstteki sayfada blu-ray filmlerimizi satarak mı değerlendirelim, takas yaparak mı değerlendirelim yoksa filmlerin değerlendirmesini mi yapalım bir türlü bilemedik ve genelde üçünü bir arada yürüttük.

Kendi adıma filmleri seyrederken, bir yerlere not almayı, filmin konusunu, ne anlatmak istediğini, filmde geçen gerek görüntü, gerekse ses efektleri açısından ilginç ve güzel sahneleri, unutamadığım replikleri yazmayı ve bunları paylaşarak sinemaseverlerle karşılaştırmayı seviyorum. Aksi takdirde filmi boşuna izliyormuşum gibi geliyor. İş blu-ray filmlerin değerlendirmesi olunca ses ve görüntü kalitesi sanki daha ön plana çıkıyormuş gibi olsa da sanırım hiç kimse görüntü ve ses performansı çok iyi diye hiç beğenmediği filme para vermek istemez.

Sayfanın tasarımına gelince; her filmi, konusu, ses ve görüntü kalitesi olmak üzere üç açıdan ve 100 puan üzerinden değerlendirelim. Katılım durumuna göre üç-beş kez veya daha fazla oy alan filmleri de yukarıdan aşağıya doğru sıralayalım. Sonuçta her üç bölüme ve toplama göre dört ayrı kategoride (sizin görüşlerinize göre bunu arttırıp azaltabiliriz) sıralamalar oluşacak ve verilen oylara göre sürekli güncellenecek. Bana göre filmleri değerlendirirken sıralamayı etkilememesine rağmen ailecek seyredilebilirliğinin olup olmadığını da not etmeliyiz. Hiç ummadığınız bir filmde olmayacak bir sahne çocuklar veya misafirler yanında sizi zor durumda bırakabiliyor .

Filmleri değerlendirirken sadece orijinal blu-ray filmlerden ziyade kopya blu-ray filmlerin ve mkv lerin de değerlendirilmesinin uygun olacağını ve bu sayede verilen oyların artacağını ve dolayısıyla puanlamanın daha gerçekçi olacağını düşünüyorum.

Örnek olacak şekilde bir değerlendirme yapmak istedim ancak bunu her filmi izledikten sonra ayrıntılı bir şekilde yapmanın daha uygun olacağını düşündüm.

Sizin verdiğiniz oyların ayrıştırılarak değerlendirmesini seve seve ben yapabilirim.

Forumun bu yeni sayfasının ismi, ayrıntıları ve işleyişi ile ilgili eleştiri, öneri ve katkılarınızı bekliyoruz.

2014 YILININ İLK DEĞERLENDİRMESİ: 03.01.2014 - TOPLAM 19 KULLANICININ 303 AYRI FİLM İÇİN YAPTIĞI 362 FARKLI YORUMUN LİSTELEMESİ:

19 yorumcunun 6 sının yorum sayısı 10 un üzerinde.
Yorumcular ve filmler alfabetik sırayla aşağıda, 10 un üzerinde puan verenlerin ortalama verdiği puan parantez içinde.
ArGoDa: Hugo - War of the Arrows

armybrr: Casino Royale

astramastra: [OY ORTALAMASI: 69,1] 3 Idiots -Requiem for a Dream -Midnight in Paris -The Artist - John Carter -Cloud Atlas - Anna Karenina -Black Book - Underworld: Awakening -Natural Born Killers -The Words -Tower Heist
Chronicle -Seeking Justice -Gone -Taken 2 -Kon-Tiki -The Thing -Arbitrage -To Rome with Love - Upside Down -Apollo 18 -Catch 44


aticus3: King Kong

bluelabel: Braveheart - Fast&Furious 5 - Snatch - Star Wars - 1/2/3/4/5/6 - Toy Story 3 - V For Vendetta

blade_runner:I Know What You Did Last Summer

dmrbrn:[OY ORTALAMASI: 79,8] The Last Samurai /King Kong / The Adventures Of Tintin / Kungfu Panda /Departed / I Am Legend / Man On Fire / Horton Hears A Who / The Hobbit: An Unexpected Journey / Ice Age 3 / The Bourne Ultimatom / I Robot / Fight Club /İnfernal Affairs / Les rivières pourpres II /Transformers /
Avatar /Behind Enemy Lines /Body Of Lies / Jumper / Hulk The İncredible / The Patriot/ Eagle Eye / Social Network / Mr. 73 /Safe House /Moulin Rouge/ CM101MMXI.Fundamentals / Layer Cake / Hide And Seek / The Bourne Legacy / Man Of Steel / Gran Torino / X-Men Wolverine
Detective Dee / Memoirs Of A Geisha / Oblivion / L'immortel / Bir Zamanlar Anadoluda /World War Z /Punisher / Ip Man / Le premier cercle / Lone Ranger /After Earth /Perfume /Max Payne / Pathfinder / Reign Over Me / Street Kings
Warlords / Troy /Fracture / Hitman / Poseidon/ Diamant 13 / Australia /Mirrors / Batman Begins /Age Of Hereos / The sniper /Sun cheung sau / Ghost Rider / Legend Of Zorro / The Thieves / The Bridge On The River Kwai /Red /One Flew Over The Cuckoo,s Nest
X Files / I Want To Believe / Spartan/ The Ward / Astérix et Obélix / In The Electric Mist / 300 / Speed Racer / The Code /Thick as Thieves /Doa:Dead or Alive / Waist Deep / Snitch / Silent Hill:Revelation / Hit & Run / king of fighter / Dragonball;Evolutıon
Taken 2 / The Traveler/ Trespass/ Street Fighter: The Legend of Chun-Li / Vehicle 19/ The Wolverine / Booby Z / Hammer of the gods / Centurion / Cold Eyes / Turbo/ Yengeç Oyunu / Man Of Tai Chi/ Yi dai zong shi - The Grandmaster /Thongsook 13
Elysium /Newyorkta Beş Minare / One in the Chamber / Drug War /Riddick


handsome88: [OY ORTALAMASI: 69,5] -8 Mile -Are We Done Yet -Big Lebowski -Captain America -Deja Vu -Dolphin Tale -Don't Be Afraid of the Dark -Honey 2 -Hotel Rwanda -Loft
-Prom -Proof -Raising arizona -Saving Private Ryan -Senna -Super 8 -The Pianist -United 93 - Unthinkable -Zookeeper

hdmaniac: Closer -Mr. Popper's Penguins --Platoon -S.W.A.T. -Sherlock Holmes - The Pursuit of Happyness

mobile prof. : -Legends Of The Fall -Spiderman 3

ozdoyumvolkan : [OY ORTALAMASI: 80,4] -50 İlk Öpücük -A Takımı - Av Mevsimi -Body Of Lies -Bold 3D -Changeling -Easy A -G.I.JOE -Gladiator Eski -Green Lantern -I Love You Man -Ice Age 3 -Kungfu Panda -Limitless -Love & other drugs -Meet Joe Black -Müzede Bir Gece -Robin Hood -The Adjustment Bureau -The Fighter
-The Girl Next Door -The Hangover - -The Proposal -Thor -Valkyrie -X-Men First Class


ozgurbey10 : -Casino Royale - Night And Day

Resul Sever :Toy Story 3

sayko83: Transformers - 2

semsal01: Fast&Furious 5 - X-Men First Class

tcmb : [OY ORTALAMASI: 82,3] The Pursuit Of Happyness * Braveheart * Prisoners *Seven*The Last Samurai*King Kong*The Lord Of The Rings 1*The Lord Of The Rings 3*Ratatouille*Kungfu Panda*Slumdog Millionaire*War Horse*I Am Legend*Inception*The Flowers Of War*The Lord Of The Rings 2*Black Hawk Dawn*Cars
*The Croods*The Hobbit: An Unexpected Journey*Road To Perdition*Ice Age 3*Saving Private Ryan*I Robot*Casino Royale*Rango*Skyfall*District 9*Master And Commander*Wall-E*3 İdiots*Fight Club*Scent Of A Woman*Legend of the Guardians*Life Of Pi*Transformers*Avatar*The Patriot
*Driving Miss Daisy*The Thin Red Line*İnglourious Basterds*Mission: Impossible - Ghost Protocol*Rise of the Planet of the Apes*A Few Good Men*Blood Diamond*Godfather 2*Hotel Rwanda *Brave*Water For Elephants*Moulin Rouge*Spiderman 3*American Beauty*A Moment To Remember*
An Unfinished Life*Requiem for a Dream*Sleepers*Intouchables*Silence Of The Lamb*The Avengers*Law Abiding Citizen*Dance With The Wolves*Schindler's List*The Bourne Legacy*Man of Steel*Transformers -3*Toy Story 1*Hugo*Chocolat*Captain America*Memoirs Of A Geisha*American History X
*Iron Man 1*Largo Winch*Now You See Me*The Imposible*Green Lantern*L'immortel*Robin Hood*Bir Zamanlar Anadoluda*World War Z*Ip Man*Jack Reacher *Revolutionary Road *Toy Story 2*After Earth*Jurassic Park - 2*Amores perros*Godfather*Vantage Point*Closer*Amour*Troy*Jurassic Park 3*
Seven Years In Tibet*Sherlock Holmes 2: A Game of Shadows*The Last Airbender*In Time*Public Enemies *John Carter*Jurassic Park - 1*The Magic of Belle Isle*Catch Me If You Can*Back To The Future I*Hummingbird*Mission: Impossible III*Mamma Mia*The Ides of March*The Prestige*Miami Vice*
Clash Of The Titans*Back To The Future II*Alvin And The Chipmunks*Extremely Loud And Incredibly Close*Meet Joe Black*The Uninvited *Back To The Future III*Perfect Sense*I Am Number Four *Looper*Savannah*Truman Show*Reservoir Dogs*A Good Day to Die Hard*The Expendables 2*
One Day*Oranges And Sunshine*Dolphin Tale *The Mummy 1*Alexander*The Big Wedding*The Grey*An Empress and the Warriors*Confessions Of A Shopaholic *Zatoichi*Turbo*Elysium*Despicable Me 2*Grown Ups 2*Olympus Has Fallen*White House Down*The Call*Paranoia*The River Why*The Lone Ranger
*Mary And Martha*My Name Is Khan*2 Guns*The Expatriate *Captain Corellis Mandolin*The East*Mr. Morgan's Last Love*Kiss The Girls*Despicable Me*The Lord Of The Rings 1


tidus: [OY ORTALAMASI: 82,7] Elysium / The Lord Of The Rings 1 / The Bourne Ultimatom / Skyfall / Les Misérables / The Bourne Supremacy / Requiem for a Dream / The Bourne Identity / The Bourne Legacy / Oblivion /Anna Karenina/ The Great Gatsby /Hansel & Gretel /Oz the Great and Powerful


Winter Snake: Gladiator (yeni)

TÜM FİLMLERİN SIRALAMASI 06.01.2014 TARİHLİ GÜNCELLEMEYE GÖRE AŞAĞIDA

< Resime gitmek için tıklayın >
T
13 yıl
ABD den alınabilecek DSLR için yardım/ tavsiye.
Önümüzdeki haftalarda Amerikaya gidecek bir arkadaşıma uygun olursa DSLR makina aldıracağım. Daha önce analog zenith kullandım :) Dolayısıyla zaman, ışık vs. hakkında bilgim olsada dslr ler hakkında bilgim yok. Alıp uzun yıllar zevk içinde kullanabileceğim 1.000 tl ye kadar bir makina almak istiyorum. Doğa fotoğrafları çekmeyi severim. Otun, çöpün, uçan, kaçan böceğin, kuşun vs...Zenith in 200 mm. (yanlış hatılamıyorsam) objektifi epey ilgimi çekmişti. Marka model takıntım yok, teknik bilgilere pratik yaparak ve/veya internetten araştırarak ulaşabileceğimi düşünüyorum. Yardımcı olan arkadaşlar olursa sevinir,şimdiden teşekkür ederim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.