I

Yüzbaşı
06 Nisan 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
33 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
I
12 yıl
Tüm arayışlarımın ve cinnetimin sonucu:
Arkadaşlar, forumdan takip edenleriniz vardır. Her şeyi adam gibi yapabilen, aynı zamanda kaliteli ve yakışıklı bir combo cihaz arıyordum. Beklentilerim şunlar idi:
1) Orjinal Bluray Disk oynatabilsin (3D ve normal)
2) Kopya, farklı bölge vs. BD oynatabilsin (3D ve normal)
3) Divx, MKV, Xvid 720P, 1080P, 3D Bluray ISO, HalfSBS oynatabilsin
4) Torrent çalıştırabilsin

Opsiyonel olarak:
1) Webde sörf yapabileyim
2) Stream yapabileyim internetten veya ağ üzerinden başka bir bilgisayardan
3) Oyun oynayabilsem çok süper olur

Hal böyle olunca, OPPO tarzı high-end cihazlar bile bazı noktalarda yetersiz kalabiliyor. Sonuçta tek cihazda çözüm ve hem şık hem de kaliteli, hem de uzun yıllar formattır kodlamadır baş ağrıtmayacak tek çözüm olarak güzel bir HTPC toplamaya karar verdim. Forumda muhakkak çok yetenekli kullanıcılar vardır, ve lütfen bu başlığa katkıda bulunsunlar. Ben de her adımımı buraya yazmaya çalışacağım. Böylece ihtiyacı olan benim gibi arkadaşlarım da faydalanabilsinler.

Aradığım özellikler:
1) HDMI 1.4 çıkışı verebilen bir ekran kartı
2) Anakart (dolayısıyla kasa) tipi Mini-ITX veya Micro-ATX olabilir. Yatay durduğu müddetçe, kalınca bir cihaz benim için sıkıntı değil. Yeter ki soğutması iyi olsun, fan sesi gibi gıcık sorunlar aramıyorum, içine büyük ekran kartı sokmam gerekirse sokabileyim vs.vs.
3) USB 3.0 girişi bulunsun, mümkünse eSATA girişi de bulunabilir cihaz dışından bağlantı için (böyle bir diskim yok ve alma niyetim de yok gerçi)
4) Optik sürücü konusunda slim sürücü desteklese çok şahane olur, böylece yerden tasarruf ederken ısı probleminde de biraz daha avantajlı olurum bolca hava dolaşabilir kutunun içinde.
5) Benim haricimde diğer arkadaşların da işine yarayabilir/ileride ben de böyle bir fikir değişikliğine gidebilirim diye düşünerek uzun ömürlü bir sistem tasarlamak çok önemli. Yani 6 ay sonra bunu alıp masaüstü bilgisayar kasası yapmaya karar verirsem beni yarıyolda bırakmasın. Zaten bu yüzden işimi görecek 4GB bellek yerine minimum 8GB, alelade bir ekran kartı yerine GTX serisi vs. gibi bir anlayış gütmeyi düşünüyorum.

Tekrar belirteyim, lütfen her türlü desteğinizi/önerinizi bu başlıktan esirgemeyin. Birkaç hafta sonra dönüp baktığımızda amatör ruhla başlamış fakat çok yararlı bir çalışma görebiliriz.
(veya DH'in tozlu sayfalarına karışır, Allah bilir:) )
I
12 yıl
Herşeyi yapan alet yok deniyordu, peki bu nedir?
Popcorn Hour C-300 hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?
Dahili/harici disk var
Optik sürücü takılabiliyor
Bluray ISO destekliyor
Harici altyazı desteği vs. vs. var
Bir de bunların üzerine çoğumuzun kullanmayacağı 3886827638 özelliği daha var.
Bunun eksik yanı nedir? Yoksa bundan alalım olsun bitsin.
I
12 yıl
Bluray Player + USB Media Player tek cihazda
Arkadaşlar,

Bana bir adet Bluray oynatıcı ve usb media oynatıcının tek cihazda sunulduğu bir çözüm gerekiyor. Her türlü önerilerinize açığım.
Yanlız kaliteli, şık gözüken ve tercihan markası düzgün bir şey olursa çok sevinirim. Tek cihaza dönmeden önce Philips HMP-3000 ve Sony nin ortalama bir BD Player'ını alacaktım.
Televizyon 55NX720 olacak. Mümkün mertebe sony olsun istiyorum ama adamlar hariciden bir şey oynatmama konusunda inanılmaz inatçılar.
Philips'in kaliteli bir BD playerı, USB girişli olduğu takdirde, HMP-3000'in sunduğu tüm özellikleri sunabilir mi?

Evet arkadaşlar, top sizde :)
I
12 yıl
70cm eninde,INOX,kombi,nofrost kaliteli ve 2500TL üst sınır olacak şekilde BUZDOLABI arıyorum
Evet arkadaşlar başlıkta da gördüğünüz gibi bir buzdolabına ihtiyacım var.
Bütçe 2500-2600TL yi geçmemeli
arçelik beko samsung ariston indesit vs. istemiyorum
Amana'ya param yetmiyor.

Sharp, Liebherr, Bosch(Siemens) ve Electrolux'e sıcak bakıyorum.
INOX olması şart
NoFrost olması şart
70cm eninde olması şart
lombi tipi olması şart değil ama kombi olsa daha iyi olur (yani dondurucu altta, soğutucu üstte)

Net birkaç öneriye ihtiyacım var.
Ayrıca şunu da belirteyim, hiçbir satıcı bu forum kadar yararlı olamadı, o yüzden hepinize teşekkürlerimi sunarım.
I
12 yıl
341. Dönem (Mesleki) Asteğmen\u0027e sorma platformu:)
Arkadaşlar buyrun istediğiniz her şeyi sorun. Bildiğim, gördüğüm kadarı ile cevaplayayım istedim.

Ben, istemememe rağmen, askerlik görevimi asteğmen olarak yapmaktayım. Mesleğimden ötürü (makina mühendisliği) mesleki asteğmen olarak atandım, ve 14 günlük (12 ağustos-26 ağustos) acemilik döneminin ardından çektiğim kura neticesinde Adana'da 6. Kolordu Komutanlığı'na atandım. Şimdi Tümen olduk gerçi ama bu detaylar sizi pek ilgilendirmeyecektir.

Kısa dönem, Takım Komutanı Asteğmenlik (3 ay acemilik - 9 ay kıt'a görevi) veya Mesleki Asteğmenlik (30 gün acemilik - 11 ay kıt'a görevi - eski ismi ile 'meslek kurası'-) hakkında bildiğim, gördüğüm her konuda yardımcı olmaya çalışayım da bir yararım dokunsun isterim.
Ayrıca Adana'ya çıkan olur ise de her türlü yardımı göreceğinize emin olunuz:)

Zamanı geçti mi bilmiyorum, ama eğer ki içinizde askere gitme/gitmeme konusunda çekinceleri olan var ise kesin ve net cevabım: 'ilk fırsatta mutlaka gidin' olacaktır. Bu sözü çok duyduğunuza eminim, geldiğinizde kesinlikle 'neden daha önceden gelmedim' diye hayıflanacaksınız.
A) Askerliğiniz çok rahat geçecek ve eğleneceksiniz, keşke bir an önce yapsaydım diyeceksiniz
B) Berbat geçecek, tam bir ızdırap olacak ve unutmak için çok uzun yıllara ihtiyaç duyacaksınız ve 'keşke biraz daha erken kurtulsaydım, en azından daha genç yaşta daha çekilir olurdu' diyeceksiniz

Her türlü askerlik, Türk milleti için vatani bir görevdir, babalarımız, dedelerimiz, atalarımızın yaptığı ve bizim de yapacağımız bir ödevdir. Kaçmayın, kaçmayı teşvik edenleri de uyarın. Korktuğunuz gibi çıkmayacak, sizi temin ederim. Ya daha iyi olacak ya da daha kötü. Ama bitecek. Sonrasında da büyük bir rahatlama yaşayacaksınız. Aynen ÖSS gibi.
Kimileriniz evlenmek için, kimileriniz hak ettiği kalitede işler için, kimileri beklediği terfi için, kimisi de kafasını rahatlatmak için gidip görevini icra edecek. Ve sonuçlandırdığınızda, erkek olmanız için atmanız gereken son adımı da atmış olacaksınız.
Bence sünnet olmaktan bile daha önemli bir adım. Atın, rahatlayın:)
I
12 yıl
iPhone için kol bandı (armband) tavsiyesi
Arkadaşlar selamlar. Spor salonunda ve açık havada koşarken müzik dinlemeyi ve telefonumu yanımda taşımayı çok seviyorum, fakat sporun doğası gereği bu pek kolay olmuyor. Kaliteli bir kol bandı tavsiyesi istiyorum, mümkünse markasız çin mallarından olmasın. Ve anahtar koyma cebi bulunması benim için çok önemli.
Belkin, casemate, incase, case logic vs vs gibi, Türkiye'de de bulabileceğim bir model olursa hepten sevinirim. Saygılar ve teşekkürler şimdiden.
I
12 yıl
Büyük kapışma! 47LW650S vs 46D8000 (veya 7000)
Evet arkadaşlar. Soru budur.
Evleniyorum ve haliyle epey de heves yapmış durumdayım.
Televizyonu Ağustos 2012'ye kadar almak zorundayım ve bu iş için ayırabileceğim maksimum bütçe 3000TL.
Bu da, hepinizin bildiği üzre 4000 hatta birazcık daha ötesine kadar bile esneyebilir:)
Kazık bir kere girip uzunca bir süre çıkmayacağı için, borçlarla mücadele ederken iyi bir TV işime yarar diye düşünüyorum evde vakit geçirirken.

Sözün özü şu: niyetim, yapmış bulunduğum -yetersiz ama askerde iken çok da fazla araştırma yapılamıyor haliyle- araştırmalar ve sayısız bütçe analizinden sonra gidip bir 46D6000 almak. 46 ve üzeri bir boyut almak zorundayım çünkü gözlerim ciddi derecede bozuk ve aşağı boyutlarda gerçekten keyif alamıyorum.

Eğer cidden aradaki farka değecekse de 'geldin beşe, sür onbeşe' deyip, bir üst kategoriyi zorlayacağım. Teknoloji ve bilgisayar ile aram oldukça iyidir, filme falan da çok para vermeyi sevmem. Ama ordan şunu indir, onu aç, evir, altyazıları göm, ordan stream et falanı da gözüm kapalı yapabilirim. Dolayısı ile, alacağım TV'nin tüm özelliklerini kullanabilecek ve kullanacak durumdayım.

3D benim için olmazsa olmaz değil, ama bir televizyona böyle bir para vereceksem, bana türk kahvesi bile yapmasını beklerim, dolayısıyla birden çok kez de deneyeceğim ve beni utandırmasa iyi olur.

Bu arada temel kullanımım Teledünya olacak, hatta mümkün ise kendi kumandası ile kullanmak istiyorum. Şu anda evimizde Sony bir LCD ve conax modül ile son derece memnun bir şekilde kullanıyoruz. Ya dahili tuneri ya da conax ile takılmak istiyorum. Bunu seçmemdeki en büyük, hatta tek etken: Discovery Channel. Teledünya'dan sonra film izleyeceğim. USB'den izleyeceğim ve 1080p takılmayı plan ve ümit ediyorum. Filmi geçince TV'ye bilgisayarı bağlamak ve XBOX 360.

Ne diyorsunuz?

Kavga, tartışma çıkmasını da istemediğimden bir yenilik yapalım ve bir cevap standardı belirleyelim isterseniz. Mesela herkes mesajını şu formatta yazsa mükemmel olur:

Bence 46D6000
Sebebim; 46D8000 4500TL ve 46D6000 2800TL, %60 daha fazla para vereceğine al D6000'i, aradaki fiyatla da canavar gibi bir ses sistemi alırsın, zaten ses sana görüntüdeki farkı unutturacaktır.

gibi. 341. dönem bir yedek subay kardeşinize yardımcı olursanız çok sevinirim.
I
14 yıl
En zor iki soru. Bilgili olanlar hodri meydan..
Evet arkadaşlar, olabildiğince herkese yardımcı olduğum forumumda, ilk defa benim yardıma ihtiyacım var ve işte sorularımı soruyorum.
İki adet taşınabilir bilgisayar ihtiyacım var, bir netbook, bir de notebook.

Soru 1: Notebook önerebilir misiniz?
-GTS veya GTX veya bunlara muadil ATI kartlı olmalı
-i7 işlemcili, büyük ve kaliteli bir ekrana sahip olmalı
-1333 mhz ram, 7200rpm hard diskli olmalı
-hdmi çıkışlı olmalı
Veya fiyat avantajı olacaksa oyunu xbox'uma kaydırıp gene minimum 330m gt ve üstü yada buna muadil ati ekran kartı ve 1066mhz ramlere tamah edebilirim. hem böylece daha şık bir seçenek (vaio mesela, veya thinkpad yada latitude, probook vs.) sahibi olabilirim.
HP, Dell, Asus, Lenovo, Toshiba, Sony sempatizanı olduğum markalar bu arada.

Soru 2: Netbook önerebilir misiniz?
-HDMI çıkışlı olmalı
-720p mkv oynatabilmeli
-Pil ömrü biraz iyice olursa iyi olur
-Çok kalitesiz bir marka olmazsa iyi olur

Bütçe yazmıyorum, çünkü modeller belirlendikten sonra bütçeye bakıcam. Ama kafamdan geçen ikisine toplam 3000tl sınırının altında kalabilmek. istanbulbilisim'i ve amerikadan getirtme opsiyonunu da değerlendirmekteyim. Bana yardımcı olan arkadaşlara şimdiden kucak dolusu teşekkür ve saygılarımı sunarım.
I
14 yıl
46-52 inç arası 3000tl bütçeli tv önerisi
arkadaşlar xbox360-bilgisayar bağlantısı-divx ve mkv film izlemek için tv alacağım.
büyük boyut çok tercih sebebi ama bu bütçe ile 52 inç seviyesine çıkamayacağımın da farkındayım.
bana önerebileceğiniz birşeyler var mı acaba? uzun uzun yazmanıza gerek de yok, sadece model adı yazsanız kafi
sony 46w5500 veya lg nin 47 inçlik 8500 diye biten modeli falan düşünüyorum ama henüz tam da araştırmadım.
I
14 yıl
Yeni Kasa Mini Cooper S 47000km Kaza, değişen, boya yok. 44000TL istanbul
Aracımı satıyorum. Fiyatı 44000TL olup gerçekten kelepir sınıfında sayılabilir. Aracın herhangi bir kusuru, kazası, değişen parçası veya boyası bulunmamaktadır. Bir makina mühendisinin ellerinde kullanılmıştır (ben). İlk sahibiyim. Yeni kasa olduğu için epey bir süre daha güncelliğini koruyacaktır. daha fazla bilgi için:
- xxxxxxxxxx numaralı telefonu arayabilirsiniz
- xxxxxxx@gmail.com adresinden e-mail yoluyla ulaşabilirsiniz
- buradan özel mesaj atabilirsiniz

ayrıca bu ilan her türlü yoruma açıktır, fiyatı pahalı, yada araba yaramaz tarzı mesajlar yazmak isteyenler kesinlikle nahoş karşılanmayacaktır.


<edit: telefon ve maili sildim, malum sosyal mühendislik son 10 senede epey yol kat etti>
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.