X

Binbaşı
22 Haziran 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
56 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
X
2 yıl
10000 - 12000 TL arası çizim için kullanılacak laptop önerisi
Arkadaşlar merhaba,

Yeğenim tasarım eğitim için benden bir tane laptop araştırmamı istedi.

  • 3-4 yıl sorunsuz tasarım uygulamalarını çalıştıracak
  • Yaygın servis ağı sorunsuz müşteri desteği olan

Bir laptop bakıyoruz. Hangi model ürün tavsiye edersiniz ?
X
3 yıl
Binaya Fiber geldi, ne yapmalıyım ?
Merhabalar ,

Yakın zamanda port sorunundan dolayı dilekçe vermiştik planlamaya binada çok internet başvurusu olduğundan fiber kutu koyduklarını söylediler. Totalde 10 daire var ama nasıl oldu bende anlamadım. Şimdi başvuru yapan arkadaşın evinin içine kadar fiber kablo çekildi yakında interneti de aktif olacak.

Biz de madem fiber geldi geçelim dedik ama Türk.net 100 mpbs 'a kadar sınırsız internet kullanıyorum ve hali hazirda 42 mb download 7 mp upload zaten alıyorum. Fiber tarifelere baktık daha yavaş hızlar daha pahalı ya da ben mi yanlış bakıyorum bilemedim. Siz ne tavsiye edersiniz ? Mevcut şekilde kullanmaya devam mı edeyim yoksa fiber bir tarifeye mi geçeyim. Öyle pek oyun vs oynamam en fazla netflix vs.

Bir de elimde zamanında airties'ın verdiği 5650 modem var v2 sanırım fibere geçersem modemi değiştirmeme gerek var mı ?

şimdiden teşekkürler yorumlar için.
X
4 yıl
Turkcell kişiye özel paket hakkında..
Bu sabah dijital operatör uygulamasında sana özel teklifler diye bir sekme çıktı metroya bineceğim için inince bakarım dedim hatta ekran görüntüsünü de aldım fakat şimdi giriyorum öyle bir sekme artık yok. Ekran görüntüsünü de ekliyorum. Bu menüye nasıl ulaşabilirim ? Özellikle turkcell ile sınırsız görüşme seçeneği çok cazipti ama dediğim gibi internetim kesildiği için seçim yapamadım şu anda da bulamıyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >
X
4 yıl
Ofis için 24 saat çalışacak sistem tavsiyesi
Arkadaşlar

Uzun süredir buraları takip etmiyorum. En son 8 yıl önce sistem toplamıştın gold bilgisayardan şimdi baktım iflas etmiş :)

Biraz bakındım hala daha amd ısınıyor geyikleri dönüyor bir şey değişmemiş anlaşılan :) marka takıntım yok bana sorun çıkarmasın yeter. Amd intel fark etmez.


Öncelikle

Şu an oyun oynamayacak o yüzden şimdilik ekran kartına ihtiyacım yok. On board Ekran kartıni kullanabilirim ama ilgili slot olsun ileri bir zamanda bir kart alır oyunda oynarız kim bilir. Dedigim gibi önceliğim değil.

Cihaz 24 saat ya da en az 15 saat çalışacak tüm is yeri kasa takibi ve işle alakalı tüm işlemler buradan yapılacak. Saat gibi çalışmasi baba sorun cikarmamasi en önceligim.

Sürekli çalışacağı için Kasa sirkülasyonu önemli sanırım o nedenle iyi bir kasa olmalı.

Daha çok ram ve işlemci ihtiyacı olacağından 8gb bir Ram fazlasıyla yeter sanırım.

Monitor 21 üzeri olmasına gerek yok masa da olacağı için çok fazla yer kaplamamasiviyi olur.

Bu durumda ne tavsiye edersiniz arkadaşlar. Amacım karar verip bu akşam n11 den sipariş vermek kuponum var. Zaman çok dar olduğunu için çok araştırmadim. Yardımcı olabilirseniz çok makbule geçer.

Son olarak kasayı nereden toplamaliyim. N11 den alıp bilgisyarciya mi toplatmam lazım yoksa itopya gibi sitelerden mi almalıyım.

Bütçe ekran kartı olmayacağı için 2000-2500 civarı yeterli olur sanırım.
X
5 yıl
4 katlı Otel network çözümü hakkında bir kaç soru
Merhaba arkadaşlar,

Uzun yıllar tarihi yarımadada turizm ile ilgileniyorum. Son zamanlarda internet kullanımının daha yaygın ve kullanılır hale gelmesi özellikle ülkemize ziyarete gelen turistlerin internet ihtiyaçları ve kendi ülkelerine kıyasla hayal kırıklığına uğraması vb sebepleri göz önüne aldığımızda malesef sektör ve bölge olarak çok sorun yaşıyoruz. Artık internet bağlantı hızlarının bile otel tercih sebebi olduğunda varsayarsak yeni yapılacak otelimizde bu işi biraz sıkı tutmak istiyorum.

4 katlı yeni bir otel için sağlam bir sistem kurup bu sorunlardan tamamen kurtulmak istiyorum. Yeni yapılacak bu otel henüz inşaat aşamasında bu nedenle inşaat halindeyken işi sıkı tutup en sorunsuz internet deneyimini gelen misafirlere yaşatmak istiyoruz.

Öncelikle bölgede fiber var bu nedenle saha ekibinden birilerine ulaşıp bilgi aldım kendisi bina içerisinde göstereceği yerlere fiber çekmemizi söyledi. Yani kayıp yaşamamak adına fiber bina içerisine kadar çekilecek. Toplam kullanıcı sayısının 40 kişiyi geçeceğini sanmıyorum zira küçük bir butik otel olacak. Fiber internetin çekilmesiyle sağlam bir modem ve access point araştırdım.

Modem için geçenlerde videosuna bir şekilde denk geldiğim TP-Link VR 2800 var. özellikle otel lobisi için kalıcı bir kapsama sorununu çözecek kapasitede bir cihaza benziyor bir de kablosuz kayıp neredeyse yok gibi.

İlgili inceleme

İlgili ürün

Buraya kadar fiberin bina içerisine çekilmesi ve dağıtılmasıyla ilgili sanırım kayıpları minimumda tutabiliriz fakat asıl sorun katlara dağıtılacak bağlantı. Genel olarak şikayetleri katlardan alıyoruz. Her access point'e verilen farklı isim veya şifreler misafirlerin her seferinde lobby, teras ve kendi odalarında her seferinde farklı bir access pointe manuel bağlanmasına veya otomatik geçiş olmadığı için manuel bağlantı sağlayarak internet kullanımı ve deneyiminin adeta baltalıyor.

Mesh teknolojisine yabancı değilim ama uzun yıllardır takip etmiyorum. Tp-link DECO gibi ürünler gözüme çarptı özellikle tek şifre ile tüm ağa sinyal seviyesine göre otomatik geçişler benim için biçilmiş kaftan. Yani check in de misafire verilen şifrenin ilgili cihaza kaydedildikten sonra tüm otel içerisinde bir daha şifre veya bağlantı yapmaya çalışmaması önemli. Fakat bununla ilgili bir kaç sorun olacak.

1- Deco M4 veya E4 gibi ürünler ikili veya üçlü satılıyor. ikili paketten iki tane alıp hepsini aynı ağa bağlayabilir miyim. Yani 4 tanesini.

2- Lobby'den başlayıp terasa kadar 4 katlı bir internette kayıp olmasını istemiyorum bu nedenle bağlantıyı kablosuz olarak değil kablolu olarak dağıtmak istiyorum bu durumda yine misafirler lobide şifre girip yine bulunduğu kata veya sinyal kalitesine göre otomatik bağlantı sağlayabilir mi ? Yoksa bağlantının kablosuz olarak mı çoğaltılması gerekiyor.

3- Son olarak bu ürünlerde kişilere hız sınırı atayıp tüm interneti özellikle upload ile felç etmesinin engelleyebilir miyim ki bu da çok sık yaşadığımız bir sorun.

4- Emniyet için log tutabilir miyim ? Sanırım bu çok önemli değil zira şu ana kadar bu logları tutan kimse görmedim fakar zorunlu olduğunu biliyorum.

5- 40 kişinin bağlantısını yıllarca sorunsuz yapabileceği tek şifre ile tüm binada hız kaybı yaşamadan internet deneyimini yaşayabileceği farklı bir modem ve access point kombinasyonu önerilerine de açığım.



Cevaplayan arkadaşlar olursa Turizme ciddi bir katkı sağlamış olacaktır :)
belki bu şekilde başka turizmci arkadaşlarda buraları okuyup uygular.
X
5 yıl
Çift hatlı telefonda data için 2. hat kullanmak
Şöyle bir sorunum var.

Bir kaç yıldır zamanımın çoğunu harcadığım işyerimin bodrum katında olan ofisim için en iyi sinyali veren Türk telekom kullanıyordum. İstanbul içi evim işyerim ofisim hiç bir sorun yaşamadım. -1. katta olan ofisimde TT 4G full sinyal alırken Turkcell sinyal zayıf ve Vodafone hiç çekmiyor. Genel olarak TT'den memnunum fakat İstanbul dışına çıktığım zaman yazlık, memleket vs Türk telekom'un 3G servisi bile yok gittiğim gideceğim yerlerde hatta yolda bile kırsal alanlarda araçla seyahat ederken telefonla kesintisiz konuşmak bile zor. Fakat senenin büyük bir bölümünü ofisimde olduğum için ve aktif olarak internet kullanmam gerektiği için pek sorun etmiyordum.

Yakın zamanda hattımı Turkcell'e taşıdım. Fakat işyerimde ofisimde çok sıkıntılı, net ve ses var ama çok zayıf. 4G 'nin TT'de full çektiği yerde bazen 2G 'ye bile düşüyor cihaz bazen kapının önünde bile ses kesiliyor. Cihaz sinyal zayıf olduğu için de sürekli sinyal aradığından şarjım da çok etkileniyor haliyle.

Şimdi sorum şu telefonum 2 sim destekli. Genel olarak numaramı Turk telekoma geri taşıyıp. Yazın bir kaç günlüğe haftalığına memlekete veya istanbul dışına gittiğimde bir turkcell 2. sim kartı alıp takıp internetini kullansam olur mu bu şekilde hem istanbul içi hattımı rahatça kullanıp istanbul dışındada Turkcell hattıma kontör yükleyip kolayca internete girebilirim TT'nin çekmediği yerlerde diye düşünüyorum. Olur mu acaba böyle bir şey ? Veya Turkcell'e ulaşıp sinyal sorunu yaşadığımı belirtsem düzeltirler mi acaba ?

Ne dersiniz ?
X
8 yıl
Kanada\u0027dan iphone 6s plus cdma gsm farkı ?
Yakınlarda bir arkadaşım gelecek kanada'dan şimdi Apple store'u aradım garantinin geçerli olması için A1687 modelinin alınması gerekir dedi.

Şimdi şuradanhttp://www.apple.com/iphone/LTE/ baktığımda canada'da 6s plus için şu ibareler var.

iPhone 6s Plus
Model A1687 (GSM)
Model A1687 (CDMA)

şimdi şöylede bir şey var. Şimdi gsm alsam nisan'da ki 4g LTE 'de sıkıntı yaşar mıyım ?


şöyle de bir şey var

http://www.apple.com/tr/iphone-6s/specs/

Model A1688*
Model A1687*
LTE (Bant 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 12, 13, 17, 18, 19, 20, 25, 26, 27, 28, 29)
TD-LTE (Bant 38, 39, 40, 41)
TD-SCDMA 1900 (F), 2000 (A)
CDMA EV-DO Rev. A (800, 1700/2100, 1900, 2100 MHz)
UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900, 2100 MHz)
GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)

Buradan anladığım her iki cihazda Türkiye'de LTE'yi destekliyor fakat CDMA alırsak Amerika'da da CDMA'da kullanabiliyoruz doğru mudur ?

Şimdi alacağım cihazın 3-5 ay sonra 4g veya LTE ile çalışmasını istiyorum özetle sıkıntı olur mu veya hangi cihazı almalıyım ?
X
9 yıl
Bu fiyata bu araç alınır mı ?
Merhabalar

Bir tanıdığım aracını satıyor yurt dışına gideceği için.

Araç ;

Peugoet 207
1.6 HDI Outdoor
Manuel Dizel 25.000 km 'de
2009 model

araç için 34.000 istiyor ve araçta bırakın boyayı çizik dahi yok yani garaj arabası. Bu aralar dizel otomatik ikinci el araç bakıyordum açıkcası km'si bu kadar düşük araç bulamadım. Sizce bu fiyata bu araç alınır mı ?
X
10 yıl
Çift HD Uydu Alıcı nedir ne işe yarar
Arkadaşlar yakın zamanda yeni bir eve taşınacağım ve Samsung 55h7000 bir led tv aldım.


Digiturk ve Dsmart izleyeceğim için iyi bir TV almak istedim. Binada merkezi uydu sistemi var odada tek çıkış çatıda 2 çanak Turksat ve Eutelsat var.


Ben bu iki platformu aynı cihazda nasıl izleyebilirim ? Bu TV özelliklerinde Çift HD Uydu Alıcı Var yazıyor bu tam olarak nedir internette herhangi bir bilgi göremedim. 2 platformu izlememe olanak sağlar mı ?

Veya Dsmart modül alsam iş görür mü nasıl bir kombinasyonda kullanmam gerekecek ?

Daire çatı katında olduğu için kendime ayrı bir çanak koyabilirim ama açıkcası görüntü kirliliği olacağı için düşünmiyorum.

Daire içerisinde toplam 3 anten çıkış yeri mevcut salon oturma odası ve diğer bir oda.

Sizce ne yapmalı ?
X
10 yıl
Sharp buzdolabı ve renk tavsiyesi yardım
Merhabalar yakın zamanda düğünüm olacak ve eve beyaz eşya alacağız.

Ürünlerin tamamını Siemens düşünüyoruz. Sadece buzdolabı olarak Sharp SJ-GC700VSL A+ 580 Lt NoFrost Buzdolabını beğendik.

Sormak istediğim 2 soru var


1- Buzdolabı için bırakılan derinlik tezgah derinliği olan 60 cm. Geniş bir buzdolabı istiyoruz. Sharp'ın derinliği 72 cm bir çok buzdolabında aşağı yukarı aynı hatta derinlik daha fazla. Buzdolabı mutfağa girildiğinde sağda tezgahın sonu kapının sağında kör noktada. Genişlik ve yükseklikte sıkıntı yok tam oturuyor fakat arkada priz olduğu için yaklaşık 15 cm dışarıya çıkması gerekiyor sizce bu sıkıntı yaratır mı ?

2- Beyaz eşyayı almayı düşündüğümüz bayi ve eve gelen mimar ya hepsini beyaz alın ya da hepsini innox alın ama kişisel olarak innox daha şık durur dedi. Hem mutfak dolapları zaten beyaz hem de mutfak taşlarında griler olduğundan şık durur dedi. Ankastre fırın, ocak, aspiratori bulaşık makinası tamam da beğendiğimiz dolap gümüş rengi. Sormak istediğim sizce gümüş rengi innox'da sırıtır mı ? Yoksa siemens'in innox serisine mi bakmalı bunu merak ediyorum. Aldıktan sonra keşke demek istemiyorum ama buzdolabı olarak da sharp hem çok geniş hem çok şık geldi gözümüze.



Sharp'ın beğendiğimiz buzdolabı.


http://www.hepsiburada.com/liste/sharp-sj-gc700vsl-a-580-lt-nofrost-buzdolabi/productDetails.aspx?productId=mtsharpsjgc700vsl&categoryId=22154


Şimdiden teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.