N

Yüzbaşı
14 Şubat 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
112 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
N
3 yıl
Bu nedir?
15 yıldır catida duruyordu. Biraz detaya ineyim kurcalayim dedim ama ne icin uretildigini anlayamadim. Elektrige takinca icerisi isiniyor.
< Resime gitmek için tıklayın >
N
3 yıl
Battım. Yok öyle değil çamura battım :)
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


AXA batmalarda cekici hizmeti vermiyormus. Oysaki acenteye full kasko diye ucret odedim. Demekki onlarca sayfalık sozlesme ekindeki metni harfiyen okumak, ona göre karar vermek gerekiyormus.
N
4 yıl
Eski harddiski nasıl aktarırım
Arkadaslar yaklasik 10 yildir kullanmadigim masaustu pc vardi. En son power supley sorunu yuzunden acilmadigini hatirliyorum. Harddiski soktum, icindeki bilgileri alip aktarabilecegim bir aparat varmıdır. Yoksa bilgisayarciya goturup baska pcye taktirarak deneyecegim
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
N
4 yıl
Dikkat! Herkesin maaşı düşecek.
Pandemi nedeniyle işkurun işsizlik odeneginin azalip odemelerinin artmasi sebebiyle işçi ve işverenden kesilen işsizlik primi oranlarinda "geçici" olarak arttirim yapilacağımış. :)
mevcutta işverenden %2, işciden %1 kesiliyor
planlanan isverenden %4, isciden %2


bu da asgari ucretli de yaklasik 30 TL yapar
N
4 yıl
satılık 2001 clio
satıldı
N
4 yıl
Çarşı pazar yanıyor! Bu ne pahalılık?
Arkadaşlar yaklaşık 30 yıldır Istanbuldayim. Esim ve kızimla 3 kisilik bir aileyiz. Bugun semt pazarına gittik esimle, aman Allahım! ilk defa böyle fiyatlar gördüm. Neredeyse tezgahların yarısında fiyat yazmıyor, pazarcılar utancından yazamamış. Sebebi sokaga cikma yasagimidir yoksa ramazanin gelmesimidir bilmem ama ayni alisverisi yapmama ragmen pazar alisverisimiz 135 TL tuttu. Patates sogan ispanak domates salata meyve. onceden 25 kurus 50 kurus kusuratli fiyatlar olurdu simdi hepsi 1 TL ye yuvarlanmıs sekilde. 4 lira 5 lira 7 lira 15 lira gibi. semt esenyurt olmasina ragmen kg fiyatlari soyle; domates 8, salata 5, patates 5, sogan 5, ıspanak 8, portakal 8, cilek 7, ayrica fiyatini sorup alamadigim brokoli 20, karnibahar 10 TL.
Bu nedir arkadas ben koyume donuyorum
N
4 yıl
işsizlik maaşı veya kısa çalışma ödeneği alabilen var mı?
Piyasalar malum, bircok işyeri işçi çıkarttı veya üretimi durdurdu. Ptt lerde tedbiren kapatildi. Odemeler adreslere yapılacak dendi. Odeme alabilen oldu mu merak ediyorum. Bende isyerinin uretimi durdurmasi sebebiyle esim ve cocukla eve hapsolduk.
N
4 yıl
işsizlik maaşı veya kısa çalışma ödeneği alabilen var mı?
Piyasalar malum, bircok işyeri işçi çıkarttı veya üretimi durdurdu. Ptt lerde tedbiren kapatildi. Odemeler adreslere yapılacak dendi. Odeme alabilen oldu mu merak ediyorum. Bende isyerinin uretimi durdurmasi sebebiyle esim ve cocukla eve hapsolduk.
N
4 yıl
MTV den kaçındım ama yinede gecikme faizi görünüyor.
Evet arkadaslar bildiğiniz gibi vergi kaçırmak ile vergiden kaçınmak ayrı. Bende ocak ayı mtv sini ödeyemediğim için kaçınmak zorunda kaldım. Ama şu anda tekrar sorgulattiğımda bırakın kaçınmayı birde gecikme zammı eklenmiş. Motorlu taşıtlar vergi dairesinemi gideyim yoksa cimeremi yazayım bilemedim.
N
4 yıl
DİKKAT Paycell ile Istanbulkart dolandırıcılığı
Turkcell faturalı hat kullaniyorum. Cuma namazindayken 0535 890 85 63 nolu telefondan aramışlar, eşim açmış. Turkcellden ariyoruz tarifenizden memnunmusunuz vs demisler. Oysaki eşimi bu konuda defalarca örneklerle uyarmama rağmen basireti baglanmış. Sms le kod göndermisler esimde tabi karşı tarafa vermis kodu. Turkceli aradim 145 tl istanbulkar odemesi yapilmis, iptal edemeyiz 153 ü arayin dediler. Aradim cokda umursamadılar kayit aldik yogunuz doneriz dediler. Ben boyle seyleri hazmedemeyen birisiyim, devlet kurumlari vatandaşı korumuyor ve savunmuyor. Bunu bir kez daha yaşayarak anladım. Arayan numara belli, benim numaram belli. Kim yuklemis hangi istanbulkarta hangi bayi yuklemis bu numara kimin adresi nedir diye yaklasik 1 saat telefon gorusmeleri yaptim ama uardimci olmadilar onemsizmis gibi davrandilar. Bende metrobus duragini bastim. Guvenlik personeline anlattim amirini cagir merkezi ara bana yardimci olsunlar dedim. O da aynisini banada yapmaya calistilar vs diyerek savusturmaya calisti. Cebimdeki falçatayla metrobuse binip soförü alıkoymak niyetiyle kosmaya basladim. Amacim olayin basina yansimasi ve benimle ilgilenmeleriydi. Guvenlik izin vermedi sarildi yakaladi. Sivil polis geldi hak verdi bana ve beyaz masaya yonlendirdi. Sakinlesip gittim, oradaki bayana da derdimi anlatmaya baslamistim ki bana esin kodu vermeseymis demesiyle sarteller yine atti. Hırsızin hic mi sucu yok dedim. Tabi bu isin ozeti yaklasik 15 20 dk da burada tartistim. Oradaki metrobus durağına atlayarak girdim. Bu sefer amacımı yapacaktım, hapsi vs goze aldim gozum hicbisey gormuyor. O duragin guvenligide geldi falcatayi aldilar beni sakinlestirdiler polisi aradik savciliga yonlendirdi. Savciligi aradim kapanmak uzere oldugu icin pazartesi gelmemi istediler.

Pazartesi gunu gidip sikayetci olacagim.
Oncelikle o numaranin sahibinden sonra benim onayim olmadan bana paycell uygulamasini saglayan Turkcellden ve benden onay almadan istanbulkarta yukleme yapan iett den. Zaten issizim bolca zamanim var. Gelismeleri yazacagim. Eger savcilik gerekli islemi yapmaz takipsizlik vs verirse de farkli planlarim var. Buradan yazmaya devam edecegim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.