G

Teğmen
02 Şubat 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
4 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
G
11 yıl
Routing
Merhaba,

İst. Bahçelievlerde oturuyorum. 20Mbit TTnet Fiber kullanıyorum. Resimde oynadığım online oyun world of tanks'a ulaşana kadar olan route tablosu gözükmekte. 3-5 ay önce ping 30a kadar düşüyordu ve en fazla 60 görüyordum oyun içinde. Sanırım şuan bakım & onarım çalışması var fakat bu olay olmadan önce de 90-110 ping arası oynuyordum. Ping 30lara düştüğünde gayrettepe routerı üstünden geçiyordu bağlantı. Ve yurtdışına çıkana kadar ciddi bir ping artışı olmuyordu. TTnete 4-5 kere arıza kaydı açtırdım fakat arıza kaydımın kapatıldığına dair mesaj atmaktan başka bişey yapmadılar. Ben kendi routing tablomu oluşturup modemden son adrese gidene kadar olan yolu kendim seçebilir miyim ? Böyle bi imkan var mıdır ? Veya bu adrese gitmek istediğimde çıkışımın gayrettepeden olmasını sağlayabilir miyim ?
< Resime gitmek için tıklayın >

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
G
11 yıl
HDD Problemi
Merhaba,

Yaklaşık 2 yıldır kullandığım 1 TB 7200 RPM 32MB Önbellekli Seagate ST31000528AS harddiskte yine 5-6 ay öncesinde defragmantasyon yaparken partitionlar arasında geçiş yapmaya çalıştım ve 4-5 saniye süren motordan geldiğini düşündüğüm yüksek sesli takılma sesi geldi. Neyse herhangi bir veri kaybı olmadı. Fakat daha sonra haftada bir bu ses tekrarladı, derken hergün olmaya başladı ve şu sıralar günde bir kaç kez tekrar ediyor, öyle bir şey ki taramalı gibi ses çıkıyor, kasayı titretiyor. Low-level format attım sorun düzelmedi, bu diskler için firmware update vardı belki düzelir umuduyla denedim fakat kâr etmedi, FAILED yazdı büyük büyük. HDD Tune ile Error Scan başlattım 102 GB'da şuan kötü bir durum yok.
Bu durumu önceden yaşayan var mıdır ? Veya neden olabileceğini tahmin eden ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
G
11 yıl
TTNet Ping Problemi
Öncelikle merhaba,

İstanbul Bahçelievlerde oturuyorum. TTnet geçen sene oturduğum semte fiber altyapısını getirdi. Problem şu ki 3-4 gündür online oyun olan world of tanksta pingim 120-130 arası değişiyor. Bundan önce 70-80-90 arası gidip geliyordu. Hatta bir süre 28-40 ping gördüğüm bile oldu. Oyunun adresine tracert yaptığımda bu şekilde gözüküyor. Resimde görüldüğü gibi Türkiye çıkışından wotun bağlantı adresine kadar 18 ping var. Fakat 81.212.214.137den 212.156.102.29a geçene kadar çok fazla ping oluyor ve sanıyorum bu 2 router da ataköy semtinde, atky şeklinde yazıyor.

Sizce bu normal midir ? Genel bir sorun mudur ? Yoksa sadece benim bağlı olduğum porttan kaynaklanan vb. bir sorun mudur ? Ve bu paket kayıpları nedendir ? Müşteri hizmetlerini arayıp modemi resetleyin vs. duymak istemiyorum. Şimdiden fikirleriniz için teşekkürler.
< Resime gitmek için tıklayın >


Ekleme : Tarifem 20Mbit Fiber Ve TTnetin verdiği Huawei HG655D modem kullanımda.
G
13 yıl
2 Ekran Problemi
Arkadaşlar merhaba

Bilgisayara bağlı bir lcd ve bir de crt monitör var. Tv uygulamasını crt monitörde açıyorum ve lcd de oyun açtığım zaman tv nin görüntüsü donuyor fakat sesi geliyor. Görüntünün donmaması için ne yapmam gerekir ?

Yardımlarınız için şimdiden teşkkürler.
G
13 yıl
Avermedia A706 Sorunu
Merhaba ,

Avermedia A706 modeli Dvb-s pro II Tv kartını kullanmaktayım. Antenleri bina olarak merkezi şekilde kullanmaktayız. 24 çıkışlı nextstar marka bi alet var çatıda. Çoklamadan başka ne işe yaradığını bilmiyorum. Her daireye 1 kablo geliyor. Ben gayet güzel bi şekilde yayınları Tv kartımdan izlemekteyken anteni harici bir receivere bağladık problemsiz şekilde tvden izleniyordu. Sonra tekrar tv kartına taktım kabloyu hiç bir kanal göstermedi ve kanal araması yaptığımda eskiden çok yavaş dolan çubuk şimdi 2 saniye de doluyor ve kanal çıkmıyor sizce problem nedir ?

Teşekkürler.
Bu yazıyı okumaya katlandığınız için de ayrıca teşekkür ederim.
G
13 yıl
Güç Kaynağı Seçimi Yardım
Seçenek 1 : Xigmatek NRP PC 80+ 700W : 186 TL
http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-nrp-pc702-nrp-pc-serisi-80plus-700w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=46569

Seçenek 2 : Xilence XP700 Gaming Edition 700W 80+ : 158 TL
http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-xp700-xp700-gaming-edition-700-watt-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=44075

Seçenek 3 : FSP Epsilon 80+ 700W : 179 TL
http://www.vatanbilgisayar.com/fsp-ppa7000500-fsp-epsilon-80plus-700w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=40735


Bu üç güç kaynağı içinden hangisini tavsiye edersiniz ? Eksileri ve artıları nelerdir ? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
G
14 yıl
Mp3 Player Dosya Sistemi Sorunu
Merhaba arkadaşlar,

Sansa c240 kullanıcısıyım. Mp3 playerin dosya sistemini fat32 den ntfs e çevirdim.Şarkıları hızlı atıcam ya . Sonra aygıtı bilgisayardan çıkarıp tekrar taktığımda aygıt bilgisyarda card reader gibi gözükmeye başladı, içine girmeye çalıştığımda ise "I:\ erişilemiyor. bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi" diyor. Ve bilgisayardan çıkarıdğımda da aygıt " Not enough space . please free memory " diye bir uyarı veriyor ve çal/oynat dediğimde "no song" yazıyor. Bilgisyarım -> yönet -> disk biçimlendirme de yapamıyorum, " no media " diyor. Hpnin bir programı vardı onu da denedim. Fakat dediğim gibi " no media " diyor.

Yardımlarınız için şimdiden Teşekkürler...

< Resime gitmek için tıklayın >
G
14 yıl
dos üzerinden hdd formatlama
500 Gb seagate hdd'm var. windows 7 yüklemek isterken diski sildim ve biçimlendir demeden yükle dedim ve hata verdi . sonra windows 7 kur'a girdiğimde hata verdi. Xp boot cd'sinden yaparken mavi ekran geliyo ve hata veriyor . Hdd'i bilgisayar açıkken taktığımda bilgisayarı resetliyor.Sanırım hdd'in 2 bölümü raw olarak kaldı. HDD regenerator ile denedim o da hata bulmadı. Usb ile dos üzerinden hdd'e erişmenin ve formatlamanın ya da bölümlendirmenin bir yolu var mıdır ?

Teşekkürler.
G
14 yıl
gpuya voltaj vermeden oc yapmak mümkünmü
ati catalystten oc yapılırken ekran kartı daha çok voltaj istiyor mu veya çekiyor mu ve voltaj vermeden nasıl oc yapabilirim ? Neden voltajdan korkuyosun diye sorucak olursanız PSU thermaltake 405 w. psu yu çatlatmak istemiyorum
G
16 yıl
logitech x540 garip bir sorun:D
benim x54o ın subwoofer kolonunda sorun olduğuna eminim .garantide tamircide soru yok diyor.bende subwooferi değiştiricem.logitech s200 ün subwooferıyla x540ınki aynımı acaba
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.