S

Yüzbaşı
29 Ocak 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
160 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
2 ay
45 Yaşına gelmiş adama Sağlam Telefon Tavsiyesi
Beyler oyun oynamayı bırakalı yıllar oldu. Öyle kamerayla video resim çekmeyle de işimiz yok.
Bizim derdimiz ekran sağlamlığı.Telefonda kullandığım programları sayayım size ;
Whatsapp
Face
Mobil bankacılık
Navigasyon
Nfc
E devlet
Yeneksepeti
Alışveriş programları

Benim telefonda aradığım şey parlak ama kırılmayan ve çizilmeyen ekran. Napayım ben cigabaytları.
Yahu piyasa hep ergen ihtiyacına göre dizayn edilmiş.
Forumda aradım ama bulamadım. Xiaomi shield glass, longjing glass, dragon glass diye teknolojiler çıkartmış. Herkes telefon incelemesinde donanımından veya kamera çekiminden bajsediyo. Ula telefonda en önemli şey ekrandır ekran!
S
2 ay
OLUM EKRAN KALITESI ÖNEMLİ(Kırılma, çizilme)
YA KARDEŞİM BU NE YA ; YOK KAMERAYDI YOK OYUNDU FALAN FİLAN....
ALLAH KAHRETSİN EMMC ÇİP Mİ HER NE GARIN AĞRISIYSA BOZULDU. TELEFON ÇÖP! 3 DEFA EKRAN KIRDIM, DEĞİŞTİRDİM. 5 SENE KULLANDIM. BU ÇİP BOZULMASAYDI DAHA DA İTTİRE İTTİRE GİDİYODU. ULAN YAŞIMIZ GELMİŞ 43E. BANA NE DİYAFRAMINDAN, OPTİK ZOOMUNDAN SNAPDRAGONUNDAN. LA OĞLUM, TELEFONUN EKRANI KIRILMASIN VE ÇALIŞSIN YETER DAA ANASINI SATAYIM.
TELEFONUM REDMİ S2YDİ. MİS GİBİ GENİŞ EKRANI VARDI. HER TÜRLÜ B.KU, ZIMBIRTIYI ÇALIŞTIRIYODU. 2019 DA 850 LİRAYA ALMIŞTIM. ALLAH KAHRETSİN NERDEN ÇIKTI BU İŞ ŞİMDİ YA.
BİRADERDE İFON 7 VAR. 6.5 SENE OLDU. TELEFON TAMİR GÖRMEDİ. EKRANDA ÇİZİK YOK. HERİF SAĞLAM EKRAN YAPMIŞ ABİ. AMA İŞTE ALIRKEN DE SENDEN KIRMADIĞIN 5 TANE EKRAN PARASINI ALIYO. BEN ŞU ANDA 40-50 BİN LİRA ÇIKARTAMAM ABİ. BAKIN LÜTFEN YALVARIYORUM SİZE KURBAN OLURUM, İFON EKRAN KALİTESİ KADAR DAYANIKLI BAŞKA MARKADA TELEFON VAR MI? ABİ TELEFON WHATSAPPI ÇALIŞTIRSIN YETER YA. ŞU EKRAN SAĞLAM OLSUN DA NE OLURSA OLSUN KARDEŞİM.
EN ÖNEMLİ ŞEY EKRANDIR ARKADAŞIM.
S
6 ay
Hayırdır Olum Siz ne Ayaksınız ?
Noluyo lan burda .
S
7 ay
Gazze diye bişey kalmayacak
Şimdi gazze ve batı şeriada bulunan Arabların dedeleri Lawrence ile birlikte mehmetçiğe kılıç kaldırırken düşünecekti bu sonucu . Ingilizle yattınız ve Israili doğurdunuz . Allahın sopası dedikleri şey bu olsa gerek işte . Etme bulma dünyası .
Haifa limanının eski arapça adı Akka'dır . 1917 Akka kalesine o devrin teknolojik olarak en ileri alman toplarını yerleştirmiş ve namluları denize yöneltmişiz . Her birinin başında mehmetçik pür dikkat bekliyor . Ilerde denizin ufkunda ingiliz zırhlıları çıkartma yapmak için bekliyor ama toplar yüzünden yanaşamıyorlar . O sırada kalenin kapılarını çalan kara çarşaflı araplar mehmetçiğe "size sıcak pide , yemek getirdik" diyorlar . Saf anadolu çocuğu bunları içeri alıyor . Ve mehmetçikler sırtlarından hançerleniyor . "Ana beni sırtımdan vurdular" değimi türkçeye bu olayla yerleşmiştir . Ingilizler ellerini kollarını sallıya sallıya akkaya çıkıyorlar ve oradan kudüs ve suriye içlerine saldırıyorlar . Bu sırada nablusta karargah komutanı olan Atatürkün güzel bir beddua ettiği söylenir .
Yani haifa Araplar tarafından Türklerden zaptedilmiştir . Ama şu anda o şehirde bi tane bile arap yaşamıyor düşünün !
Yetmez , müstehak size bu yaşadığınız acılar . Din kardeşiymiş . Ulan riyaddaki adam bunları düşünmüyorsa ben niye düşünecekmişim hea !? Christiano Ronaldo ile kılıç sallar onlar en fazla . Adam petrol parasıylan sarayını daha çok altınla kaplamakla meşgul . Suudiler israil ile askeri işbirliği içindeler ne zamandır . Dubai diye bir şehir inşa ettiler kutsal topraklarda . Ikinci las vegas resmen . Günah şehri yani . Fuhuş , kumar , uyuşturucu ne ararsan var . Bunlar mı örnek Müslüman !? Arap keyfi için anasını , kardeşini ve hatta halkını bile satar . Benim halkım filistinde yemende libyada suriyede katledilecek , mülteci olacak ben de nusrette kameraya artistlik yaparak altın kaplama biftek yiyecem hea ! Petrol parasıylan aslanla poz verip en pahalı spor arabalarını alıp onları garajda yatırmalar falan bitmez abi örnekler ...
Peygamber Efendimiz(S.A.V)'in halkı işte bugün bu haldedir !
Petrol parasıylan halkını bilinçlendirip bilime yatırım yapsaydı şu anda ne israili kalırdı ne de Amerikası . Nasıl olsa para sürekli yağıyor ; ulan o petrol parasıylan gerekirse uçaklarla moğolistandan toprak getirir çölü yeşillendirir ormanlık alanlar oluştururdum . Arabda akıl olsaydı zaten en başta Osmanlıya ihanet etmezdi .
Hiç bilir misiniz acep Filistin Kurtuluş örgütü pkkyı özgürlükçü bir örgüt olarak tanır ve Kürdistanın bağımsızlığına destek verir !? Israil evet düşmanımızdır fakat Arab için dost demek doğru değildir .
Yunan 1919'da izmire çıkmış , gelmiş yerleşmeye , alacak egeyi bizden , kovacak türkleri . 9 milyon nüfusumuz kalmış 1919'da . Bu 9 milyondan 200 bin kişilik bir ordu kurduk . Tarihimizin askeri , ekonomik ve nüfus açısından en beter döneminde bu rezalete 3 yıl katlanıp kıçımızda don , ayağımızda çarık yokken tek atımlık mermiyle yunanı 1922'de denize döktük . Yunanın arkasında o dönemin süper gücü Ingiltere varken bir de !
Sene 1948 aynı senaryo farklı aktörler ! Yahudi gelmiş hayfaya . Şehir ve köyler tek tek yahudinin eline geçiyor . Yerleşmeye gelmiş adamlar alıcak arabdan oraları . 400 bin kişiyle Yahudiler 1949da israilin kurulduğunu ilan ettiler . 1 milyar nüfuslu petrol zengini arap alemi birleşip haifadan yahudiyi denize dökemedi . 75 yıldır bekliyor . NOKTA !!!
Arabda milli şuur yoktur . Birlik beraberlik yoktur . Işid israile saldıracağına gitti (hain , acem uşağı , rus yalağı) esatla savaşan normal müslümanları kesti . Israil ile savaşması gereken Saddam gitti Iran'a ve Kuveyt'e saldırdı . Ilk israil arap savaşında sen öne çıkarsın ben öne çıkarım diye aralarında çıkan kıskançlık krizinden 400 bin kişilik israile yenildiler .
Yani Allah yardımcıları olsun ama daha çook acılar çekecekler böyle giderse . Israil 8 milyon olmuş . Geçti bolunun bazarı . Bitti o iş . Soğuk su . Atı alan üsküdarı geçti .
S
10 ay
Sokakta Türksat İnfinity 401 Modem buldum
Arkadaşlar kutusu , adaptörü cdsi falan herşeyiyle duruyordu kaldırımda . Evde fişe taktım çalışıyor ama tabi bağlantı yapmadım .
Şimdi ben annemin evine kablonetten abonelik başlatacaktım . Modeminiz varsa aylık 20 TL modem kirası almıyorlarmış . Bu bulduğum cihazı kullanabilir miyim ? Yani sorum şu aslında . Bu modem başka birinin üzerine zimmetliyse kiralanmış olarak , bu modemi kullanamazsınız deyip bi de üstüne modemi benden alırlar mı ?
Türksat Kablonet Müşteri hizmetlerini aradığımda bana şöyle dediler : " O modem başka bir adreste görünüyorsa kullanamazsınız "
Yani modemin Mac adresiyle iletişim halinde mi oluyorlar ? Anlamadım .
S
2 yıl
Koyinmiş , nasıl koydular size ama :)
Vay anam vay 5 ayda 40 bin dolardan 19 bin dolara ! İşşşşşş ....
Ulan şu ülkede son 2 yılda rahat yüzellibin kişi keklendi . Çoluğunuzun çocuğunuzun rıskını kaptırdınız resmen .(coin diye yazıldığını biliyoz)Koyinmiş ; sizi koyun etti birkaç uyanık çinli .
Kumar işletmecisi her zaman kazanır ve kumar oynayan da kaybeder . Bu kural ne zaman değiştiki !? Ulan kim kime bedavaya para verir !?
Laptop çıkalı ; hatta onu bırak akıllı telefon yaygınlaşalı kimse artık kasa toplamıyo eskisi gibi . Bi kendinize sorun bakalım şimdiye kadar satılmış en fazla ekran kartı neden hala 20 yıl geçmesine rağmen " geforce 2mx " !? Intel Pentium III'den yediği ekmek sayesinde hala ayakta duruyor .
2000-2001 senelerinde satılan bilgisayar donanımı daha sonraki senelerde satılanın hepsinden fazladır .
Bu kripto saçmalığının arkasında Nvidia , amd ve Intel yoksa bende Taksim'de domalıp eşşek gibi anırmassam adam değilim . Yani Tayvan var bu işin arkasında . Donanım satmak için yaratılmış bir sistem .
Ulan şifrelemek ve şifre çözmek yani encrypting and decrypting ekran kartıyla mı yapılır !? Bu iş gpu ile yapılmazki . CPU ile yapılır . Ekran kartıyla ne alakası var lan bu işin !?
Bana blokchain hash meş demeyin . Kimse kendini kandırmasın . Ben bu işten internet hariç canlı kanlı para gazananı görmedim arkadaş .
Bence her birinize yeni çıkacak animasyon filmlerinin karelerini renderlatıyorlar .
S
2 yıl
CB Saat 22 de TRT de konuşacak
Evet ulu haşmetlü hünkarımız , hakanımız , hükümdarımız sayın Tayyip Sultan-ı Mehmet han hazretleri Trtye teşrif edeceklermiş . Telefonda dolar ibresini açıp dinliyecem .
S
3 yıl
Lütfen Yardım Edin Ne Yapacağımı şaşırdım
Arkadaşlar 2 çocuk babasıyım . Bir kızım bir de oğlum var . Dün öğrendimki 3. yola çıkmış . İstanbul'un en varoş yerinde yaşıyorum . Çocuk büyütmek buralarda zor değil hatta yanlış . Ama çaresiziz bağlanmışız bırakamıyoz buraları . İkimiz de 3. çocuğu yapmayacağız diye şartlanmıştık . Dün başımdan kaynar sular indi hamile olduğunu söyleyince bana . Ya 3 haftalık ya da iki haftalık şu anda .Kalbi bile atmıyordur yani . İnanın hurdacılık yapıyorum ek iş olarak .
Anladımki bana tuzak kurmuş hanım . Memlekete annemin yanına göndermiştim . Geldiklerinde , evliler beni iyi anlar , adetten dün kesildiğini ve rahat olmam gerektiğini söyledi . Bende de hata var ayrı konu .
Arkadaşlar çocuk sadece para pul değil , ömürden ömür de yiyor . Biz Türküz . Salamam ben onu 10 yaşından sonra sokağa . Mezara kadar insan evladını denetler .
Gel yapma diyorum . İki çocuk neyimize yetmiyor diyorum . İnadı bırak iki dakikalık iş diyorum . Nuh diyor peygamber demiyor . Hayatımda yapacağım dolu iş vardı . Hayallerim . İptal edicez mecburen . İkinci olan oğlum daha sütten kesilmemiş bir bebek . Sürekli uykusuzluktan şikayet ediyor . Çocuklarla ilgilenmediğim için şikayet ediyor . Ama 3. ye hamile kalıyor . Bu ne biçim iş abi !?
Kafayı yiyom . Bir adam zorla istemediği halde baba yapılabilir mi ?
Kürtaja ikna edemiyorum . İstemediğim halde 3 çocuk babası olacağım .
S
3 yıl
Tinderda Kız Sapıklar (Abi bu ne biçim iş ya))
S
3 yıl
Hurdacılık Hakkında Bölüm istiyorum Forumda
Arkadaşlar evet bu konuda forumda fazla konu bulamadım .
Ülkenin ekonomik şartları zorlaştı . Devir eskiyi yenileme devri . Allah'a şükür kira vermiyorum . Küçük bir bahçe ve hangarım var evimin arkasında . İstanbul'dayım . Çalışıyorum ama pandemiden beri düzgün kazanamıyorum . Akşamları boş zamanım oluyo . Gezip sokaklarda metal parçaları topluyorum .
İnanın deposu olan ve bu işe zaman ayırabilene hurdacılık harika bir ek gelir kaynağı . 2 tona yakın metal biriktirdim .
Neler buluyom neler . Sorun şu ki ; bunları ayrıştırmayı tam beceremiyom . Tamam demir ve içinde demir barındıran alaşımı ayırmak kolay çünkü mıknatıs onu çekiyo ama diğerlerini çekmiyor .
Demir-çeliği ayırdık diyelim . Alüminyum , krom , sarı , bakır , zamak vs. bunları nasıl ayırd edicez bilen var mı ?
Diyeceksinizki " kardeş niye ayırıyon , koy hepsini çuvala , kilosu kaç liraysa alsınlar "
İşte öyle yapınca hurda bedavaya gidiyo . Demirin kilosunu 2.5-3 TL den alıyorlarmış . Alüminyum 7-15 arası oynuyormuş . Hele bakırın kilosuna 75 lira veren varmış . Sarı dedikleri alaşımın kilosu ise 30-35 liraymış .
Evet bu konuda bildikleri olan ve tavsiye verecekleri konuya davet ediyorum . Gelin tartışalım ; hem kendi ekonomimize hem de ülke ekonomisine katkıda bulunalım . Birbirimizi aydınlatalım . Resim çekip burda paylaşarak söz konusu cismin hangi metalden meydana getirildiğini çözebiliriz .
Mesela bizim için en uygun fiyatları veren hurda toplayıcılar İstanbul'un neresinde ?
Kim demire daha iyi para veriyor kim alüminyuma daha iyi fiyat veriyor mesela .
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.