C

Çavuş
08 Ocak 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
3 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
14 yıl
Vatan Bilgisayar, 1 Hafta İçinde 3 Mağaza Açarak Atılımlarına Daha da Hız Veriyor

Vatan Bilgisayar, Türkiye çapında mağaza sayısını toplam 26''ya çıkarıyor

Vatan Bilgisayar, 1 Hafta İçinde

3 Mağaza Açarak Atılımlarına Daha da Hız Veriyor

 

Türkiye''nin öncü teknoloji perakendecilerinden Vatan Bilgisayar, bir hafta içinde açacağı üç mağazasıyla atılımlarına devam ediyor. 21 Mayıs''ta 1.800 m²lik Mersin Hiperstore mağazasını açan Vatan Bilgisayar, 26 Mayıs''ta Adapazarı''nda ve 28 Mayıs''ta Tekirdağ''da açacağı iki yeni notebook mağazasıyla birlikte ülke çapındaki toplam mağaza sayısını 26''ya çıkarmış olacak. 17 markanın 140''tan fazla modeliyle müşterilere hizmet verecek olan her iki mağaza da ziyaretçilerini tüm notebook''larda World''e özel 5 taksitte %20 indirim fırsatıyla karşılayacak.

 

Teknoloji perakendeciliğinin Türkiye''deki öncüsü Vatan Bilgisayar, 21 Mayıs''ta açtığı Mersin Hiperstore''un ardından Adapazarı ve Tekirdağ''da açacağı iki yeni notebook mağazasıyla birlikte 2010 yılı yatırımlarına hız veriyor. 26 Mayıs Çarşamba günü Adapazarı''ndaki ''Ada Center AVM"de ve 28 Mayıs Cuma günü Tekirdağ''daki ''Tekira AVM"de açılacak olan mağazalar, toplam 17 markanın 140''dan fazla farklı notebook çeşidiyle müşterilerine hizmet edecek. Vatan Notebook Adapazarı ve Vatan Notebook Tekirdağ mağazaları yaklaşık 100''er m²lik alanlarda ziyaretçilerini karşılıyor olacaklar. Dahası, açılış şerefine her iki mağaza da açılış haftası boyunca ziyaretçilerine tüm notebook''larda World''e özel %20 indirim ve 5 taksit fırsatı sunacak. Ağırlıklı olarak notebook ve çevre birimleri alanında seçkin ve uygun fiyatlı ürün seçeneklerini bir araya getiren Vatan Notebook mağazaları, özel olarak tasarlanmış iç dizaynları ve notebook odaklı ürün yelpazesiyle Türkiye''de ilk kez uygulanan bir konsepte sahip.

 

Teknoloji uzmanlarından teknoloji tutkunlarına hizmet

Vatan Bilgisayar''ın hizmete dayanan vizyonunun en iyi örneği olan Vatan Notebook mağazaları, notebook konusunda özel eğitim alarak uzmanlaşmış satış danışmanlarıyla teknoloji tutkunlarının ihtiyaç ve beklentilerine göre kendileri için en doğru ürünü bulmalarına yardımcı oluyor. Yüzlerce çeşit ürünle hizmet veren Vatan Notebook mağazaları, ürünleri deneme imkanı da sunduğundan müşterilerin doğru teknolojiyi seçme ve bütçelerine en uygun alışverişi yapmalarını mümkün kılıyor. Vatan Notebook mağazaları, Vatan Bilgisayar''ın ekonomik fiyat, yüksek kalite ve mükemmel hizmet anlayışını yansıtıyor. Her hafta, haftanın ürünleri kampanyası ile monitör, cep telefonu, dijital fotoğraf makinesi ve benzeri ürünler sadece Vatan Notebook mağazalarına özel fiyatlarla satışa sunuluyor.

 

2010, büyüme yılı olacak

Mayıs ayında biri hiperstore olmak üzere toplam üç mağaza açmış olacaklarına dikkat çeken Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan, ''2010 yılında büyüme stratejimizin önemli bir parçası olan atılımlarımıza hız vermiş bulunuyoruz. Yıl başından beri Trabzon, Samsun, Aydın ve Mersin''de açtığımız mağazalara şimdi Adapazarı ve Tekirdağ da ekleniyor. Her gün 15.000''den fazla kişinin ziyaret ettiği mağazalarımızın sayısı çoğaldıkça, Türkiye''nin dört bir yanında hizmet ettiğimiz kişi sayısı da aynı oranda artıyor. Hedefimiz, yıl sonuna dek aynı hızla yeni mağazalar açmaya devam ederek 2010 yılını en hızlı büyüdüğümüz yıl yapmak. Açacağımız iki yeni mağazayla şimdi bu hedefe iki adım daha yakınız," şekline açıklama yaptı.

 

Vatan Notebook Ada Center Adres:

Ada Center AVM No:324 Kat:1 M. No:58 Yeni Sakarya Cad Erenler – SAKARYA

Tel: 0264 242 14 58

Vatan Notebook Tekira AVM Adres:

Tekira AVM No:304 Kat:3 Mağaza No:344 Hükümet Cad. Köprübaşı – TEKİRDAĞ

Tel: 0282 264 32 80

 

C
14 yıl
Ericsson, 2010’da yeni pazarlara açılıyor

Ericsson, 2010''da yeni pazarlara açılıyor

Bu yıl pazarın kendisinden daha hızlı bir şekilde büyümeye kararlı olan Ericsson, 2010''dan itibaren yeni pazarlara girmeyi hedefliyor.

 

Ericsson''un (NASDAQ:ERIC) 5 Mayıs 2010 tarihinde Stockholm''de düzenlediği Capital Markets Day etkinliğinde konuşan Ericsson Başkanı ve CEO''su Hans Vestberg, telekomünikasyon sektörü ve Ericsson''un sektördeki konumu ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Akıllı telefonlar ve diğer mobil cihazlar nedeniyle veri miktarında çok büyük bir artış görmeye başladıklarını söyleyen Hans Vestberg, ''Bu yeni cihazlar operatörlere yeni faturalandırma olanakları sağlıyor. Bunun sonucunda da operatör tarifelerinin ve fiyatlandırma modellerinin - özellikle de mobil genişbant servisleri ve veri kullanımı alanında - müşteri ihtiyaçlarına göre yeniden ayarlanacağının işaretlerini görmekteyiz. Bu gelişimi takip etmek bizim için büyük önem taşıyor," dedi.

Ericsson, bugün 400 milyon olan mobil genişbant kullanıcı sayısının 2015 yılına dek 3,5 milyara yükseleceğini tahmin ediyor.

Sektörde yaşanan bu köklü değişimlerin operatörlerin şebeke kalitesi ve verimlilik üzerine odaklanmalarını gerektirdiğini vurgulayan Vestberg şöyle konuştu: ''Şebekelerin uzun bir süredir hizmet vermekte olduğu gelişmiş dünyada, operatörlerin sadece artan veri kullanımını karşılamak için değil, aynı zamanda güç tüketimini azaltmak ve frekansları daha iyi kullanmak için de altyapılarını modernleştirdiklerini göreceğiz. Tüm bu zorlu operasyonlar, gelişmiş iş destek sistemleri ve müşteri ihtiyaçlarını anlama öngörüsüne sahip olmanın yanı sıra derin teknoloji bilgisi ve servis yetenekleri de gerektirmektedir."

Operatörler cephesine bakıldığında, gittikçe daha bilgili ve talepkar olmaya başlayan müşteriler için yapılan rekabet nedeniyle ortamın daha karmaşık bir hale geldiğine dikkat çeken Vestberg sözlerine şöyle devam etti: ''Yeni iş modellerinin ortaya çıktığını ve operatörler arasında coopetition, yani ''birlikte rekabetin'' oluşacağını görüyor olacağız. Operatörler platformları paylaşacak ve uygulamalar etrafında birlikte ayarlamalar yapacaklar."

Başkanlık ve CEO görevlerini 1 Ocak 2010 itibariyle devralmış olan Vestberg, konuşmasına ST-Ericsson ve Sony Ericsson ortak girişimleri ile gerçekleştirilen çeşitli platform ve telefon cihazlarının yanı sıra, Ericsson''un mobil şebekeler, servisler ve multimedya alanındaki sektör liderliğine de değinerek devam etti.

Ericsson''un yatırımlarına tümleşik şebekeler alanında devam edeceğine de dikkat çeken Vestberg, ''Geleneksel segmentlerimiz üzerinde çok iyi uzun dönemli büyüme fırsatları görüyoruz. Pazarda bulunduğu konumu güçlendirme ve pazarın kendisinden daha hızlı bir şekilde büyüme kararlılığındayız. Dünya nüfusunun %5''inden azı 21 Mbit/s ya da daha hızlı kablosuz erişime sahip. En az 1,5 milyon kurulu GSM radyo baz istasyonunun değiştirilmesi gerekiyor. Bunun yanında danışmanlık, sistem entegrasyonu ve yönetilmiş servisler gibi alanlarda hizmet ihtiyacının da devam ettiğini de görüyoruz. Ortak girişimler de dahil adreslenebilir pazarımızın 350 milyar ABD Doları değerinde olduğunu tahmin ediyoruz."

''Ne var ki, bugün bulunduğumuz noktayla yetinmiyoruz ve yeni pazarlara yöneliyoruz. Bugün sahip olduğumuz yetenekler, telekom operatörlerinin dışında kablolu hizmet ve TV şirketleri, hükümetler, sağlık, ulaşım ve enerji kurumları gibi müşterilere de yönelmemizi mümkün kılıyor. Bunlar telekomünikasyon hizmetlerine çok fazla ihtiyaç duyulan sektörlerdir."

Hans Vestberg''in konuşmasına Bharti Airtel CEO''su Manoj Kohli de katıldı. Hindistan''dan bir video bağlantı ile toplantıya katılan Kohli, şirketleri Bharti''nin Hindistan pazarında ne gibi zorluklarla karşılaştığını detaylarıyla anlattı. Mobil abonelik rakamının sadece Mart ayında 20 milyon kadar arttığı Hindistan, dünyanın en hızlı büyüyen pazarı haline geldi.

Ericsson''un Çin ve Kuzey Doğu Asya Bölgesi Başkanı Mats H Olsson ile Kuzey Amerika Başkanı Angel Ruiz de toplantıya video bağlantıyla katılanlar arasında yer aldı.

Çin anakarasının geçen yıl 100 milyondan fazla yeni abonelik sağladığını ve 2010''da da buna yakın bir rakam beklediklerini belirten Mats H Olsson, ''Artık ses dışı gelirler Çinli operatörlerin toplam gelirlerinin %30''unu oluşturuyor. Bu nedenle de bu yılki hedeflerimiz arasında Çin''de TD-LTE, Japonya ve Kore''de ise LTE uygulamalarını gerçekleştirmek bulunuyor. Bunun yanında Çin anakarasında GSM kapsama alanımızı artıracak yeni fırsatlar da görüyoruz," şeklinde konuştu.

Kuzey Amerika''da duyurulan her LTE anlaşmasını aldıklarını ve Nortel''in satın alımıyla artık pazarın %50''sine ulaşabildiklerini söyleyen Angel Ruiz, bir sonraki aşamaya geçmeye ve daha büyük bir pazar liderliğine hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Etkinlikte hazır bulunan diğer Ericsson yöneticileri ise şöyle: Ericsson Kıdemli Başkan Yardımcısı ve CFO Jan Frykhammar, Ericsson Baş Stratejisti Douglas L Gilstrap, Ericsson CTO''su Håkan Eriksson, Ericsson Şebeke İş Biriminden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Johan Wibergh, Ericsson CDMA Mobil Sistemler İş Biriminden Sorumlu Başkan Rima Qureshi, Ericsson Global Servisler İş Biriminden Sorumlu Başkan Magnus Mandersson ve Ericsson Multimedya İş Biriminden Sorumlu Başkan Jan Wäreby.

Capital Markets Day etkinliğini bu bağlantıdan takip edebilir www.ericsson.com/investors ya da www.twitter.com/ericssonpress üzerinden güncellemeleri öğrenebilirsiniz.

C
14 yıl
ZyXEL’in hizmet farkı!

ZyXEL''in hizmet farkı!

 

Bağlantı teknolojileri alanında dünya lideri olan ZyXEL, geliştirdiği ileri teknolojilerinin yanı sıra sunduğu hizmet kalitesi uygulamaları ile hizmet anlamında da fark yaratıyor. 7 gün 24 saat 365 gün hizmet misyonuyla hareket eden ZyXEL İletişim Merkezi, uzman bir ekiple müşterilerin soru ve sorunlarına dakikalar içinde yanıt bulabiliyor. ZyXEL uzmanları gerektiğinde yerinde müdahale için ilgili müşterinin kapısına kadar gidebiliyor. Bu önemli hizmetiyle teknoloji geliştirici firmalarından ayrılan ZyXEL, böylece teknoloji hizmeti alanında da çıtayı yükseltmiş bulunuyor.

 

 

Dünyanın lider bağlantı çözümleri ve teknolojileri sağlayan şirketi ZyXEL, müşterilerine sunduğu hizmet ve destek ile farkını yine ortaya koyuyor. ZyXEL İletişim Merkezi her türlü iletişim kanalından gelen; çağrı merkezi ve online web sayfası üzerinden sunulan hizmetle ZyXEL müşterileri günün her saatinde, soru ve sorunlarına kısa bir süre yanıt bulabiliyorlar. Müşterilerine 7 gün 24 saat 365 gün hizmet veren ZyXEL, sadece teknoloji geliştirme de değil, aynı zamanda hizmet sunmada da en iyi olduğunu gösteriyor. ZyXEL Türkiye''nin hizmet uygulamalarından telekomünikasyon ve internet servis sağlayıcıları başta olmak üzere en çok entegratörler aracılığıyla eğitim, sağlık, inşaat ve gıda gibi farklı sektörlerden birçok firma ve bireysel kullanıcılar yararlanıyor.

 

Teknoloji uzmanları görev başında!

Sahalarında uzman çalışanların görev yaptığı ZyXEL Destek organizasyonu, kurumsal ve bireysel müşterilerin sorunlarına ortalama 6 dakika gibi kısa bir süre içinde çözüm buluyor. Taleplerini ZyXEL Türkiye''nin web sayfası üzerinden de iletebilen müşterilerse bir saat gibi kısa bir süre içinde yanıt alabiliyorlar. Telefonla alınan çağrılar ya da internet sayfasından gelen tüm talepler CRM programı üzerinden takip ediliyor ve oluşturulan kalite standartları çerçevesinde yanıtlanıyor. Dahası ZyXEL, ilk iletişim sırasında çözüme ulaştırılamayan noktalarda, durumun niteliğine göre uzmanlarını ilgili mekanda müdahalede bulunmaya yönlendirebiliyor. Diğer taraftan her proje ve müşteriye özel bayileriyle birlikte organize olarak nihayi kullanıcıya ihtiyacı olan servisi ilk elden de verebiliyor. Her müşterinin sorunlarını, kullandıkları ürünlerin her biriyle ilgili yaşanan problemleri hakkında kayıt tutan ZyXEL, müşterilerinin iletişime geçtiği her seferinde geçmişte yapılanlardan sonuçlar üreterek çözüm süreçlerini kısaltıyor. ZyXEL, müşterilerine sunduğu bu özel imkanla teknoloji hizmeti alanında da çıtayı yükseltmiş oluyor.

ZyXEL, müşterilerine en iyi hizmeti sunabilmek için üç farklı ekiple faaliyet gösteriyor. RMA ekibi ürün bakım ve onarımlarıyla ilgilenirken, L1 ekibi çağrıları karşılayan uzmanlardan oluşuyor. Bu ekip özellikle son kullanıcı tarafında faalken; daha ziyade kurumsal müşterilerle ilgilenen L2 ve L3 ekipleri ise ilk iletişim sırasında çözülemeyen konularla ilgileniyor. 

 

Kurulum en sık başvurulan konu

Henüz sadece 8 aydır faaliyet gösteren ZyXEL İletişim Merkezi''ne ve web sayfasındaki hizmet alanına başvuran son kullanıcılar, en çok modeme zarar verme korkusuyla ya da doğrudan üretici firmayla görüşme isteği sebebiyle, özellikle modem kurulumu konusunda yardım istiyor. ZyXEL, bu konuda tek tuş ve videolu kurulum uygulamaları geliştirerek servis süresinin azaltılması ve müşteri memnuniyetinin artırılması yönünde büyük bir gayret de gösteriyor. ZyXEL''in kurumsal müşterileri ise daha ziyade hizmet standartlarının proje bazında niteliklerinin ve sürelerinin özelleştirilmesi ve ürünlerle ilgili yerinde destek sağlanması gibi konularda ZyXEL hizmet uygulamalarından yararlanıyor.

 

Müşteri hizmetine en az ürün geliştirme kadar önem verdiklerini belirten ZyXEL İletişim Teknolojileri A.Ş. Genel Müdürü Vefa Tarhan şunları söyledi: ''Bağlantı çözümlerinde dünyanın en gelişmiş teknolojilerinden biri olan ZyXEL''i tercih eden kullanıcılar en iyi hizmeti almayı da hak ediyorlar. Biz de bundan yola çıkarak, yaklaşık bir yıldır müşterilerimize en mükemmel hizmeti sunabilmek adına yoğun bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Kısa bir süre önce kurduğumuz ZyXEL İletişim Merkezi ve web sayfamız üzerinden yürüttüğümüz ZyXEL Hizmet Kalitesi Uygulamalar bütünü, ZyXEL müşterilerinin hizmette de en iyiye sahip olmalarını garantilemek için oluşturuldu. Hizmetlerimizi şekillendirirken, başka hiçbir teknoloji şirketinin sunmadığı detayları müşterilerimize sağlamaya özen gösterdik. ZyXEL olarak yılın 365 günü verdiğimiz hizmetlerimizi müşterilerimizden aldığımız geri dönüşlerle önümüzdeki dönemde de geliştirmeye devam ediyor olacağız."

C
14 yıl
ZyXEL’in yeni medya sunucusu ile Evlerde multimedya devrimi!

ZyXEL''in yeni medya sunucusu ile

Evlerde multimedya devrimi!

 

Bağlantı teknolojileri alanında dünya lideri olan ZyXEL''in yeni NSA-210 medya sunucusu, gelişmiş özellikleri ile sıradan evleri geleceğin akıllı evlerine dönüştürüyor. Bittorrent ve emule servisleri ile bilgisayara gerek duymadan 24 saat film, müzik, resim indirebiliyor. Depoladığı film, müzik, fotoğraf ve diğer multimedya dosyalarının ortamdaki tüm DLNA uyumlu dijital cihazlar tarafından kullanılmasına izin veren NSA-210, bunları otomatik olarak YouTube, Flickr ya da bir FTP sunucusuna yükleyerek kullanıcıların yeni yaptıkları çalışmaları tüm dünya ile paylaşmalarını sağlıyor.

 

 

 

Dünyanın lider bağlantı çözümleri ve teknolojileri sağlayan şirketi ZyXEL''in gelişmiş özelliklerle donatılmış medya sunucusu NSA-210, Türkiye''de de satışa sunulmaya başlanıyor. Ev ve ofisleri geleceğin ''akıllı" ortamlarına dönüştüren özellikleriyle ZyXEL NSA-210, çoklu medya içerikleriyle uğraşan günümüz teknoloji kullanıcılarının ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılıyor. 2 TB''a kadar çıkabilen depolama kapasitesine sahip olan NSA-210, çoklu paylaşım, kimlik doğrulama, veri şifreleme ve veri yedekleme işlemleri için de kullanılıyor. Şık ve kompakt tasarımı, uygun fiyat ve zengin özellikleri ile NSA-210''un, evinde film, müzik ve dijital veri arşivleyen kullanıcıların oldukça ilgisini çekmesi bekleniyor.

 

NSA-210 sıradan evleri geleceğin akıllı evlerine dönüştürüyor

Geleceğin akıllı evlerine doğru çok önemli bir adım olan NSA-210, sahip olduğu DLNA 1.5 sertifikası ile bir medya sunucusu olarak farklı türdeki ve markalardaki dijital cihazlarla uyumlu bir şekilde çalışabiliyor. Evini bugünden akıllı bir eve dönüştürmek isteyenlerin tercih edeceği NSA-210, üzerinde depoladığı video, resim ve müzik gibi dosyaların DLNA uyumlu cep telefonu, HDTV, medya oynatıcı ve PDA gibi cihazlar tarafından erişimini sağlayarak dijital bir eğlence merkezine dönüşüyor.

Bittorent ve emule P2P dosya transfer yazılımlarına sahip olan cihaz, gelişmiş dosya kontrol özellikleri sayesinde kullanıcının indirmek istediği her tür dosyayı bilgisayar kapalıyken bile, hatta istediği hafta, gün ve saatte otomatik bir şekilde elde etmesini sağlıyor. NSA-210, FTP sunucusu olan, YouTube ve Flickr ile çalışan internet severlerin de işlerini kolaylaştırıyor. Geleceğin teknolojilerini üreten ZyXEL''in NSA-210 ürünü, üzerindeki dosyaların otomatik olarak FTP sunucusuna, gerektiği şekilde yüklenmesini sağlıyor. Aynı şekilde, kolayca yapılan bir ayarlamayla NSA-210, üzerine yeni depolanan video ve fotoğrafları da otomatik olarak kullanıcı adına YouTube ve Flickr''a yükleyebiliyor. Böylece kullanıcıları saatlerini ve emeklerini boşa harcamaktan kurtarıyor.

 

Tek tuşla tüm elektronik cihazlar üzerindeki bilgileri yedekleme imkanı

NSA-210, ev ve ofis kullanıcılarına çok kullanışlı yedekleme özellikleri de sunuyor. Memeo Auto-backup yazılımıyla NSA-210, PC''ler üzerindeki verileri otomatik olarak kendi üzerine yedeklerken, ''Copy/Sync" tuşuyla da USB bellek, kart okuyucusu ve dijital fotoğraf makinesi gibi harici kaynaklar üzerindeki bilgileri kendisine hızla kopyalayabiliyor. Dahası yedekleme planlayıcısı sayesinde kullanıcılar isterlerse genel bir yedekleme programı oluşturarak, NSA-210 üzerindeki bilgilerin başka bir depolama birimine otomatik olarak yedeklenmesini sağlayabiliyorlar.

 

Güç gösterisi: Gelişmiş güç yönetimi özellikleri

ZyXEL NSA-210, güç yönetimine imkan veren özellikleriyle işlemlerinizin durmasına ya da yarım kalmasına izin vermeyerek kontrolü elden bırakmıyor. Elektrik kesintisi olduğunda tekrar açılma, kapalı kalma ve eski durumu muhafaza etme opsiyonları sayesinde, kullanıcıların uzaktan cihaza müdahale etmesine gerek kalmadan yarım kalan dosya transferlerinin kaldıkları yerden devam etmesini mümkün kılıyor.

Bunun yanı sıra doğanın korunmasına verdiği önemle büyük yatırımlar yapan ZyXEL''in tüm diğer ürünleri gibi NSA-210 da enerji tüketim konusunda cimri davranıyor. Sıradan NAS ve depolama cihazlarına göre %85 daha az enerji tüketerek küresel ısınmaya dur diyen NSA-210, yoğun olarak kullanıldığı saatleri tespit ederek, otomatik bir şekilde kendini açıp kapatıp gereksiz yere enerji de tüketmiyor.

 

C
14 yıl
2010’da konut fiyatlarını talep mi belirleyecek, maliyet mi?

2010''da konut fiyatlarını

talep mi belirleyecek, maliyet mi?

       

Tarafsız ve bağımsız karşılaştırma sitesi Enuygun.com, talep dışında konut fiyatlarının değişimini etkileyen inşaat sektörü gelişmeleri üzerine bir analiz gerçekleştirdi. Bu analize göre konutta stok eritmek, bina inşaat maliyetlerindeki son üç yıldaki artış nedeniyle daha önemli hale gelirken sektörde arz fazlalılığıyla oluşmuş mevcut rekabetin de derinleşmesine sebep oluyor.

 

Özel sektör inşaat şirketlerinin konutta inşaat yapma isteği 2009 yılında bir miktar artsa da, seneyi 2007 seviyelerinin altında kapatmış olmaları dikkat çekiyor. Bu nedenle 2010 yılında konut kredisi faizlerinin düşmesiyle artması beklenen talebin konut fiyatlarına olası artırıcı etkisinin, sektördeki rekabet ile dengelenebileceği düşünülüyor. Öte yandan Enuygun.com kullanıcılarının 2010 yılında bankalara ilettiği konut kredisi taleplerinin ortalama vadesi 93 ay, ortalama kredi talep tutarı ise 60.500 TL seviyesinde oldu.

 

 

TÜİK''in yayınladığı inşaat istatistiklerinde daire bazında yapı ruhsatı alınması bilgisi sektörde konutta inşaat yapma isteği olarak ele alınıyor. Enuygun.com''un bu verilerden elde edilen bilgilerle derlenmiş analizine göre, ikamet amaçlı konut pazarında ''özel inşaat şirketleri'' yaklaşık %83''lük paya sahip. Bunu %11 ile ''kamu'', %6 ile ''yapı kooperatifleri'' takip ediyor. Özel inşaat şirketlerinin inşaat yapma isteği ise 2009 yılının ikinci ve üçüncü çeyreğinde azalırken, dördüncü çeyrekte bir önceki döneme göre yaklaşık %40 oranında artış göstererek 2009 yılını bir önceki yıla göre %4''lük bir artışla kapattı. Ancak halen 2006 ve 2007 seviyelerinin %20 altında. Yani 2008 yılında özel sektör inşaat şirketleri, toplam 390 bin civarında yeni apartman dairesi inşa etmek için ruhsat almışken, bu rakam 2009 yılında 406 bin''e ulaştı. 2006''da 491 bin, 2007''de ise 478 bin yeni daire için yapı ruhsatı alınmıştı.

 

İnşaatı tamamlanarak yapı kullanma izni alınan daire sayısı ise son beş senedir devam eden artış trendini koruyarak 2009 yılını da bir önceki yıla göre %8 artışla kapattı. Ayrıca bina inşaat maliyetlerindeki son 3 yıldaki artış konutta stok eritmenin önemini vurgular nitelikte. TÜİK verilerine göre, konutta ''bina inşaat maliyet endeksi'' 2009 yılında bir önceki yıla göre %4 azalırken, 2007 yılı seviyelerinin yaklaşık %9 üzerinde gerçekleşti. Analizde krizin inşaat maliyetlerinin üzerine artırıcı etkisinin hâlâ devam ettiğine, son üç sene içerisinde şirketlerin birbirinden çok faklı maliyetlerle karşılaştığına ve bunun da konut projelerinde şirketler arası maliyet farklılıklarını önemli ölçülerde arttırdığına dikkat çekiliyor.

 

Enuygun.com Baş Analisti Betül Sungurlu, ''Bir başka önemli bulgu ise, yıllara göre inşaatına yeni başlanacak daire sayısının, inşaatı tamamlanmış daire sayısına oranı ki bu oranda bir süredir düşmekte. Örneğin, 2006 yılında, inşaatı tamamlanarak yapı kullanma izni alınan dairelerin 2,3 katı kadar yeni dairenin inşaatına başlamak için ruhsat alınmış. 2009 yılında ise bu oranın 1,4''lere düştüğünü görüyoruz," dedi.

 

2008 kriziyle talebin azalmasının stokların daha da artmasına neden olduğunu, bunun da şirketler arası rekabeti tetiklediğini belirten Sungurlu, ''Bina inşaat maliyetleri de 2008 yılında normalin üstünde artış gösterdi. Geniş çaplı konut projelerinin 2-4 yıl gibi sürelerde tamamlandığını düşünürsek, sektörde yer alan firmaların inşaat başlangıç tarihlerine göre maliyetlerinin birbirleri arasında önemli ölçülerde değişiklik gösterdiğini ve hatta göstereceğini düşünüyoruz. Düşen kredi faizleriyle birlikte konut talebinde canlanma devam ederse konut fiyatlarının oluşmasında firmalar arası maliyet farklılıkları da ön plana çıkabilir ve inşaat şirketleri arasındaki rekabette önemli rol oynayabilir görüşündeyiz." diye ekledi.

 

Konut talebini etkileyen en önemli faktörlerin konut kredisi faizleri ve konut fiyatlarının değişim trendi olduğunu vurgulayan Sungurlu, ''2010 yılında Enuygun.com üzerinden bankalara yönlendirilen konut kredisi taleplerinin ortalama vadesi 93 ay olurken, ortalama kredi talep tutarı ise 60.500 TL olarak gerçekleşti. Özellikle yatırım amaçlı konut alacaklar için konut fiyatlarının uzun vadede ne yönde şekilleneceği sorusu henüz tam yanıt bulamamış durumda. Bu sebeple Enuygun.com olarak kullanıcılarımızın karar süreçlerinde yardımcı olmak amacıyla inşaat sektöründeki gelişmeleri de takip ediyoruz," dedi.

 

C
14 yıl
NOVATEL Belediyeler ve Kamu Sektöründe Çalışmalarını Hızlandırdı

 

2009''u %40 büyüme ile kapatan NOVATEL, 2010''a da hızlı başladı...

 

NOVATEL 2010''un ilk 3 ayında BELEDİYELER ve KAMU SEKTÖRÜNDE ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI...

 

Kuruluşundan beri başarılı çalışmaları ile adından söz ettiren Novatel, projelerini her geçen gün arttırıyor... ETSI (Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü) tarafından Avrupa Birliği coğrafyasında standart dijital telsiz haberleşme sistemi olarak belirlenen DMR (Digital Mobile Radio) teknolojisini Türkiye''ye getiren, Motorola Telsiz Sistemleri Türkiye distribütörü Novatel, özel sektörde yürüttüğü başarılı projeleri belediye ve kamu alanındaki çalışmalarıyla da genişletti.

 

Novatel, 2010 yılı için %60 büyüme hedefine ulaşmaya ve yine bir çok başarıya imza atmaya hazır olduğunu gösterdi. Bayi ağını genişletmek için çalışmalarına devam eden Novatel, 2010''da Türkiye''nin tüm bölgelerinde aktif olma isteğine de çok yaklaştı.

 

Dünyada yıllardır kullanılan DMR teknolojisine sahip sistemler Türkiye''de Novatel ve Motorola ayrıcalığı ile kullanılmaya başlandı. TETRA Dijital Telsiz Haberleşme Sistemleri ve DMR teknolojilerinde Motorola''nın pazara sunduğu Dimetra ve MotoTRBO ürünleri ile maliyet avantajının yanısıra her koşulda kesintisiz ve yüksek kalitede ses iletişimi, veri transferi, yazılı mesaj, yüksek güvenlikli görüşme, filo takibi gibi farklı özellikleriyle kullanıcılara büyük olanaklar sağlanırken, noktadan noktaya ve noktadan çok noktaya geniş band haberleşme çözümlerini sunan Motorola WİBB (Wireless Broadband) ile yenilikler devam etti.

 

Özel sektörün avantajlarını daha önce keşfettiği bu sistemler İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Samsun, Gaziantep gibi Büyükşehir Belediyeleri ve bazı ilçe belediyelerinde kullanılmaya veya projelendirilmeye başlandı. Novatel şu anda bir çok belediyede dijital telsiz sistemlerine geçiş yada planlama çalışmalarını sürdürüyor. Novatel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ankara Genel Merkezi, Kayseri Gaz, TAI, Tüpraş, TCE Ege Limanı, İstanbul Ulaşım A.Ş. gibi önemli kurumların dijital telsiz haberleşme altyapılarına geçişlerinde Motorola Tetra ve DMR telsiz sistemleri ile çözümler sağladı.

 

Novatel Genel Müdürü Cem Ankara, 2010 yılının başarılı çalışmaları ve hedefleri hakkında detaylı bilgileri aktardı.

 

''Bu yıl özellikle Kamu pazarında telsiz haberleşme altyapılarının Dijital teknolojiler olan Tetra ve DMR''a geçişi konusunda belirgin bir hareketlenme bekliyoruz. Büyükşehir Belediyelerinin metro, tramvay gibi raylı taşıma sistemleri ve diğer saha hizmetlerini gerçekleştiren ekipleri için haberleşme altyapı yatırım projeleri var. Ayrıca Ulaştırma Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Acil Durum ve Kamu Güvenliği Haberleşme Altyapısı projesi hazırlık çalışmaları tamamlanmak üzere. Bu proje ile başta Emniyet Genel Müdürlüğü olmak üzere tüm kamu güvenliği ekiplerinin ülke genelinde haberleşme yapabileceği, özellikle acil ve olağanüstü durumlarda kesintisiz haberleşme imkanı sağlayacak bir kablosuz haberleşme altyapısı kurulacak.

 

Bildiğiniz üzere özellikle Marmara Bölgesi''nde gündemde olan deprem ve ilgili riskler ile ilgili olarak kesintisiz haberleşme sağlayacak bir altyapının kurulması çok önemli bir proje. Olası bir deprem sonrasında sağlık, emniyet, arama kurtarma, elektrik-gaz-su gibi şebekelere müdahele edilmesi, itfaiye vb. koordineli olarak çalışması gerekecek birçok kurum var. Gerekli haberleşme ve koordinasyonun sağlanabilmesi için bu kurumları kendileri ve birbirleri arasında haberleşmeleri ve bu haberleşmenin hiçbir şekilde kesintiye uğramaması hayati önem taşıyor. Ayrıca aynı altyapı normal koşullarda da yine aynı kurumları haberleşmelerini sağlayacak. Biz de Novatel olarak Motorola ile birlikte Ulaştırma Bakanlığı tarafından liderliği yapılan projenin hazırlık safhasında üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye gayret ediyoruz.

 

 

 

28 Nisan''da Ankara''da düzenlenecek olan Uluslararası Tetra Derneği Toplantısı bu proje ile ilgili önemli kurumları biraraya getirecek. Motorola''nın Altın Sponsoru olduğu bu organizasyonda biz de Novatel A.Ş. olarak Motorola ile birlikte yer alacağız."

 

Novatel Genel Müdürü Cem Ankara, kullanıcıların tüm isteklerini karşılayabilecek düzeyde olan profesyonel telsiz haberleşme sistemlerini her büyüklükte işletme için uygulayabilecek ekip ve tecrübeye sahip olduklarını ve yeni projeler için görüşmelerinin de tüm hızıyla devam ettiğini sözlerine ekledi.

 

C
14 yıl
Pronet, saha ekiplerini iPhone ile güçlendirdi

Pronet, saha ekiplerini

iPhone ile güçlendirdi

 

Ülkemiz güvenlik sektörünün lider firması Pronet, müşterilerine daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek için teknolojik gelişmeleri yakından izleyerek bünyesinde uygulamayı sürdürüyor. Türkiye''de bir ilke daha imza atan Pronet, saha ekiplerini iPhone ile donatarak pek çok iş sürecini online olarak yönetmeye başladı ve müşterilerine servis sürecini hızlandırdı.

 

 

Türkiye''nin 500''ü aşkın önde gelen kurum ve kuruluşu ile 55.000''in üzerinde ev ve işyerinin güvenliğini sağlayan Pronet, Türkiye''de bir ilke daha imza atarak saha ekiplerini iPhone ile güçlendirdi ve saha ekiplerini iPhone üzerinden yönetmeye başladı. Pronet saha ekipleri artık merkezde yer alan sistemlerine doğrudan erişebilmenin kolaylığını yaşıyorlar.

Türkiye''nin lider güvenlik firması konumunda bulunan Pronet''in iPhone ile donatılan saha ekipleri, Pronet''in merkezi sistemine erişerek, kısa sürede müşteri yönetimi ve teklif verme süreçlerine dair birçok işlemlerini çok daha hızlı ve akıcı bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar. Ekipler, anında ve online olarak farklı alternatifleri içeren kişiye ve ihiyaca özel teklifler sunabilmenin yanı sıra müşterilerinin takibi, yeni müşterilerin sisteme girilmesi, müşteri servis, şikayet ve randevu başvurularının karşılanması, güncel kampanyaların takibi, kişisel ajanda yönetimi gibi tüm müşteri ve modern hayatın gerektirdiği iş süreçlerini de iPhone üzerinden online olarak kolaylıkla yönetebiliyorlar. Bu sayede müşterilerine çok daha hızlı geri dönüş yapabiliyor ve kaliteli hizmet anlayışıyla servis verebiliyorlar.

 

Teknolojinin doğru ve etkin kullanımına büyük önem verdiklerini belirten Pronet Genel Müdürü Metin Kastro konuyla ilgili olarak şunları söyledi: ''Güvenlik alanında dünyanın en gelişmiş teknolojilerini kullanarak hizmet veriyoruz. Öte yandan sunduğumuz müşteri hizmetinin de en üst seviyede oluşması için yine teknolojinin getirdiği olanakları vakit geçirmeden bünyemize adapte ediyoruz. iPhone, gerek kullanım kolaylığı gerekse hızlı ve ayrıntılı iletişim imkanları sunması açısından, sahada tam da gereksinim duyduğumuz özelliklere sahipti. Bu nedenle tüm saha ekiplerimizi iPhone ile donattık. iPhone bize verimlilik ve hız kazandırdı."

 

 

C
14 yıl
Teknoloji satın alırken; erkekler teknik özelliklere, kadınlar tasarıma dikkat ediyor!

Teknolojiden farklı şeyler bekleyen

kadın ve erkek tüketiciler aradıkları her şeye

Vatan Bilgisayar''da ulaşıyor!

 

 

Kadın ve erkek tüketicilerin son yıllarda teknoloji ürünlerinden farklı şeyler beklemeye başlaması, neredeyse teknoloji dünyasında yeni segmentlerin doğmasına neden oluyor. Teknoloji ürünlerini satın alırken en çok güç, performans, hız gibi teknik özellikleri dikkate alan erkek tüketiciler, bu sayede üreticilerin daha gelişmiş ürünler piyasaya sürmesini sağlarken; yaşamın her alanında estetiğe önem veren kadınlar, söz konusu teknoloji olduğunda da cazibeli tasarımlardan vazgeçmeyerek teknolojinin daha renkli ve ince bir şekle bürünmesine neden oluyor. Vatan Bilgisayar, toplam 21 mağazasıyla tüm Türkiye''de farklı beklentilere sahip kadın ve erkek teknoloji tutkunlarının ortak buluşma noktası!

 

 

Teknoloji üreticileri artık ürünlerini kadın ve erkek tüketicilerin farklı beklentileri olduğunu göz önünde bulundurarak geliştiriyor. Erkek tüketicilerin teknik konulardaki yüksek beklentileri teknoloji üreticilerini ''en iyiyi" geliştirmeye zorlarken; kadınların satın alma tercihlerinde tasarımın ön plana çıkması daha renkli, daha ince ve daha şık tasarımların mağazalarda kendine iyi bir yer edinmesini sağlıyor.

 

Kadınlar cep telefonunda fotoğraf çekebilme, notebook''ta hafiflik arıyor

Teknolojik ürünlerde tasarıma ve trendlere büyük önem veren kadınlar örneğin satın alacakları cep telefonunun ince, hafif ve şık bir tasarıma sahip olmasını istiyor. Cep telefonunda en çok kırmızı, pembe, eflatun ve turuncu gibi canlı renkleri seçen kadın tüketiciler, fonksiyon olarak ise fotoğraf çekme ve MP3 çalar gibi özelliklere sahip cep telefonlarını tercih ediyor. Aynı şekilde notebook alırken de cihazın dış görünümüne büyük önem veren kadın kullanıcılar, tarzlarına yakışan bir tasarıma sahip ve özellikle kırmızı, pembe, beyaz ve sarı renkte olanları tercih ediyorlar. Notebook''larıyla çoğunlukla internet ve ofis uygulamalarını kullanan kadın kullanıcılar bu nedenle cihazlarının performanstan ziyade, hafiflik, küçüklük ve uzun pil ömrü gibi taşınabilir özelliklere sahip olmasına öncelik veriyor.

 

Türk erkekleri, Avrupalı erkeklere göre daha büyük ekranlı notebook''ları tercih ediyor

Alacakları ürünün 3G, internet, e-posta, MP3, kamera, oyun, kablosuz bağlantı, radyo ve multimedya desteği gibi tüm özelliklere sahip olması, kadınların aksine, erkek tüketiciler açısından büyük önem taşıyor. Örneğin notebook satın alırken ince eleyip sık dokuyan erkekler, cihazın özelliklerine, fiyatına, tasarımına ve satış sonrası hizmete çok dikkat ediyor. Ancak onlar için birinci sırada cihazın performansı yani işlemci hızı geliyor. Bilgisayar oyunlarına düşkün olan Türk erkekleri bu nedenle, Avrupa ve ABD''li erkeklerden farklı olarak 15,4", 15,6" gibi büyük ekranlı notebook''ları tercih ediyor. Yani cihazın performansı ve ekran büyüklüğü, bazen tasarım ve ağırlığın önüne geçebiliyor. Fotoğraf ve video gibi multimedya ihtiyaçları fazla olan Türk erkekleri, bu nedenle notebook''larının sabit disk kapasitesinin de büyük olmasını istiyor. Türk erkeklerinin son dönemde en çok 320 GB kapasiteli cihazlara yöneliyor olması da bunun doğruluğunu kanıtlıyor. Teknoloji cihazlarını seçerken prestije de önem veren erkek tüketiciler, şık bir tasarıma sahip ürünlerin parlak, siyah ve gri renklerini satın alıyor.

 

Erkekler kadınlardan 3 kat daha fazla sayıda ürün satın alıyor

Türkiye''nin öncü teknoloji perakende şirketi Vatan Bilgisayar''ın Genel Müdürü Hasan Vatan erkek ve kadın tüketicilerinin satın alma tercihlerinin son yıllarda çok faklılaştığına dikkat çekerek bu farklılaşmanın teknoloji üreticilerini farklı ürünler geliştirmeye yönelttiğini belirtti. Bu farklılaşmanın satış oranlarında da belirgin bir şekilde görülebildiğini belirten Hasan Vatan şunları söyledi: ''Teknoloji üreticileri, erkek tüketicilerin yüksek teknik beklentilerini ve kadın tüketicilerin farklı tasarım isteklerini karşılayacak her çeşit ürünü piyasaya sürmek için birbirleri ile yarışıyor. Bu yarışta asıl galip ise tüketiciler oluyor. Satış oranlarımıza baktığımızda erkek tüketicilerin sırasıyla en çok cep telefonu, oyun konsolu, fotoğraf makinesi, video kamera, MP3 çalar, notebook, netbook ve harici disk cihazlarını; kadın tüketicilerinse cep telefonu, fotoğraf makinesi, MP3 çalar ve notebook cihazlarını satın aldığını görüyoruz. Ancak ilginç bir şekilde, iş dünyasında kullanılacak cihazlarda prestij daha fazla önem taşıdığından erkeklerin teknik özelliği bir kenara itip tasarım ve marka tercih edebildiğini ve kadınların da tasarımı bir kenara bırakıp fonksiyona yönelebildiğini gözlemliyoruz. Genel satış oranlarına baktığımızda ise erkeklerin kadınlardan 3 kat daha fazla sayıda cihaz satın aldığı söyleyebiliriz."

 

Erkeklere yönelik en yeni teknoloji ürünleri Vatan Bilgisayar mağazalarında!

İşte erkeklere yönelik Vatan Bilgisayar mağazalarında bulunan en yeni cihazlar:

 

Sony W380 Fotoğraf Makinesi:

• 14.0 MP fotoğraf hassasiyeti

• 4320 x 3240 çözünürlük

• 5x optik, 10x dijital zoom

• 2.7'''' LCD ekran

• 1280 x 720 (30 fps) Video çözünürlüğü

  ( 720p HD Video kaydı)

24 mm. geniş açı • 45 MB ön bellek

• MS Memory Stick Duo / Pro Duo,

  SD bellek kartı, SDHC bellek kartı mobil bellek

• Lithium-ion pil kullanımı

• Siyah ve gümüş renk seçeneği

 

Toshiba NB305-106 Netbook:

• Intel® Atom™ işlemci N450

   (1.66 GHz, 667 MHz, 512 KB L2 Cache)

• 1 GB DDR2 RAM, • 250 GB HDD

• 10.1" WXGA ekran (1024x600 dpi)

• Intel® GMA3150 Paylaşımlı  ekran kartı

• Kart okuyucu, Wireless, kamera

• Windows 7 Starter Tr • 1.3 kg.

 

Kadınlara yönelik en yeni teknoloji ürünleri Vatan Bilgisayar mağazalarında!

İşte kadınlara yönelik Vatan Bilgisayar mağazalarında bulunan en yeni cihazlar:

 

Sony W310 Fotoğraf Makinesi:

• 12.0 MP fotoğraf hassasiyeti

• 4000 x 3000 çözünürlük

• 4x optik, 8x dijital zoom

• 2.7'''' LCD ekran

• 640 x 480 (30 fps) Video çözünürlüğü

24 mm. geniş açı • 6 MB ön bellek

• Memory Stick Duo / Pro Duo,

  SD bellek kartı, SDHC bellek kartı, Pro HG-Duo

• Lithium-ion pil kullanımı

 

Toshiba T130-16V (Kırmızı) Notebook:

• Intel® Core™ 2 Duo İşlemci Teknolojisi

• Intel® Core™ 2 Duo İşlemci SU7300

  (1.3 GHz, 800 MHz. 3 MB L2 Cache)

• 3 GB DDR2 RAM, 500 GB HDD

• 13.3" WXGA (1280x800 dpi)

• Max.1340 MB Intel® 4500MHD (Paylaşımlı) ekran kartı

 • Wireless, Bluetooth, kart okuyucu, Web kamera

 • Windows® 7™ Home Premium Edition TR

 • 2 kg.

 

C
14 yıl
Nefes müzik grubu yeni albümünü Bircom’un mobil yazılımıyla ücretsiz olarak yayınlıyor!

 

 

Nefes müzik grubu yeni albümünü Bircom''un mobil yazılımıyla

ücretsiz olarak yayınlıyor!

 

 

Yeni albümleri için Bircom ile iş birliğine giren Nefes müzik grubu, yurtdışında dünyaca ünlü rock grubu U2''nun bir benzerini kullanıldığı albüm uygulamasını gerçekleştirdi. Albümlerini tamamen ücretsiz olarak bir mobil uygulama olarak sunan Nefes ile uygulamayı hazırlayan Bircom, bu çalışmayla Türkiye''de bir ilke imza attılar! Müzik gruplarını albüm maliyetlerinden kurtaran bu yenilikçi proje ile müzisyenler artık çok daha özgür.

 

 

 

Ünlü müzik grubu Nefes ile iletişim teknolojileri alanında lider firmalardan Bircom, birlikte Türkiye''deki bir ilke imza attılar. Yurt dışında ilk olarak dünyaca ünlü rock grubu U2 tarafından bir benzeri kullanılan mobil uygulama projesi, Nefes''in yeni albümü için Türkiye''de ilk defa Bircom tarafından gerçekleştirildi. Bircom''un Phonsai adlı mobil yazılımı kullanılarak geliştirilen Nefes uygulaması, 2580''e ''NEFES" yazılı bir mesaj atarak, ücretsiz olarak cep telefonuna indirilebiliyor. Böylece şarkıların yanı sıra şarkı sözleri, albüm fotoğrafları ve ek bilgiler de dahil olmak üzere grubun tüm albümünü, bir bütün halinde cep telefonuna indirmek mümkün oluyor. Java tabanlı tüm cep telefonlarında çalışabilen uygulamanın, birkaç ay içinde iPhone''da da kullanılabilir hale gelmesi bekleniyor.

 

Müzisyenlerin önünü açan Phonsai uygulamasıyla müzik grupları istedikleri türdeki içeriği hayranlarıyla paylaşabiliyor. Cep telefonuna yüklenen uygulama internete bağlı olmadan da çalışabildiğinden kullanıcılara büyük bir rahatlık sunuyor. Turkcell''in servis verdiği hizmetle Nefes''in albümü yaklaşık bir ay içinde 36.000 kişi tarafından indirilmiş durumda. Gereken mesaj atıldıktan sonra otomatik olarak cep telefonuna yüklenen uygulama hemen uygulamalar alanındaki yerini alıyor. Bu simgeye tıklandığında ise uygulama açılıyor ve grupla ilgili bilgiler, fotoğraflar, MP3 formatındaki şarkılar ve şarkı sözlerine ulaşmak mümkün oluyor.

 

Bircom''un Yazılım Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Seçilmiş konuyla ilgili olarak şunları söyledi: ''Türkiye''de ilk defa Nefes için hazırlanan bu uygulama kısa bir zaman içinde çok sayıda müzikseverin, müzisyenin ve müzik şirketinin dikkatini çekmiş bulunuyor. Uygulama güncellenebildiğinden, müzisyenler kendileri ile ilgili en son haberleri doğrudan hayranlarının cep telefonlarına ulaştırabiliyorlar. Bu da onlara yeni olanaklar sunuyor. Günümüzde müzisyenler ve müzik grupları teknoloji ve trendleri çok yakından takip ediyorlar. Örneğin U2 şu an Blackberry App World için bir uygulama geliştirmiş durumda. Coldplay son albümünü İngiltere''de Bluetooth teknolojisini kullanarak tanıttı. Radiohead ise son albümünü şarkı indirme karşılığı bağış sistemiyle sitesinden yayınladı. Teknoloji, mevcut sistemleri çok hızlı bir şekilde etkisiz çarpana dönüştürebiliyor. Teknolojiyle savaşmak yerine mantıklı bir şekilde paralelinde yürümek, yapılan her işe değer katarak farklılaşmayı sağlayacaktır."

 

Phonesai ile hızlı kurumlara da hızlı mobil çözümler

Nefes ile gerçekleştirilen albüm projesi Phonsai ile gerçekleştirilen ilk uygulama değil ve Phonsai platformunda yaratılan uygulamalar sadece hayal gücüyle sınırlı. Phonsai''yi kullanarak şirketler için katalog uygulamaları, organizasyon davetiyeleri, ürün broşürleri, şirket telefon rehberleri, bireysel kullanımda şehir rehberleri, fotoğraf albümleri gibi çeşitli uygulamalar oluşturmak mümkün. Bireysel tarafta Turkcell uygulama pazarı için bireylerin oluşturduğu astroloji rehberi, domuz gribi bilgilendirme uygulaması ile TOEFL, KPDS, ÜDS rehberi gibi uygulamaların şu an toplam indirilme rakamı 160.000''e ulaştı. Uygulamanın en önemli özelliği, Java tabanlı tüm cep telefonlarında çalışması nedeniyle Türkiye''deki cep telefonlarının yüzde 99''u ile uyumlu olması.

 

 

C
14 yıl
İdefix Türkiye’yi e-kitap ile buluşturuyor!

İdefix Türkiye''yi e-kitap ile

buluşturuyor!

 

 

Türkiye''nin en büyük online kitapçısı İdefix.com, ülkemizdeki kitapseverleri e-kitapla buluşturuyor. Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı ile TÜBİTAK''ın desteği ve Türkiye''nin önde gelen yayınevlerinin işbirliğiyle gerçekleştirilen proje sayesinde, kullanıcılar istedikleri kitapları elektronik ortamda okuyup saklayabilecekler. İdefix.com ve Can Yayınları işbirliği ile düzenlenen e-kitap açılış kampanyası kapsamında Can Yayınları''na ait 25 adet e-kitap, kitapseverlere hediye edilecek! Diğer e-kitaplar ise, 15 Nisan 2010 tarihinden itibaren İdefix.com üzerinden satılmaya başlanacak.

 

 

 

Türkiye''nin en büyük online kitapçısı olan İdefix.com, bir ilke imza attı ve Türk kitapseverleri e-kitap ile buluşturdu. 13 Nisan 2010 tarihinde düzenlenen toplantıyla duyurusu yapılan e-kitaplar 15 Nisan''dan itibaren site üzerinden satışta olacak. Dahası e-kitap açılış kapsamında işbirliği yapan İdefix.com ve Can Yayınları, yayınevinin 25 kitabını kitapseverlere e-kitap olarak hediye edecek. Okuma alışkanlıklarını değiştirmeye ve yayıncılık dünyasında pek çok taşı yerinden oynatmaya aday olan projeye, April, Aras, Ataç, Denizler, Helikopter, İthaki, İz, Kabalcı, Kırmızı Kedi, Kitap, Kurtuba, Notos, Oğlak, Optimist, Özgür, Pan, Sel, Siren, Şema, Versus, Yeditepe ve Yordam Yayınevi gibi Türkiye''nin önde gelen yayınevleri de katılıyor. Okuyucuya sağladığı fiyat avantajı, binlerce kitabı taşıma ve arşivleme konusundaki pratikliği, basımı tükenmiş kitaplara anında erişim sağlaması gibi özellikler, e-kitabı okuyucular için cazip kılan hususlar arasında yer alıyor.

 

 

e-Kitap Cihazları Can Yayınları Kitaplarıyla dolu!

 

İki ay sürecek açılış kampanyası kapsamında, İdefix.com ve Can Yayınları işbirliğiyle, piyasa değerleri 267 TL''yi bulan 25 kitap da ücretsiz olarak e-kitap cihazı satın alan kullanıcılarla bulışacak. Sitede nisan ayı başından beri satışta olan e-kitap cihazlarının fiyat aralığı ise 550 – 600 TL civarında.  Türkiye''yi e-kitapla buluşturmada öncülük eden Can Yayınları yazarları ise şöyle: Ahmet Cemal, Ayfer Tunç, Faik Baysal, Hasan Özkılıç, Çetin Öner, Yekta Kopan, Faruk Duman, Murat Gülsoy, İnan Çetin, Mehmet Anıl, Osman Şahin ve Peride Celal. İdefix.com üzerinden satılacak olan bu e-kitapları yalnızca bu e-kitap cihazı üzerinde değil, mobil cihazlar, bilgisayarlar ve diğer e-kitap cihazlarında da kullanıp saklamak mümkün. 

 

İdefix.com Genel Müdürü Mehmet İnhan, e-kitap projesiyle ilgili olarak şunları söyledi: ''1999 yılında Türkiye''nin en büyük online kütüphanesi olma ilkesiyle yola çıkmış bir marka olarak, 11. yılımızda bu devrime öncülük etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İdefix.com olarak, bir yılı aşkın bir süredir elektronik kitap yayın ve dağıtım platformunu oluşturmak için çalışıyoruz. Projemiz yayınevlerinin yanı sıra TTGV ve TÜBİTAK tarafından da büyük bir destek gördü. Yayınevleriyle işbirliği içinde sürdürülen çalışmaların, cihazların Türkiye pazarına ve Türkçe''ye uyumlarının sağlanmasının, yazar, yayınevi ve okurun haklarının korunması için gerekli altyapının tamamlanmasının ardından artık her şey hazır. Şu anda projemizin ilk fazını faaliyete geçirmiş bulunuyoruz. Bundan sonra da e-kitap okuma deneyimini zenginleştirecek yenilik ve geliştirme faaliyetlerine devam edeceğiz. Unutmamak gerekir ki her şey ne kadar hazır olursa olsun bu işin en önemli parçalarından biri de yayınevleri. Bu bağlamda, konuyla en başından beri hassasiyetle ilgilenen ve e-kitabın okuyucularla buluşması için hiçbir özveriden kaçınmayan Can Yayınları olmak üzere, projeye katılan tüm yayınevlerine sonsuz teşekkür ediyoruz."

 

Ülkemizde birçok yayıncının e-kitap konusunda çekimser kaldığını söyleyen Can Yayınları Genel Müdürü Can Öz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: ''E-kitap okumak isteyen, ancak cihazların çok pahalı olduğunu düşünen okurlar için bir şeyler yapmak gerekiyordu. Hiçbir kazanç sağlamayarak yaptığımız bu anlaşma sayesinde, cihazlar okurlar için artık daha ulaşılır. Kitabın daha ucuz ve kolay dağıtılması, daha çok kitap okunması demek. Türkiye''nin zaman içinde fiyatları daha da düşecek olan e-kitapları çabuk benimsemesini diliyorum. Ayrıca yazarlarımıza, bu projeye katkıda bulundukları için çok teşekkür ederim. Diğer yayıncı dostlarımızın da, aynı yazarlarımız gibi, bu dönüşüm sürecine karşı durmayıp, bizler gibi katkıda bulunacaklarını umuyorum."

 

Okuyucu Cihazların İçinde Ücretsiz Olarak Dağıtılacak Can Yayınları Kitapları Şunlar:

DOKUNMAK

AHMET CEMAL

GİDERAYAK

AHMET CEMAL

OYNAMAK VARKEN

AHMET CEMAL

ŞU BİZİM ÇERKESLER

ÇETİN ÖNER

ELLERİ SESİNİN RENGİNDEYDİ

FAİK BAYSAL

KEDER ATLISI

FARUK DUMAN

KIRK

FARUK DUMAN

NAR KİTABI

FARUK DUMAN

SESLERDE BAŞKA SESLER

FARUK DUMAN

AV DÖNÜŞLERİ

FARUK DUMAN

PİRİ

FARUK DUMAN

ORADA YOLLARDA

HASAN ÖZKILIÇ

ŞERULDA BEKLEMEK

HASAN ÖZKILIÇ

BİN YAPRAKLI LOTUS

İNAN ÇETİN

İBLİSNAME

İNAN ÇETİN

İÇİMİZDEKİ ŞATO

İNAN ÇETİN

BİTİK

MEHMET ANIL

GENİŞ BİR NEHRİN AKIŞI

OSMAN ŞAHİN

MAHŞER

OSMAN ŞAHİN

MEKTUP

PERİDE CELAL

GECENİN UCUNDA

PERİDE CELAL

JAGUAR

PERİDE CELAL

İÇİMDE KİM VAR

YEKTA KOPAN

OYSA HERKES KENDİSİYLE MEŞKUL

MURAT GÜLSOY

EVVEL OTEL

AYFER TUNÇ

 

 

 

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.