C

Binbaşı
12 Aralık 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
11 üye
Görüntülenme (?)
57 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
5 yıl
Laptop Nvme SSD Yükseltmesi
Merhaba arkadaşlar. Arkadaşım 1 sene önce 32GB eMMC depolamalı bir laptop aldı. Şu anda bu hafıza yetmiyor. Dahili depolama için herhangi bir ek yuva bulunmuyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

İntel AC7265 m.2 22mm wifi adaptörünü çıkarsak buraya nvme ssd takmamız mümkün olur mu? Kartın soket yapısı kafamı karıştırdı. Mevcut nvme lerde böyle bir soket yapısı göremedim.
C
5 yıl
Ankara Citroen Ata Nasıl?
Merhaba arkadaşlar. Şu ana kadar bakımları hep otosaydan yaptırıyordum ve memnunum. Bayraktar otomotivin yerine Citroen Ata açılmış. Burası nasıldır? Bana Citroen Ata daha yakın. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
C
11 yıl
Beats Tour
Merhaba arkdaşlar HTC 8X için beats tour aldım. HTC 8X deki dahili amfi ile beats tour çok harika bir ikili oluşturdu. Asıl sorunum kulaklığım mic siz versiyon. Beats Tour için mic li dönüştürücü varmıdır?
C
11 yıl
***Windows Phone 8 Kullanıcılar Kulübü***
***Windows Phone 8 Kullanıcılar Kulubü'ne Hoşgeldiniz***

Facebook grubumuza Lütfen burdan buyrun : Windows Phone 8 Kullanıcılar Kulübü




Arkadaşlar WP8 ile ilgili faydalı bir yazı yazmaya çalşıcam sizlere nacizane hatam olursa affola.

Windows Phone ile olan tanışmam 07/10/2011 tarihinde HTC Trophy almam ile başladı ve o zaman WP7,5 vardı sistem olarak.Tabi ilk kez kutucukları gördüğümde bune yahu dedim ama 2-3 gün sonra sistemin hızına stabilitesine hayram kaldım.Bu kısa girişten sonra HTC 8X ile size yaşadığım WP8 deneyimini aktarmak istiyorum.İlk olarak ana ekrandan bahsedelim.Donanım ile ilgili yazıları heryerde bulabilirsiniz ben genel çalışma prensibini menüleri tek tek inceleyere anlatmaya çalışacağım.



WP8 ile gelen en önemli özellik ekran daki title (kutuları) 3 farklı boyutta boyutlandırabilmeniz.En küçük boyutu seçtiğinizde ekrana 4 adet kutu yerleştirebilceksiniz.Ana ekran aşağı doğru hareket ediyor ve programları istediğiniz gibi bu ekrana dizebiliyorsunuz.WP8 şu anda programları gruplamayı desteklemiyor bunuda belitmeliyim.Tema olarak iki ana seçeneğimiz mevcut bunlardan 1.si arka ekranı siyah(koyu) yada beyaz(açık) yapmak.Beyaz güzel olabilir ama pil ömrü açısndan koyu olanı tercih etmenizi öneririm.



2. seçeneğiz kutucuk rengi olacaktır.Aşağıda gördüğünüz renklerden birini de seçebiliyorsunuz.



Evet ekranı saga çektiğimizde mevcut olan kurulmuş tüm uygulamaların görüntülendiği bölüme bir göz atalım.



Bu ekranda uygulama sayısı arttığında uygulama adına gore gruplandırmaya geçiyor.



Telefonu kilit ekranına göz atmak istiyorum.Burada çeşitli seçenekler bizi bekliyor.Kilit ekranında Herhangi bir fotoğrafı,Bing,Facebook yada HTC seçeneklerini seçebiliyoruz.Resimlerde de görebileceğiniz üzere müzik dinlediğiniz sırada bu ekranda sanatçının resmi de gösterilebiliyor.Diğer bir seçenek Takvim.Takvimi seçerseniz kişi listenizdeki arkdaşlarınızın doğum günlerini bu ekranda görebiliyorsunuz.Kilit ekranına 5 adet uygulaya ait hızlı bildirimleri ekleyip bu ekrandan bilgi alabiliyorsunuz.Tabi son olarak ekran kilidinin kaç dakikada devreye gireceği ve paralo isteyip istemediğiniz seçenekleride mevcut.



Zil Sesleri ve Uyarılar

Evet ayar menüsüne kaldığımız yerden devam ediyoruz sıradaki durağımız zil sesleri ve uyarılar.Öncelikle WP8 de WP7,5 e gore zil seslerinde bizim için güzel bir değişiklik yapıldı.WP7,5 de zil sesi seçerken atayacağınız mp3 yada waw dosyasının boyutu 1mb dan ve uzunluğu 40 sn den küçük olması gerekiyordu.Tabi birde DRM koruması olmaması gerekiyordu (Bu şart WP8 de aynen devam ediyor) Gelelim WP8 e;
WP8 de dosya büyüklüğü 30MB a çıkarıldı ve sure sınırlaması kaldırıldı.Zil sesi yapmak istediğiniz dosyayı telefon içerisindeli ringtones klasörüne kopyalamanız gerekiyor.Zil sesleri ile ilgili menünün ekran görünütlerini aşağıda paylaştım.



E-posta ve Hesaplar

Eposta konusunda bir hayli alternative sunmuş bizlere Microsoft. Outlook / Hotmail / Yahoo! Mail / Google / LinkdIn / Başka Hesap ( Pop ve IMAP ) ve son olarak İleri Düzey Kurulum Seçeneklerimiz mevcut.Şu anda menülere genel olarak baktığımız için hesap eklemeyi ilerde detaylı olarak incelemeyi düşünüyorum.Burda eklediğiniz mail hesapları isterseniz ayrı ayrı olarak ana ekranda pin olarak görünteleyebilirsiniz.Bir digger alternatifiniz hesabınızdaki mailleri gruplamak.Ben Outlook ve Hotmail mail adreslerimi grupladım ve ikisini aynı yerde görüntülüyorum.Bu tercih size kalmış tabiki.



İnternet Paylaşımı

İnternet paylaşımı özelliği WP7.5 sürümünün yakın bir güncellemesi ile gelmişti.Bu özellik şu anda bir kaç yenilikle karşımıza tekrar çıktı.Öncelikle şunu hatılatayım arkdaşlar bu özellikte sadece 3G şebekenize ait internet paylaşabilirsiniz. Mevcut Wi-Fi özelliğinizden gelen internet telefon ile paylaşamazsınız denemeyin boşuna denerseniz aşağıdaki gibi bir uyarı alacaksınız.



İnternet paylaşım özelliğinde en fazla 8 kullanıcı yararlanabilir.Yayını açtığınızda menüde Yayın adı ; Yayın paroalsı ve size kaç kişinin bağlı olduğunu görebiliyorsunuz.



İleri düzey kurulum ayarlarına gittiğinizde yayın adını ve paralonazı değiştirebiliyorsunuz ki bu kısım WP7.5 de varmıydı tam hatırlayamadım, ben yoktu diye hatırlıyorum.



Kilit Ekranı

Bu bölümü daha once incelediğimiz için geçiyorum.

Wi-Fi

Burada çok bir farklılık ekstrem nokta yok bence.Klasik Wi-Fi ekran menüsü.Çevrenizde mevcut Wi-Fi bağlantılarını görüntüleniyor.



İleri düzey ayarlara geldiğimizde ise bağlı olduğunuz Wi-Fi şebekesi ve daha önceden tanımlanış Wi-Fi bağlantılarını görebilirsiniz.



Burada bir uyarım olacak,WP8 in ilk tespit edilen buglarından biri de Wi-Fi ile ilgili.Ekran klitlendiğinde Wi-Fi bağlantısı kesiliyor.MS yetkilileri bunun kısa bir sürede bir güncelleme ile çözüleceğinin sözünü verdiler.-16/11/2012

Bluetooth

Belkide WP8 de en güzel değişiklik Bluetooth kısmında yapıldı ve artık dosya paylaşmanıza izin verildi.Wp dışındaki bütün platformlar ile ( Iphone daki kısıtlama nedeniyle Iphone hariç) dosya paylaşabiliyoruz.



YARDIMCI UYGULAMALAR

Menüleri incelemeye devam edeceğiz yalnız arkadaşlardan gelen sorular üzerine biraz uygulamalar üzerinde durmaya karar verdim bu günlük. En çok gelen soru ana ekranımın üzerinde 3G / Wi-Fi / Bluetooth ve Uçuş Modu kısayollarını nasıl yaptığıma dairdi.

A- Kısayol-Pin Uygulamaları

WP8 de bu kısayolları Pin(kısayol) yapma olanağı veren programlar ile yapıyoruz. Burada mantık çok basit istediğiniz kısayolu pinleyip ana ekrana gönderiyorsunuz ve boyutunu değiştirip taşıyorsunuz. Ben bu uygumalardan 3 tanesini size tavsiye edebilirim.

1- Toogle



2- ConnectivityShortcuts



3- WP Shourtcut Tiles



A- Sözlükler

WP8 de kullanışlı birçok İngilizce-Türkçe sözlük var.Bunlardan en iyi iki tanesine değinmek istiyorum.

1- Tureng Sözlük

Tureng başarılı bir online tabanlı Türkçe –İngilizce sözlük uygulaması. 3 Milyon kelime bulunduruyor database inde.Program Sözcük Taraması ; Geçmiş ; Seçenekler ve Feedback bölümlerinden oluşuyor.



2- Babylon Translator
Babylon hepimizin bildiği yıllardır kullandığı bir sözlük. Babylonda İngilizce-Türkçe ; İngilizce-İngilizce kelime araması yapabiliyoruz. Tabi birçok dilde desteği olduğunu unutmamak lazım. Günümüzde aktif olarak kullanılan dillerin birbirine dönüştürülmesinde de kullanılabilir. Aynı zamanda çeviri bölümü de bulunan Babylon temel programlardan biri ve yabancı dil ile ilişki içindeki bireylerin telefonlarında bulunması gereken bir program.



VİDEOLAR

1- Windows Phone'da Screen Shots nasıl alınır videosunu aşağıda izleyebilirsiniz arkdaşlar. Screen Shot almak için Start < Resime gitmek için tıklayın > ve Güç butonuna basmamız yeterli herşey bu kadar kolay .



2- Teknoseyir WP8 İnceleme



**** DEVAMI GELECEK****
C
15 yıl
Bu sitede ram fiyatları uygun tr ye de geliyor almalı mı
Merhaba arkadaşlar araştırmalarım sonucu bu siteyi bu siteyi buldum türkiyeye de gönderim var acaba alışveriş yapılırmıhttp://www.memoryc.com
C
15 yıl
Foxconn A79A-S + X4 810 OC
arkadaşlar Foxconn A79A-S anakartımı ile kullandığım Phenom II X4 810 işlemciyi OC yapmak istiyorum bu anakart ile oc yapmama yardımcı olurmusunuz
C
15 yıl
Foxconn A79A-S + X4 810 OC
arkadaşlar Foxconn A79A-S anakartımı ile kullandığım Phenom II X4 810 işlemciyi OC yapmak istiyorum bu anakart ile oc yapmama yardımcı olurmusunuz
C
15 yıl
Foxconn A79A-S + X4 810 OC
arkadaşlar Foxconn A79A-S anakartımı ile kullandığım Phenom II X4 810 işlemciyi OC yapmak istiyorum bu anakart ile oc yapmama yardımcı olurmusunuz
C
15 yıl
Crossfire için 3DMARK2006 Puanı düşükmü
Arkadaşlar Sistemim bu :
Amd Phenom X4 810 / Foxconn A79A-S / 1 GBAsus HD4870 Dark Night + 1GB VTX HD 4850 CF / 4 GB (2x2) Kingston Hyperx 1066

3D Mark 2006 da aldığım puan 14900 bu puan düşük değilmi ? Ayrıca bu puan 16X Cf de alındı.
C
15 yıl
4850 Fan Sorunu
Arkadaşlar çok enteresan bir problemim var. VTX 4850 stok fan ile sorunsuz çalışıyor fakat çok ses veriyor. Bunu bende bulunan Arctic Cooling Twin Turbo ve TT duorb VGA ile değiştirip teset ettim ama şöle bir sorum oluyor bu fanlar ile oyunlarda 1280x1024 çözünürlükte görüntü gidip geliyor. Ramlar üzerinde soğutucu var onu da söyleyim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.