C

Çavuş
10 Aralık 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
15 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
2 yıl
Tizen Media player tavsiyesi
Bugün evime teslim olan Samsung 65AU8000 ile Tizen işletim sistemi maceram başlamış oldu.

Yeni yeni alışmaya çalışıyorum özelliklerine bakıyorum ama ilk ve en büyük problemim bir "media player" bulamam oldu? Google aramalarım sonucunda "Allwshare" ve "Smartview" gibi programlardan bahsediliyor ama app gallery de ikisi de yok. Hatta yanlış anlamadıysam hiç media player yok?

Asıl amacım DNLA ile NAS serverime ulaşıp (SMB1) üzerinden film dosyalarına ulaşmak aslında.


Bu konuda yardımcı olabilecek, ve/veya tavsiye verebilecek tecrübeli Samsung kullanıcıları var mıdır?
C
12 yıl
LG 42LM640S incelemem
3 yılı aşkın bir süredir çok ama çok memnun bir SAMSUNG LE-40B650 kullanıcısı olarak babamların tüplü TV 'sinin yavaş yavaş ruhunu teslim etme belirtileri üzerine 2-3 aydır yeni bir LCD/LED araştırmasına girmiştim. TV 'yi araştırırken benim için önemli olan ve üzerine biraz daha dikkatli eğildiğim noktalar:

1) Kendi Samsung um Media Player olarak çooook güzel ve hayatımı kurtaran bir TV olarak kanıtladı kendini. Ana kusur olarak sadece DTS yi açmaması ve çok ender olarak bazı özel *.mp4 veya *.mkv lerde sorun çıkartması sayılabilir. Bu yüzden yeni alınacak LCD nin de Media Playerinin çok kullanışlı olmasını istedim.
2) Babamlara değişiklik olması için ve biraz da ileriye dönük yeni güzel filimler çekildiği için 3D özelliğinin de olmasını istedik. Teknomarketlerde bir kaç denememden ve internette bir kaç araştırmadan sonra pasif gözlük teknolojisine karar verdik.
3) Bir LCD/LED tv nin analog yayın ile izlenmesinin bir anlamı olduğuna inandadığım için (kendim Teledünya kullanıyorum) babamlara Digitürk gibi bir Dijital platform düşündük. Bu yüzden TV de DVBS tuneri olmasının ilave bir artı olacağını düşündük. (Ben Teledünyayı Modül ile kullanıyorum, salonda tek bir alet ve tek kumanda rahatlığı çok güzel)
4) Evde şu an internet olmasa bile yine belki biraz ileriye dönük bir düşünce ile birlikte Smart TV olmasını da istedik. İnternetin genel kullanım amacı (84%) Facebook gibi Sosyal Medya hesapları, youtube ve belki de gaztelerin sayfalarını okumak ise, bilgisayarı açmadan TV den bunları yapmak yine bir artı olur diye düşündük.
5) Tüm bunların olabileceği en uygun fiyata olması gerektiğine kararına vardık :)


3-4 aylık bir araştırmanın sonucu olarak LG 'nin 42LM640S modelinde karar kıldık ve TV nin kurulumu dün yapıldı.




Öncellikle hemen baştan belirteyim: Herkesin öncelikleri farklı olacağından özellikle aradıklarımızı yazdım ki, ona göre değerlendirilebilsin. Farklı ihtiyaçlar veya farklı bir bütçe ile farklı bir seçim yapılabilirdi. TV nizi KENDİ GÖZÜNÜZ ile görüp beğenmeden almayın !!! Yani mağazada diğer TV ler arasındaki farklarını görün, renklerine bakın ve ona göre karar verin, herkesin tercihleri farklı olabilir.
Şunu da belirteyim: Görünüş olarak gönlümüz her ne kadar 42LM660S modelinde kalmış olsa da bütçe sıkıntısı nedeniyle bir alt modeline kaymış olduk aslında.




Genel görünüm:
- Çok ama çok şık bir TV. Çerçevesiz olan 660S 'e çok benzer, sadece 3mm gibi bir çerçevesi var. (Dikkat bir çok alışveriş sitesinde daha kalın çerçeveli LM620 'nin resmi kullanılmakta, ürün ince çerçevelidir)
- Standı ile kuruldu, o da çok şık bir havaya sahip.
- Ekran parlak, ama cam gibi de değil, bizi rahatsiz etmedi.
- Kurulumdan sonra becerebildiğim kadarıyla bir kaç test yaptım: 1 Adet ölü pixel buldum, o da sağ alt köşede, gözle görülebilecek gibi değil. Clouding sorununa şimdilik rastlamadım ama köşeler hafif meyilli duruyor açıkçası.
- Ses gücü benim Samsung dan çok daha fazla ve kulağa daha derin bir ton veriyor, hoşuma gitti.

Genel değerlendirme: 10/8



Media Player:
- *.avi *.mkv *.mp4 *.m2ts *.mov *.ts *.mpg gibi bildiğim tüm dosya türlerini denedim ve hepsini problemsiz bir şekilde açtı ve oynattı!
- DTS AAc gibi farklı audio codecleri ile riplenmiş dosyaların hepsini açtı ve sorunsuzca oynattı.
- Tüm filmlerin altyazılarını tanıdı. Altyazıların 5 farklı renk ve 4 farklı boyut seçeneği mevcut.
- İşlemcisini denemek için 40mbps ile riplenen ünlü "h264_1080p_hp_4.1_40mbps_birds" dosyasını denedim, takılmadan oynattı.

Genel değerlendirme: 10/9



3D
- Ünlü Top Girl videosu ve çeşitli kısa 3D klipler izledik ve çok memnun kaldı, 4 adet gözlük paketten hediye olarak çıktı.
- 3 adet farklı Half-SBS filmi 1080p olarak denedim ve hepsi problemsiz bir şekilde açıldı ve oynadı.
- Altyazılar otomatik olarak 3D olarak gösteriliyor, herhangi ilave bir işleme gerek yok.
- Full-SBS filmi oynatmadı (ki oynatmayacağını biliyordum ama yine de denedim)
- 3D ayarları altında derinlik kontrolü, sağ sol değişimi gibi bir çok ayar mevcut.
- 2D/3D çevirici normal görüntülere hafif bir derinlik veriyor. Pek beklentimiz yoktu zaten, aynen de öyle çıktı.

Genel değerlendirme: 10/8



Smart TV:
- Dahili Wifi ile ağ bağlantıları menüsünden tek bir ayar ile alt komşunun ağına bağlandı, bu kadar kolay olduğuna inanamadım!
- Android telefondan 2 tıkla AP tanımladık ve TV HEMEN gördü. cebimde turan telefonun interneti ile TV de rahatça sörf yaptık.
- Çok fazla sayıda uygulama mevcuttu, hepsine bakamadık ama başlıca olanlar problemsiz bir şekilde çalıştı.
- Youtube için kendi uygulaması mevcut; arama, konu başlıkları, hd videolar gibi sekmeleri var. Tüm videolar TAM EKRAN izlenebiliyor.
- Google maps, facebook, twitter, hava durumu gibi widgetler var, hepsi problemsiz bir şekilde çalıştı. Film veya maç arasında 2 tıkla yerinden kalkmadan TV den facebook unuzu kontrol etmek büyük rahatlıkmış.
- Kendi tarayıcısı var, tüm internet sitelerini açtı, flash desteği var. Bilgisayarınızdaki tarayıcınızdan farkı yok; sekmeli gezinme, sık kullanılanlar, geçmiş, hızlı erişim gibi özellikleri var.
- Diğer Appleri falza inceleyemedim ama bu başlıca uygulamaların dışındakiler pek bir işe yarar görünmüyordu. Oyunlar vasat çocuk oyunları, yemek tarifleri gibi şeyler. Daha geniş içerik olabilirdi.

Genel değerlendirme: 10/8



İnceleyemediklerim:
- Uydu bağlantısı daha mevcut olmadığından dahili uydu alıcısını test edemedim
- Evde herhangi bir konsol bulunmadığından Game Mod 'u inceleyemedim, input Lag için bir şey diyemeyeceğim.
- Banding sorunu gözüme çarpmadı ama HD bir maç görüntüsü falan olsaydı daha iyi kontrol yapılabilirdi.
- TV de DualPlay desteği var ama yine konsol olmadığından onu da deneyemedim.
- TV aynı zamanda akıllı telefonunuza yükleyebileceğiniz "LG MAGIC REMOTE" uygulaması ile de kumanda edebiliniyormuş, ihtiyaç duymadığım için onu da denemedim.



Son bir kaç söz:
Alt ve orta ürün gamında yer alan bir LED Tv 'yi kendi klasmanında değerlendirmek gerektiğini lütfen hatırlayalım. 1800TL 'ye 3D+SmartTv+MediaPlayer+Dahili Uydu lu 42" bir LED Tv alıp "clouding/banding olmasın, trumotion 'u başarısız, local dimming daha detaylı olmalıydı, neden LED plus değil..." diye düşünmek isteyen arkadaşlar bence lütfen TV almasın, veya bütçelerini ona göre gözden geçirsinler (geçen hafta MM 'da 55" bir LM960V inceledim, özellikle tavsiye ederim :) )


Sonuç:
==> Genel anlamda incelediğimizde LG nin 42LM640S Modeli orta seviye bir LED TV için çok başarılı sayılabilecek bir ürün. Bizi şimdilik çok memun etti, kendi adıma tüm çevreme de tavsiye ediyorum.




* Hatalarım olmuşsa affola. Vakit darlığından alelacele yazıp gönderiyorum, belki bazı arkadaşların işine yarar diye.
C
12 yıl
MOVED: LG 42LM640S incelemem
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.