S

Yarbay
19 Mart 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
134 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
S
4 yıl
Sistem Tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar, 1-2 haftadır kendim için sistem bakınıyordum ancak bugün yeğenimden bir talep geldi :) İlkokula gidiyor ve GTA 5 vb oyunlar oynayacak. Evde bilgisayardan anlayan kimse yok, o nedenle bulundukları şehirde Vatan bilgisayar olması nedeni ile sistemi oradan toplamalarını önerdim, en azından mağazada kurulumu falan yaptırıp teslim alırlar.

Bütçenin tüm bileşenler dahil 7000 TL civarında olması gerekiyor.

Benim en son masa üstü bilgisayarım Athlon Xp 2500, Epox 8rda+ ve Ati 9550 idi, baya uzak kaldım bu işlere. Aşağıda yazdığım ürünlerin hiç birini kullanmadım sadece 1-2 haftadır kendim için araştırmalarımda edindiğim bilgilere göre sistemi seçtim. Ancak diğer alternatif de Vatan'da satılan hazır sistemlerden biri olabilir. Bu arada Vatan neden bir sistem konfigüratörü koymaz sitesine anlam veremiyorum.

Anakart:GIGABYTE B450M S2H : 567 TL - Bu konuda sıkıntı olmaz diye düşünüyorum
İşlemci: Ryzen 1600AF : 882 TL - Fan avantajı nedeniyle 2600 almaya gerek varmı dır ?
Ekran Kartı:Gigabyte GeForce GTX1650 SUPER WINDFORCE: 1789 TL bütçe zorlanıp 1660 Super almaya değer mi ?
Ram:GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit Ram: 781 TL - Tavsiyelere açığım
SSD:TOSHIBA OCZ 500GB RC500 NVMe M.2 SSD (Okuma 1700MB / Yazma 1600MB):590 TL - Tavsiyelere açığım
HDD:Toshiba 3.5" 2TB P300 SATA 3.0 64MB Önbellek 7200 Rpm Harddisk:552 - Tavsiyelere açığım
Kasa + PSU:THERMALTAKE V200TG 600W 80PLUS 3x120mm RGB FANLI MidT ATX GAMING KASA: 1032 TL - CM MB511 de düşündüm ancak PSU'dan şikayetçi olan çoktu. Kasanın RGB olması gerekiyor.
Monitör:SAMSUNG 24" SD332 FHD 1ms 75Hz HDMI Gaming Monitör: 799 TL - Tavsiyelere açığım
Klavye: LOGITECH G213 PRODIGY GAMING TR KLAVYE: 340 TL - Tavsiyelere açığım
Mouse: Mevcut mouse kullanılacak

Toplam:7332 TL yapıyor.

Vatanda gördüğüm hazır sistemler şunlar, ancak kasalar daha doğrusu PSU güven vermiyor sanırım.
5.136 https://www.vatanbilgisayar.com/amd-r5-2600-asus-gtx1660-super-evo-prime-b450m-k-wd-500gb-ssd-8-gb-ram.html 5.136 TL, 8 GB ram eklemek gerekiyor.
https://www.vatanbilgisayar.com/amd-r5-2600-gigabyte-gtx1650-super-wf2-b450m-s2h-wd-1tb-disk-crucial-8gb-ram.html?OM.zn=%c3%9cr%c3%bcn%20Detay%20Real%20Time-w50&OM.zpc=VTNGIGABYTE/R5%20-%2003T 4.525 TL ancak SSD ve ram eklemek gerekiyorhttps://www.vatanbilgisayar.com/amd-r5-2600-asus-dual-gtx1660ti-o6g-prime-b450m-k-wd-500gb-ssd-crucial-8gb-ram.html 5.486 TL ram eklemek gerekiyor.

Fikir vereceklere şimdiden teşekkürler
S
10 yıl
SAAB Geri Dönüyor
http://ekonomi.haberturk.com/otomobil/haber/899308-efsane-geri-donuyor

HABERTÜRK

2 yıl önce iflas kararını açıklayan Saab’ın yeni sahibi NEVS (National Electric Vehicle Sweden AB), Saab klasiği 9-3 sedan serisini yarından itibaren yeniden üretmeye başlayacak. Trollhattan fabrikasında üretilecek olan yeni 9-3’ler benzinli turbo motora sahip olacak ve sınırlı sayıda üretilecek.


NEVS sözcüsü Mikael Ostlund, Çin merkezli bir kuruluşun yüzde 22’sine sahip olduğu Saab’ın 9-3 sedan modelinin önümüzdeki yıl Çin’de de yerini alacağını söyledi. Elektrikli sedan modelinin de önümüzdeki yıl Çin’de olacağını belirten Ostlund, şu anda Trollhattan fabrikasında 600 kişinin çalıştığını, iflastan önce bu sayının 3 bin 500 olduğunu sözlerine ekledi.
S
10 yıl
Rolls Royce Artık Türkiye\u0027de
Sıra olurmu dersiniz


< Resime gitmek için tıklayın >

Royal Motors, İstanbul'daki İngiliz Baş Konsolosluğunda verilen seçkin bir davetle açılışını kutladı. Etkinlik, Türkiye'de ilk kez tanıtılan, bugüne kadar üretilmiş en güçlü Rolls-Royce olan Wraith modelinin davetlilere sunulmasıyla başladı.

İstanbul’daki İngiliz Başkonsolosluğunda markanın müşterileri ve dostlarından oluşan seçkin davetli topluluğuna verilen bir kokteyl ile Royal Motors’a bağlı Rolls-Royce Motor Cars İstanbul'un, yetkili satış noktası olarak açılışı da kutlandı. Bu seçkin etkinlikte meraklıları için bugüne kadar üretilmiş en güçlü Rolls-Royce, Wraith modeli de Türkiye’de ilk defa davetlilere tanıtıldı. Etkinliğe iş dünyasının seçkin isimleri katıldı.

İstanbul’daki İngiliz Başkonsolos yardımcısı Sayed Shah; açılıştaki duygularını şöyle dile getirdi: "Rolls-Royce Motor Cars gibi Ingiltere'nin en prestijli markalarından birinin Turkiye'ye gelişinden ve Ingiltere Baskonsoloslugu olarak bu özel birlikteliğin kutlandığı davette ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz."

Rolls-Royce Genel Müdürü Grant Wilson’un da bir konuşma yaptığı davette; Türkiye’deki tek satış noktası olan Rolls-Royce Motor Cars İstanbul’un sahibi Artuğ Aysal da davette şunları söyledi: “Bize bugün evinin kapılarını açan Sayın Başkonsolosumuza en içten teşekkürlerimizi sunuyorum. Rolls-Royce için fevkalade önemli olan bu iki kilometre taşının Türkiye’de böylesine harika ve seçkin bir mekanda kutlanması olağanüstü bir deneyim. Yeni bir Rolls-Royce tanıtımına çok sık tanık olmadığımız için bu vesile ile Wraith'i Türkiye’de ilk kez sunmaktan mutluluk duyuyoruz.

Çalışmaları halen devam etmekte olan Türkiye Rolls-Royce Motor’un yeni showroom’u resmi olarak 2014 başında açılacak.

http://otomobil.haber3.com/rolls-royce-artik-turkiyede-haberi-40719.htm
S
11 yıl
Artık Tv\u0027lerde DVB-T bulunması zorunlu.
Haber Türk'de yayınlanan haberde, karasal dijital yayına geçişin artık son aşamasında olduğu görülüyor.

http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/820765-televizyonu-olanlar-50-tlyi-hazirlasin

2013'ün ilk ayından itibaren piyasada satılan yerli ve ithal tüm TV'lerde DVB-T özelliği bulunmasının zorunlu olacakken, eski TV'lerde karasal yayın (DVB-T) teknolojisi olmadığı için özel bir aparatın kullanılması zorunlu olacak.

Teknik Sat Group Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Yukarıkozan, 2013'ün ilk ayından itibaren piyasada satılan yerli ve ithal tüm TV'lerde DVB-T özelliği bulunmasının zorunlu olduğunu, yeni dijital yayına geçmek isteyenlerin, eski TV'lerde karasal yayın (DVB-T) teknolojisi olmadığı için özel bir aparat (Settop box) kullanmak zorunda kalacağını belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) başlattığı balkon ve dış cephelerde çanak antenlerin oluşturuğu görüntü kirliliğini engelleme çalışması ve karasal yayına geçiş hazırlıklarıyla birlikte, uydu anten hizmeti veren firmalar Ar-Ge çalışmalarına yöneldi.

Teknik Sat Group Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Yukarıkozan, yaptığı açıklamada, daha kaliteli yayın için karasal yayın uygulamasına geçilmesinin son derece yerinde bir karar olduğunu belirtti.

Yukarıkozan, 2013'ün ilk ayından itibaren piyasada satılan yerli ve ithal tüm TV'lerde DVB-T özelliği bulunmasının zorunlu olduğunu hatırlatarak, ''Yayınlar eski TV'lerde DVB-T olmadığı için özel bir aparatla (Dijital alıcı) izlenebilecek.

Settop Box'ları üretmek için çalışmalara başlandı. Fiyatı ortalama 50 lira civarında olacak dijital alıcıları üretmek için Ar-Ge'ye büyük önem veriyoruz. Yeni teknolojiler geliştiriyoruz. Örneğin biz Teknik Sat Group olarak TÜBİTAK destekli fiber optik tabanlı uydu dağıtım sistemi projesi başlattık ve ödül aldık'' ifadelerini kullandı.

-''Fas'ta çok büyük bir projeye imza attık, Katar ve Dubai'de büyük projeler üzerinde çalışıyoruz''-
Geliştirdikleri fiber optik sistemler ile bir merkezden 10 kilometre çapında bir alana uydu ve karasal yayınları dağıtma imkanı sağlayabildiklerini dile getiren Yukarıkozan, ''Geliştirilen sistem ile optik hat üzerinden CCTV kamera, network ve uydu sistemleri aynı hat üzerinden verilebiliyor. Bu sistemler ile Fas'ta 2 bin villalık çok büyük bir projeye imza attık. Yine bu sistemle Katar ve Dubai'de fiber optik uydu sistemleri konusunda büyük projeler üzerinde çalışıyoruz'' bilgisini verdi.

-Karasal yayınla daha az kanal, daha kaliteli ses ve görüntü imkanı-
Türkiye'nin bu teknolojiye geçmek için çok geç kaldığını savunan Yukarıkozan, şu anda AB ülkelerinin dışında İran, Azerbaycan ve Türki cumhuriyetlerin bu sistemi kullandığını anlattı.

Uydu antenle, devletin başlatacağı dijital yayının arasındaki farklara değinen Yukarıkozan, şöyle konuştu:

''Çanak anten kullanan vatandaş binlerce kanalı izleyebilirken, devletin yeni uygulayacağı karasal yayın sistemini kullanacak vatandaş yaklaşık 100 kanalı izleme imkanı bulabilecek. Kanal sayısı az olmasına rağmen görüntü kalitesi çok yüksek olacak. Örneğin, yayın durması, donma, gelip gitme gibi sorunlar çok daha az olacak. Üstelik HD kalitesinde ve havadan yayın yapılabilen bir sistem olacak. Yani otobüslerde, trenlerde, gemi ve yatlarda mobil uygulamaların hepsinde, cep telefonlarında kesintisiz yayın izlenebilme imkanı doğacak.''

-Sektörün Türkiye'de büyüklüğü yılda yaklaşık 400 milyon dolar-
Uydu anten sektörünün Türkiye'de ulaştığı yıllık cironun yaklaşık 400 milyon dolar olduğunu belirten Yukarıkozan, dünyada uydu anten kullanımının Çin ve İran dışında (bu ülkelerde yasak) her ülkede en çok tercih edilen sistem olduğunu dile getirdi.

AA
S
12 yıl
Sprint Unlock(ed) ?
Selam arkadaşlar, forumdan bir arkadaştan sprint 4s 16 gb almıştım. Kilitli olduğu için yine forumdan bir arkadaştan gevey aldım ve kullanıyorum. İlk aldığımda dev.mk dan bakmıştım ve kilitli görünüyordu, dün öylesine bir bakayım dedim unlocked yazıyordu hemen restore ettim ancak unlock olmadı.

Sprint için yasal factory unlock başlamış 300 TL istiyorlarlar, ebayda 200 dolara var. Acaba unlock için parayı bastırayım mı yoksa biraz bekleyeyim mi?


Bu arada soranlar olabilir, cihaz bad esn değil. Cihazı ilk aldığımda (yalaşık 1 ay kadar önce 2-3 defa chat yöntemiyle unlock ettirmeye çalıştım ama olumsuz cevap aldım birkaç defa da mail ile ısrar ettim ama unlock edemeyiz demişlerdi)

Sprint kilitli cihazı olanlar acaba bakabilirler mi onlarda da unlocked görünüyor mu? Teşekkürler.
S
12 yıl
silinebilir
silinebilir
S
12 yıl
Cep Kamuya Zam mı Geldi?
Merhaba arkadaşlar, cep kamu 1000 midi kullanıyorum. Normalde 30 TL. Az önce mesaj geldi 11 nisan itibariyle 32 TL ye 500 vodafone için 500 her yöne konuşmaya devam edebilirsiniz diyor. Paket aşım ücreti de 41.5 kr/dk imiş.

Acaba vodafone genel bir zam furyası mı başlatıyor. Siteye baktım bir değişiklik göremedim

Ben zaten bu dakikaların yarısını ancak kullanıyorum. Hesabını bilen tarifeye zam gelmezse oraya geçeceğim artık.

Edit: Sitede yer alan mevcut fiyatlar.

Cep Kamu 1000 Midi Aylık Sabit Ücret 30 TL Ücretsiz dk aşımı durumunda görüşmelerin dk ücreti 30 Kr
S
12 yıl
MITSUBISHI Hollanda\u0027daki fabrikasını 1 Euroya satışa çıkardı.
BBC INTERNET SITESINDE BUGUN YAYINLANAN HABER ASAGIDA BULUNUYOR:

`OTOMOTIV DEVI MITSUBISHI, HOLLANDA`DAKI FABRIKASINI 1 EUROYA SATISA CIKARDI.
JAPONYA MERKEZLI SIRKET DUN DE FABRIKADAKI URETIMI DURDURDUGUNU ACIKLAMISTI.

FABRIKANIN BIN ISCISI TESISIN GIRIS VE CIKISLARINA BARIKAT KURMUS DURUMDA.
SENDIKANIN FABRIKANIN KAPATILMASINA KARSI CUMA GUNU GREVE HAZIRLANDIGI
BILDIRILIYOR. SENDIKA LIDERLERI, FABRIKANIN KAPATILMASININ HOLLANDA`NIN GUNEYI
ICIN FELAKET OLACAGINI SOYLUYOR.

MITSUBISHI, KARARININ AVRUPA`DA FAALIYET
GOSTERMENIN ZORLASMASINDAN KAYNAKLANDIGINI SAVUNUYOR. LIMBURG YAKINLARINDAKI
NEDCAR FABRIKASI BIN 500 KISIYI ISTIHDAM EDIYOR. MITSUBISHI BASKANI OSAMU
MASUKO`NUN BIR SOZCUSU SALI GUNU ``EGER CALISAN BIN 500 KISININ MAASLARININ
ODENEYECEGI GARANTISI VERILIRSE FABRIKANIN 1 EUROYA SATILACAGINI`` ACIKLAMISTI.
BBC`NIN HOLLANDA`DAKI MUHABIRI ANNA HOLLIGAN, HALIHAZIRDAKI DURUMUN FABRIKANIN
YIL SONUNDA KAPATILACAGINA ISARET ETTIGINI SOYLUYOR. HOLLANDA BASINI
CALISANLARIN, HAKLARINDAKI KARARI ``KURBANLIK KOYUN`` GIBI KABULLENMEYE NIYETLI
OLMADIKLARINI GOSTERMEK ICIN GREVE GITMEYE KARAR VERDIKLERINI DUYURDU.
SENDIKANIN DA FABRIKA ICIN UYGUN BIR TALIPLI BULMAK ISTEDIKLERI DE GELEN
HABERLER ARASINDA.
S
14 yıl
Ford, Kuga ile Powershift\u0027 getiriyor.
Kompakt SUV pazarına tamamen yeni bir soluk kazandıran Ford Kuga, sınıfının en dinamik ve en sportif sürüş özelliklerine PowerShift otomatik şanzımanın rahatlığını da ekliyor. Her türlü yol koşuluna hiçbir butona basılmasına gerek kalmadan kendini adapte edebilen Haldex 4X4 sistemi ile çalışan Kuga, müşterilerine sadece direksiyon hakimiyeti sağlamanın rahatlığını sunuyor. Yeni PowerShift otomatikle trafikte müşteriler için konforlu ve ekonomik bir seçim olacak 5 yıldızlı güvenliğe sahip Kuga 140 beygir gücündeki yeni motoru ve farklı donanım seviyesi seçenekleri ile yakında Türkiye’de...

Yakında dediği haziran ayı imiş.

Edit: Link;http://www.ford.com.tr/UICOntrol/ebulten/0310/index.html
S
14 yıl
Görüşme sırasında gelen garip ibr uyarı ?
Merhaba arkadaşlar, Vodafone hattım ile bu aakşam iki arkadaşı aradım ikisi de Turkcell numarası. Karşı taraf tam telefonu açtığında bir uyarı geldi ve ekranda şöyle birşeyler yazdı: "Şifreleme yapılamadı güvenli olmayan arama". Telefon W810 ve ilk defa böyle birşey başıma geldi. Sorun nedir acaba bilgisi olan var mı ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.