N

Yüzbaşı
20 Mayıs 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
203 (Bu ay: 10)
Gönderiler Hakkında
N
3 yıl
GPU madenciliği - 750w PSU rtx 3080 ve rx 5700xt besler mi?
Selamlar, her şey yolunda giderse bir tane rtx 3080 founders edition sahibi olacağım ve oyuna aşırı zaman ayıramadığım için yaptığım yatırımı iyi kötü karşılasın diye boş zamanlarda mining yaptırırım diye düşünüyorum. Haliyle anakart ve işlemci de elektrik harcarken, bunların maliyetini de biraz karşılasın ve belki sonrasında devam ederim diye yanına bir rx 5700xt koymayı düşünüyorum. Ancak kullandığım PSU 750W gold (https://www.coolermaster.com/catalog/power-supplies/mwe-series/mwe-gold-750/)ve tüm bu sistemi besler mi emin olamıyorum. Sizin görüşleriniz neler?

Teşekkürler
N
14 yıl
USB uzatma kablo ve tanımlanamayan cihazlar
Merhaba,
Bu gün gidip 7m usb uzatma kablosu aldım bir heyecanla ama eve geldiğimde kursağımda kaldı.7 li usb hub kullanıyordum ve uzatma kablosunu buna bağladım sonuç hüsran. windows usb aletlerini tanımada sorun olduğunu söyledi hiç birini tanımadı. Tek tek taktığımda ise klavyeyi tanıtabildim ancak. USB ses kartı ve hdd tanıyamadı.
İŞin garibi ubuntuyu açtığımda ise herşeyi gayet hoş tanıdı. Sinyal iletiminde bir sorun mu vardır acaba yoksa usb kablo uzunluğu fazla mi geldi bilemiyorum. Wİndowsun tanıyamadğını linuxun tanıması da ayrı bir hikaye.
N
14 yıl
MacOs x mi Ubuntu mu
Selamlar, notebook normalde vista ile geldi ama kendisinin hantallığından bıktığımdan win7 rtc kurdum fakat tam sürümünü satın almakta kararsızım ama kullanımına oldukça alıştım.Bunun yerine Ubuntu mu yoksa MacOs X mi kursam karar veremedim.

Kullanımı rahat ve restart etmeden uzun süre performans kaybı olmadan kullanacağım işletim sistemi istiyorum ama hangisinin kullanımı daha kolaydır ve performanslıdır bilemedim. En son Suse 10 denemiştim bir kaç yıl önce ve kendisinin pek rahat olmadığını hala hatırlıyorum.

Grafik tasarımıyla vs uğraşmam, photoshop ayda yılda bir kere açarım ihtiyaç oldukça.(MacOs un grafik uygulamalarında başarılı diyorlar)
Oynadığım oyun çok az (commandos serisi ve tourchlight dışında bişi yok).
Ms Office ve basit internet araçları daha cok zamanimi alıyor.
Bir de kurmam gereken bir kaçtane mühendislik programi var ki bunların çalışması şart (Minitab, GAMS, Arena).

MSI PR200 var, core 2 duo t7250 2ghz, 2gb ram, 160 hdd, Intel x3100 ve GM965 chipset var. Ayrıca 64bit işletim sistemi kursam ne kadar faydasını görürüm acaba..

Şimdiden teşekkürler.
N
16 yıl
Philips mms 460 subwoofer sorunu
Merhaba arkadaşlar, haftasonu mavibilgisayardan indirimden olduğundan dolayı philips mms 460 siparişi verdim ve bugün elime ulaştı.
Laptop(realtek hd audio, 2 jack çıkış) kullandığımdan dolayı harici ses kartı alana kadar kulaklık için olan ses çoklayıcı aparatlarla sistemi kurdum, bütün kablolardır vs taktım.
Çalıştırdığım gibi beşinden de ses alabilmeme rağmen subwoofer'dan hiç ses gelmedini farkettim. Arkasındaki bas ayarınla da oynasam da bi sonuç alamadım. İşin garibi center'dan ses gelmesine(ki subwoofer ile aynı kabloyu kullanıyor) rağmen, subwooferda tık yok. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?
N
16 yıl
Vista SP1 ve driver sorunları
Merhaba arkadaşlar, şu anki sorunum sp1 den mi tam emin değilim ama format atmadan onceki kullanımlarının hepsinde yeni bir aygıt taktığımda driver kullanımını kendisi hallediyordu, bir süre önce format attım sonra direk sp1 kurdum ve aygıtlarımı taktığımda driver için önce benden cd istiyor sonra System32\DriverStore\FileRepository den driverları aratıyorum tam buluyor ama kurarken sistem belirtilen yolu bulamıyor diyor ve yüklenmeden bitiriyor..
Aynı şeyi benim mp3 player için yaptı bu filerepository'den arayp gerekli dosyalardan .inf olanı alıp INF klasörüne attım ve yükledim, sorun halloldu ama her aygıt için bunu yapmak zor geliyor..
Kimse böyle bir sorun yaşamıyor mu acaba?
Şimdi de memorystick driver kuramıyor...

Simdiden tesekkürler..
N
16 yıl
12.1\" vs 15.4\" yoksa 14.1\" laptop laptop tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar, başlıktan da anlayabilceğiniz üzere durumum biraz karışık. Normalde kullandığım hantal masaüstümün parçalarının bozulmaya basladiginda piyasada artık tarih olmaya yaklaşmış malzemeler aradığımı farkettim ve laptop almaya karar verdim. İlk önce ufak birşey olsun istedim ve aslında hala da istiyorum 12.1" lik bir laptop aramamın nedeni bu. Peki diğer seçenekler nerden çıktı? Normalde çok fazla oyun oynamayan biriyim ama geçen gün bir baktımki bilgisayarda cs oyniorm yada baktım far cry oynarken buldm kendimi. Oyunlardan anlaşldğı üzere can sıkıntıısndan oynadğm şeyler bunlar ki tarih öncesinden, grafiklere de takıldığım söylenemez ki geforce fx 5200 ile ne grafiği canım ! Bir diğer nokta film izlemek ne kadar işkence olur (mu acaba) ? Şimdi siz bu ufak laptop ile haşır neşir olmuş insanlar olarak ne dersiniz bu işe? Normalde çok ağırlık vereceğim şeyler net te gezinmek, ofis programları, bir kaç tane işlemci isteyen programlar ama çok değil azcık istiolar ve boş zamanlarda da film izlemek, çok çok boş zamanlarda o oyunlar fln...
N
16 yıl
Temizlik imandan gelir..Kulaklık temizliği...
Merhaba arkadaşlar, cx 300 sahibiyim ve 1 yıldan fazla süredir kullanıyorum,ara sıra kendi çapımda temizlemeye çalıştım ama bi kerede bir bilen varsa die sizlere bir danışayım dedim. Acaba nasıl bir metodoloji uygulamalıyım ki kulaklığım bozulmadan onu temizcecik yapabileyim_????
N
17 yıl
zen touch sonrası MP3 player önerisi
İyi günler arkadaşlar, yaklaşk 1 sene önce aldığım güzelm creative zen touch 40 gb lık yoldaşım hdd arızasıyla beni yalnız bıraktı ve tamir için 235 ytl cik fiyatı istediklerinde ya bir daha hdd si bozulur diye daha düşük çapta hdd si olmayan bir tane mp3 player almaya karar verdim. İstediklerim:
Hdd olmayacak
Ses kalitesi zen touch kadar olsn mümkünse (+- %5 olabilr )
Hafizası 2 gb yeterli olur.

Bunlarda olursa tadından yenmeyecekler :
Uzun bi pil ömrü
200 ytl den az hatta ne kadar az o kdr güzel
Şimdiden teşekkürler.. Buralara uzun zamandr ugramiodm bi dünya yeni marka model çıkmş aklm karştı
N
17 yıl
Grub düzenleme yardıım
Merhaba arkadaşlar söyle güzel bir sorunum var: önceleri paşalar gibi çalışan sistemim benim bi tarafima batınca bende Suse ve xp lik sistemimde suse yerinde paruds kurmaya karar verdim.Ama pardusun kurulumu bi hayli sorunlu geçtiken sonra en sonunda bana grub için yer sordu bende 2. hdd ye kursun dedim; ancak acildiginda bizim bilgisyar grub error 17 dior başka bişi demior namussuz.Biraz daha geniş bilgi vermek gerekirse 2 tane hdd var,ilki 2 ye ayrilmş durumda(windows kurulu);diğeri ise 4 e kadar ayrıldı pardus kurulumu sırasında.ilk bölümü windows için formatlanmş durumda diğerleri ise sırayla zamanında pardusun sistem dosyalari için,bir diğeri kullanıcı dosyları için ve swap dosyaları için ayrılmıştı.Linux konsunda oldukça acemi olduğumu belirtmek isterm :) yardmlarnz için tesekkürler.
N
17 yıl
İstediklerim belli ama telefon?!?!?
İyi günler arkadaşlar, artık görevini fazlasıyla yerine getiren p800 üm yerine yeni bir telefon bakıyorum ama p800 aldığımdaki(6600 ile birlikte 700 ytl olduğu sıralarda) gibi paramın hakkını fazlasıyla verebilcek bir ürün istiyorum ama bu sefer isteklerim biraz farklı. Öncelikle güzel bir kamerası olsun,k750 fotolarını gördüm benim için oldukça yeterli ama insan bu, daha iyisi olursa hayır diyemez.Boyutları artık olabildiğince küçük olsun(bi ara SAMSUNG X820 oldukça çekici geldi taki bataryasının iyi olmadığını öğreninceye kadar) ,eskisinden sonra hala şirin de olsa kütük taşımak istemiyorum; zaten ayrıca bi mp3 çalar olarak bi kütüğüm var yanımda(creative zen touch) bu yüzden kaliteli ses verebilsin mp3 ömür boyu çalsın istemiyorum da.Wi-fi olursa çok çok çok çok tatlı olur,hatta tadından yenmez. İşletim sistemi fln hiç önemli deil. Belki böyle bir telefon var ama olması yetmiyor fiyatı kesinlikle 800ytl den aşağı hatta 700ytl desek hiç fena olmaz, tatile giderim fakire veririm vs.. P800üm kendi kendine cebimde kapanmasa, ekranında rahatsız edicek kadar kraterler oluşmasa daha beni idare edecek de artık kendisini emekli etmek gerek..Şöyle bi baktım da wi fi olmasın dediğim gibi k750 ilk sıralarda tercih edilecek bi ürün gibi motorola rzr v3 gibi ince şık bişey de ilgimi çekiyor ama sanki cebimde çok fazla fark etmeyecekler. Sıkılmayıp okuduğunuz için bile teşekkürler..
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.