M

Teğmen
21 Ekim 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
109 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
4 yıl
SAYIŞTAY RAPORUNDA \"HAYALET ÜNİVERSİTELER\"
Her ilde üniversite var ancak giden öğrenci yok...Sayıştay raporlarına göre Türkiye’nin dört bir yanı ‘Hayalet Üniversiteler’le doldu. Atıl durumdaki fakültelere giden öğrenci yok. Buna rağmen öğretim görevlileri maaş almaya devam ediyor...Her ilde üniversite kuruldu. Ancak öğrenci yok. Bu durum “Hayalet Üniversiteler” yarattı. Sayıştay'ın TBMM'ye sunduğu rapor atıl durumdaki üniversitelerin durumunu ortaya koydu. İşte öğrencisi olmayan üniversiteler…Hitit Üniversitesi: Veteriner Fakültesi'ne 14 yıldır, Sağlık Yüksekokulu'na 13, Turizm Fakültesi'ne 5 yıldır hiç öğrenci gelmedi.Mehmet Akif Üniversitesi: Teknoloji ve Diş Hekimliği Fakülteleri'nde de öğrenci yok.Abant Üniversitesi: Teknoloji Fakültesi'nde personel 2012'den beri maaş alıyor ama öğrencileri yok.Kocaeli Üniversitesi: Ulaştırma Yüksekokulu'nun öğrencisi bulunmadığı için eğitim yapılamıyor.Mimar Sinan Üniversitesi: Kültür Varlıkları Bölümü de öğrencisi olmadığı için eğitim veremiyor.Sinop Üniversitesi: Öğrenci yetersizliğinden dolayı Fen-Edebiyat, Kimya ve Fizik, Mühendislik ve Mimarlık Bölümleri'nde eğitim verilmiyor.ÖĞRENCİSİ VE BİNASI OLMAYAN OKULLARA 13 SEKRETER ATAMIŞLAR!!!Sayıştay'ın Ordu Üniversitesi 2019 yılı denetim raporu üniversitedeki kadrolaşmanın vardığı boyutu ortaya çıkardı. Henüz faaliyete geçmemiş olan öğrencisi ve binası dahi bulunmayan Gölköy ve Aybastı Meslek Yüksekokulları'na 13 sekreter atandığı belirlendi. Sekreter olarak atanan kişilerin, kısa süre sonra şube müdürü yapıldığı tespit edildi. Öte yandan Sayıştay, olmayan okula sekreter olarak atanan kişilerin sınavsız bir şekilde şube müdürü olma hakkını elde ettiğine işaret etti.Kaynak:https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/her-ilde-universite-var-ancak-giden-ogrenci-yok-6069826/amp?utm_campaign=Bundle&utm_medium=referral&utm_source=Bundle
M
5 yıl
Muz Cumhuriyet\u0027inde Yine Trajikomik Adalet Örnekleri!!!
1-İstanbul'da turistleri dolandıran 25 taksici serbest.

Turistleri dolandırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan taksiciler adli kontrol şartıyla bırakıldı.Adamlar resmen şebeke kurmuş turistleri dolandırmak için yakalandılar ama nafile.

2-Gizem hemşirenin ölümüne neden olan 2 kişi tahliye edildi.

Maltepe'de işe gitmek için evinden çıktığı sırada sürücüsünün alkollü olduğu anlaşılan araç, 21 yaşındaki hemşireye çarptı. Hemşire hayatını kaybederken şüpheliler, bugün 80 bin TL'ye serbest kaldı.

3-Mardin'de doktor çift darbedildi.

10 gün önce rapor almak için hastaneye giden kişi, usulsüzlük gerekçesiyle talebi reddedilince doktorlara sokak ortasında saldırdı.

Kaynak:www.ensonhaber.com

Hergun başka bir haber,hergun ayrı bir trajedi!!
M
5 yıl
Bütçemiz o kadar fazla veriyor ki Kırgızistan\u0027da 35 milyon dolara cami yaptırıyoruz!!!!
Bişkek Müftülüğü tarafından iftar programına katılan Büyükelçi Fırat, davete FETÖ'cü Orhan İnandı'nın katıldığını gördü. Fırat bu durum üzerine, 'Teröristlerle aynı masaya oturmam' diyerek, iftarı terk etti.

"Teröristlerle aynı masaya oturmam" diyerek katıldığı iftarı terk eden Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat, "Biz burada 35 milyon dolara cami yaptıralım, siz bizi teröristlerle aynı masaya oturtacaksınız. Siz buraya FETÖ terör örgütünün başını nasıl çağırırsınız?" sözleriyle Kırgız yetkilileri eleştirdi.

Şimdi özellikle kefencilere birkaç soru sormak istiyorum;

1)Ülke bu haldeyken millet patates-soğana hasretken neden biz bu ülkelere yardım ediyoruz.Bizim etimiz ne butumuz ne.Altı üstü milletin sırtına bindirilen vergi kamburuyla çarkı dönen bir ulkeyiz.Bir Avrupa ülkesi gibi bütçemiz fazla vermiyor ki önce kendi içimizdeki fakir fukaraya yardım etmemiz gerekmiyor mu?

2)Madem 35 milyon dolara Kırgızistan'da cami yaptırılıyor neden Türkiye'de camilerin çoğu milletten toplanan paralarla yapılıyor?

3)En komik olanı da tutturmussunuz fetö fetö.Ulan insan demez mi sizin bir numaralı adamlariniz zaten fetö'cunun önde gideni diye.Bir numaralı darbecinin kardeşini ödül olarak büyükelçi yapmadınız mı.Bank Asya'nın önünden bile geçenlerin bile suçlu sayıldığı bu zamanda bir numaralı finansörü hala en has adamıniz değil mi.

Kendiyle bu kadar çelişen insanlar herhalde sadece Türkiye'de olur!!!

Kaynak:https://tr.sputniknews.com/asya/201905131039031162-turkiyenin-biskek-buyukelcisi-firat-teroristle-ayni-masaya-oturmam-diyerek-iftari-terk-etti/
M
5 yıl
Eski İBB Meclis üyesi Sağ: İktidar AKP’deyken hiç böyle bir değişiklik düşünülmüyordu?
Eski İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclis üyesi Hüseyin Sağ, "Şimdi belediye encümenin yıllardır devam eden yapısını değiştirmek istiyorlar. İktidar AKP’deyken hiç böyle bir değişiklik düşünülmüyordu. Belediye encümenindeki çoğunluğu ele geçirmek ve aleyhte kararlar almak istiyorlar" dedi.

https://tr.sputniknews.com/amp/turkiye/201904291038891279-eski-ibb-meclis-uyesi-sag-iktidar-akpdeyken-hic-boyle-bir-degisiklik-dusunulmuyordu/

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki gün önce yaptığı konuşmada Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) geçirilecek bir yasa değişikliği ile belediye encümeni seçim sisteminin değiştirileceğinin işaretini verdi.

Konuya dair Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'a konuşan Sağ, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde geçen son dört yılla ilgili olarak şunları söyledi:

“Seçim sonucunu kabullenmekte zorlanıyorlar. Nedeni basit. Öncelikle üç günlük meclis çalışmalarından anlaşılacağı üzere İstanbul halkının menfaati mi yoksa inadına muhalefet yaparak kamu yararına teklifleri geri çevirerek İstanbul halkına gidecek hizmetleri engellemek mi? Yöntemleri kamu yararına hizmetleri engellemek, dolayısıyla meclisi kitlemek.
Şimdi belediye encümenin yıllardır devam eden yapısını değiştirmek istiyorlar. İktidar AKP’deyken hiç böyle bir değişiklik düşünülmüyordu. Belediye encümenindeki çoğunluğu ele geçirmek ve aleyhte kararlar almak istiyorlar. Niye İstanbul’dan vazgeçemiyorlar? Aslında şehre aşık falan değiller. İBB’nin devasa bütçesine aşıklar, yandaşlara dağıttıkları ihalelere aşıklar, katalog yandaş dernek ve vakıflara yapılan yardımlara aşıklar.

Neden korkuyorlar? Çünkü zarar eden şirketlerin hangi yandaş şirketlere ‘ihale’ vermek yöntemi ile para aktardıkları, zengin ettikleri ortaya çıkacak. Şirketlerden hangi vakıf yöneticilerine maaş ödedikleri ortaya çıkacak. İstanbul’da beton rantından hangi şirketler, holdingler faydalanmış, hangi iş insanı kimleri devreye sokmuş... Neticesinde 2004 yılından itibaren İstanbul imar rantının gerçek boyutu ortaya çıkacak. Milyarlarca liralık 15 yılın İBB rantı ortaya saçılacak, korku bu.”
M
5 yıl
Günümüz Türkiye\u0027sinde Sıradan Bir Gün
Her zaman haberlere bakmicam diyorum ama can sıkıntısından arada bakıyorum.Ve baktıkça saç baş yolduruyor haberler bana.Zaten hak,hukuk,adalet yok birde bu tarz olayları yapanların yanlarına kar kalması ayrı bir mevzu.Ülke gerçekten muz cumhuriyeti'ne dönmüş.Buyrun bugunku haberlerden sadece bir kaçı;

1: Zonguldak'ta adam 21 yıl sahte diplomayla müdürlük yapmış daha yeni fark ediliyor (Daha öncede benzer bir olay bir bayanda yaşanmıştı birde üstüne piskince cevaplar vererek ben hizmet ettim diyordu)

2-Kacak elektrikle mücadele operasyonu: Mardin'de kaçak elektrik için jandarmayla köye giden Dedaş ekibinden 10 kişi yaralanıyor.İnsan sormaz mı bu jandarmalar sadece izliyor mu.Ve bu mahlukatların elektriği neden kesilmiyor.53 hanelik köyün 2,5 milyon TL borcu var.Ulan biz bir fatura odemezsek hemen elektriği kesiyorsunuz.O zaman bizde kaçak kullanalım gelen olursa da alayını dövelim öyle mi?

3-Reis-i Cumhur Kızılcahamam kampında belediye başkanları'na lüks araç ve çakar lamba kullanmamalarını soyleyecekmiş;Ya kardeşim tamam da yani bir yönetici kendi milletinin aklıyla bu kadar dalga geçmez ki yaw.İnsan sormaz mı bir şimdiye kadar neredeydiniz diye.Daha yeni mı kafanizda ampul yandı.Belde belediye başkanları bile Audi ve Mercedes'lere binerken neredeydiniz.Ama gerçi sizde haklısınız İtibar'dan Tasarruf olamaz değil mi?

4-Antalta-Manavgat'ta bir kamyon kantara girmemek için dakikalarca ve bir hayli süratli bir şekilde diğer sürücülerin canını hiçe sayarak 4-5 dakika boyunca ters yolda gidiyor.

5-Balıkesir'de hayvanları zehirlediler
Balıkesir'de, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin verdiği zehirli eti yiyen bir sokak köpeği ile iki aylık 3 yavrusu ve 3 kedi ölürken, 6 yavru köpek ise hayvanseverler tarafından kurtarıldı.

6-Müftülükte zimmet tutuklaması: 75 bin TL kayıp
Denizli'nin Çivril İlçe Müftülüğü'nde görevli 2 memur, dergi paralarını ve camilerden toplanan yardım gelirlerini zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla tutuklandı.

7-Defineciler 600 yıllık türbeyi talan etmek istedi
Bursa'da defineciler, Sarı Saltuk Türbesi'nde beton zemini kırarak bir metre derinliğinde çukur kazıp kaçtı.

8-Köpeğe tecavüz iddiasıyla 2 kişiye gözaltı
Kütahya’da 2 şüphelinin, sahipli köpeği bağlı olduğu yerden alıp, ormanlık alana götürerek tecavüz ettikleri görüldü.

Bunlar sadece bir kaçı.Hergun buna benzer onlarca haber çıkıyor.Ve işin kötü tarafı çoğunun yaptığı yanına kar kalıyor.Tamam bir Avrupa asla olamayız ama kameralara yansıyan veya eşkali belli olan kişilerin cezalandırılması gerekmiyor mu?Yani gerçekten ülke cılkından çıkmış.

kaynak:www.ensonhaber.com
M
5 yıl
Bu ülkede Allah\u0027a emanet yaşadığımızın bir kanıtı daha!
TIR SÜRÜCÜSÜNÜ ÖLDÜRÜP KASADAKİ BAKIR KABLOLARI ÇALDILAR

Şanlıurfa'da bir tır sürücüsünü silahla öldüren şahıs ya da şahıslar, tırdaki bakır kabloları çalarak kayıplara karıştı.

Viranşehir ilçesi Ayaklı Mahallesi’nde 34 ZM 2645 plakalı tırın içinde bir kişinin hareketsiz halde olduğunu gören mahalleli, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine giden jandarma ekipleri, silahla öldürülmüş kişinin Cihan Kızılkaya olduğunu belirledi.

İSTANBUL'DAN IRAK'A KABLO GÖTÜRÜYORDU
Kızılkaya’nın İstanbul’daki bir firmada şoförlük yaptığı ve Irak’a bakır kablo götürdüğü öğrenildi. İddiaya göre, sürücü silahla öldürüldükten sonra bakır kablolar başka bir araca yüklenerek çalındı. Kızılkaya’nın cesedi otopsi işlemleri için Viranşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak:https://m.ensonhaber.com/tir-surucusunu-oldurup-kasadaki-bakir-kablolari-caldilar.html
M
5 yıl
İETT\u0027deki Mercedes otobüslere ne oldu?
BMC'nin Ethem Sancak'a peşkeş cekilerek satılmasından sonra İstanbul'daki İETT otobüsleri'nin hepsinin BMC ile değiştirilmesi sizcede manidar değil mi.Ustelik o otobüsler daha yepyeni ve daha iyiydi!
M
5 yıl
Sayıştay, 45 Yaşında Zabıta Yapılan Mahmut Bektaş\u0027ın Yükselişini Araştırıyor
Sayıştay, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Protokol Müdürü Mahmut Bektaş'ın, "25 yaşından büyükler olamaz" şartına bakılmaksızın 45 yaşında zabıta yapıldığını, ardından da protokol müdürlüğüne atandığını belirledi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesine girdikten 16 gün sonra 45 yaşında zabıta yapılan Mahmut Bektaş'ın daha sonra protokol müdürlüğüne terfi ettirilmesi Sayıştay'ın dikkatinden kaçmadı.

Eski AK Parti İstanbul Milletvekili olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in erkek kardeşinin kayınbiraderi olan Mahmut Bektaş, 10 Mayıs 2014'te Erzurum Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna açıktan atandı.

45 YAŞINDA ZABITA YAPILDI

Atandığı dönemde 45 yaşında olan Bektaş, 16 gün sonra da yasada "25 yaşını doldurmamış olma" şartı dikkate alınmadan zabıta yapıldı. Mahmut Bektaş, bu görevi yapmadan Büyükşehir Belediyesinin Protokol Müdürlüğü'ne terfi ettirildi.

Sayıştay, fiilen zabıtalık yapmamasına rağmen Bektaş'a, zabıtalara verilen fazla çalışma ücretinin ödendiğini de belirledi ve hem atamaları hem jet yükselişi "usulsüz" buldu.

Belediye, bu rapor üzerine Sayıştay'a bir savunma gönderdi. Savunmada, "Genel uygulama dışına çıkılmamıştır. Zabıta memurunun belediye başkanının yanında çalışmasını yasaklayan bir mevzuat yoktur. Başkanlıkta çalışan memurların görev tanımlarını belediye başkanı yapar. Bu sebeple Mahmut Bektaş'ın görev tanımı Protokol Müdürü olarak yapılmıştır" denildi.

"YANLIŞLIĞIN GEREKÇESİ OLARAK GÖSTERİLEMEZ"

Sayıştay ise bu savunmayı yeterli bulmadı ve "Yanlış uygulamaların varlığı, yapılan bir yanlışlığın gerekçesi olarak gösterilemez. Zabıta memuru olarak 25 yaşını geçtiği ve fiziksel kriterleri taşımadığı bilinmesine rağmen yapılan bu atamanın haklı görülmesi mümkün değildir." tespitini yaptı.

İDDİALARA CEVAP VERMEDİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Protokol Müdürü Mahmut Bektaş, hakkında çıkan iddialara cevap vermek istemedi.

Kaynak:https://m.haberler.com/mahmut-bektas/
M
6 yıl
Havuz Medya\u0027sından bir haber.!
Havuz medya'sının algı yaratmak için yayınladığı haber,suriye'de ne ticareti yapılıyor?sanki Almanya ticaretini TL ile yapacak.Yorum sizin.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen Suriyeli 10 aşiret lideri, bundan sonra ülkelerinde yapacakları her türlü ticarette dolar yerine Türk Lirası kullanacaklarını söyledi.
DHA


Kurban Bayramı nedeniyle Reyhanlı'ya gelen Suriyeli 10 aşiret lideri, toplantı düzenledi. Toplantı sonrası açıklama yapan 'Assasni' aşireti lideri Emin Al Assani, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik yaptırım kararını kınadıklarını söyledi. Assani, "Türkiye'nin yanındayız, ABD'nin uygulamasını kınıyoruz. Biz Suriyeli aşiret liderleri olarak aldığımız kararla, Suriye'de yapılacak her türlü ticarette dolar yerine Türk Lirası'nı kullanacağız. Tüm aşiret liderleri olarak aldığımız kararı kendi mensuplarımıza ileterek vakit geçirmeden uygulamaya da koyacağız" dedi.

Kaynak:https://www.star.com.tr/amp/ekonomi/suriyeli-asiret-liderleri-dolar-yerine-turk-lirasi-kullanacagiz-haber-1377505/
M
9 yıl
Biz nasıl bir ulkeyiz de hergun bu kadar sehit veriyoruz!!!!
Öncelikle bütün Sehit'lerimize Allah'tan rahmet,kederli ailelerine de başsağlığı diliyorum.

Konuya gelecek olursak benim bir turlu aklım almıyor arkadaşlar hergun nasıl bu kadar şehit verebiliyordu.

Koskoca devletin istihbarat birimleri yok mu?
Güvenlik güçlerinin vur emri yok mu?Haberlerde izlediğim kadarıyla hala eskisi gibi teröristlere teslim ol çağrısı yapılıyor.Buna mukabil kallesler hemen ateşle karşılık veriyor.Ben bugüne kadar bu çağrıya olumlu cevap veripte teslim olanı duymadım.
Daha geçen gün adam traktörle 2 ton patlayıcıyla saldırıyor.Bu hengamede bu nasıl tedbirdir.Adam karakola doğru ilerlediği zaman niye havaya ucurmuyorsunuz.Ki karakol da dağ başı gibi yerde.İşin olmasa yolun dusmez.
Başka bir şehirde 2 terörist birinin elinde roketatar diğerinin elinde kalaşnikof var.Ve bunlar çarşıda elini kolunu sallaya sallaya gidiyor eylemlerini yapıp kayıplara karışıyor.Yanı buralarda hiç mi sivil güvenlik güçleri yoktu?
Obur tarafta haberlere bakıyorsunuz adamlar silahlı 300 polisle okul başlıyorlar.Buda oldukça enteresan bir durum.Ülke yangın yeri adamlar hala paralel safsatasiyla uğraşıyor.
Avrupa ve Amerika'da bu tur durumlara asla müsamaha gösterilmez.Bakınız ABD'ye adam silahlı olsun olmasın adam teslim ol der olmazsa direk vurur.
Kobani olaylarında ortalığı savaş alanına çevirenler oldu biliyorsunuz.Yüzleri kapalı gruplar ile polis arasında 40 adım mesafe vardı.Teröristler her yeri yakıp yıkıyordu,polisler sadece bakıyordu.Niye müdahale etmiyorsunuz dediğimizde emir var dediler.Sonuç 50 cana mal oldu.Daha yazılacak çok şey varda yazdikca insan daha bir kötü oluyor.

Bu ülke bu şekilde gitmez.Allah sonumuzu hayır eylesin.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.