A

Yarbay
13 Ekim 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
9 üye
Görüntülenme (?)
401 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
A
3 ay
120 HZ yenilemede Yeşil Ton. İade ? / Bilgi
Techno Phantom X2 cihaz var.

120Hz yenilemede ekran gri tonlara yakın koyu tonlarda yeşil tona dönüyor bariz. 60Hz de normale dönüyor.
Araştırdım, markadan bağımsız genel olarak 120 Hz de bu gibi sorunlar olabiliyormuş. Ekran hareketsizken 60Hz ye düşüyor.
Dokununca 120 Hz ve Griler yeşil. Düşük ışıkta çok belirgin. Sabit 120 Hz yapsak bile değişen yok..
Bilmediğimden soruyorum. Bu gibi bir durumlar iade sebebi olabilir mi? Servis zaten fark etmez de, THHH ile? 2 aylık cihaz.
A
3 ay
Vodafone kalitesizliği ve cayma bedeli
Merhaba.

21 ocak, sadece 2 gün önce Türktelekom'un fahiş fiyatları sebebi ile Vodafone'ye geçme saçmalığını yaptım. ( Turkcell'de uygun tarife 360TL idi.)
2 Gündür hız yerlerde. 1 / 2 mbit ve 4 / 6 mbit arası. Şaka değil! gerçek. Kaç kez çok Müşteri hizmetleri ile görüştüm bu süreçte hatırlamıyorum.
Muhtemel her türlü denemeyi yaptım.
Müşteri hizmetlerinde çok bilen kişiler; Kimisi, 5mbit ile sınırlı, kimisi sorununuz var, kimisi cihazınız sorunlu, kimisi 10 mbit sınırınız var ( hız sınır ) demekteler. Doğru bildiğimi de unutturdular.
Bu sabah, 360 TL'lik tarife, Turkcell de 210 TL' ye yeni kampanya görünce ora geçiş yaptım. ( şansımı skym ) Cayma bedeli 278 TL' yi, almadığım hizmet sebebi ile ödememek için ne yapabirim?
A
3 ay
TECNO Phantom X2 yeşil ekran ve aydınlatma sorunu
Merhaba forumdaşlar. 2ay önce aldığım bu cihazda farkettim ki sağ bölümde gri fonlarda net bir sekilde ve koyu temada belli olan
Yeşil ekran sorunu cıktı. Buda yetmezmiş gibi sorunu ilgililere nasıl anlatacağımı bulamadığım bir hadise de;
Ekran aydınlatmasında. Belli bir seviye altında, dokunmayı bıraktığından 2 sn sonra ışığı az ölçüde kısıyor. Dokunduğunda arttırıyor.
Otomatik aydınlatma açık veya kapalı fark etmiyor. Hard reset dahil her haltı denedim. Düzelmedi. Yeşil ekran zaten donanım sorunu.

Bu durumu muhtemelen servis elemanlarına anlatamayacağım. Bu kadar para verip de bunlar da can sıkıntısı. THHH' ile sonuca ulaşabilir miyim. ?

< Resime gitmek için tıklayın >
A
geçen yıl
TCL MT42X Teknosa, TCL, KVK Garanti işleyişi aksaklıkları ve saçmalıkları
Konuyu açmamdaki amaç bilgilendirme, alacak kişileri tekrar düşünmeye sevk ve durum ile alakalı neler yapabilirim veya sonucu ne olur gibi yorumlara ulaşabilmektir.

31.12.2022' Teknosa forum bornova dan kızım için TCL MT42X saati hat ile birlikte aldık. İlk gün pek anlayamasakta saate konuşma problemi var.
Sorunu basit şekilde özetlersem

'' karşılıklı konuşma sırasında ben konuştukça kızımdan gelen sesler sürekli kesintiye uğruyor. Hat kesintisi gibi değil, yazılım kesiyor gibi geliyor '' ...

En yakın tabir ile anlatabileceğim bu. Kısaca ikili konuşma iletişim süreki sekteye uğruyor. Kendimizce güncelleme, telefon değişimi, hat denemeleri, saati formatlama gibi yapabileceğimiz çözümlere ilişkin denemeler yaptıysak çözüm olmadı. akabinde 6 gün sonra mağazaya götürdüm. Pek tabi iade almayıp servise gönderdiler. KVK izmir' e ulaşan saat, buradan istanbul yüksek seviyeye gönderdildi. Öğrendim ki TEKNOSA akıllı saatleri yanlış servise yollamış. Bu yüzden 5 gün kaybettim. İstanbul yüksek seviye ( gülme geliyor ) de bölge servisine yollamış. Bizim saat servis servis dolanyor.
Vakit kaybetmeden Tüketici hakları hakem heyetinden doğrudan iade davası başvurusu açtım. Teknosa' ya bırakırken de tek şartım iade idi.
Zaten benim karşılaştığım sorunu gerçek anlamda TEST edeceklerini düşünmüyordum. karşılıklı cihazı bağlayp X kişi ile konuşup sorunu tespit edeceklerine şaşardım. Pek tabi öyle de oldu. dün itibari ile aynı gün cihaz tarafıma sanıyorum ki geri gönderiliyor.

açıklama ise şu;

< Resime gitmek için tıklayın >

Diyorlar ki sen malsın bu aleti kullanmayı becerememişsin. :D

TCL zaten bi haber cihazdan. Teknosa ne yapsın, KVK doğru güzgün test edemesin. Ben anlamadım bu işten. Şu an THHH ile süreç devam edecek.
Öneriniz var mı ? Veya bu işin sonu neye varır? İşimiz gereği bu tür cihaza ihtiyacımız çok olmakta.

kimseyi yönlendirmek istemem ama ben şahsen böyle palahı bir cihazı bu kadar işlevsiz halde almış olmak kendimi aptal hissettirmeye yetti.
Konum görünümü sıkıntılı, Konuşma sorunu yaşadım... Her marka da olabilir de çözüm nerede ???? GPS olmayan, baz istasyonu konum tabanlı bir saat almadığıma pişman oldum...
A
geçen yıl
TCL MoveTime MT42 sorunu
TCL MoveTime MT42 aldık yenice. Hevesimiz az kursağımızda kaldı.

Saatten telefona emoji veya, telefondan saate canlı konum izleme'' 2. yapışta bu hatayı veriyor. Sanıyroum ki java sorunu ve umarım uygulama problemidir. Gerçi iki türlü de kullanım zor oluyor.
Bu hatayı alan var mı ?
< Resime gitmek için tıklayın >
A
2 yıl
Uyumlu RAM seçimi ___?
Merhaba... Lenovo 82K200JYTX cihazım var. 8 GB RAM mevcut. +8 GB daha alacağım.

İçindeki ram 3200 Mhz Samsung M471A1G44AB0-CWE kodlu ram... Bu kodlu ramden 1 tane satıcıda buldum. Satıcıya güvenemedim.

Piyasa da bolca Samsung M471A1K43DB1-CWE koldu ram var. Acaba bir sorun veya uyumsuzluk olabilir mi bu kodlu olanı alsam ?
A
2 yıl
Otomatik dosya ve klasör silme
Seçeceğim belirli bir dizindeki dosya ve klasörleri otomatrik belirtilen zamanlarda silme işlemini yapabileceğim bir program var mı ?
A
2 yıl
Varsayılan Windows gezgini ?
Varsayılan windows gezginini kalıcı olarak değiştirebiliyor muyuz? Total commander kullanıyorum. Bunu sistemin varsayılan gezgini yapmak istiyorum.
Tarayıcıdan indirilenler vs doğrudan explorer.exe yerine Total' ile devam edilsin istiyorum. Pek bilgi bulamadım.
A
2 yıl
Saçma Fare sorunu. USB
Asus X540UP denen saçma bir alet elime geçti. 2gündür garip bir problem var.
Zaten anakartta 1x 2.0 ve 1X 3.0 olmak üzere toplam 2 Usb port var. 2,0 port sizlere ömür. Zaten hiç çalışmıyor. 3,0 Portta da alttaki problem var.

Sisteme çok güzel usb üzerinden windows yüklüyoruz. Taş gibi port'u bios görüyor. Gel gör ki Win10 sonrası USB port Flash bellek harici bir cihaz görmüyor. No tepki.
BIOS update, BIOS ayarları her yanı kurcalandı edildi. Aynı. Yetinmeyip 10' adet üzeri popüler Linux dağıtımı da denedim. Aynı.

Bu aletin sorunu ne olabilir ?
A
2 yıl
Sandisk SSD plus 480 Sorunu mu ?
Merhaba.
Sistemimde Sandisk SSD plus 480 GB yedek disk olarak kullanıyorum. AS SSD benchmark test puanı oldukça düşük geldi. Bende bir dizi teste tabii tuttum. Sonuçlar aşağıdaki gibi. Harici olarak ta 2TB Seagate Skyhawk 5900RPM sunucu diskim var. Buffered read hızı neredeyse manyetik diskim olan Seagate ile yakın olması düşündürüyor. ayrıca, ASS SSD Benchmark testinde 4K-64 sonucu aşırı aşırı düşük çıktı.
Sandisk dashboard üzerinden de '' S.M.A.R.T. Diagnostic (S.M.A.R.T. Hata Tanılama) Kapsamlı Test '' %10 Da kalıyor. Kullanımda her hangi bir aksaklık pek sezmesemde hardisk içinde gezinirken pek seri olamadığını düşünüyorum. Önce Sistemim ve Ram'lerimde sorun olabileceğinden Mevcut Nvme diskim üzerinde test yaptım. Sorun yoku. Suçlu, Sandisk kontrolcüsüne olmalı. Test sonuçlarını paylaşıyorum.
Garantiye yollayayımı ?

Aida 64 Buffered read değeri. Seagate Skyhawk 5900RPM manyetik disk.
< Resime gitmek için tıklayın >



ASS SSD Benchmark sonuçları. Henüz tamamlanmadı. SANDISK SSDPLUS 480
Fakat bekleyemedim. Değişmiyor. Skor ise 104 gibi.
4K 64 read 2 mb civarı. Stop dediğim için kırmızı.

< Resime gitmek için tıklayın >



Aida 64 Buffered read değeri. SANDISK SSDPLUS 480
< Resime gitmek için tıklayın >


değerler Seagate ile gayet yakınlık gösteriyor.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.