N

Bölüm Yetkilisi
26 Eylül 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
1996 (Bu ay: 27)
Gönderiler Hakkında
N
3 ay
Bu sistem alınır mı?
PC değiştirme vakti geldi bir kaç aya kadar değiştireceğim ama masaüstü ve dizüstü arasında gidip geliyorum. Hangisi ucuz tutacaksa onu tercih edeceğim. Masaüstü için altta yazdığım parçaları düşünüyorum. Bu parçaları alıp kendim birleştireceğim. Dar boğaz olur mu böyle bir bilgisayarda.

İşlemci: Intel Core i7 13700KF Soket 1700 13.Nesil 3.40GHz 30MB Önbellek 10nm İşlemci
Ram: Crucial 32GB (2x16GB) Pro DDR5 5600MHz CL45 1.1V PC Ram
Anakart: ASUS PRIME H610M-K ARGB 5600MHz DDR5 Soket 1700 M.2 HDMI VGA mATX Anakart
Ekran Kartı: ASUS DUAL GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X 192Bit Nvidia DLSS 3 Ekran Kartı
Kasa: DeepCool CG540 650W 80+ Tempered Glass RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
Soğutucu: DeepCool LS520 SE RGB 240 mm Intel(1700p)-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu

Sistem 53.801 TL tutuyor.

Mevcutta Asus GL753VD dizüstü kullanıyorum. Monitör ve klavye yazmamışsın diyen olursa mevcutta bir klavyem ve HDMI girişli eski kullanmadığım ama sağlam bir LG Flatron LCD monitörüm var. Onları ilerde değiştirebilirim.

Edit

Alternatif Sistem:

İşlemci: Intel Core i5 13500 Soket 1700 13.Nesil 2.5GHz 24MB Önbellek 10nm İşlemci
Ram: Crucial 32GB (2x16GB) Pro DDR5 5600MHz CL45 1.1V PC Ram
Anakart: Gigabyte B760 DS3H AX LGA 1700 Soket Anakart
Ekran Kartı: ASUS DUAL GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X 192Bit Nvidia DLSS 3 Ekran Kartı
SSD: Samsung 2 TB 970 EVO PLUS NVMe M.2 SSD
Kasa: DeepCool CG540 650W 80+ Tempered Glass RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
Soğutucu: DeepCool LS520 SE RGB 240 mm Intel(1700p)-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu
N
12 ay
Tc siz kargo gelirmiş?
Arkadaşlar bir yakınım yurt dışı bir yerden kırtasiye ürünleri almış ve tc numarasını vermeyi unutmuş. Ürünler PTT kargo ile geliyormuş. Gümrükte sıkıntı çıkar mı?
N
geçen yıl
Yağlı Boya ve Karakalem Çalışmalarım
Salvador Dali'nin Ünlü Eseri Belleğin Azmi'nin Röprodüksiyon'u

Kurs da yapmıştım. Normal de sağ alt köşesine isimde yazmıştım ama burada isim gözükmesin diye photoshop la kapadım.

< Resime gitmek için tıklayın >

Renkler orijinal resimdeki renklerin aynısıdır. Bu eserin Röprodüksiyon çalışmasını yapanların çoğu nedense orijinal renklere sadık kalmadan yapmaktalar. Ben sadık kalacak şekilde çalıştım.

NOT: Buradaki çalışmalarımı sosyal ağlarda da görürseniz bilin ki orada paylaşanda benim.

Arkadaşlar buradaki paylaşımları mı başka yerlerde başka isim altında görürseniz burada sana ait değil demeden önce lütfen orada paylaşan kişiye yorum yazarak sorun. Size aynı kişi olduğum oradan teyit edilecektir.
N
2 yıl
FB 2022 - 2023 Forma Denemelerim
N
2 yıl
Ev yapımı Bol Figürlü Pasta görseli ve videosu
2014 yılında bir yakınımın doğum günü için ailecek yaptığımız pastanın görsellerini paylaşayım dedim. Bir de figürler nasıl olmuş yorumları alayım istedim.

Bebek, Ayı, Köpek, İnek ve Ördek figürlerinin yapımı tamamen bana aittir.

Not: Herhangi bir aşçılık veya pastacılık eğitimi almadım. Figürleri youtube'da izlediğim bir kaç videoya bakarak yapmaya çalıştım. İlk görselde göreceğiniz eller benim değil pastaya son halini verirken yardımcı olan yakınlarımdan birine ait. Pasta yetişmeyecek gibiydi o sebeple 4-5 kişi son şeklini verdik. Büyük figürlerin hepsi 1 gün önceden hazırlanıp buz dolabına kondu ve 4 derecede muhafaza edildi. Buzluk kısmında değil normal gıda bölümünde)

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Pastaya ait videolar. Videolar tamamen bitmiş haline ve kesilmeden 5-10 dakika öncesine aittir.

https://www.youtube.com/watch?v=yF65rWgXbKQ

https://www.youtube.com/watch?v=0MJislbuVQY
N
3 yıl
Xrocg veya Adore oyuncu masasından hangisi
https://www.desibela.com/xrocg-gaming-gator-s-115-kirmizi-siyah-rgb-ledli-oyuncu-masasi

https://www.adoremobilya.com/adore-gaming-intro-rgb-oyuncu-bilgisayar-masas-agt-120-qk-1-karbon-celik-govde-siyah-kirmizi

  • Arkadaşlar evde kullandığım masayı değiştirme aşamasındayım. İstediğim tarzda tasarıma sahip masa yaptırmayı düşünüyorum ama çok uçuk bir fiyat çıkarsa bu iki linkte yer alan masalardan birini düşünüyorum. Bu ikisinden hangisini önerirsiniz. Aslında RGB, ayak tasarımı ve derinliğinin 70cm olması açısından Xroch aklımı daha çok çeliyor ama Adore olanın kablolar için masaüstünde 2 farklı yerde yuvarlak kapaklı deliği olması. Titanyum görünümlü masaüstü kaplaması olması yanında çok şık game pad tutucu gelmesi ve masaüstünün tasarımı ile aklımı çeliyor. Adore de de RGB var ama onda ki pek anlamlı değil.

Masaüstü tasarımı Adore gibi olsa hiç düşünmeden Xrocg da karar kılardım. Masanın üstüne 17.1'' Oyuncu Laptop'u ve önüne de Klavye konacak o yüzden en az 60cm derinlik gerekiyor 70cm çok çok rahat olacağından da öncelikle Xrocg bakmıştım. Başka masa önerilerine de açığım ama 120 cm uzunluğu geçmemeli ve 62cm kısa derinliği olmamalı. Aslında 120 cm uzunlukta fazla ama odamda ufak bir yer değişikliği yapınca 120cm uzunluk sıkıntı olmayacak gibi.

Aslında yabancı sitelerden de masa modellerine baktım çok güzel masalar var ve fiyatları çok daha uygun ama yeni gümrük yasasından sonra yabancı siteler kargo fiyatlarını inanılmaz şişirdiği için yurt dışından alma şansım yok. Mesela Aliexpres de bir masa gördüm 500 TL ve şıktı ama kargo kısmından Türkiye'yi seçince 4.000 TL kargo ücreti istiyor ve buna vergi dahil değil. Vergi ücreti de gösterilmiyor.
N
3 yıl
Asus Wifi Router yardım
500GB kotalı 100 Mbit kablo net kullanıcısıyız . Asus rt-n12+Wireless-N300 wifi almış abim fakat tekrarlayıcı modunda hız olarak 15 Mbitti geçmiyor. Sıkıntı ne olabilir.
N
4 yıl
Diablo 3 MSI Afterburner ses sorunu
Bir kaç aydır Diablo 3 oynamıyordum. Bir kaç gün önce tekrar oynamak istedim ama oyunu oynamaya başladıktan 5-10 dakika sonra oyunda ses gidiyor. Buda yetmez gibi oyun kasmaya zaman zaman fps sanki 4-5 düşmüş gibi ağırlık oluyor oyunda.

Ben dizüstü pc kullandığım için ısı ve fps değerlerini görmek için MSI Afterburner kullanıyorum oyunlar sırasında. Ama Diablo 3 son yayınlanan güncellemesi sonrası sanırım
MSI Afterburner ile oyun bir sorun yaşıyor. Çünkü dün MSI Afterburner açmadan oynadım ve ses gitmedi oyun boyunca. Belli ki MSI Afterburner uygulaması bir sebeple Diablo 3 oynarken ses sorunu çıkarıyor.

Böyle bir sorun yaşayan başkaları varsa ve sorunu çözmüşlerse nasıl çözmüşler merak ediyorum.
N
4 yıl
Kanal d ve cnntürk yayını bozuk
3 gündür Kanal D HD ve Cnntürk HD yayınları problemli sinyal yok diyor ve arada görüntü gelse bile 5-6 saniye sonra görüntü bozulup yayın tekrar gidiyor. İki kanalın SD yayınlarına baktım onlar ise sorun yok.

Tekrar tekrar taradım ama düzelmedi.
N
5 yıl
G602 mi Rival650 mi yoksa Gladius 2 almalı?
SteelSeries Rival 650 Wireless Gaming Mouse 599 TL
Logitech G602 Kablosuz Oyuncu Mouse 440 TL
ASUS ROG Gladius II Wireless 584,67 TL

Arkadaşlar yaklaşık 5 yıldır coolermaster inferno oyuncu faresi kullanıyordum. Bugün itibariyle sol tuşu çalışmamaya başladı. Son zamanlarda da sitelerde yer alan yazıları kendi kendine seçiyordu.

Yeni bir fare almam gerekiyor. Yukarıda yazılı olan üç modeli yanlarında yazılı olan fiyatlardan buldum. Tabi ben alana kadar fiyatları artabilir.

Bu modellerden hangisini önerirsiniz veya önerebileceğiniz başka model var mı? Bütçem yok aslında ama mevcut fare bozulduğu için mecburiyetten alacağım.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.