S

Yüzbaşı
11 Eylül 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
35 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
S
9 yıl
Acer Revo One kompakt ev multi media PC
Acer'ın yeni çıkacak bilgisayarı media pc için iyi bir alternatif gibi, özellikleri güzel,

2 tane 4k çıkış verebiliyor(biri hdmi biri mini displayport)
7.1 ses çıkışı,
3 tane 2.5 inch disk alabiliyor(her biri 2gb max 6gb destekli)
802.11ac WiFi and Ethernet(en son çıkan kablosuz ağ standartı herhalde 4k bile sorun çıkarmaz)
2 tane usb 2.0 2 tane usb 3.0
SD kart slot.
minik kasa güzel tasarım(görecelidir ama bence)


< Resime gitmek için tıklayın >

fiyat €269 'dan başlıyor

kaynak:http://liliputing.com/2015/01/acer-revo-one-compact-home-media-pc.html
S
9 yıl
Vestel 105\" kavisli(curved) 5K TV
Bu dev Televizyonu MediaMarkt'ta gördüm televizyon 21:9 ölçeğinde harika görünüyor, zaten kavisli TV ancak bu kadar büyük TV'ye yakışır(daha küçük ekranlarda saçma). Fiyat epey tuzlu ben 1 lira ekleyerek söyledim aslında 99.999TL fiyatı var. Rakam filan yanlış yazılmış değil sordum görevliye. :)

Meraklısına duyurulur. 21:9 ratio screen and a resolution of 5000 x 2160.

avforums IFA fuarında iken u TV'yi haber yapmış,

https://www.avforums.com/article/ifa-2014-vestel-show-off-ultra-hd-4k-curves-smart-tv-and-oled.10693



< Resime gitmek için tıklayın >
S
10 yıl
Nükleer santralı kamyona sığdırdılar.
Eğer doğru ise otomobil, dünyasını çok değiştirecek bir haber.(fusion power, yani tehlikesiz nükleer enerji. Şu ana kadar deneysel idi, öyle patlaması erimesi, vs vs yok.)

Amerikan Lockheed Martin firması(Hayalet uçağı vs yapan)

Eğer gerçekleşirse, dünya değişir, ortadoğu ne olur petrol olmayınca, yeni savaşlar ne üzerine olur, Mesela şu an lazer silahlar çok enerji gerektirdiği için pek kullanışlı değil bu değişebilir.

http://t24.com.tr/haber/nukleer-santrali-kamyona-sigdirdilar,274116

Bu normal nükleer santral gibi, nükleer atık üretmiyor ve daha güvenli.

Yani artık bedava ve sonsuz enerji gibi birşey.

Tabi bu gerçekleşse bile, biz benzin ötv'si ödemeye devam ederiz, şu an %200 benzin vergisi var, o yüzden %30 bir indirim olarak biz Türk vatandaşlarına yansır. 1.5 liralık benzin 4.5 lira oluyordu şimdi ise sadece vergisini verereek 3 liraya kullanabiliriz.

Daha önce forumda yine paylaşmıştım, elektrikli araçlar yaygınlaşırsa benzin yüzünden doğan ötv'yi nasıl kapatacaklarını.

1)Araçlara sayaç takılacak ve araç gittiği kadar vergi verecek
2)Herkesten senelik belli bir benzin ötv'si alınacak
3)Evde şarz yasak olacak istasyonlarda vergili şarz olacak.

Kaynak:http://ekonomi.bugun.com.tr/maliyenin-gozu-elektrikli-otoda-haberi/136216

Devletimiz oturmuş bu yukarıdakileri ciddi ciddi düşünmüş.

İşte dünya neler ile uğraşıyor biz neler, biri temiz nükleer enerji ile , diğeri doğacak vergi kaybını nasıl telafi edeceği ile.
Temel olarak iki devlet de ileriyi daha gerçekleşmemiş olaylar için şimdiden çaba harcıyor.

Fusion power detay********************


Bu arada Fusion power hakkında bir iki şey yazacak olursam, bildiğim kadarıyla, epeydir uğraşılıyor, ama henüz verimli olacak şekilde değil, en son bir konuşmada duymuştum sistem 16 birim enerji üretmek için 17 birim enerji vermek gerekiyordu ama sürekli geliştiriyorlardı. Şu an Fransa'da ITER projesi dünya devleri Amerika, çin, AB, Japonya,Güney Kore vs ortak geliştirme projesi yürütüyorlar, tabiki bu oluşumun içinde Türkiye yok.

Aşağıdaki bir TED konuşması var, konuşma 17 dilde altyazı var ama Türkiye yok, Farsça, Vietnamca, Hebrew(hangi dil ise) Bu konuşmalar gönüller tarafından çevriliyor sanırım ama bizde çıkmamış.

https://www.ted.com/talks/michel_laberge_how_synchronized_hammer_strikes_could_generate_nuclear_fusion

Adam 40 yaşına kadar Laser Yazıcı sektöründe çalışmış, orta yaş krizine girince ne yapayım yapayım derken, bu temiz nükleer enerji projesi aklına gelmiş, kimisi metres bulur kimisi Porsche alır ben bunu yaptım diyor.

Neyse adama devlet güvenmiş ve belli bütçe ve adama 50 küsür kişilik bir ekip oluşturma bütçesi veriyorlar.(devlet böyle birşey işte babayiğit aramıyor.)

Neyse video'nun sonuda adam şöyle diyordu, benim gibi çalışan çok var ve yakın zamanda bu eşiği geçeceğiz diyordu, umarım geçen şirket benimki olur diyordu. Haber eğer gerçekleşirse onun şirketi olmuş olamayacak.
S
10 yıl
Amazon\u0027dan Sınırsız E-Kitap ve Sesli Kitap Aboneliği
Türkiye'de pek fazla haber olmadı, Amazon aylık 9.99 dolara 600 bin kitap arasından sınırsız indirme aboneliğini duyurdu. Ne şanslı oradaki insanlar, aylık 1 kitap parasına sınırsız kitap okuma... Kitap kurtları için çok çok iyi.


http://zamanamerika.com/ekonomi/amazondan-sinirsiz-kitap-okuma-hizmeti/
http://onedio.com/haber/amazon-dan-sinirsiz-e-kitap-ve-sesli-kitap-aboneligi--337223
S
10 yıl
Hidrojen yakıtı laboratuarlardan sokağa taşınıyor
Son yıllarda hidrojen teknolojisindeki gelişmelerin maliyetleri düşürmesiyle, yakıt hücresi kullanımı günlük hayata karışıyor.

Bir süre bilimsel projeler alanında gözden düşen hidrojen yakıt hücreleri, taşıtlara, evlere ve iş yerlerine enerji sağlamada fosil yakıtın yerini almaya başlıyor.

Yaygın yakıt hücresi kullanımında en yeni gelişme olarak Hyundai Motor Co., 10 Haziran'da hidrojenle çalışan yakıt hücreli spor aracının dağıtımına Güney Kaliforniya’da başlayacak. Teknoloji şimdiden Connecticut’taki şebekeler için elektrik üretimi yapıyor. AT&T Inc., çiftliklere enerji vermekte yakıt hücrelerini kullanırken, Wal-Mart Stores Inc. ise hidrojenle çalışan forkliftlerden yararlanıyor. Bu yazın sonuna doğru FedEx Corp. , Memphis’teki hava aktarma merkezinde hidrojenle çalışan kargo traktörleri kullanmaya başlayacak.

Kaliforniya Livermore’daki Sandia Ulusal Laboratuarı hidrojen ve yanma teknolojileri müdürü Daniel Dedrick konu ile ilgili, “Yakıt hücreleri için kariyerimdeki en heyecanlı dönem. Hidrojen piyasası ivme kazanmaya başlayacak” dedi.

Yakıt hücreleri tarihi 1830'lara dayanan bir süreçle, hidrojenden elektrik üretiyor, ancak fiyatların yüksek olması sebebiyle bu teknoloji bugüne kadar ancak Apollo uzay görevleri ve Sovyet denizaltıları için uygundu. Ancak son yıllarda hidrojen teknolojisi önemli gelişmeler kaydetti ve böylece fiyatlar da düşmeye başladı. Hidrojen yakıtının kullanımı, yok denecek kadar az sera gazını üretmesi sebebiyle, ABD Başkanı Obama’nın karbon emisyonlarının daha sıkı kontrol edilmesi için yaptığı çağrının da etkisiyle canlanacak gibi gözüküyor.

Kaynak:http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1572205-hidrojen-yakiti-laboratuarlardan-sokaga-tasiniyor
S
10 yıl
Amerika Honda 2006 - 2009 Civic ücretsiz motor değişimi.
Amerika'da satılan Honda Civic 2006-2009 model arabalar için eğer motor bloğunda çatlama ve soğutma sıvısı kaçağı varsa(engine block cracks and leaking coolant) motoru ücretsiz olarak değiştiriyor. Böylece garanti süresi 8 yıla uzatmış gibi oluyorlar. Daha önce motoru değiştirenlerin parasını ödüyorlar. Bunun için 2010'da araba sahiplerine çağrı yapmışlar ama arabanın ikinci veya üçüncü sahiplerine ulaşamamış olabilirler diye bu önemliymiş.

http://www.consumerreports.org/cro/news/2014/03/free-engine-replacement-for-2006-2009-honda-civics/index.htm

Darısı "iyi niyet" garantisi altında bir dünya işçilik parası alanlara, internetten yazdığınız mesajları silmezseniz 15 bin lira otomatik vites değişim parası isteyen şirketlere gelsin.
S
10 yıl
Paul Walker\u0027ın garajındaki arabalar.
Video'nun ilk başlarda göründüğü yer gibi ikinci bir yere video'nun ortalarında geçiyor, yani o ilk gördüklerinizin daha fazlası var. Hani bazısı konularda hayalim bu araba diyor ya, o herhalde hayallerinin hepsini toplayabilmiş. Bu arabaların buradaki MTV'si bile hersene ne kadar eder.

Videoyu izlemek için tıklayınız
S
10 yıl
Akıllı telefonu olan herkes \u0027trafik polisi\u0027 olacak
Em­ni­ye­t­in ha­zır­la­dı­ğı ta­sa­rı­ya gö­re her va­tan­daş tra­fik polisi ola­cak. Cep te­le­fo­nu ya da ka­me­ra ile ku­ral ih­la­li ya­ptığı belgelenen sü­rü­cü­le­r e-pos­ta polise gönderildiği takdirde po­lis gö­rün­tü­ye gö­re ce­za ya­za­cak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik terörüne karşı ilginç bir yöntem önerdi. Karayolları Trafik Kanunu’nda değişiklik öngören tasarıya gönüllü tüm vatandaşların fahri trafik müfettişleri gibi çalışmasına olanak verecek bir madde eklendi.

Bugün gazetesinden Kamil Elibol’un haberine gore tasarı Meclis’ten geçerse elinde kameralı cep telefonu bulunan herkes trafik casusluğu yapabilecek. Vatandaş aşırı hız, kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri, yasak park, araç kullanırken cep telefonu ile konuşma, hatalı sollama, araçtan sigara izmariti, çöp atma gibi eylemleri ya fotoğraflayarak tespit edecek ya da videoya çekecek.

Vatandaşlardan gelen fotoğraf ya da videoların nasıl inceleneceği kanun sonrası çıkartılacak yönetmelikle belirlenecek. 81 il emniyetinde özel inceleme birimleri kurulacak. Sürücülerin kural ihlali tespitine ilişkin görüntüleri bu birimlerce incelenecek.

PLAKA GÖRÜNME ŞARTI
Fotoğraf ya da video görüntülerinde kural ihlali yapan araçların plakasının net biçimde görünmesi şartı aranacak. Trafik Denetleme Şubeleri, yaptıkları kural ihlali açık şekilde kayda alınan sürücülere Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddelerine göre idari para cezası yazacak. Cezalar araç plakalarının kayıtlı olduğu tescil adreslerine postalanacak.

EL­DEN TES­LİM YA DA E-POS­TA
Va­tan­daş­lar tes­pit et­tik­le­ri ku­ral ih­lal­le­ri­ni flash bel­lek, renk­li print çık­tı­sı ya da CD ola­rak gör­dü­ğü ilk tra­fik eki­bi­ne tes­lim ede­bi­le­cek. Di­ğer bir ih­bar yön­te­mi e-pos­ta. Tra­fik ca­sus­la­rı fo­toğ­raf ve­ya vi­de­o ka­yıt­la­rı­nı il em­ni­yet mü­dür­lük­le­ri­nin web say­fa­sın­da oluş­tu­ru­la­cak ih­bar por­ta­lı­na e-ma­il şek­lin­de yol­la­ya­bi­le­cek.

Kaynak:http://www.radikal.com.tr/turkiye/akilli_telefonu_olan_herkes_trafik_polisi_olacak-1164793
S
10 yıl
Suba-Roo Subaru konsept ve LA Design Challenge
2025 yılı için çevreci araçlar tasalarmışlar çeşitli firmalar ve hepsi değişik hayvanlardan etkilenmişler, ben 3 tanesini seçtim gerisi için

http://www.autoblog.com/2013/11/13/la-design-challenge-2025-concepts/

Subaru kangurudan esinlenen araç çok eğlenceli birşeye benziyor park sıkıntısı yok direkt asılıyor. Her türlü arazide gidebiliyor tabiki Subaru'dan beklendiği gibi. Kuyruğu bile var. :)
< Resime gitmek için tıklayın >

Toyota bu araç çevreyi izlemek için dik şekilde gidebiliyor uzun yolculuklarda yakıt ekonomisi için araç alçalıyor ve yatarak gidiyoruz. :)
< Resime gitmek için tıklayın >

BMW kara da ve su da gidebilen rüzgar, güneş ve yerçekimi gibi temiz enerji kaynakları ile enerjisini elde ediyor. Bu gerçekleşirse artık İstanbul'da daha fazla köprü yapmamıza gerek kalmaz :) Okyanus altlarında gidebliliyormuş v yürüyüp sıçrayabiliyormuş araç :) Daha ayrıntılı bilgi içinhttp://laautoshow.com/entry/bmw-group-designworks-usa-germany/

< Resime gitmek için tıklayın >
S
10 yıl
Yeni Passat 1.8T 170 beygir Amerika versiyonu
Amerika için Passat 1.8 turbo 170 beygir motor geliştirmiş Bu motor 2.5 atmosferik motor yerine kullanılacak. Zaten 1.4 turbo 160 beygir Passat var iken bu motor neyin nesi? Ben tabiki 1.8 olsa daha iyi düşüncesiyim motor ömrü uzun olsun diye. Yakıt tüketimini başka türlü düşürebilirler örneğin Mazda 2.0 atmosferik 1.4 superb'den daha az yakıyor ve çok daha performanslı olduğu ile ilgili bir konu açılmıştı. Avrupalı nasılda 3 senede arabasını değiştiriyor motor ömrü önemli değil diyerek fındık motorları çakıyorlar.

http://www.autoblog.com/2013/11/12/2014-vw-passat-1-8t-pricing/
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.