Q

Er
01 Eylül 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
11 üye
Görüntülenme (?)
34 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
Q
15 yıl
Dvi-vga-hdmi mesafe sorunu
Arkadaslar merhaba,

Odamda kullandıgım bir pc ve ondan görüntü alacak iki tane lcd 'm var,
birisi 32" lcd tv, bilgisayar hemen onun altında duruyor film vs izlerken görüntüyü pc den alıyorum,
digeri masamda duran 19" 933nw samsung monitor.
İkisi aynı pc den görüntü alıyor, fakat pc ile monitor arasında 10m oldugu icin, bunları hangi kabloyla baglamam konusunda sıkıntıya düştüm.

opsiyonlarım

1)10 m vga-vga kablo
2)10m dvi-dvi kablo + dönüştürücü dvi - vga
3)10m hdmi -hdmi kablo -> hdmi - dvi dönüştürücü -> dvi - vga dönüştürücü

1.ihtimal s-link in vga-vga kablosu var 25lira, fakat vga kabloda mesafe 10metre oldugunda nasıl bir sonuc alırım bilmiyorum, fikri olan varsa bilgilendirirse cok memnun olurum..
2. ihtimal , altın uclu dvi-dvi bi kablo bulmak fiyatı ortalama 65 lira, birde ucuna dvi-vga dönüştürücü takmak, ama dönüştürü altın uclu vs degil, orda donusturme transfer kısmında kalite kaybı yaşarmıyım harcadıgım para vga dan farklı bi görüntü yaratırmı bilmiyorum, bunun maliyeti de 80ytl.
3. ihtimal, 10m. hdmi kablo buldum s-link marka altın uclu diyo, ne kadar altınuclu bilemem:) , 45 lira fiyatı, biraz ucuz gibi nasılsa, ama onu vga olarak iletebilirmiym bilmiyorum, pek öyle hdmi to vga dönüştürücü görmedim, ancak işi fantaziye döküp once hdmi-dvi , sora dvi->vga yapicaz, cift dönüstürücü vs var, bunun da maliyeti 70lirayı bulucak..

Sizin öneriniz ne olur bu konuda, evde dandik bir hdmi kablo ile pcyi lcd ye bagladıgım ile, kaliteli altın uclu vga arasında bile cok fark vardı, vga olmasına ragmen kaliteli kablo dandik hdmi dan iyi görüntü verdi..


Burda vga kablo alırsam düz 10m. bi kablo olucak, altın uclu degil bildiginiz vga kablo , diger taraftan dvi-dvi alırsam ucuna dönüştürücü gelecek, maliyeti yaklasık 3 katından fazla, hdmi diye girsek cok uzun iş cift dönüstürücü vs arada kayıp olur mu olmazmı bilmyiorum..

1.5 mlik normal monitorun kendi kablosuyla aldıgım görüntüyü alabilrsem sorun yok aslında, 25lira verir hallederim, cok film vs izlemiyorum monitorde, ama bulanıklık dalgalanma vs kesinlikle olmaması lazım, gözlerim cok agrıyo bi süre sonra cünkü cizerken vs..

Nasıl halledebilecegim konusunda fikirlerinizi paylasırsanız cok memnun olurum arkadaslar...
tesekkürler...

kabloların linkleri koydum aşagı, başka önerisi olan varsa memnuniyetle beklerim..


http://www.hepsiburada.com/s-link-sl-vga18-15pin-mm-1.8m-monitor-kablo/productdetails.aspx?CategoryId=84120&productId=bs2286

http://www.egerate-store.com/Default.aspx?_Args=ProductImage,141,OdesisMc,170

http://www.vatanbilgisayar.com/s-link-s-link-sl-h115-hdmi-m-to-hdmi-m-15mt-gold-kablo/productdetails.aspx?I_ID=38170


tesekkürler, kolay gelsin herkese..
Q
15 yıl
sistem onerisi- anakart sorunu 780g/790x
-
Q
15 yıl
laptop kazası- yardım.
merhaba arkadaslar
dün ufak bir kaza yaşadım ve laptopumun üstüne sert bir cisim hızlıca düştü
ekrandan umudu kesmiştm zaten laptopu yerden alıp kapagını acmadan ama başka hasarlarda var sanırm, tam hatırlamamakla beraber o ilk an çalışıp calısmadıgını, calısıyor ama görüntü gelmiyor diye hatırlıyorum ama hic calısmamıs da olabilr tam net hatırlamıyorum o anı, bi kac saat sonra baktıgımda calısmıyor haldeydi tamamen.. ekran zaten kırık.

bugun sabah icini actım hafiften arka kısımlardan harddisk cpu board kısımlarını falan, özellikle bi yere gelmiş zaten darbe belli kasadan, oraya baktm falan ezik vs görünür olarak görünmüyo board unda, ama tabi esas olarak ne durumda bilemiyorum..

bu cihazların boardllarını deişsek ne kdar tutar ortalama bi fikri olan varmı..
ekran icin cözüm olarak sanırım panel alıp kendim monte etmem gerekicek, servisler inanılmaz para istiyolar bu tür tamirlere, cihaz kendisi (lenovo 3000) zaten 899 lira civarı birşeydi aldıgımda gecen sene..
yeni birşey almayı düşünmüyorum yeni cihazlardan 12.1" inch pek ucuz birşey göremiyorum fazla bütcem de yok, en ucuz nasıl bir cözüm önerebilrsiniz arkadaslar, bunların boardlarını bulup temin etme şansım varmı servise cok yüksek bedeller ödemeden..?
panelleri sanırım gittigidiyor , notebookservis firmaları netteki falan bir sürü yerden 200-250 civarına bulunabiliyo galiba..
diger kısımları nasıl hallederim arkadslar..

bilgisi veya konuyla ilgiili yardım edebilecek fikri olan varsa iletebilirse çook sevinirimm
çok teşekkürrler...
Q
15 yıl
amfiler vs. ses kartları-
-
Q
16 yıl
External Ses Kartı Tavsiyesi
arkadaslar,
laptopum'dan 5+1 ses alabilmek için external bir ses kartına geçmeyi düşünüyorum, şu an üzerinde conexant onboard audio var ve tek cıkıs var üzerinde..

Creative xi-fi audio notebook alsam nasıldır, 119$+kdv fiyatı var, kullanan arkadaslar varmı, forumlarda baya yergi almış kart ama pek daha iyi bir alternatife de rastlayamıyorum notebook için, bu kart nasıl, kullanan,performansını bilen arkadaslar- tavsiye edermisiniz?

Bu üründen baska ne alabilrim, testlerde audigy ile epey kıyaslanmıs , baska bir kart önerisi de alabilirm, xpress slotum var , pek tercih etmesemde usb den de baglayabilirm kart öneriniz varsa..

tecrübeli arkadaslar önerilerini sunarsa cok memnun olurum tesekkürler...
Q
16 yıl
ONEMLI ve ACIL : Laptop icin PCMCIA kart onerisi : Xi-Fi ?
-
Q
16 yıl
Lenovo v200 Klavye problemi
-
Q
16 yıl
Lenovo v200 Klavye problemi COK ACİL!
-
Q
16 yıl
hd icin minimum cpu - ekrankartı -sistem kurulumu yardımı
-
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.