M

Binbaşı
27 Ağustos 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
55 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
5 yıl
Digitürk Apartman Merkezi Sistemi Kiltili Dolapta ve Açamıyorum
Merhaba arkadaşlar,

Başıma çok saçma bir olay geldi. Oturduğum sitede hem Digiturk (Eutelsat) hem de Turksat merkezi çanak anteni var ve eve gelen anten kablosu ben eve ilk taşındığımda Turksat'a bağlı idi. 1 senelik kullanımdan sonra ben Digiturk'e geçtim ve evime kuruluma gelen Digiturk teknik servisi çatıya çıkıp evime gelen kabloyu Turksat merkezi sisteminden çıkarıp Eutelsat olan kısma taktı. 3 senelik üyeliğimin ardından Digitürk'ü geçtiğimiz gün iptal ettirdim ve çatıya apartman görevlisi ile çıkıp kendi kablomu Eutelsat sisteminden çıkarıp Turksat'a takacak ve yoluma öyle devam edecektim.

Fakat gördük ki Eutelsat merkezi sistemi etrafı kapalı bir şekilde bir dolabın içinde ve dolap da asma kilit ile kilitli bir durumda. Apartman görevlisi de, apartman yöneticisi de bu kilidin kendilerinde olmadığını söylediler bana. Digiturk'ün Ankara/Çankaya'ya hizmet veren bayilerini aradım ve onlar da bana bu şekilde kilitli bir merkezi sistem bulunamayacağı, kilitli ise de bu kilidin kendilerinde değil apartman görevlisinde olabileceğini söyledi.

Ben de şimdi iki arada bir derede kaldım, 3 sene önce bana hangi bayi ya da hangi teknik servis elemanı kuruluma geldi bilmiyorum. Bulabilsem belki onlardan bilgi alırım, apartman yöneticisi konu hakkında bilgi sahibi değil ve Digiturk'den de herhangi bir geri dönüş alamıyorum. Sizce bu durumda ne yapabilirim?
M
7 yıl
Dönüştürücüler ile Çift Ekran
Arkadaşlar merhaba,

Benim kasamda bir tane HDMI, bir tane de DVI çıkışı olan bir ekran kartı var. Bu kasaya bir tane HDMI to VGA dönüştürücü, bir tane de DVI to VGA dönüştürücü kullanarak iki tane VGA çıkışlı monitörü bağlayarak çift monitör kullanabilir miyim?

Ayrıca kullanacağım monitörlerden biri 1680x1050 çözünürlükte, biri ise 1280x720 çözünürlükte çalışır mı acaba? İşletim sistemim 7 ama 10'a güncellemeyi düşünüyorum.

Elimde DVI to VGA dönüştürü var, eğer bahsettiğim şekilde çift monitör kullanmam mümkün ise HDMI to VGA bir dönüştürü alacağım kendime. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.
M
8 yıl
MSI GE60 Apache 2QD-1019XTR GTX 950M Hakkında Yorumlar
Arkadaşlar merhaba;

Forumda çokça model araştırdım ve her modelin kendine has sorunlar yaşadığını görünce vazgeçtim, son olarak da bu modele yöneldim. Ürünü bu linkten 120 gb ssd takviyesi ile birlikte düşünüyorum. Acaba kullananlar yardımcı olabilirler mi?

1 - En önemli konu her yerde karşıma çıkan ısınma sorunu. Herkes cihazın fazlaca ısındığından, özellikle oyunlarda bileği mahvettiğinden bahsediyor ve bu durum gözümü korkutuyor. Bir gamin notebook olduğundan malzeme kalitesini de düşününce msi da bu tarz bir sorun hiç öngörmüyordum. Açıkçası kafam karıştı, bu konu hakkında ne düşünürsünüz?

2 - Cihazın malzeme kalitesi, ekran kalitesi ve ses kalitesi hakkında ne söylersiniz?

3 - Mobilite benim için önemli olduğundan çantası ile taşınması sizce fazlaca ağır olur mu?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
M
9 yıl
Spotify premium üyeliğimi ne yaptıysam görmüyor
Spotify premium üyelik almama, ödeme yapılmasına, üyelik durumum premium olarak görülmesine rağmen maalesef ne desktop ne de telefon uygulamasında beni premium olarak görmüyor. Free üye olarak gösteriyor, daha önce benzer sorun yaşayan öneri sunabilecek var mıdır?
M
9 yıl
Askerlik Durum Belgesi Olmadan Yüksek Lisans Kaydı
Merhaba arkadaşlar,

Benim yüksek lisans kaydımı bu cuma gününe kadar tamamlamam gerekiyor ve bu askerlik durum belgesi de istenmekte maalesef. Maalesef diyorum çünkü kilom askerliğe alınma sınırı üstünde olduğundan dolayı, askeri hastahaneye sevk ve sonrasındaki işlemler uzamakta ve cumaya yetişmem ihtimali bulunmaktadır.

Sormak istediğim acaba bu belge olmadan yüksek lisans kaydımı tamamlamam mümkün müdür? Kayıt olacağım üniversite ODTÜ.
M
11 yıl
Iphone 3GS Üst Tuş Çıktı, Ankara ya da Zonguldak\u0027da Önerebileceğiniz Tamirci?
Merhaba arkadaşlar,

Sahip olduğum Iphone 3gs'nin üst tuşu bundan 4-5 ay gibi bir süre önce çıktı ve bu süre zarfında telefonu öyle kullandım. Telefonun garantisi de devam ediyor fakat garantiden geç döneceği endişesi taşıdığımdan, tamircinin işimi daha hızlı çözebileceğini düşündüm.

Zonguldak ya da Ankara'da bu işi yapabilecek bildiğiniz ve güvendiğiniz yer var mıdır? Ya da sizce garantiye yollamalı mıyım, çok bekler miyim? Ne dersiniz?
M
12 yıl
Samsung R620 Wifi Kart Değişimi Mümkün Müdür?
Samsung R620 laptopumdaki wifi kartı daha güçlü bir versiyonla değiştirmem mümkün müdür? Eğer mümkünse hangi modeli önerirsiniz ve bunu nereden temin edebilirim?
M
12 yıl
5+1 ses sistemini vestel tvye baglamak
Benim eski bir ora marka 5+1 ses sistemim var, simdi yeni vestel smart tv aldim. Ses sistemimin arkasinda hoparlorleri baglamam icin 5 giris ve ayrica uc tanede ses cikisi var center near ve uzak hoparlorler olmak uzere. Tvde buna uyumlu uc tane kablo girisi var midir, yoksa hangi yolla bu sistemi tvye baglayabilirim yardimci olabilir misiniz?
M
12 yıl
200-300 lira arası alınabilecek ses sistemi?
Arkadaşlar yakın zamanda şu televizyonu alacağım;

http://www.hizlial.com/u05.011.1390.0072/vestel-42pf7017-42-400hz-full-hd-ultra-led-tv-smarttv-hd-uydu-alicili

Bu televizyon ile uyumlu olabilecek, daha çok film izlemek ama aynı zamanda da müzik dinlemek amacıyla da kullanacağım 200 lira ve üstü ama maksimum 300 lira civarında bir ses sistemi arıyorum. Player'a ihtiyacım olmayacağı için sadece hoparlör alacağım.

Biraz acil olmak koşulu ile yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.
M
12 yıl
Monster Hakkında Genel Bilgi?
Arkadaşlar daha önceleri hiç monster laptop kullanmamış ya da çevremde kullanan biri olmamıştı fakat fiyatları ile özelliklerine baktığımda gerçekten üst düzey bir performans söz konusu gibi duruyor. Şu an için P170EM ya da P150EM modelleri ile ilgileniyorum.

Şimdi belki de çok bayık gelecek sorularım ama daha önceleri bilgi sahibi olmadığımdan cehaletimi mazur görün. Acaba monster laptoplarda,

-Ekran kalitesi
-Hoparlör ve ses kalitesi
-Isınma ve fan sesi
ne durumda oluyor.

Ayrıca garanti gerektiren durumlarda bu işler ile kim ilgileniyor, Ankara'da garanti gibi durumlar ile ilgilenilen şubeleri var mıdır ve acaba müşteriye yaklaşımları nasıldır?

Benim aklım açıkçası MSI GX620 serisinde idi fakat üste biraz daha fiyat ekleyip çok daha üst düzey bir konfigürasyon sahibi olma şansını düşününce bu laptoplarda gayet cazip geldi.

31 marta kadar olan kampanyayı kaçırdık gibi duruyor ama eğer yukarıdaki sorulara uygun bir cevap alabilirsem sizlerden, o zaman artık önümüzdeki ilk kampanyayı beklemeye koyulurum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.