T

Yarbay
02 Ağustos 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
186 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
5 yıl
Sistem yükteyken kapanıyor, psudan anlayanlar bakabilir mi?
Oyun oynarken veya sistemi teste soktuğumda 3-5 dakika sonra pc kapanıyor. Reset atma değil direk elektriği kesiyor ve psu veya anakart kendisini korumaya alıp yaklaşık 1 dakika boyunca sisteme güç vermiyor. Ancak fişi çekip taktığımda çalışıyor.

Sistemim imzada yazıyor. Ekran kartı ve işlemci ısısında sorun yok. Psu da sisteme göre fazlasıyla yeterli.

İlk bakışta sorun psunun yüke girdiğinde ısınıp kendisini kapatması gibi duruyor ama psuda zerre ısınma yok. İçi temiz ve arkasından serin hava geliyor. Psunun bozuk olduğundan emin olsam yenisini alıcam ama anakarttan da şüpheleniyorum. Var mı başına böyle bir şey gelen veya sorunun kaynağını bulmada yardımcı olacak biri?
T
9 yıl
Mouse pad hakkında soru
Arkadaşlar ilk defa bir mouse pad alıcam. Aklımda bu 2 ürün var. Fiyatları aynı sayılır. Boyut olarak da aynı ve hesapladım bana yeterli geliyor. Aralarındaki fark marka ve kalınlık. Biri 2 mm diğeri ise 5 mm.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Şimdi sorum mouse padlerde kalınlık önemlimidir? Kalın olması mı yoksa ince olması mı daha iyi olur? Sizce hangisi tercih edilmelidir?
T
10 yıl
60 hz monitörde 60 fpsden fazlasını görebiliyormuyuz?
Arkadaşlar internette araştırma yaptım ama bu konu ile ilgili kesin veya tatmin edici bir cevap bulamadım. Bir çok kişinin de bu konuyu merak ettiğini düşünüyorum.

Sizce 60 hz monitörde 60 fpsden fazlasını görebiliyormuyuz?

Şimdi "ben oyunlarda daha fazla fps alıyorum" diyenler olacaktır ama o programlar sayesinde gördüğünüz fps değerleri monitörden bağımsız çalışıyorlar ve sistemin verebildiği kare/saniye oranını gösteriyorlar. Yani sistem atıyorum 90 fps verebiliyorken acaba 60 hz monitörlerimizde gerçekten de 90 fps'yi görebiliyormuyuz? Bunu 720p monitörde full hd film izlemek gibi düşünebiliriz. Filmin verisine baktığımız çözünürlük full hd'dir ama biz monitörde 720p olarak izleriz.

"Ben 60 hz monitörde 60 ile 90 fps arasındaki farkı anlayabiliyorum" diyenler de oluyor ama ben bunun tamamen psikolojik olduğunu düşünüyorum. Acaba o fps gösteren programlar olmasa kaçımız hangi fps de oynayabildiğimizi anlayabiliriz? Önümüze 10 tane 60 hz monitör koyulsa, bu monitörlere bağlı sistemlerin 9 tanesi 60 fps 1 tanesi de 90 fps de oyunu çalıştırabilse kaç kişi fps değerini görmeden 90 fps de çalışan sistemi ayırt edebilir?

Şahsen ben 60 hz monitörümde 60 ile 90 fps arasındaki farkı anlayamıyorum. Sorunun benden kaynaklandığını düşünüyordum ta ki arkadaşımın 120 hz monitörünü görene kadar. O monitörde gerçekten de 60 fps üstünü ayırt edebildim.

Buraya kadar düşündüklerimi yanlış olarak kabul etsek bile madem 60 hz monitörde daha fazla fps görebiliyoruz o zaman 120 veya 144 hz monitörler neden üretiliyor? Şimdi bu soruya da "60 hz monitörde daha fazla fps görebiliriz ama tearing denen yırtılma efekti oluşmasın diye 120 hz monitörler üretiliyor" denebilir ama bu benim 60 hz monitörde fps farkını anlamayıp 120 hz monitörde anlamama açıklama getirmiyor.

Yazı biraz uzun oldu zahmet edip okuyanlara şimdiden teşekkür ederim ve bu konuda bilgili arkadaşlar bize bu durumu açıklarlarsa çoğu kişi için faydalı olacağını düşünüyorum.
T
10 yıl
Vatan garanti hakkında soru
Kendi şehrimde vatan mağazası var ama internette daha ucuz olduğu için sitesinden laptop almak istiyorum. Eğer üründe bir sorun olursa mağaza ürünün garantisini kabul ediyor mu? Yoksa internetten aldığımız için orayla mı muhattap olmamız gerekiyor? Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum.
T
11 yıl
Küçük ofis için yazıcı?
Arkadaşlar günde 10-20 sayfa kadar çıktı alınacak. Yani öyle yoğun bir kullanım olmayacak. Tarayıcı, fotokobi ve fax özelliği olacak. Mürekkep püskürtmeli mi yoksa lazer mi almak daha avantajlı olur? Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
T
12 yıl
KPSS giren varmı?
Bana girdi beyler Zaman yetişmedi, matematik de yapabileceğim en az 5-6 soru süre yüzünden ziyan oldu. Sizdeki durumlar nasıl?
T
12 yıl
Hotmail e-posta iletme
Bir arkadaşım ona gelen mailleri bana yönlendirmiş. Yani ona gelen maillerin hepsi bana da geliyor. Üstelik arkadaş bunu yaparken bana onay vermem için bir bilgi de gelmedi. Şimdi o arkadaşa ulaşamıyorum ve kendi hesabımdan bu yönlendirmeyi kaldıramıyorum. Sizin onayınızı olmadan isteyen her kişi maillerini size yönlendirebiliyor. Bu çok saçma geldi bana. Bunu nasıl engelleyebilirim bilen varsa yardımcı olsun
T
13 yıl
videodaki titanik müziğini bulabilecek varmı
geçen hafta yeteneksizsinizde duymuştum.bu müziğin orjinalini bilen veya müzikteki enstrümanın adını bilen varmı? biri piano ama diğerini bilmiyorum.bana keman gibi geldi ama kemanla olan bütün müziklerini dinledim hiç birisi bu tonda değil.ismini bilsem ona göre aramaya çalışırım

Videoyu izlemek için tıklayınız
T
13 yıl
8 mbit-usb modem sorunu
arkadaşlar 1 ağustosta smile adslin 8 mbite kadar olan tarifesine geçtim.daha önceki tarifem 1 mbit kotalı olandı.ben bugüne kadar yeni tarifeye geçirmediklerini düşünüyordum fakat bugün görüştüğümde internetimin 8 mbite geçirildiğini söylediler ama ben hızımda hiçbir farklılık göremedim.

Modemim zyxel prestige 630-c usb modem.yani usb den bağlanıyorum ve çevirmeli ağ kullanarak internete bağlanıyor.internete bağlandığımda hızımın 1 mbit olduğunu gösteriyor.Modemle ilgili biraz araştırma yaptım 8 mbiti desteklediği yazıyor ama hala neden 1 mbit olarak bağlandığını anlayamadım.Modem ayarlarının resimlerini koydum bu işlerden anlayanlar yardımcı olursa çok memnun olurum.şimdiden teşekkürler

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
T
13 yıl
A4tech g9300 kablosuz klavye/mause incelemesi
Bir hafta önce 50 liraya aldığım A4tech kablosuz seti elimden geldiğince incelemeye çalıştım.

Benim gibi fazla bütçe ayırmadan kablo derdinden kurtulmak isteyenlere umarım yardımı dokunur.


Ürünün resimleri

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



Ürünün yazılımı hakkında bilgi

1) Bu bölümde tuşlara atanan fonksiyon ayarları var. Ayrıca raporlama ayarlarından kendinize uygun olan Hz oranını seçiyorsunuz.Hz oranı ne kadar az olursa o kadar pil tasarrufu sağlanıyor. Çözünürlük ayarında ise 800/1000/1200/1600/2000 dpi seçenekleri mevcut.
< Resime gitmek için tıklayın >

2) Burdan pil seviyesine bakabilirsiniz. Ayrıca güç yönetimi ayarları var ben pillerin daha uzun dayanabilmesi için tıklama seçeneğini seçtim. Uyku moduna geçme süresini de belirleyebiliyorsunuz.
< Resime gitmek için tıklayın >

3) Burdan kanal ayarı yapılıyor. 14 farklı kanal mevcut. Açıklamada da görüldüğü üzere iletişimin sorunsuz olması için sinyalin 120 den düşük olması gerekiyor. Resimdeki sinyal değeri masaüstü kullanımında alıcıyla 50 cm uzaklıktaki değerdir.
< Resime gitmek için tıklayın >

4) Burdaki değerde ise alıcıyla fare arasında yaklaşık 4 metre vardır. Herhangi bir hareket olduğunda bu değerler azalıp artabiliyor.
< Resime gitmek için tıklayın >


Sonuç

+ Klavyesi sade ve şık
+ Klavye su dökülmelerine karşı dayanıklı. Altında suyun akması için delikler mevcut.
+ Fare hafif olduğundan yağ gibi kayıyor. Bundan önceki logitech M505 farem bu kadar rahat hareket etmiyordu.
+ Fare üzerindeki tek tuşla dpi seviyeleri arasında geçiş yapılabilmesi
+ Nano alıcının fare içine yerleştirilebilmesi
+ Gerekli durumlarda kullanılması için uzatma kablosu var
+ Yazılımının anlaşılır ve ayrıntılı olması
+ 15 metre çekim mesafesi (oda musade etmediği için 4 metreden fazla deneyemedim.diğer odadan denediğimde ise sinyal oranı 150 seviyelerine çıktı)
+ Tek bir nano alıcıya 3 adet setin bağlanabilmesi

- Hiçbir yerde pil süresi hakkında bir bilginin olmaması
- Ürünle gelen 3 adet pilin emin olmamakla birlikte pek kaliteli olmaması. ( pillerin markası excell)
- Fare için taşıma kılıfının olmaması.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.